Ukrajina

Post Reply
sluga_okupatora

#10851 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

Havatar wrote:Predsjednik Rusije Vladimir Putin povukao vojsku sa ukrajinske granice i zatražio od proruskih demonstranata odlaganje referenduma zakazanih za 11. maj.

Sad ce da se nadje neko ko ce da ti objasni kako to nije povlacenje nego pokazatelj carevog napora da se smiri situacija u Ukrajini a niposto podvijanje repa.

Ovo k'o flashback one situacije na pristinskom aerodromu :D

Garant sad traze po kuci/stanu secera i vode da dodju do sebe :lol:
grizly91

#10852 Re: Ukrajina

Post by grizly91 »

Havatar wrote:Jacanje Rusije , jacanje antiruskog raspolozenja u Evropi , pomoc onima koji su prozapadno opredjeljeni protiv onih koji su prorusko opredjeljeni i primoravanje onih prozapadnih koji su surovali sa proruski oprdjeljenim u Bosni a protiv prozapadno opredjeljenih da prekinu sa tim i da vode politiku u skladu sa svojim opredjeljenjem. Obuzdavanje islamofobije i islamofobicne poltike prema Bosni zbog prave pretnje Evropi i svijetu.
1. bold: Koji su koji konkretno i kako ih primorati na to? Šta ti dođu "prozapadni koji su šurovali sa proruskim protiv prozapadnih"?

2. bold: O kakvoj islamofobiji pričaš? Ko je prijetnja Evropi i Svijetu?
grizly91

#10853 Re: Ukrajina

Post by grizly91 »

sluga_okupatora wrote:
Havatar wrote:Predsjednik Rusije Vladimir Putin povukao vojsku sa ukrajinske granice i zatražio od proruskih demonstranata odlaganje referenduma zakazanih za 11. maj.

Sad ce da se nadje neko ko ce da ti objasni kako to nije povlacenje nego pokazatelj carevog napora da se smiri situacija u Ukrajini a niposto podvijanje repa.

Naravno da je u cilju smirivanja situacije, niko ne želi građanski rat pred svojim vratima u kojem bi bili direktni učesnici.
Ukoliko bi referendum za federalizaciju jugoistoka prošao pozitivno za rusku stranu, uslijedila bi odmazda fašista, na šta bi Putin morao odgovoriti.
Hvala Bogu pa još uvijek ima vođa koje pozivaju na dijalog i mirno rješavanje kriza u Svijetu za razliku od nekih koji napadaju čim im se ukaže prilika za vojnu intervenciju.
sluga_okupatora

#10854 Re: Ukrajina

grizly91 wrote:
sluga_okupatora wrote:

Naravno da je u cilju smirivanja situacije, niko ne želi građanski rat pred svojim vratima u kojem bi bili direktni učesnici.
Ukoliko bi referendum za federalizaciju jugoistoka prošao pozitivno za rusku stranu, uslijedila bi odmazda fašista, na šta bi Putin morao odgovoriti.
Hvala Bogu pa još uvijek ima vođa koje pozivaju na dijalog i mirno rješavanje kriza u Svijetu za razliku od nekih koji napadaju čim im se ukaže prilika za vojnu intervenciju.
Jeste, jeste - sve za mir :lol:

Putin - Gandi 21-og stoljeca :lol:
grizly91

#10855 Re: Ukrajina

Post by grizly91 »

sluga_okupatora wrote:

Naspram nekih vođa, Putin je k'o pejgamber.
sluga_okupatora

#10856 Re: Ukrajina

grizly91 wrote:
sluga_okupatora wrote:

Naspram nekih vođa, Putin je k'o pejgamber.

Dzaba ste krecili :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10857 Re: Ukrajina

Post by Truba »

agnostic_front wrote:Zanimljiva fotografija od korisnika @black swan.
Pošto nisam stručan u ovakvim montažama, ja bih da predložim da napravi još par:

Fotografija dvojice predsjednika, FDR-a i Trumana, i nazivi sljedećih zemalja: Francuska, Kina, Italija, Maroko, Filipini, Holandija, Njemačka, Austrija, Belgija itd, ne mogu mi sad na um pasti sve zemlje, vjerujem da vrhunskom znalcu historije neće biti problem. I da opiše sve zlo koje je Američka vojska donijela ovim zemljama tada. Ide u rat protiv države koja je legalno na izborima izabrala kancelara Njemačke. Kakav je to sramotan čin.

