Ni ne radi se o ekstazi, konstantan je osecaj blazenstva, to je cak i bolje od ekstaze jer, kako i sama kazes, ne mogu ni sveci stalno bit u njoj, a i nakon vrhunca sledi spustanje i osecaj ispraznosti.Razmisljaj dugorocno.
i kad molis i meditiras i pricas na jezicima, i to je glimpse.
Niko nije u stanju konstante ekstaze.cak ni sveci
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- Towelie
#10851 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- Bloo
- Globalna šefica
#10852 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ovo zahtijeva gajbu pive i pisanje traktatatriconja wrote: Evo raje posto vidim da imate malo drugacije misli o bogu i vjeri da vas nesto priupitam. Uzmimo hipoteticki da je neki bog stvorio sve. Sta mislite kakav je odnos tog boga prema ljudima ili bilo cemu? Hoce li on ljudima napraviti raj jer eto boje ga se, mole mu se i ne ubijaju druge a onima koji su obrat napraviti pakao? Hoce li uopste taj bog da voli ljude onako kako trenutne poznate religije to sminkaju? Ima li ikakve logike ovo sto sam naveo kao hipoteticki slucaj?
Što ni Nick Cave rekao..I don't believe in an interventionist God...jer ako bih vjerovala u takvog, odmah bih se samoubila.
Lakše mi je smatrati da je, ako postoji, neki koji nas je zaboravio, te nema ništa poslije. Jer ako je tu, zašto ne djeluje. Gdje je nestao aktivni princip sa početka stvaranja?
- Bloo
- Globalna šefica
#10853 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ili ispunjenosti, ali to je vec zenska stranaTowelie wrote:Ni ne radi se o ekstazi, konstantan je osecaj blazenstva, to je cak i bolje od ekstaze jer, kako i sama kazes, ne mogu ni sveci stalno bit u njoj, a i nakon vrhunca sledi spustanje i osecaj ispraznosti.Razmisljaj dugorocno.
Niko nije u stanju konstante ekstaze.cak ni sveci
- harač
#10854 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
gledao sam nedavno neki dokumentarac o njegovom životu i haman mu je baš žena dohakalaBloo wrote:Kasnije je postao pravi party breakerharač wrote:schopenhauer - inače, veliki fan istočnjačkih filozofija i vjerovanja o asketizmu i uništenju sopstva - mislio je, suprotno kantu, da se stvar-po-sebi može, nakratko, vidjeti u umjetnosti. njegov, pak, veliki fan nietzsche to produbljuje tako da zaključuje da je svrha života u umjetnosti, gdje je estetsko zadovoljstvo isto onom orgazmičnom. ukrako: niče nije bio nihilista, i smisao je u seksu
istina, to je rani niče![]()
![]()
- Towelie
#10855 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Bloo wrote:Ili ispunjenosti, ali to je vec zenska stranaTowelie wrote:Ni ne radi se o ekstazi, konstantan je osecaj blazenstva, to je cak i bolje od ekstaze jer, kako i sama kazes, ne mogu ni sveci stalno bit u njoj, a i nakon vrhunca sledi spustanje i osecaj ispraznosti.Razmisljaj dugorocno.
Niko nije u stanju konstante ekstaze.cak ni sveci![]()
![]()
![]()
- Towelie
#10856 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Mozda i deluje, samo ga ne prepoznajes. God works in mysterious ways.Bloo wrote:Ovo zahtijeva gajbu pive i pisanje traktatatriconja wrote: Evo raje posto vidim da imate malo drugacije misli o bogu i vjeri da vas nesto priupitam. Uzmimo hipoteticki da je neki bog stvorio sve. Sta mislite kakav je odnos tog boga prema ljudima ili bilo cemu? Hoce li on ljudima napraviti raj jer eto boje ga se, mole mu se i ne ubijaju druge a onima koji su obrat napraviti pakao? Hoce li uopste taj bog da voli ljude onako kako trenutne poznate religije to sminkaju? Ima li ikakve logike ovo sto sam naveo kao hipoteticki slucaj?![]()
![]()
Što ni Nick Cave rekao..I don't believe in an interventionist God...jer ako bih vjerovala u takvog, odmah bih se samoubila.
Lakše mi je smatrati da je, ako postoji, neki koji nas je zaboravio, te nema ništa poslije. Jer ako je tu, zašto ne djeluje. Gdje je nestao aktivni princip sa početka stvaranja?
- Bloo
- Globalna šefica
#10857 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Jesi i ti zensko?Towelie wrote:I zenama' je ispraznost nakon
Musko, zensko, ne gine ti neispunjenost telesnim na duze staze.
