Republika Turska

Post Reply
commendatore

#10851 Re: Republika Turska

Post by commendatore »

hladan.preminger wrote:
commendatore wrote:ima ih kamara koji bi npr nabrali al jarane nemre - valja preko punkta u doboju, mrkovicima, lukavici i tako dalje :mrgreen: e sad obzirom da bi taj punkt pravio probleme - moro bi ga oslobadjat da bi kreno dalje u bjezaniju :mrgreen:

al da to predvidis jebi ga moras bit jaci od vidovite dzemile :mrgreen:

nije bas da slobodno i mondeno sarajvo nije opkoljeno sa mnogo strana :mrgreen:

doduse mnogi i misle da je to bosna i ercegovina - elidza-beNbaša-trebevic :mrgreen: zbog tog razmisljanja mnogih samozivih u seheru i jesmo u podobrom kooorcu :mrgreen:
Nama je lako uteći, mi graničino sa EU. :D :D :D
lako je vama babinim em drzavljanstva em granicite :mrgreen: - sta cemo mi fukarescina u centralnoj bih :mrgreen: valja nam oslobadjat turbe vlasic sanu da dodjemo do granice.... :mrgreen:
hladan.preminger

#10852 Re: Republika Turska

Post by hladan.preminger »

commendatore wrote:
hladan.preminger wrote:
commendatore wrote:ima ih kamara koji bi npr nabrali al jarane nemre - valja preko punkta u doboju, mrkovicima, lukavici i tako dalje :mrgreen: e sad obzirom da bi taj punkt pravio probleme - moro bi ga oslobadjat da bi kreno dalje u bjezaniju :mrgreen:

al da to predvidis jebi ga moras bit jaci od vidovite dzemile :mrgreen:

nije bas da slobodno i mondeno sarajvo nije opkoljeno sa mnogo strana :mrgreen:

doduse mnogi i misle da je to bosna i ercegovina - elidza-beNbaša-trebevic :mrgreen: zbog tog razmisljanja mnogih samozivih u seheru i jesmo u podobrom kooorcu :mrgreen:
Nama je lako uteći, mi graničino sa EU. :D :D :D
lako je vama babinim em drzavljanstva em granicite :mrgreen: - sta cemo mi fukarescina u centralnoj bih :mrgreen: valja nam oslobadjat turbe vlasic sanu da dodjemo do granice.... :mrgreen:
Ima nas da graničimo sa EU a nismo babini. :D

Jebi ga. To se zove komparativna prednost. Vi u miru pokupite sav kajmak jer ste bliže štali, a mi u ratu lakše možemo pobjeći. :D :D :D

Laše vam je ici južno ili sjeverno do EU, nego prema nama. Krenuli smo mi prema banja luci i mrkonjiću pa badava.
The 51st State

#10853 Re: Republika Turska

Post by The 51st State »

Bodkin
Mesa vise nema jer su nasi uvozili sa strane i tusili dole.
Zirat banka je kakav argument? Natron ok. Ovaj sisekam ne znam sta je
otklonjen je zastoj za izvoz mesa, varalice out malo pojacana kontrola i biznis as usual, sisekam je soda lukavac, dakle dva grada u drzavi direktno ozivljena od strane turskih investitora, a zirat je argument isto kao sto je austrija preko svojih banaka najveci investitor u bih.
asurbanipal

#10854 Re: Republika Turska

Post by asurbanipal »

Napad i hajka na Borku Rudić i članove BH Novinara nakon optužbi Salmira Kaplana iz SDA

Borka Rudić, generalna sekretarka Udruženja BH Novinari, verbalno je napadnuta nakon optužbi da je "lobista Gulenovog pokreta" i osoba koja "brani četnike" i to nakon Facebook komentara Salmira Kaplana, člana Stranke demokratske akcije.