Pa može ponovo fotografija Trumana i onda država Koreja, jer šta se on imao miješati u rat koji je započela Sj. Koreja pod punom podrškom Kine i SSSR-a, zar ne? Umjesto da pusti da se vidi na šta će to izaći, on nešto interveniše. I ovako bi Sj. Koreja poklopila Južnu, bilo bi sigurno manje žrtava.
jedno dobro ne opravdava dva zla
tako da 38 dobrih stvari ne opravdava 83 loše

jbg tako je u teoriji moralnog zakona nisam ja to izmislio
tako je
to što potomci belgijskih kolonizatora dobro žive jer ih je amerika oslobodila od okupacije nema nikakve veze što su uništili toliko država...

logika amerikanofila je ovakva:
hićo je dobar jer je pokrenuo vojsku čiji su naučnici stvorili V2 što je kasnije zbog hladnog rata donijelo mnogo izuma i pomoglo u osvajanju mjeseca

danas ne bi bili u svemiru da nije bilo nacinjemačke kao što ja ne bih tipkao da nije amerikanaca
Truba

#10858 Re: Ukrajina

Post by Truba »

sluga_okupatora wrote:Znaci opet su SAD i EU krivi za sranje u Ukrajini - vidis ti te osovine zla.

:D
jok kriva je moja baba pavka :|
Kaligula I

#10859 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

GAU8 wrote:
Renta wrote:Spriječiti rat može jedino Rusija i to u 5 minuta. Dovoljan je telefonski poziv Putina ruskim separatistima da nema ništa od podjele Ukrajine i da oni svoju sreću moraju naći u Ukrajini.

Tada bi istoga trena strane sjele za stol i dogovorile zajedno nove izbore i to je jedino rješenje ove situacije.

No, Putin očigledno ima druge planove s Ukrajinom...
Jedino je objektivno da ni Zapad ni Rusi NE MISLE DOBRO Ukrajini.
I jedino je objektivno odjebati obje strane - Američke i Ruske "pomagace" istovremeno.
...apsolutno se slažem, i još bih dodao da bi bilo poželjno, pa i prijeko potrebno, da se sve vojske povuku u svoje 'avlije'...šta ima ko da radi u tuđoj 'kući'...to je preduvjet planetarnog prosperiteta...ali do toga neće nikad doći...zašto?...pa upravo zbog pljačke i otimačine većih i jačih od onih manjih i slabijih...dakle, filozofija džungle i zakon jačega su ideja vodilja neoliberalnog imperijalizma, bez obzira na nacionalni predznak...bez jake i ekspanzionističke vojske nema novih kolonija i njihovih resursa...a bez toga nema još većeg bogatstva i i još veće moći...mali narodi bi tek u takvom scenariju okusili slast slobode...a do tada možemo samo pjevat 'padaj silo i nepravdo' i ništa više...to bi bilo to...
JohnnyS

#10860 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

Kako je samo Putin šuknuo zapadu, to je čudo jedno. Jest da ja to ne razumijem, kao ni mnogi od vas, ali će nam obožavatelji advens ha era sad sve to pojasniti :D
agnostic_front

#10861 Re: Ukrajina

Post by agnostic_front »

puch wrote:
JohnnyS wrote:Kako je samo Putin šuknuo zapadu, to je čudo jedno. Jest da ja to ne razumijem, kao ni mnogi od vas, ali će nam obožavatelji advens ha era sad sve to pojasniti :D
ne konta to obična raja, sad će to čelli onako geopolitički naširoko antiglobalistički protabirit :lol:
Ili možda Mufid Memija.

@black swan, ja sam ozbiljan sa prijedlogom, SAD nema pravo da šalje svoju vojsku bilo gdje van svojih granica.
Truba

#10862 Re: Ukrajina

Post by Truba »

ja ne znam koja je ono zemlja bila protiv osnivanja međunarodnog suda za ratne zločine i tražila imunitete za svoje državljane
možda ona sa 800 baza po desetinama zemalja i ona koja pokreće direktne ili proksi ratove

eh ta zemlja se bori za mir u ukrajini... ali ratom
agnostic_front

#10863 Re: Ukrajina

Post by agnostic_front »

Apsolutno, o tome ja i govorim.
Challenger__

#10864 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

- Do koje mjere su savremeni političari patološki lažovi, to je zapanjujuće... Naime, Petro Porošenko, ukrajinski tajkun, "kralj čokolade" i najozbiljniji (za sada) predsjednički kandidat, poslije masakra u Odessi je javno "dao krv za žrtve u Odessi":

Image

Hajde i ta vrsta "PR"-a bi se mogla progutati da u stvari nije riječ o čovjeku koji, niti može, niti smije da daje krv jer je - dijabetičar... :lol:
Poroshenko liar. He could not give blood victims in Odessa. He could not give blood, he is ill with diabetes

- IZVOR

_____

Sve mi se čini da su ovi ukrajinski lopovi i lažovi "teška kategorija" i za ove "naše" B-i-H kleptomane.
Co0l

#10865 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Valjda je poenta u gesti a ne u nekoliko decilitara krvi koje ne bi nista promjenile i da ih je dao.
JohnnyS

#10866 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

Challenger__ wrote:- Do koje mjere su savremeni političari patološki lažovi, to je zapanjujuće... Naime, Petro Porošenko, ukrajinski tajkun, "kralj čokolade" i najozbiljniji (za sada) predsjednički kandidat, poslije masakra u Odessi je javno "dao krv za žrtve u Odessi":

Image

Hajde i ta vrsta "PR"-a bi se mogla progutati da u stvari nije riječ o čovjeku koji, niti može, niti smije da daje krv jer je - dijabetičar... :lol:
Poroshenko liar. He could not give blood victims in Odessa. He could not give blood, he is ill with diabetes

- IZVOR

_____

Sve mi se čini da su ovi ukrajinski lopovi i lažovi "teška kategorija" i za ove "naše" B-i-H kleptomane.

