Referendum(i) u RS-u

Locked
Alfons Kauders

#10851 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Alfons Kauders »

Prpa.ba wrote:
Alfons Kauders wrote:Zato je SDA jedina politicka snaga kod Bosnjaka koja ima kapacitet i izborni legitimitet da pristane da podjelu drzave - jer bi to njihovi glasaci podrzali (mozda ne svi, ali velika vecina).
To se i desilo sinoc u 21:00. Niko nije uhicen, a umjesto djelovanja sudskih i policijskih instanci imamo predizborne skupove i poruku kako je Dodik licno sebe otjerao u izolaciju i kako je vec odrzani referendum skretanje teme sa praznih stomaka. :-) :lol:

BiH je vec takozvana, samo dok se raja razbude i skontaju. :)

Jos sinoc oplakah, sta ono rece neki kolega forumas, kako ce reagovati u 9 navecer, nedjelja je, ne rade ni prodavnice. :lol: :lol:
Sad su svi skontali da je ovo otislo predaleko i u narednih nekoliko dana ocekujem muk sa svih strana, narocito iz Sarajeva.

To je, po meni, jos pogubnije jer ce samo osokoliti RS i dovesti do nove runde eskalacije, koju ce pokrenuti kada im bude odgovaralo. Onda ce se i preko toga preci, pa preko jos necega, pa jos necega, dok ne padne mrtva glava i dok sve ne ode u kurac.
arzuhal

#10852 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Alfons Kauders wrote: S obzirom da je vec izostalo, ja ostajem pri svome - Dejton za mene od danas ne vazi.

Ne znam sta vazi, ali Dejton vise ne. Pa neka se sad dogovaraju sta ce i kako ce. Mozda im Bake vrati Grbavicu da se pomire?
Haj viććemo šta će i hoćel' išta biti...Nešto mora, strinumu...Makar da penzije budu bolje... :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#10853 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Tomahawk11 »

arzuhal wrote:
Alfons Kauders wrote: S obzirom da je vec izostalo, ja ostajem pri svome - Dejton za mene od danas ne vazi.

Ne znam sta vazi, ali Dejton vise ne. Pa neka se sad dogovaraju sta ce i kako ce. Mozda im Bake vrati Grbavicu da se pomire?
Haj viććemo šta će i hoćel' išta biti...Nešto mora, strinumu...Makar da penzije budu bolje... :mrgreen:
Pa za to su glasali :mrgreen:
Alfons Kauders

#10854 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Alfons Kauders »

cyprus wrote:Zna se šta mislim o SDA i Bakiru... Ali evo i ja ozbiljno pitam - šta je to on mogao uraditi povodom ovoga? :-)
Za pocetak, mozda bi trebao pokusati raditi svoj posao? :D
promaha

#10855 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by promaha »

ja ne bih nikoga branio al koliko sam shvatio da bi se ista radilo najprije mora Ustavni sud dostaviti dopis tuzilastvu o neprovodjenju odluke i tek onda tuzilastvo moze poslati nalog sipi ... o.O
ultima_palabra

#10856 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ultima_palabra »

arzuhal wrote:
condy wrote: Rat je jedino rješenje i traktorijada preko Drine. Drugog rješenja protiv njih nema....
Nije jedino. Pogotovo rješenje nije progon ili egzodus. Ali rat može biti izazvan.

Kada bi se pojavila politika kod Srba koja ih ne bi stalno dolmila mitomanijom da je "prihvatanje života u BiH kao normalnoj državi, a bez pancir-prsluka koji se zove RS, ravno prihvatanju Jasenovca, Jadovna, Prebilovaca i sl", imali bisno najbolje rješenje, zajedno bismo rješavali stvari bez stranaca, izrađivali zakone koji bi garantovali jednakopravnosti i zaštitu i svim kolektivitetima i svim pojedincima, svakom narodu i svakom građaninu...

