nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tempuser

#10851 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

rimsa91 wrote:Naravno, svako od nas voli dati 20 KM nego 100 KM. Svako je bio u poziciji da "na kafu da cvaju". Sve je to normalno i niko ne očekuje od običnog građanina da glumi sveca.

To mora od policije početi tj. ovo što je neko rekao kamera u autu i na autu, ali nažalost to se teško dešava. Nažalost poslije Turaka i Austrijanaca novi kolonizator ovoj zemlji je nužno potreban. :izet:
Bez vozaca spremnog na korupciju nema korumpiranog drota, ljudi u neznanju ili namjerno zanemare taj detalj.
Sve je to jedan par rukava, a drugi je beskrajno licemjerje, svi dajemo te cvaje, a pi*dimo kako nam drzava ne valja!
rimsa91

#10852 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by rimsa91 »

tempuser wrote:
rimsa91 wrote:Naravno, svako od nas voli dati 20 KM nego 100 KM. Svako je bio u poziciji da "na kafu da cvaju". Sve je to normalno i niko ne očekuje od običnog građanina da glumi sveca.

To mora od policije početi tj. ovo što je neko rekao kamera u autu i na autu, ali nažalost to se teško dešava. Nažalost poslije Turaka i Austrijanaca novi kolonizator ovoj zemlji je nužno potreban. :izet:
Bez vozaca spremnog na korupciju nema korumpiranog drota, ljudi u neznanju ili namjerno zanemare taj detalj.
Sve je to jedan par rukava, a drugi je beskrajno licemjerje, svi dajemo te cvaje, a pi*dimo kako nam drzava ne valja!
Samo si potvrdio moje rijeći.

To je tako, iskreno kao i sve u životu promjena mora poći od nas i revolucija je mora desiti u našoj glavi. Revoluciju može donijeti samo bankrot i kolaps čitavog sistema druge pomoći nema. :sad:
tempuser

#10853 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

rimsa91 wrote:
tempuser wrote:
Samo si potvrdio moje rijeći.

To je tako, iskreno kao i sve u životu promjena mora poći od nas i revolucija je mora desiti u našoj glavi. Revoluciju može donijeti samo bankrot i kolaps čitavog sistema druge pomoći nema. :sad:
Nema od toga nista sve dok imas one koji vjeruju u iluziju da su cvajom za*ebali sistem i prosli jeftinije i da nema razloga da rade po zakonu, a zapravo nemaju dovoljno sive mase da shvate da ce sistem uzeti koliko mu treba ovako ili onako i da mu sistem sve to sto je "ustedio" naplatiti s kamatom, samo je pitanje gdje i kad, a onda ce, kao sto je to triconja napisao, biti kasno.
drug_profi

#10854 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

A sto mozete s... :-)
Samo vi trazite da vam se pise nalog. Ja cu uvijek pokusati da se izvucem sa cvajom.
I naravno da necu ja nuditi mito, već ću čekati da mi se predloži dogovor. Pa nisam toliko naivan da popušim i tu foru.

A vi što vozite "sve po propisima", vi ste mi legende. Vi ste zapravo mitološka bića. Nije vam se nikad desilo da ste nagazili punu, zaboravili dati žmigavac, svezati pojas jer vozite samo 100 metara, voziti 91 tamo gdje je 80...

Ja se bar ne pravim da sam izvan ovog svijeta, a ovdje uvijek vrvi od laznih moralista.

Podrzavam vasu odluku da uvijek kada pogrijesite trazite da vam se pise prekrsajni nalog. Drago mi je sto postoje ljudi kao vi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#10855 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

Nećeš kad policajac ne bude smio uzeti tu cvaju.
Ja ti neću reći da nisi u pravu. Koristiš rupu u zakonu, korumpiran sistem.
Svi smo mi zajedno u toj kaši.
I naravno da svi nekad prekrše saobraćajna pravila ovako ili onako.
tempuser

#10856 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Ja nisam forumski svetac, naravno da mi se desi prekrsaj, ali nisam glup da ne razumijem da cu tu cvaju iskihati 3 x skuplje, samo je pitanje gdje i kako, ali te sad samo cekam da napises nesto na racun losih teh. pregleda, lose sigurnosti u saobracaju, losih mehanicara, prevaranata, korupcije, lose drzave, pa te potopim vlastitom pamecu. U tome je sva poenta, biti licemjer, ici na varijantu cvaja kad ti odgovara, a pi*diti na sve ostalo sto funkcionise na istom principu kad ti ne odgovara.
drug_profi

