agnostic_front wrote:Zanimljiva fotografija od korisnika @black swan.
Pošto nisam stručan u ovakvim montažama, ja bih da predložim da napravi još par:
Fotografija dvojice predsjednika, FDR-a i Trumana, i nazivi sljedećih zemalja: Francuska, Kina, Italija, Maroko, Filipini, Holandija, Njemačka, Austrija, Belgija itd, ne mogu mi sad na um pasti sve zemlje, vjerujem da vrhunskom znalcu historije neće biti problem. I da opiše sve zlo koje je Američka vojska donijela ovim zemljama tada. Ide u rat protiv države koja je legalno na izborima izabrala kancelara Njemačke. Kakav je to sramotan čin.
Pa može ponovo fotografija Trumana i onda država Koreja, jer šta se on imao miješati u rat koji je započela Sj. Koreja pod punom podrškom Kine i SSSR-a, zar ne? Umjesto da pusti da se vidi na šta će to izaći, on nešto interveniše. I ovako bi Sj. Koreja poklopila Južnu, bilo bi sigurno manje žrtava.
jedno dobro ne opravdava dva zla
tako da 38 dobrih stvari ne opravdava 83 loše
jbg tako je u teoriji moralnog zakona nisam ja to izmislio
tako je
to što potomci belgijskih kolonizatora dobro žive jer ih je amerika oslobodila od okupacije nema nikakve veze što su uništili toliko država...
logika amerikanofila je ovakva:
hićo je dobar jer je pokrenuo vojsku čiji su naučnici stvorili V2 što je kasnije zbog hladnog rata donijelo mnogo izuma i pomoglo u osvajanju mjeseca
danas ne bi bili u svemiru da nije bilo nacinjemačke kao što ja ne bih tipkao da nije amerikanaca