Iz Upravnog odbora Udruženja BH Novinari uputili su protest prema SDA i Kaplanu radi neprimjerenog etiketiranja i širenja govora mržnje prema novinarima - članovima tog udruženja i Borki Rudić, nazivajući ih sljedbenicima politike Fethullaha Gulena u Bosni i Hercegovini.

Kako su naveli u saopštenju, Kaplan je sa grupom svojih sljedbenika na Facebooku pokrenuo javnu hajku protiv BH novinara i Borke Rudić lično, šireći laži o njenom djelovanju i namjerno ugrožavajući njenu sigurnost i javni krediblitet.

"Nakon izljeva mržnje na Facebooku i iznošenja neargumentiranih optužbi da je 'lobista Gulenovog pokreta' i osoba koja 'brani četnike', Borka Rudić je verblano napadnuta u Sarajevu...što se može smatrati direktnom posljedicom hajke koju je pokrenuo Salmir Kaplan", stoji u saopštenju.

"Posebno je zabrinjavajuća činjenica je da Kaplan i njegova družina, na potpuno nerazuman i ničim opravdan način pokušavaju sukobe iz Turske prenijeti u bh. javni prostor, stavljajući na listu 'neprijatelja' vladajućeg režima u Turskoj pored Udruge BH novinari i časopis Novo vrijeme, te kreirajući tako svoje 'mete za odstrjel' unutar medijske zajednice BiH", rekli su iz udruženja novinara.

Nazivajući to nedopustivim i eklatantnim primjerom zloupotrebe slobode govora i poticanja nasilja zasnovanog na mržnji, poručili su SDA da njegov "primitivni i huškački govor" mora biti adekvatno sankcionisan.

UO BH novinara i Linija za pomoć novinarima su zatražili od Tužilaštva Kantona Sarajevo i Federalne uprave policije hitnu istragu, a slučaj je prijavljen i Centralnoj izbornoj komisiji koja je nadležna za provjeru i prihvatanje kandidata za iduće lokalne izbore, budući da je Kaplan jedan od kandidata SDA.

http://www.media.ba/bs/vijesti-i-dogada ... bi-salmira
hladan.preminger

#10855 Re: Republika Turska

asurbanipal wrote:
Napad i hajka na Borku Rudić i članove BH Novinara nakon optužbi Salmira Kaplana iz SDA

Borka Rudić, generalna sekretarka Udruženja BH Novinari, verbalno je napadnuta nakon optužbi da je "lobista Gulenovog pokreta" i osoba koja "brani četnike" i to nakon Facebook komentara Salmira Kaplana, člana Stranke demokratske akcije.

Iz Upravnog odbora Udruženja BH Novinari uputili su protest prema SDA i Kaplanu radi neprimjerenog etiketiranja i širenja govora mržnje prema novinarima - članovima tog udruženja i Borki Rudić, nazivajući ih sljedbenicima politike Fethullaha Gulena u Bosni i Hercegovini.

Kako su naveli u saopštenju, Kaplan je sa grupom svojih sljedbenika na Facebooku pokrenuo javnu hajku protiv BH novinara i Borke Rudić lično, šireći laži o njenom djelovanju i namjerno ugrožavajući njenu sigurnost i javni krediblitet.

"Nakon izljeva mržnje na Facebooku i iznošenja neargumentiranih optužbi da je 'lobista Gulenovog pokreta' i osoba koja 'brani četnike', Borka Rudić je verblano napadnuta u Sarajevu...što se može smatrati direktnom posljedicom hajke koju je pokrenuo Salmir Kaplan", stoji u saopštenju.

"Posebno je zabrinjavajuća činjenica je da Kaplan i njegova družina, na potpuno nerazuman i ničim opravdan način pokušavaju sukobe iz Turske prenijeti u bh. javni prostor, stavljajući na listu 'neprijatelja' vladajućeg režima u Turskoj pored Udruge BH novinari i časopis Novo vrijeme, te kreirajući tako svoje 'mete za odstrjel' unutar medijske zajednice BiH", rekli su iz udruženja novinara.