A što ne bi mogao? Da nekoga ne zarazi dijabetesom? :lol: Nema nikakvog razloga da osoba s reguliranim dijabetesom, pogotovo ako je tipa 2 ne donira krv... Propisi ovise od države do države, ali s medicinskog aspekta mogu donirati krv poput ostale zdrave populacije.
sluga_okupatora

#10867 Re: Ukrajina

Sad ce ukrajinska vlast da izda proglas;

Gradjani Ukrajine, sklanjajte bijelu tehniku stizu cetnici :lol:
GAU8

#10868 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

JohnnyS wrote:
A što ne bi mogao? Da nekoga ne zarazi dijabetesom? :lol: Nema nikakvog razloga da osoba s reguliranim dijabetesom, pogotovo ako je tipa 2 ne donira krv... Propisi ovise od države do države, ali s medicinskog aspekta mogu donirati krv poput ostale zdrave populacije.
Chelli ostao bez teksta :-)
GAU8

#10869 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

puch wrote:pohitali i genocidni Srbi u pomoć pravoslavnoj braći Rusima i ugroženoj ruskoj nejači u Ukrajini :lol:

http://www.atvbl.com/cetnici-iz-banjalu ... om-narodu/

vjerujem da će se i četalji koji se javljaju ovdje po forumu podržavajući Putina prihvatiti ove pozive i odjuriti ka Ukrajini a ne ostati samo iza tastatura borbe za pravoslavnu Rusiju :izet: :lol:
A ono nema pravoslavnih Ukrajinaca :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Co0l

#10870 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

GAU8 wrote:
puch wrote:pohitali i genocidni Srbi u pomoć pravoslavnoj braći Rusima i ugroženoj ruskoj nejači u Ukrajini :lol:

http://www.atvbl.com/cetnici-iz-banjalu ... om-narodu/

vjerujem da će se i četalji koji se javljaju ovdje po forumu podržavajući Putina prihvatiti ove pozive i odjuriti ka Ukrajini a ne ostati samo iza tastatura borbe za pravoslavnu Rusiju :izet: :lol:
A ono nema pravoslavnih Ukrajinaca :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
To su Alijini Srbi!
Challenger__

#10871 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

GAU8 wrote:Chelli ostao bez teksta :-)
Pa neću valjda svaku glupost komentarisati. Čim ga ismijavaju, pretpostavljam da je na inzulinu. TKO NE SMIJE DARIVATI KRV?
JohnnyS

#10872 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

Challenger__ wrote:
GAU8 wrote:Chelli ostao bez teksta :-)
Pa neću valjda svaku glupost komentarisati. Čim ga ismijavaju, pretpostavljam da je na inzulinu. TKO NE SMIJE DARIVATI KRV?

U Hrvatskoj ne primaju od dijabetičara na inzulinu, dok bi u Australiji ili u SAD-u to uradili.

http://www.bupa.co.uk/individuals/healt ... blood-2013

Ni ti ni ja ne znamo kakvi su propisi u Ukrajini, niti kakav tip dijabetesa ima ovaj čovjek. I dok osoblje advance.ru portala možda zna ukrajinske zakone, teško da mogu znati je li on na inzulinu ili nije. Teoretičari zavjere uvijek se ovako polakome pa sebi zabiju autogol kad izvale ovako nešto što se vrlo lako može osporiti činjenicama.
Challenger__

#10873 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Hajde ba ne peglaj sa svojim glupostima i natezanjima oko nebitnog. Kakav advance, kakva "teorija zavjere", izvor je ukrajinski twitter. Drži se teme, Ukrajine, jadan ne bio.

______
Last edited by Challenger__ on 07/05/2014 22:07, edited 1 time in total.
JohnnyS

#10874 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

Evo sad sam se čuo s kolegama s transfuziologije, dakle u Mostaru bi u slučaju nestašice i vanrednih uvjeta uzeli krv od dijabetičara čak i na inzulinu pod uvjetom da je euglikemičan (vrijednost glukoze u krvi u ref. intervalu). Mislim da sukobe u kojima su deseci poginulih i ranjenih možemo okvalificirati vanrednim uvjetima, a nekako mi se čini i da bi milijarder imao reguliran dijabetes, znači nema razloga da mu ne uzmu krv.
Challenger__

#10875 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Milijarder - dijabetičar je imao 100.000 načina da konkretno pomogne žrtvama i familijama poginulih. Ovako je to samo neukusna demagogija.