Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
sabansaulic1

#10851 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sabansaulic1 »

evo citam da ce i ostali opetateri uvesti Sport klubove. da li vi onda cete uvesti Arena sport i jos dodatne kanale-da kod svih bude isto. hvala na odgovoru.
kakaljin

#10852 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote:
Gray wrote:Hvala vam na odgovorima :)

Ovo sam sa mobitela pisao pa su zato ovi ludi smajliji što kolutaju očima :D

Kod mene nema ograda od balkona (balkon zastakljen), ali imaju rešetke na prozorima, tako da možda na to može?

Još jedno pitanje, kakva mora biti vidljivost prema odašiljaču za antenu? Kao što sam rekao, kod mene ima par zgrada okolo a ja sam negdje na visini prvog sprata.
Izvršili bismo provjeru tehničkih mogućnosti za priključenje.
Pa zar ne znate u kojim djelovima grada imate kvalitet signala koji zadovoljava kriterije?

Da se zna u kojim ulicama moze MMDS, a u kojim ne moze
Telemach

#10853 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakaljin wrote:
Telemach wrote:
Gray wrote:Hvala vam na odgovorima :)

Ovo sam sa mobitela pisao pa su zato ovi ludi smajliji što kolutaju očima :D

Kod mene nema ograda od balkona (balkon zastakljen), ali imaju rešetke na prozorima, tako da možda na to može?

Još jedno pitanje, kakva mora biti vidljivost prema odašiljaču za antenu? Kao što sam rekao, kod mene ima par zgrada okolo a ja sam negdje na visini prvog sprata.
Izvršili bismo provjeru tehničkih mogućnosti za priključenje.
Pa zar ne znate u kojim djelovima grada imate kvalitet signala koji zadovoljava kriterije?

Možemo Vam dati spisak ulica, ali vam ništa ne znaći bez izlaska ekipe na teren i provjere.
Tiger 033

#10854 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

kakaljin wrote:Pa zar ne znate u kojim djelovima grada imate kvalitet signala koji zadovoljava kriterije?Da se zna u kojim ulicama moze MMDS, a u kojim ne moze
U principu MMDS moze u bilo kojem dijelu grada :izet: samo je bitno da NEma bilo kakve prepreke između tanjira i njihovog predajnika te da tehnicari izmjere kvalitet signala...zbog toga ekipe moraju izaci na terten...
doff

#10855 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

kakaljin wrote:Pa zar ne znate u kojim djelovima grada imate kvalitet signala koji zadovoljava kriterije?

Ti bgm ko dijete kakvo. Valjda znaš na kojem principu radi MMDS i od čega ovisi. Džaba ti što piše da je signalom pokriveno to područje ali ako imaš kakvu prepreku na tome dijelu, signal može biti skroz loš. Tako da to kvalitetan signal je vrlo relativno
Tiger 033

#10856 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Image
dječak sa šibicama

#10857 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Jesam li jedini kojem na B92 vec danima "nema signala"... crn ekran i pise to, "nema signala"???
kakaljin

#10858 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Tiger 033 wrote:
kakaljin wrote:Pa zar ne znate u kojim djelovima grada imate kvalitet signala koji zadovoljava kriterije?Da se zna u kojim ulicama moze MMDS, a u kojim ne moze
U principu MMDS moze u bilo kojem dijelu grada :izet: samo je bitno da NEma bilo kakve prepreke između tanjira i njihovog predajnika te da tehnicari izmjere kvalitet signala...zbog toga ekipe moraju izaci na terten...
Mislio sam da za taj signal nema prepreke velike jer su sa antenama pokrili grad, pa zato sam pitao.
Tiger 033

#10859 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

kakaljin wrote:Mislio sam da za taj signal nema prepreke velike jer su sa antenama pokrili grad, pa zato sam pitao.
Ma nista ba :thumbup: "sve" isto kao sat. antena samo sto im je predajnik na zemlji :izet: :D
kakaljin

#10860 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Tiger 033 wrote:
kakaljin wrote:Mislio sam da za taj signal nema prepreke velike jer su sa antenama pokrili grad, pa zato sam pitao.
Ma nista ba :thumbup: "sve" isto kao sat. antena samo sto im je predajnik na zemlji :izet: :D
Nije bukvalno na zemlji, sigurno je na neboderima pa mi je zato bilo cudno jer po tome bi jedini problem imali u strogom centru grada gdje su zgrade blizu jedna druge
Tiger 033

#10861 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

kakaljin wrote:Nije bukvalno na zemlji, sigurno je na neboderima
U glavnom su oko grada na brdima (Grdonj,Vratnik st.grad itd...)
holowey