Nazivajući to nedopustivim i eklatantnim primjerom zloupotrebe slobode govora i poticanja nasilja zasnovanog na mržnji, poručili su SDA da njegov "primitivni i huškački govor" mora biti adekvatno sankcionisan.

UO BH novinara i Linija za pomoć novinarima su zatražili od Tužilaštva Kantona Sarajevo i Federalne uprave policije hitnu istragu, a slučaj je prijavljen i Centralnoj izbornoj komisiji koja je nadležna za provjeru i prihvatanje kandidata za iduće lokalne izbore, budući da je Kaplan jedan od kandidata SDA.

http://www.media.ba/bs/vijesti-i-dogada ... bi-salmira
Da je moja mati u pitanju jebo bi ja njemu mamu licem u lice.
sunceKOtepsija

#10856 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

95 prof. istanbulskog univerziteta suspendovano zbog veza s pokusajem drzavnog udara
asurbanipal

#10857 Re: Republika Turska

Post by asurbanipal »

hladan.preminger wrote:

Imaš i raspravu na njegovom profilu.

Hajka na Vuka Bačanovića, Nenada Veličkovića, a evo i na Borku Rudić je zaista indikativna. Po meni se radi o etničkom čišćenju nepodobnih istiha, ali i dodatnoj radikalizaciji dijela bošnjačkog naroda.
sunceKOtepsija

#10858 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

asurbanipal wrote:
hladan.preminger wrote:

Hajka na Vuka Bačanovića, Nenada Veličkovića, a evo i na Borku Rudić je zaista indikativna. Po meni se radi o etničkom čišćenju nepodobnih istiha, ali i dodatnoj radikalizaciji dijela bošnjačkog naroda.
jel ovo stavio na profilnu erdogana :lol:
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#10859 Re: RE: Re: Republika Turska

Post by parappa »

Ci-Nick wrote:
Buttscratcha wrote:
Novak20 wrote:
Entuzijazam te vrste je splasnuo do te mjere da bi se 50% državljana BiH ispalilo odavde prije prvog ispaljenog metka.
Malo je reći 50% ja ni se zakleo da bi razgulilo preko 70% bošnjaka.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Ja upravo razmišljam da li je vrijeme da kupujem ratne rezerve hrane ili je ipak bolje da iz kuće ne izlazim bez pasoša i 1000 eura u džepu.
odakle ti 1000 eura? :P
asurbanipal

#10860 Re: Republika Turska

Post by asurbanipal »

sunceKOtepsija wrote:
asurbanipal wrote:
hladan.preminger wrote:

jel ovo stavio na profilnu erdogana :lol:

Tog istog Kaplana je Hizmet školovao, dao mu sve, stipendiju, mogućnost pristojnog života. Prvo što je on uradio nakon toga kada se vratio sa školovanja u Turskoj jeste da je otrčao Baketu, postao član SDA i otišao na Face TV i lagao o Hizmetu, kako oni spremaju tobože neke uvrede ili šta već. To je bilo prije gotovo 2 godine. Onda je dobio privilegovan položaj u SDA, što znači da je AKP zavladala SDA ima više od 2 godine. Polako se pripremala hajka na Hizmet u BiH. U isto vrijeme kad je Albanija zbog istog pitanja rekla Erdoganu da im se ne miješa u unutrašnja pitanja, Bake je počeo lizat dupe Erdoganu. Narod ovdje nije ni svjestan koliki utjecaj ovo ima na naše prilike u državi.
Ci-Nick

#10861 Re: RE: Re: Republika Turska

Post by Ci-Nick »

parappa wrote:
Ci-Nick wrote:
Buttscratcha wrote: Malo je reći 50% ja ni se zakleo da bi razgulilo preko 70% bošnjaka.