#10857 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Tomahawk11 wrote:Nećeš kad policajac ne bude smio uzeti tu cvaju.
Pa da i ja necu nikom popovati radi toga. Uvijek kazem kriv sam, sta se moze uraditi?
On kaze ide vam nalog, ja kazem nema nikakve druge mogucnosti?
Onda je do njega. Potpisem nalog ili ponudim da ih pocastim doruckom. Moji prekrsaji nisu nikad takvi da se neko jako nasekira. Najcesce (uglavnom) su to prekoracenja od +11-15 km/h, na otvorenoj cesti. Jednom pretekao 3 auta umjesto 2. Eto. Sve zajedno u zadnjih 10 godina sam platio 3 puta kamere po 40 mema, i jedno 3-4 puta se izvukao sa čašćenjem za ručni radar. Dva puta samo sa rukovanjem. Nekad i policija ima common sense kad vidi situaciju iz koje je nastao sitni prekrsaj.

Zato i tvrdim da je jedini lijek protiv korupcije sistem koji nece ostaviti mjesta za korupciju. Kamere, snimanje, pocev od policajca i javnih mjesta.
Prirodno je i logicno da ce gradjanin uvijek pokusati da eskivira kaznu (eto nece svaki, bravo i thumbs up za ove evolutivno dovrsene).
Tomahawk11
Globalni moderator

#10858 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

drugi profil wrote:
Tomahawk11 wrote:Nećeš kad policajac ne bude smio uzeti tu cvaju.
Pa da i ja necu nikom popovati radi toga. Uvijek kazem kriv sam, sta se moze uraditi?
On kaze ide vam nalog, ja kazem nema nikakve druge mogucnosti?
Onda je do njega. Potpisem nalog ili ponudim da ih pocastim doruckom. Moji prekrsaji nisu nikad takvi da se neko jako nasekira. Najcesce (uglavnom) su to prekoracenja od +11-15 km/h, na otvorenoj cesti. Jednom pretekao 3 auta umjesto 2. Eto. Sve zajedno u zadnjih 10 godina sam platio 3 puta kamere po 40 mema, i jedno 3-4 puta se izvukao sa čašćenjem za ručni radar. Dva puta samo sa rukovanjem. Nekad i policija ima common sense kad vidi situaciju iz koje je nastao sitni prekrsaj.

Zato i tvrdim da je jedini lijek protiv korupcije sistem koji nece ostaviti mjesta za korupciju. Kamere, snimanje, pocev od policajca i javnih mjesta.
Prirodno je i logicno da ce gradjanin uvijek pokusati da eskivira kaznu (eto nece svaki, bravo i thumbs up za ove evolutivno dovrsene).
Isto sam rekao prije par postova.
drug_profi

#10859 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

tempuser wrote:Ja nisam forumski svetac, naravno da mi se desi prekrsaj, ali nisam glup da ne razumijem da cu tu cvaju iskihati 3 x skuplje, samo je pitanje gdje i kako, ali te sad samo cekam da napises nesto na racun losih teh. pregleda, lose sigurnosti u saobracaju, losih mehanicara, prevaranata, korupcije, lose drzave, pa te potopim vlastitom pamecu. U tome je sva poenta, biti licemjer, ici na varijantu cvaja kad ti odgovara, a pi*diti na sve ostalo sto funkcionise na istom principu kad ti ne odgovara.
Ma bravo. Podrzavam te u tvojoj borbi za bolju BiH. Samo nastavi. :thumbup:
amar1994

#10860 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

mayab wrote:
amar1994 wrote:
rimsa91 wrote:Mišljenja sam da je najveći problem, pored opće nekulture koja se reflektuje i na saobraćaj, korupcija policije. Siguran sam da bez onog njihovog "dogovoranja" za 20 ili 50 KM nego kada bi neko dobio 500 KM kazni i oduzimanje vozačke bilo učinkovito. Siguran sam da bi 70 % raje se uozbiljilo kad bi morao platit 500 KM kazni na registraciju. Dok god bude popuštanja neće biti bolje, pogotovo na magistralama.

A da ne pričam o ponašanju policajaca kao vozači jer ono njihovo "kolega" uzrokuje više nesreća.
zmiji prvo treba glavu odsijec pa onda ostalo :) :thumbup:
Ma bravo majstore, drago mi je da se pojavio jos jedan čovjek , stanovnik ove države , koji je uspio dokučiti da je KORUPCIJA najveće zlo koje se jednoj državi može desiti, to jednostavno sjeba svaki segment života, pišem ja o tome odavno po ovom forumu , na raznoraznim temama :thumbup:
http://media.institut-alternativa.org/2 ... jkovic.pdf
:thumbup:

Ma joj samo budale vjeruju da je sve dobro i OK :-) , cinjenica je da je drzava lopova i kriminalaca :run:
BadBoy