#10862 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by holowey »

kakaljin wrote:
Tiger 033 wrote:
Nije bukvalno na zemlji, sigurno je na neboderima pa mi je zato bilo cudno jer po tome bi jedini problem imali u strogom centru grada gdje su zgrade blizu jedna druge
ne poznajes vraca i naselje u avde smajlovica pa ti je zato cudno... a.smajlovica ima donji i gornji dio ulice, a ti dijelovi su jedan iznad drugog pa recimo iako zivis na vracama, ako si u prizemlju zgrade u gornjem dijelu ulice, od zgrada iz donjeg dijela ulice uopste ne vidis grad, sa prvog sprata vidis hum ali nista ispod toga, i slicno... neophodno je da se izadje na teren i utvrdi stvarna vidljivost sa predajnicima...
Telemach

#10863 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

dječak sa šibicama wrote:Jesam li jedini kojem na B92 vec danima "nema signala"... crn ekran i pise to, "nema signala"???
Ukoliko Vam reset recievera nije pomogao, molimo Vas pozovite kontakt centar na broj 1360.
Recruit_bb

#10864 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Recruit_bb »

dječak sa šibicama wrote:Jesam li jedini kojem na B92 vec danima "nema signala"... crn ekran i pise to, "nema signala"???
Pokusaj iskljuciti onaj kabl sto ide u resiver pa ga ukljuci,tako je meni bilo,znaci kabl za tv,onaj sa zicom (jbga ne znam kak se zove), uglavnom,mozda ti uredjaj ne prima signal,tako je meni bilo s kanalom Prva Plus. 10 dana nisam imao,pise nema signala,i procackam malo kabl i sve ok.
shiljak

#10865 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shiljak »

Je li može info u vezi ponude TRIO TV+NET+TEL (49 KM)
http://telemach.ba/MIX+paketi/1385/DUO+ ... keti.shtml

1. Da li je uključen u taj paket i opcija "FLAT BH"? Jer na linku iznad ne piše da je uključeno, dok za ovaj od 40 KM piše da je uključeno :D

2. FLAT BH - da li ovo znači ako zovemo nekog na BH Telekoma, Telekoma Srpske i HT Mostar itd sve besplatno, neograničeno?

3. FLAT BH - zašto je na web stranici tekst koji govori "uspostava veze naplaćuje se 0,03 KM" bez odvojenog novog reda i nije podebljano + isti tekst se ne nalazi u sekciji "FLAT BH", što ispada odokativno da 0,03 KM samo za ovo izvan BIH a ne za FLAT BIH! Nekako ko navlakuša, jer ako znam da neću uzimati ovaj za HR onda neću ni čitati taj dio.
http://telemach.ba/Fiksna+telefonija/12 ... av_start=0

Image
Mehemed
Vozim: automobil

#10866 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Je li iko još dobio smanjenje uploada osim mene(a dl brzina otišla iznad 10Mbps što još nikada nisam upamtio, sve 9,8X) ?
Mislim da sam samo ja, a znam otprilike i zbog čega

Image

Vjerovatno zbog ovog... Imam više upload nego download prometa haha
Image
Maharadza

#10867 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

shiljak wrote:Je li može info u vezi ponude TRIO TV+NET+TEL (49 KM)

1. Da li je uključen u taj paket i opcija "FLAT BH"? Jer na linku iznad ne piše da je uključeno, dok za ovaj od 40 KM piše da je uključeno :D

2. FLAT BH - da li ovo znači ako zovemo nekog na BH Telekoma, Telekoma Srpske i HT Mostar itd sve besplatno, neograničeno?

3. FLAT BH - zašto je na web stranici tekst koji govori "uspostava veze naplaćuje se 0,03 KM" bez odvojenog novog reda i nije podebljano + isti tekst se ne nalazi u sekciji "FLAT BH", što ispada odokativno da 0,03 KM samo za ovo izvan BIH a ne za FLAT BIH! Nekako ko navlakuša, jer ako znam da neću uzimati ovaj za HR onda neću ni čitati taj dio.

Image
Kako ne piše ba, otvori oči:

0 KM/min
ka svim fiksnim mrežama u BiH

I da, prema svim fiksnim mrežama, provjereno! Samo ti naplate uspostavu poziva i melji do besvijesti! :mrgreen:
shiljak

#10868 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shiljak »

Maharadza wrote: Kako ne piše ba, otvori oči:

0 KM/min

I da, prema svim fiksnim mrežama, provjereno! Samo ti naplate uspostavu poziva i melji do besvijesti! :mrgreen:
Piše to, ali kod onog od 40 KM piše preciznije :D Mislio sam da je tako ali da provjerim.. :-D

Ako mi telemach odnogovori, evo još jedno pitanje:

- koliko je cijena po minuti za mobilnu mrežu "bh mobile" i slične? 0,22? Šta je onda sa ovim "Ostali" kao što je Logosoft?
http://www.telemach.ba/Fiksna+telefonij ... av_start=0
Telemach

#10869 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

[quote="shiljak"]Je li može info u vezi ponude TRIO TV+NET+TEL (49 KM)

- U Trio Light paketu kao i u Trio Mix paketu kako je i navedeno uključena je opcija - Pozivi za 0 KM/min ka svim
fiksnim mrežama u BiH.

