Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mahalik wrote: ↑14/05/2020 10:25
Bolje je pitanje Ko je bio vlasnik kuće i Ko je hajrovao od iste
koliko mi je poznato vlasnik kuće (i ostalih u nizu) je zavod za izgradnju već više od 30 godina
Ne bih rekao, te kuce su bile naseljene, ako govorimo o ovome na trasi prve transferzale... negdje iza 2000. kupljene su od strane zavoda. Otprilike, ako se dobro sjecam.
Tu su ljudi zivjeli poslije rata, bio je tu i salon namjetaja Lily i ona kafana sa pogledom na parking ispred zeljeznicke stanice.
Znam da su im ponudjeni neki stanovi valjda u Buca potoku i dole u Brijescu, pa su bili nezadovoljni, bilo je nesto po Avazu.
Zeleni12 wrote: ↑14/05/2020 20:15
Popucao asfalt usljed klizanja tla na tranzitu kod Petrol pumpe iznad Skenderije. Bas treba tu sporije voziti, inace ode trap.
Tu se tlo pomjera jos od gradnje zgrade ispod pumpe. Sve one kuce iznad ceste imaju pukotine od pomjeranja tla.
Ko je napravio zgrade ispod, ciji je haver u politici, tu traziti krivca.
RepublikaBosna wrote: ↑14/05/2020 16:19
Da li je planirana u skorijoj buducnosti da se radi VI transverzala (od Buca Potoka do Kobilje Glave preko Grahovista, izmedju Huma i Zuci)? Imam dojam da ne bi bila preskupa investicija gledajuci da je dosta ravan teren i da nema puno privatnog posjeda na ruti, a mislim da bi mnogo rasteretilo cestu prema Vogosci jer se ovako iz Hotonja moze direktno izaci u Buca Potok umjesto na Skenderiju ili preko Rajlovca sto su trenutne opcije za stanovnike tih naselja. Jos kad uzmemo u obzir da 1. transverzalu ne mozemo ocekivati uskoro mislim da bi imalo smisla uraditi ovu cestu
Bilo bi odlično, ali nećemo mi početak radova vidjeti ni za 15-20 godina.
Haris.ba wrote: ↑14/05/2020 19:57
Pa nije bas da je ravna trasa. Mislim, izgleda pravolinijski, ali ima je dosta u brdu.
To nije samo projekat povezivanja Vogosce i Novog grada, te smanjenja guzvi. To je i projekat otvaranja Zuci. To podrazumjeva i naseljavanje.
Uglavno, sada je prva transferzala preca. Radi se deveta, treba spoj kod Bosmala, 12 zavrsiti, prica se o trinaestoj...
Definitivno je preca prva, mislio sam sve ovo zbog tempa kojim se prva gradi i kad bi se ovom projektu posvetili da bi dosta prije bio gotov. Ali znajuci vlast vjerovatno bi ovo samo usporilo gradjenje prve a upravu si vjerovatno i za naseljavanje
RepublikaBosna wrote: ↑14/05/2020 16:19
Da li je planirana u skorijoj buducnosti da se radi VI transverzala (od Buca Potoka do Kobilje Glave preko Grahovista, izmedju Huma i Zuci)? Imam dojam da ne bi bila preskupa investicija gledajuci da je dosta ravan teren i da nema puno privatnog posjeda na ruti, a mislim da bi mnogo rasteretilo cestu prema Vogosci jer se ovako iz Hotonja moze direktno izaci u Buca Potok umjesto na Skenderiju ili preko Rajlovca sto su trenutne opcije za stanovnike tih naselja. Jos kad uzmemo u obzir da 1. transverzalu ne mozemo ocekivati uskoro mislim da bi imalo smisla uraditi ovu cestu
Bilo bi odlično, ali nećemo mi početak radova vidjeti ni za 15-20 godina.
Tacno. Primjer nulte transverzale koja bi se mogla rijesiti vrlo brzo jer je kratka a pri tome nema fizickih prepreka u vidu stambenih objekata pa stoji godinama. Naravno, razlog su imovinsko-pravni odnosi. Pa je Ajnadzic spomene pa je opet zaboravi, pa je direktor Direkcije za puteve spomene pa je opet zaboravi, pa je direktoru Zavoda za izgradnjus spomene pa je opet zaboravi i tako u krug.
Ako bolje pogledas, onaj usjek izmedju Huma i Orlica, na pravcu K Glava Buca Potok, nen naseljen je a meni djeluje kao odlicno mjesto za par manjih stambenih naselja onako diskretnih nista Tibra i ta sranja vec zgradice po tri cetiri sprata i slicno. Mozda etaze, samo da je sa ukusom.
Ali bolje da ne diraju, krkani tu mogu samo novu favelu izgraditi.
P308 wrote: ↑14/05/2020 22:16
Tacno. Primjer nulte transverzale koja bi se mogla rijesiti vrlo brzo jer je kratka a pri tome nema fizickih prepreka u vidu stambenih objekata pa stoji godinama. Naravno, razlog su imovinsko-pravni odnosi. Pa je Ajnadzic spomene pa je opet zaboravi, pa je direktor Direkcije za puteve spomene pa je opet zaboravi, pa je direktoru Zavoda za izgradnjus spomene pa je opet zaboravi i tako u krug.
Nulta transverzala je bruka i sramota. Ogledalo opštine, načelnika. Ono se može srediti dok trepneš okom.
Skontali da su se zajebali pa isfrezali 5cm komplet
Što u suštini znači, nema ništa od prave rekonstrukcije barem 2god...
Jebli majku a ovo su prije 10god spominjali, ko fol cekali RP, prosao RP prosle godine i nista opet.
Nesto ne mogu vjerovati da bi Steta mogao ovo ovako dopustiti i svoj vakat.
Juzna raskopana, onaj sou Otoka stajaliste i treca traka, ovi pichvajzi sa I trans., raskopana Drinska...
Jednom rijecju - KATASTROFA
I to su izrezali, a vjerujem da ce isto uraditi kao i ovamo...
Ne znam jesmo li se razumili, danas u 2 sam prosao, ni masine ni radnika, a ili nisam vidio ili nisam skontao od bosmala prema kruznom cini mi se da nista nije dirano
Budem kasnije prolazio pa pogledam, za nadati se da ce srediti
Concord wrote: ↑15/05/2020 17:54
WTF cemu sluzi trotoar sirine jedne kolovozne trake u centru kruznog? Da idu pjesaci u krug i gledaju maketu predajnika?
To nije trotoar, na engleskom se naziva apron, i namijenjen je da preko njega gaze vozila većih gabarita, poput velikih kamiona.
Naći ćeš ga u skoro svakom kružnom toku na svijetu.
Last edited by thekupus on 15/05/2020 18:02, edited 1 time in total.