Vidis razliku izmedu nas dvoje, ja nisam negirala ispraznost kod muskih jedinki nakon orgazma, već ponudila iskustveni dozivljaj druge strane koji si ti po defaultu odmah negirao.
ccccccccccccccccccc
ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc
to je taj androcentrizam
- Bloo
- Globalna šefica
#10858 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Nekako svim velikim misliocima dohakaju žene, ali to bude početak neceg velikog.harač wrote: gledao sam nedavno neki dokumentarac o njegovom životu i haman mu je baš žena dohakalaon nako lud ikonoklast protiv društvenih normi i kršćanskog morala doš'o tobe i nju krenuo zaprosit, a ona nekakva mlada, pametna i slobodnog duha dva-tri puta ga od*ebala... istina, on je tad već bio malo creepy
Izuzetak je Paul Erdos
- harač
#10859 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
zavisi od atributa. ako je maksimalno dobar i milostiv, it's the least he can do. ali, nužno je odgovoriti i na prethodno pitanje - što mu je to trebalo. prije par dana sam gledao žižeka koji je o tome vazio jedno sat vremena (ne znam zašto, ne pitajtriconja wrote: Evo raje posto vidim da imate malo drugacije misli o bogu i vjeri da vas nesto priupitam. Uzmimo hipoteticki da je neki bog stvorio sve. Sta mislite kakav je odnos tog boga prema ljudima ili bilo cemu? Hoce li on ljudima napraviti raj jer eto boje ga se, mole mu se i ne ubijaju druge a onima koji su obrat napraviti pakao? Hoce li uopste taj bog da voli ljude onako kako trenutne poznate religije to sminkaju? Ima li ikakve logike ovo sto sam naveo kao hipoteticki slucaj?
- Bloo
- Globalna šefica
#10860 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Don't go thereTowelie wrote: Mozda i deluje, samo ga ne prepoznajes. God works in mysterious ways.
- Bloo
- Globalna šefica
#10861 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ne izlaži ga Žižeku, još je mlaaad i dobar!!!!!harač wrote:zavisi od atributa. ako je maksimalno dobar i milostiv, it's the least he can do. ali, nužno je odgovoriti i na prethodno pitanje - što mu je to trebalo. prije par dana sam gledao žižeka koji je o tome vazio jedno sat vremena (ne znam zašto, ne pitajtriconja wrote: Evo raje posto vidim da imate malo drugacije misli o bogu i vjeri da vas nesto priupitam. Uzmimo hipoteticki da je neki bog stvorio sve. Sta mislite kakav je odnos tog boga prema ljudima ili bilo cemu? Hoce li on ljudima napraviti raj jer eto boje ga se, mole mu se i ne ubijaju druge a onima koji su obrat napraviti pakao? Hoce li uopste taj bog da voli ljude onako kako trenutne poznate religije to sminkaju? Ima li ikakve logike ovo sto sam naveo kao hipoteticki slucaj?) https://www.youtube.com/watch?v=2UOM3C3q7II
- harač
#10862 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
sasvim slučajno ideja da iz patnje nastaju velike stvari je duboko krščanska i duboko ničeanskaBloo wrote:Nekako svim velikim misliocima dohakaju žene, ali to bude početak neceg velikog.harač wrote: gledao sam nedavno neki dokumentarac o njegovom životu i haman mu je baš žena dohakalaon nako lud ikonoklast protiv društvenih normi i kršćanskog morala doš'o tobe i nju krenuo zaprosit, a ona nekakva mlada, pametna i slobodnog duha dva-tri puta ga od*ebala... istina, on je tad već bio malo creepy
![]()
Izuzetak je Paul Erdos
- Towelie
#10863 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Nista ti nisam negirao, niti mogu kad je iskustveno to tvoje o ispunjenosti.Bloo wrote:Jesi i ti zensko?Towelie wrote:I zenama' je ispraznost nakon
Musko, zensko, ne gine ti neispunjenost telesnim na duze staze.
Vidis razliku izmedu nas dvoje, ja nisam negirala ispraznost kod muskih jedinki nakon orgazma, već ponudila iskustveni dozivljaj druge strane koji si ti po defaultu odmah negirao.
ccccccccccccccccccc
ccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc
to je taj androcentrizam
- Bloo
- Globalna šefica
#10864 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Kada prođe osjecaj blazenstva, da li nuzno ostaje praznina ili pak se dusa vraca u prvotno stanje ?Towelie wrote: Nista ti nisam negirao, niti mogu kad je iskustveno to tvoje o ispunjenosti.Priznajem ti rado to, ali kad se ispunjenost zavrsi, sta ostane onda? Doduse, mozda staru ispunjenost odmah zamenis duzom ili debljom, u tom slucaju povlacim izreceno.