Ja upravo razmišljam da li je vrijeme da kupujem ratne rezerve hrane ili je ipak bolje da iz kuće ne izlazim bez pasoša i 1000 eura u džepu.
Uštedio, za bježanije,.. a ko gori od želje da ratuje za Izetbegoviće,.. Čoviće,..Dodike,... i njihove potomke,.. sretno da mu bude,... da ne pogine nego da dočeka kakvu boračku penzijicu.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#10862 Re: RE: Re: Republika Turska

Post by parappa »

Ci-Nick wrote:
parappa wrote:
Ci-Nick wrote: Ja upravo razmišljam da li je vrijeme da kupujem ratne rezerve hrane ili je ipak bolje da iz kuće ne izlazim bez pasoša i 1000 eura u džepu.
Uštedio, za bježanije,.. a ko gori od želje da ratuje za Izetbegoviće,.. Čoviće,..Dodike,... i njihove potomke,.. sretno da mu bude,... da ne pogine nego da dočeka kakvu boračku penzijicu.
pametno druze... samo ne kontam zasto opet prica o ratu?
niko ovdje nije spreman poginuti... svi vide kako je prezivjelim borcima.

zasto bi cak i gradjanski rat u turskoj automatski znacio i rat u bosni?
hladan.preminger

#10863 Re: Republika Turska

asurbanipal wrote:
hladan.preminger wrote:

Ja razumijem raspravu o određenom pitanju i neslaganja oko bilo čega, ali onako nisko prozivanje i pozivanje na linč i etiketiranje je nedopustivo.

Nisu mi dragi ni vuk ni borka, jer su neradnici i samo palamude. Nenad mi je drag zbog fun magazina. :-D
Rubaija

#10864 Re: Republika Turska

Post by Rubaija »

sunceKOtepsija wrote:95 prof. istanbulskog univerziteta suspendovano zbog veza s pokusajem drzavnog udara
http://www.euronews.com/2016/07/19/turk ... e-teachers

Ne znam koliko su pouzdani ovi euronews, niti gdje su skupili podatke... ma vele:

21,000 private teachers have licences removed
15,000 suspended from education ministry
8,000 police officers detained or suspended
6,000 soldiers detained
1,500 staff at Ministry of Finance dismissed
2745 judges dismissed
1,577 deans - Education board demands resignation
492 sacked from Religious Affairs Directorate
399 from Ministry of Family and Social Policies stripped of responsibilities
257 fired from the prime minister’s office
100 intelligence officials sacked
47 district governors dismissed
30 provincial governors dismissed
20 news websites blocked

Ne nosi on džaba brkove ko Josif Visarionovič. :oops:
hladan.preminger

#10865 Re: RE: Re: Republika Turska

Buttscratcha wrote: Ja tog njupca vidim non stop sa naserom oricem

pa pizda klasična, sere ljudima i onda se ušlepa nekom "zajebanom" u nadi da će izbjeći batine. Ali za batine je dovoljno minuta ili dvije, otiće orić barem u wc. :D
Ci-Nick

#10866 Re: RE: Re: Republika Turska

Post by Ci-Nick »

parappa wrote:
Ci-Nick wrote:
parappa wrote:
pametno druze... samo ne kontam zasto opet prica o ratu?
niko ovdje nije spreman poginuti... svi vide kako je prezivjelim borcima.

zasto bi cak i gradjanski rat u turskoj automatski znacio i rat u bosni?
Bojim se da nisu svi razumni kao ti,... posebno me plaše ove usijane glave rođene poslije rata u BiH.
Koliko se sjećam ni za onaj rat nije bilo mnogo raspoloženih,... sasvim je dovoljno par ludih političara i 10% usijanih narodnih glava.
MuaDib