#10861 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

drugi profil wrote:
tempuser wrote:Ja nisam forumski svetac, naravno da mi se desi prekrsaj, ali nisam glup da ne razumijem da cu tu cvaju iskihati 3 x skuplje, samo je pitanje gdje i kako, ali te sad samo cekam da napises nesto na racun losih teh. pregleda, lose sigurnosti u saobracaju, losih mehanicara, prevaranata, korupcije, lose drzave, pa te potopim vlastitom pamecu. U tome je sva poenta, biti licemjer, ici na varijantu cvaja kad ti odgovara, a pi*diti na sve ostalo sto funkcionise na istom principu kad ti ne odgovara.
Jesi li ti svjestan da kad svi razmišljamo ovako kao ti, "jer je prirodno da građanin traži način da se izvuče" dobijemo govno od države kakva je BiH?

Podizanje svijesti da se treba brinuti o općem dobru je naša najveća boljka i zato smo truhlo društvo (ne država, država proizlazi iz društva). Kod nas je samo bitno da je meni dobro, za ostale me zaboli.
drug_profi

#10862 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

BadBoy wrote:
drugi profil wrote:
Jesi li ti svjestan da kad svi razmišljamo ovako kao ti, "jer je prirodno da građanin traži način da se izvuče" dobijemo govno od države kakva je BiH?

Podizanje svijesti da se treba brinuti o općem dobru je naša najveća boljka i zato smo truhlo društvo (ne država, država proizlazi iz društva). Kod nas je samo bitno da je meni dobro, za ostale me zaboli.
Zamjena teza
triconja

#10863 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

drugi profil wrote:A sto mozete s... :-)
Samo vi trazite da vam se pise nalog. Ja cu uvijek pokusati da se izvucem sa cvajom.
I naravno da necu ja nuditi mito, već ću čekati da mi se predloži dogovor. Pa nisam toliko naivan da popušim i tu foru.

A vi što vozite "sve po propisima", vi ste mi legende. Vi ste zapravo mitološka bića. Nije vam se nikad desilo da ste nagazili punu, zaboravili dati žmigavac, svezati pojas jer vozite samo 100 metara, voziti 91 tamo gdje je 80...

Ja se bar ne pravim da sam izvan ovog svijeta, a ovdje uvijek vrvi od laznih moralista.

Podrzavam vasu odluku da uvijek kada pogrijesite trazite da vam se pise prekrsajni nalog. Drago mi je sto postoje ljudi kao vi.
Mene kad natjera u halu ja vezem pojas na solji znaci taj rad

Image

A to sto kazes za zmigavac tu sam saren ali se trudim maksimalno da dam na vrijeme. U zadnje vrijeme sam poceo davati zmigavac kad se hocu pred kucu parkirat :izet: :lol: .
triconja

#10864 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

BadBoy wrote:
drugi profil wrote:

E moj ti nigdje vecih dusmana za drustvo od sitne buranije. To gleda da sumu sasjece (naravno sumaru cvaju) cak i one sadnice kad se posumljaje cim bude "ko soha", gleda da udje na pregled (bilo kakav, vecinom medicinski) i naravno "pripazi" tog sto vrsi pregled, kad neko udje na isti fazon psuje boga i aliju i drzavu.

Kasnije vozi kako njemu odgovara (na svoju ruku), prekrsaje pravi i pijan vozi, naravno "pripazi pajkana". Kad pajkan nece uzeti mito opet ide psovanje boga, alije i drzave.

To su tri neke recemo sitne grupice koje rade ilegalno. Uzmimo u obzir da se tu radi o 1 m +- pola miliona stanovnistva koji to svakodnevno radi. Pa Bakir, Dodik i sva vladajuca garnitura ne zavrnu drzavu toliko koliko sitna buranija umije.
drug_profi

#10865 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

... zato sto im je sistem to omogucio.
Ponavljam ko papagaj, ali ocigledno da je ovdje nepoznat pojam drzave i sta on znaci, te koje su joj nadleznosti i duznosti.
triconja

#10866 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

drugi profil wrote:... zato sto im je sistem to omogucio.
Ponavljam ko papagaj, ali ocigledno da je ovdje nepoznat pojam drzave i sta on znaci, te koje su joj nadleznosti i duznosti.
Ma hajte molim vas, da se uvede policijska drzava bilo bi kuku lele :lol: .
drug_profi