Da li se poslije svakog momenta srece osjecas praznim ili pak ostaje trag, ne nuzno ispunjenosti, mada moze i taj izraz, neke srece koja ti daje pogon da ides dalje
- Bloo
- Globalna šefica
#10865 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Sad treba da uleti Lucifer i vikne Nema Boga i raznese nas sve bombom ručne izrade.harač wrote:
sasvim slučajno ideja da iz patnje nastaju velike stvari je duboko krščanska i duboko ničeanskareligion and atheism together again, for the first time
Prvi ateistički mučenik
- Towelie
#10866 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Caka je upravo sto je osecaj blazenstva stalan, ko da si stalno ispunjena, a kako je to tacno najbolje znas sama.Bloo wrote:Kada prođe osjecaj blazenstva, da li nuzno ostaje praznina ili pak se dusa vraca u prvotno stanje ?Towelie wrote: Nista ti nisam negirao, niti mogu kad je iskustveno to tvoje o ispunjenosti.Priznajem ti rado to, ali kad se ispunjenost zavrsi, sta ostane onda? Doduse, mozda staru ispunjenost odmah zamenis duzom ili debljom, u tom slucaju povlacim izreceno.
Da li se poslije svakog momenta srece osjecas praznim ili pak ostaje trag, ne nuzno ispunjenosti, mada moze i taj izraz, neke srece koja ti daje pogon da ides dalje
- Towelie
#10867 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Adekvatan povik bi bio Dawkins EkberBloo wrote:Sad treba da uleti Lucifer i vikne Nema Boga i raznese nas sve bombom ručne izrade.harač wrote:
sasvim slučajno ideja da iz patnje nastaju velike stvari je duboko krščanska i duboko ničeanskareligion and atheism together again, for the first time
Prvi ateistički mučenik
- Bloo
- Globalna šefica
#10868 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ah, sad zvucis kao arzy.Towelie wrote:Caka je upravo sto je osecaj blazenstva stalan, ko da si stalno ispunjena, a kako je to tacno najbolje znas sama.Bloo wrote:Kada prođe osjecaj blazenstva, da li nuzno ostaje praznina ili pak se dusa vraca u prvotno stanje ?Towelie wrote: Nista ti nisam negirao, niti mogu kad je iskustveno to tvoje o ispunjenosti.Priznajem ti rado to, ali kad se ispunjenost zavrsi, sta ostane onda? Doduse, mozda staru ispunjenost odmah zamenis duzom ili debljom, u tom slucaju povlacim izreceno.
- Towelie
#10869 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Neka mi Allax oprosti.Ah, sad zvucis kao arzy.
- Bloo
- Globalna šefica
#10870 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Hajd me vise prosvijetli sta je AllaxTowelie wrote:Neka mi Allax oprosti.Ah, sad zvucis kao arzy.
- Towelie
#10871 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Allax je kad ne moras da pitas bilo koga sta je Allax. Sama si na prethodnoj stranici dala definiciju u svojim komentarima, samo ih pogledaj bolje.Bloo wrote:Hajd me vise prosvijetli sta je AllaxTowelie wrote:Neka mi Allax oprosti.Ah, sad zvucis kao arzy.
- Bloo
- Globalna šefica
#10872 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Da li si ti sam dao taj naziv ili pak je vec ranije postojao i u upotrebi bio?Towelie wrote: Allax je kad ne moras da pitas bilo koga sta je Allax. Sama si na prethodnoj stranici dala definiciju u svojim komentarima, samo ih pogledaj bolje.
Ako da, od koga?
- Towelie
#10873 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ja sam dao naziv, doduse za njega ima uporiste i u Kur'anu.Bloo wrote:Da li si ti sam dao taj naziv ili pak je vec ranije postojao i u upotrebi bio?Towelie wrote: Allax je kad ne moras da pitas bilo koga sta je Allax. Sama si na prethodnoj stranici dala definiciju u svojim komentarima, samo ih pogledaj bolje.
Ako da, od koga?
- triconja
#10874 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Evo jedno malo egzistencijalno pitanje. Da vam sutra dodju ljudi malo cudniji sa oruzjem i da vam kazu koje ste vjere sta bi vi?
Ja bih posto njihove vjere u sekundi
.
Ja bih posto njihove vjere u sekundi
- славянин
#10875 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
triconja wrote:Evo jedno malo egzistencijalno pitanje. Da vam sutra dodju ljudi malo cudniji sa oruzjem i da vam kazu koje ste vjere sta bi vi?
Ja bih posto njihove vjere u sekundi.