#10867 Re: Republika Turska

Post by MuaDib »

asurbanipal wrote:
Tog istog Kaplana je Hizmet školovao, dao mu sve, stipendiju, mogućnost pristojnog života. Prvo što je on uradio nakon toga kada se vratio sa školovanja u Turskoj jeste da je otrčao Baketu, postao član SDA i otišao na Face TV i lagao o Hizmetu, kako oni spremaju tobože neke uvrede ili šta već. To je bilo prije gotovo 2 godine. Onda je dobio privilegovan položaj u SDA, što znači da je AKP zavladala SDA ima više od 2 godine. Polako se pripremala hajka na Hizmet u BiH. U isto vrijeme kad je Albanija zbog istog pitanja rekla Erdoganu da im se ne miješa u unutrašnja pitanja, Bake je počeo lizat dupe Erdoganu. Narod ovdje nije ni svjestan koliki utjecaj ovo ima na naše prilike u državi.
Pametnom dovoljno, i onda se čude što Albanci imaju državu u pravom smislu riječi.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#10868 Re: Republika Turska

Post by JoseMujica »

Rubaija wrote:
sunceKOtepsija wrote:95 prof. istanbulskog univerziteta suspendovano zbog veza s pokusajem drzavnog udara
http://www.euronews.com/2016/07/19/turk ... e-teachers

Ne znam koliko su pouzdani ovi euronews, niti gdje su skupili podatke... ma vele:

21,000 private teachers have licences removed
15,000 suspended from education ministry
8,000 police officers detained or suspended
6,000 soldiers detained
1,500 staff at Ministry of Finance dismissed
2745 judges dismissed
1,577 deans - Education board demands resignation
492 sacked from Religious Affairs Directorate
399 from Ministry of Family and Social Policies stripped of responsibilities
257 fired from the prime minister’s office
100 intelligence officials sacked
47 district governors dismissed
30 provincial governors dismissed
20 news websites blocked

Ne nosi on džaba brkove ko Josif Visarionovič. :oops:
brez brkova nema discipline :D
mousstapha

#10869 Re: Republika Turska

Post by mousstapha »

Predizborna pjesma AK stranke za izbore 2014. godine, koja govori predsjedniku Republike Turske Redžepu Tajibu Erdoganu, postala je još popularnija nakon pokušaja državnog udara u petak 15.07.2016. godine.

Ispod se nalazi pjesma sa prijevodom na bosanski jezik.

Herr Flick

#10870 Re: Republika Turska

Post by Herr Flick »

Znači počele su i o njemu pjesme,ha ja ugledo se na brata Bašara iz Sirije :lol:
hladan.preminger

#10871 Re: Republika Turska

mousstapha wrote:Predizborna pjesma AK stranke za izbore 2014. godine, koja govori predsjedniku Republike Turske Redžepu Tajibu Erdoganu, postala je još popularnija nakon pokušaja državnog udara u petak 15.07.2016. godine.

Ovo je bosanska verzija sa prevodom.

:D :D :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10872 Re: Republika Turska

Post by pici »

Erdogan za danas najavio objavu 'važne odluke'
20 juli 2016 Izmijenjeno 11:00 CEST
Predsjednik Turske, koji će prvi put doći u Ankaru nakon pokušaja vojnog udara, vodit će sjednicu Nacionalnog sigurnosnog vijeća i Vlade.
e sad uvodjenje sultanata na velika vrata... erdo ne zaboravi semizovac, jebo kaplana, njemu daj trnovo :bih:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10873 Re: Republika Turska

Post by pici »

mousstapha wrote:Predizborna pjesma AK stranke za izbore 2014. godine, koja govori predsjedniku Republike Turske Redžepu Tajibu Erdoganu, postala je još popularnija nakon pokušaja državnog udara u petak 15.07.2016. godine.

nasHa je bolja verzija :bih:

Bosanac sa dna kace

#10874 Re: Republika Turska

Post by Bosanac sa dna kace »

asurbanipal wrote:Tog istog Kaplana je Hizmet školovao, dao mu sve, stipendiju, mogućnost pristojnog života.
Nisam bio u Izmiru kada je Salmir došao tamo, ali Hizmet ga nije školovao. Salmir je završio mostarsk medresu i orjentalistiku u Sarajevu, nisam baš siguran kada je tačno počeo da radi na Orijentalnom isntitutu, znam da je istovremeno imao i plaću i stipendju od Turske vlade (koja i nije bila baš nešto aman pretjerano velika, taman dovoljno da ne krepeš od gladi, mislim da do kraja Salmirovog studija stipendija za magistrante nije iznosila više od 150 eura). Hizmet nije školovao Salmira, to što su se oni prešli i mislili ako mu naštimaju stipendiju u Turskoj da će ga polahko pridobiti za sebe to je njihov problem. Salmira i ekipu kolko ja znam dočekali su u Izmiru naši studenti koji su bili u Hizmetu, i nakon prvog namaza koji su klanjali u toj kući sjeo taj neki hizmećar da im nešta dersi i Salmir se odmah pobunio protiv tog lika jer je govorio neke nebuloze. Ne znam kolko su tačno dana ostali u toj nekoj hizmetskoj kući, ali znam da ih namjerno nisu kao htjeli odvesti do državnog doma. U Izmiru je Salmir proveo godinu dana gdje je išao na kurs turskog jezika. Čitavu tu godinu dana Slamir nije htio da ima bilo kakve veze sa Hizmetom, nije išao u njihove kuće, nije išao na njihove iftare, izlete niti bilo koje aktivnosti. Ovo sigurno znam, jer je bilo tu nekih likova koji su vazda nešto pljuvali Hizmet i islam, a prvi su trčali kad ih ovi iz Hizmeta zovnu. U Istanbul je Salmir došao na jesen 2006. gdje je normalno nastavio sa magistarskim iz hisorije i čitavo vrijeme je boravio u državnom domu Edirnekapi na Vatan Caddesi, odmah kod Ulubatli-Topkapi metro stanice, u to vrijeme je taj dom bio samo muški. Pravo na boravak u domu imao je na osnovu stipendije. Ja se ne sjećam da je često dolazio na iftare i neke druge aktivnosti koje je Hizmet organizovao u Istanbulu. Inače te aktivnosti Hizmeta u Istanbulu bile su dosta masovnije, češće i opuštenije zbog osobe koja ih je organizovala. Zapravo ne mogu se sjetiti da li je ikada došao i na jednu aktivnost koju je Hizmet organizovao. Na par kafa koje smo popili Salmir je vazda govorio da nam ne treba Hizmet, ne treba nam IHH, ne trebaju nam sulejmandžije ovi oni.....eto ostao je dosljedan svoje riječi.
Dakle daa ponovim još jednom: HIZMET NIJE ŠKOLOVAO SALMIRA! informacija iz prve ruke! Ako treba gdje da idem svjedočiti po tom pitanju javte!
asurbanipal wrote: Prvo što je on uradio nakon toga kada se vratio sa školovanja u Turskoj jeste da je otrčao Baketu, postao član SDA i otišao na Face TV i lagao o Hizmetu, kako oni spremaju tobože neke uvrede ili šta već. Onda je dobio privilegovan položaj u SDA, što znači da je AKP zavladala SDA ima više od 2 godine.
Dajte ljudi budite više dosljedni toga šta pišete, Salmir je vazda bio uz rahmetli Tihića! Salmir je davno još prije dolaska u Tursku bio u podmlatku SDA! Salmir se vratio u Bosnu nekada 2009-10, a 2010. je postao ministar, a na TV kod Hadžifejsa bio je 2014. godine, de malo razaberite šta pričate.
asurbanipal wrote: Polako se pripremala hajka na Hizmet u BiH.
Hizmet je pokupio aferima prvo po Turskoj pa onda po Bosni, džabe tu pričaš, sami su krivi.
Bosanac sa dna kace

#10875 Re: Republika Turska

Post by Bosanac sa dna kace »

edit:
Salmir ne da je govorio protiv Hizmeta i još razniraznih organizacija, već je šizofrenično pjenio :thumbup: :thumbup: , ko je sa njim pio kahvu zna očemu pričam.
Dakle Salmir je prije nekih 10ak godina, godina bio protiv Hizmeta, i to za mene nije ništa nije novo.
Post Reply