Poneki segmentić jedne takve politike je stidljivo bljesnuo kod, načudit se insan ne može, SDS-a...A ima još nekih pojedinaca...
Kad bi sad ugrijalo na +30 narednih mjesec dana... nisam dovoljno bio na moru ove godine :D

A sunce je stidljivo bljesnulo par puta u subotu, haj ga znaj...
oakville

#10857 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by oakville »

Alfons Kauders wrote:
cyprus wrote:Zna se šta mislim o SDA i Bakiru... Ali evo i ja ozbiljno pitam - šta je to on mogao uraditi povodom ovoga? :-)
Za pocetak, mozda bi trebao pokusati raditi svoj posao? :D
A možda da mu pomogne da dođe do kredita od MMF-a, da dokaže Dodiku da je izoliran? Ili u novom izolacionističkom duhu, pokoji fond iz EU :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#10858 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

Bakir je jad. Aliv da je Lagumdzija na njegovom mjestu,vec bismo bili u Srbiji. Koliko je god mogao razvlastiti BIH i servirati je Miletu Micku kako mu je volio tepati, to je ucinio. Ne vidim, nazalost alternativu Bakiru. Nekad bi to bio Kljujic poslije Hare, danas nema
Tomahawk11
Globalni moderator

#10859 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Tomahawk11 »

Diplomatska operacija: Dodik ide u izolaciju, a BiH brže ka Evropi

http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bos ... opi/239257
madner

#10860 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by madner »

Gojeni H wrote:
madner wrote:
Naravno, no da je htio mogao je odmah povuci potez. Najaviti referendum o vracanju ustava iz 92 na nivou drzave.

Jeftino je prodao drzavne za stranacke interese, opet.
Jesi li stvarno ocekivao vise?
Nema dileme da je jedina strategija, o kojoj razmislja Izetbegovic mladji, odstupnica prema Stambolu na Bosforu.
Naravno da nisam ocekivao vise.

Samo konstatujem da je opet isto.
ultima_palabra

#10861 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ultima_palabra »

Skontali su u SDA novu taktiku, šukaju četnicima preko Facebooka... ima da se sjebu pravo, ovo je moderna verzija bacanja luga u oči koja je polučila odlične rezultate 92.
"I na kraju cijele priče dobiješ rođendan koji slaviš sam. Niko na proslavu neće doći. Mile & co, Vučić, Dačić i jos poneko iz Srbije i ambasador Rusije.

Na svaki rođendan dobit ćeš salvu kritika da te podsjete na sve loše što si uradio. Nema čestitki, nema poklona. Samo kritike. Na tu borbu potrošiš tačno onoliko para koliko ti treba da Jahorinu pripremiš za EYOF, Olimpijadu mladih koja na tu planinu treba da dovede takmičenja i hiljade turista. Za to nemaš novca, potrošilo se za referendum.

Ponuda i dalje stoji. Kanton Sarajevo je zainteresovan za investiranje i preuzimanje sportskih kapaciteta na Jahorini kako ne bi izgubili EYOF zbog lošeg ekonomskog stanja u RS-u. Prihodi su nam rasli i ove godine značajno. Zadnje 4 godine je Sarajevo uplatilo skoro 3 milijarde KM više poreza od cijele Republike Srpske. Ove godine će razlika biti još veća. Za naredni referendum ćes vjerovatno od nas tražiti da posudiš novac"
oakville

#10862 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by oakville »

ultima_palabra wrote:Skontali su u SDA novu taktiku, šukaju četnicima preko Facebooka... ima da se sjebu pravo, ovo je moderna verzija bacanja luga u oči koja je polučila odlične rezultate 92.
"I na kraju cijele priče dobiješ rođendan koji slaviš sam. Niko na proslavu neće doći. Mile & co, Vučić, Dačić i jos poneko iz Srbije i ambasador Rusije.

Na svaki rođendan dobit ćeš salvu kritika da te podsjete na sve loše što si uradio. Nema čestitki, nema poklona. Samo kritike. Na tu borbu potrošiš tačno onoliko para koliko ti treba da Jahorinu pripremiš za EYOF, Olimpijadu mladih koja na tu planinu treba da dovede takmičenja i hiljade turista. Za to nemaš novca, potrošilo se za referendum.