- Opcija FLAT BH podrazumijeva pozive za 0KM/min ka SVIM fiksnim mrežama u BiH uključujući i operatere koje ste naveli. Uspostava poziva u FLAT BiH tarifi je 0,03 kf

Nismo baš sigurni da smo treće pitanje najbolje razumjeli. Smatramo da je kompletna ponuda na web stranici decidno pojašnjena i da akcentirani, odnosno boldirani text ne bi trebao stvarati nejasnoće vezane za ponudu.
Svakako da će administratori i dizajneri stranice ponovo pogledati link koji ste postali te ukoliko bude potrebno, dodatno poraditi na vizualu.
Ukoliko želite rado ćemo Vas kontaktirati i odgovoriti na sva Vaša pitanja i nejasnoće vezane za ponudu.
Podsjećamo, da smo za informacije i podršku svim postojećim i potencijalnim korisnicima na raspolaganju 24/7 putem kontakt broja 1360.
Telemach

#10870 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

shiljak wrote:
Maharadza wrote: Kako ne piše ba, otvori oči:

0 KM/min

Piše to, ali kod onog od 40 KM piše preciznije :D Mislio sam da je tako ali da provjerim.. :-D

Ako mi telemach odnogovori, evo još jedno pitanje:

- koliko je cijena po minuti za mobilnu mrežu "bh mobile" i slične? 0,22?
Šta je onda sa ovim "Ostali" kao što je Logosoft?
http://www.telemach.ba/Fiksna+telefonij ... av_start=0
1. Cijene su precizno navedene na našoj stranici.
0,22 KM je cijena poziva prema svim mobilnim operatorima u BiH.

2. 0,0527 KM je cijena poziva sa korisnicima fiksnih mreža "Ostalih operatora" u istoj mrežnoj grupi. ( "Ostali operatori": T3, Aneks, M&H, AirABA, Logosoft).

Pozivi prema alternativnim operaratorima ulaze u 1500 free min, gdje uz uspostavu poziva od 3 pf možete da razgovarate za 0 KM/min.
Nakon što iskoristite 1500 free min važe cijene po standardnom cjenovniku.
Last edited by Telemach on 16/01/2014 10:15, edited 1 time in total.
Dr_dre

#10871 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dr_dre »

Bas je telemach precizan,ne znam kako su uspjeli dodati ovih 7 minuta nakon isteka 24.00.
Nema veze,makar se city odgledao u hd-e.
Nekako mi najvise zao ovog minimaxa zbog djece ali zbog tog kanala ne dam dodatnih 5 km,jbg trebao bih makar on biti u duo ili trio paketu.
drug_profi

#10872 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Ne bi li Telemach mogao ponuditi kreiranje vlastitih paketa uz razuman cjenovnik?
U svakom paketu ima bar jedan interesantan kanal, ali dati 5-8 maraka po paketu je prese*avanje i nije za ovdasnju prosjecnu klijentelu. Ispao bi na kraju racun za televiziju u rangu sa strujom ili grijanjem.
Dr_dre

#10873 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dr_dre »

Ne bi li Telemach mogao ponuditi kreiranje vlastitih paketa uz razuman cjenovnik?
U svakom paketu ima bar jedan interesantan kanal, ali dati 5-8 maraka po paketu je prese*avanje i nije za ovdasnju prosjecnu klijentelu. Ispao bi na kraju racun za televiziju u rangu sa strujom ili grijanjem.
To bi bio dobar poslovni potez.Recimo marka ili pola po kanalu u zavisnosti od kanala.Bolje im je i od velikog broja korisnika uzeti po marku-dvije nego od ovih sto su u paketima nesto sitno.
made_in_sarajevo

#10874 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by made_in_sarajevo »

jel se isplati uzeti MMDS na lokaciji kod kampusa? internet me najvise odbija sto je 5/0,5mb
DoradO

#10875 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DoradO »

Mehemed wrote:Je li iko još dobio smanjenje uploada osim mene(a dl brzina otišla iznad 10Mbps što još nikada nisam upamtio, sve 9,8X) ?
Mislim da sam samo ja, a znam otprilike i zbog čega

Image

Vjerovatno zbog ovog... Imam više upload nego download prometa haha
Image
kod mene povecanje, i to dobro :D

Image
Locked