#10867 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

triconja wrote:
Ma hajte molim vas, da se uvede policijska drzava bilo bi kuku lele :lol: .
Pa ne mora biti policijska da svak radi ono što mu je zadatak, tj. da se sprovodi zakon. Ako se očekuje od mene da ga sprovodim, dok ona strana koja je za to zadužena stoji spremna da ga prekrši, onda mrka kapa...
Ja u svojoj profesiji radim vrlo savjesno i vrlo pošteno. Često i na vlastitu štetu ne dozvoljavam da se posao završava samo da bi se završio, već mora biti urađeno kako treba.
Očekujem jednako od svih, a najviše bi trebalo da se očekuje od tih koji čuvaju sistem, odnosno onih koji su ključni koruptivni elementi.
BTW. ja da sam policajac, mogao bih nekad oprostiti kaznu, ali ne bih primao poklone za to.
Sad druga je stvar što ću ih dati da se izvučem od veće štete. To nije samo do mene, već i do još nekoliko drugih faktora, počevši od tog policajca koji često prvo namiruje svoje potrebe pa onda nakon toga malo radi za trezor, a onda odluči da ne radi više ni za koga, nego da ide na "pauzu".
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#10868 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Romeo 80 »

Zar nisi do sad skontao da je forum leglo moralnih vertikala ? :-D

U svakoj normalnoj državi imaš sistem koji tjera građane da se pridržavaju normi ponašanja i tome i služe kazne. Nije nijemac disciplinovan jer je ispao iz njemačke "tufahije" već je takav zato što je svjestan posljedica ne pridržavanja društvenih normi i zakona. Da nije tako ne bi ni bilo potrebe za zakonima koji uređuju društvene odnose. Naravno da i pojedinac treba krenuti od sebe, ali ovdje govorimo o tako sitnim trivijalnostima da mi je smiješno i čitati kako bi BiH preko noći postala država da vozači ne daju cvaju na kafu policijskim službenicima :-)

I da preko noći svi prestanu davati mito policiji, opet ne vidim kako bi to uticalo na nekog ljekara da radi svoj posao kako treba?! Jedina promjena bi bila da bi se više para slilo u državne džepove, koje bi opet otišle na hranjenje nezasite državne administracije.
Last edited by Romeo 80 on 27/07/2017 17:02, edited 1 time in total.
tempuser

#10869 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Sve je ovo isto kao i za izbore, ja sam necu primjeniti nista zato ne izlazim na izbore, a onda krene hebavanje drzave i vlasti!
tempuser

#10870 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Ali ne mozes shvatiti jednu vrlo jednistavnu stvar, sistem ne postoji sam od sebe da bi nesto omogucavao, mi hranimo taj sistem.
drug_profi

#10871 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Nije isto.
tempuser wrote:
Ali ne mozes shvatiti jednu vrlo jednistavnu stvar, sistem ne postoji sam od sebe da bi nesto omogucavao, mi hranimo taj sistem.
Ok, hajd mi objasni...
tempuser

#10872 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

drugi profil wrote:Nije isto.
tempuser wrote:
Ok, hajd mi objasni...
Vrlo rado i tu o dvije proste cinjenice:
1. sistem nije sam sebe stvorio, odnosno postavio - sistem je stvorilo drustvo
2. sistem bez nas nije samoodrziv - bez odzva drustva sistem propada
Zakljucak, ako ga ne hranis mitom sistem ne moze biti korumpiran.
Last edited by tempuser on 27/07/2017 14:28, edited 1 time in total.
triconja

#10873 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

tempuser wrote:Sve je ovo isto kao i za izbore, ja sam necu primjeniti nista zato ne izlazim na izbore, a onda krene hebavanje drzave i vlasti!
Blizu si, krene jebavanje boga, alije i drzave :lol:
BadBoy

#10874 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

Najjači su mi ovi "treba imati SISTEM". Hej SISTEEEM. Šta je sistem nego skupina ljudi koji se ponašaju po jednom obrascu? Nije sistem neko eksterno biće koje postoji samo od sebe i koje upravlja društvom. Isto kao i država. "Država treba ovo, država treba ono". Državu čine ljudi, društvo, populacija, država ne postoji sama od sebe i nije svrha samoj sebi.

Sistem i državu stvaraju, održavaju i unaprjeđuju LJUDI, dakle svi mi zajedno. Da nema ljudi spremnih da daju mito, ne bi bilo policajaca spremnih da prime mito.

I da, sretao sam ljudi iz Zapadne Evrope koji razmišljaju na malo većem nivou od čisto vlastitog interesa, pa čak i bez prijetnje ikakve kazne. Nisu svi motivirani samo represijom kao mi.
drug_profi

#10875 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

tempuser wrote: Vrlo rado i tu o dvije proste cinjenice:
1. sistem nije sam sebe stvorio, odnosno postavio - sistem je stvorilo drustvo
2. sistem bez nas nije samoodrziv - bez odzva drustva sistem propada
Zakljucak, ako ga ne hranis mitom sistem ne moze biti korumpiran.
Da, ostavio si me bez teksta i prosto nemam šta da kažem.
Ljepota jedna kako je to jednostavno.
Post Reply