Ponuda i dalje stoji. Kanton Sarajevo je zainteresovan za investiranje i preuzimanje sportskih kapaciteta na Jahorini kako ne bi izgubili EYOF zbog lošeg ekonomskog stanja u RS-u. Prihodi su nam rasli i ove godine značajno. Zadnje 4 godine je Sarajevo uplatilo skoro 3 milijarde KM više poreza od cijele Republike Srpske. Ove godine će razlika biti još veća. Za naredni referendum ćes vjerovatno od nas tražiti da posudiš novac"
Gluplju šanersko-uličarsku izjavu dugo nisam pročitao. To ko ono kad je "Sarajevo na opsadu odgovorilo civilizacijski, humorom i pozorištem i time dokazalo svoju moralnu superiornost " :-) :run:
aratet

#10863 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by aratet »

Prevelike ovlasti ima RS (thank you Alija), ne moze ih se sprijeciti u ovome, ovo je veliki korak za njih.
dječak sa šibicama

#10864 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dječak sa šibicama »

Kanton Sarajevo radi, Jahorina se gradi!

Kanton Sarajevo jaci od Hong Konga.
Budjav_lebac

#10865 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

A sta su napravili ? Hajde nek zakonski sprovedu rezultate ankete, hoce ali u ...
aratet

#10866 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by aratet »

Za sve sto se desava u BiH su krivi izbori 1990.godine i glasanje za nacionalne stranke.
Dolazak na vlast koalicije SDA-SDS-HDZ, sam pao sam se ubio.
dječak sa šibicama

#10867 Re: Zašto se Dodikova anketa naziva referendumom

Oho vam se oho kad prave patrijote vide ovu temu.
Altsa

#10868 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Altsa »

Kao sto se i predvidalo da ce doci do friziranja podataka

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/380 ... posto.html
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#10869 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by prljavi Hare »

ultima_palabra wrote:Skontali su u SDA novu taktiku, šukaju četnicima preko Facebooka... ima da se sjebu pravo, ovo je moderna verzija bacanja luga u oči koja je polučila odlične rezultate 92.

Treba to agresivnije,treba šukati i preko drugih društvenih mreža a ne samo preko FB-a. :mrgreen:
Neka Dine na FB,Amir Zukić na Twiter,onaj konobar na Instagram....Samo udri,bez milosti! :mrgreen:
Budjav_lebac

#10870 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

aratet wrote:Za sve sto se desava u BiH su krivi izbori 1990.godine i glasanje za nacionalne stranke.
Dolazak na vlast koalicije SDA-SDS-HDZ, sam pao sam se ubio.
Trebalo ja glasati za ostanak u velikosrpskoj Jugoslaviji i stranke koje su podrzavale ostanak.
dječak sa šibicama

#10871 Re: Referendum(i) u RS-u

U sta se pretvori ona Slobodna Bosna, SDA hefticnik.

Bruka.
oakville

#10872 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by oakville »

prljavi Hare wrote:

Treba to agresivnije,treba šukati i preko drugih društvenih mreža a ne samo preko FB-a. :mrgreen:
Neka Dine na FB,Amir Zukić na Twiter,onaj konobar na Instagram....Samo udri,bez milosti! :mrgreen:
A kad im uputiš poruke preko društvenih mreža, onda ih naravno izolirati širokom diplomatskom akcijom uz podršku EU - potvrditi da je Dejton na snazi na Twitteru :mrgreen:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#10873 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

U Beogradu kod hipodroma vatromet i poruka «Drina nije granica». Neki i dalje pisu da Bakir i pojedini forumasi klixa pozivaju na rat.
BlueBlood

#10874 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BlueBlood »

sto delije huskaju :roll:

Image
Alfons Kauders

#10875 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:U Beogradu kod hipodroma vatromet i poruka «Drina nije granica». Neki i dalje pisu da Bakir i pojedini forumasi klixa pozivaju na rat.
Haj nam sad po obicaju objasni kako je Lagumdzija kriv i za to, a Lepi i Bake nisu. :D
Locked