Šta su radile sparte, kažu neka ih, morao je momak poginuti, da bi ovaj debil bio priveden.mayab wrote: ↑04/07/2026 10:35 A ovaj pacijent što je vozio ...Opet ona priča , (kompjuterski) sistem ne prepoznaje likove sa debelim dosjeima , dobro , piše da mu je VD poništena , e sad dolazimo do toga da takvima treba oduzeti auto , mada opet , može on voziti i tuđe i ponoviti zločineSumnjiči se da je 25. juna pola sata iza ponoći kod zgrade Radio-televizije Bosne i Hercegovine, vozio automobil Audi A6 pod dejstvom alkohola.
Iako je znao da se na krovu nalazi 21-godišnjak, koji se prethodno popeo kako bi proslavio pobjedu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu, nastavio je vožnju.
Omeragić se sumnjiči za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, u vezi s krivičnim djelima ugrožavanje javnog saobraćaja i ugrožavanje javnog saobraćaja zbog omamljenosti.
Inače, uvidom u prekršajnu evidenciju utvrđeno je da je osumnjičeni počinio više od 20 prekršaja u proteklih dvije godine iz oblasti sigurnosti saobraćaja i tu noć je vozio s poništenom vozačkom.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
last mohicans
#108451 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
last mohicans
#108452 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Inače, nakon i tokom utakmice je bilo opasnog divljanja, a patrole gledale utakmicu. Na čvili kod one Academie, Numin haver drzi, od topovskih udara, baklji, vatrometa, čega sve ne do zore. Protiv Katra je bilo i vatrenog oruzja.
-
DonieBrasco
#108453 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zna li se ciji je ovaj Arman Omeragić ko je "babo" ?Preminuo mladić (21) koji je pao s krova automobila slaveći pobjedu bh. reprezentacije na Svjetskom prvenstvu
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#108454 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ciji god da je, briga o vlastitom zdravlju i postojanju u nasem narodu ne postoji
Zgembalo se sve, šiše, cigare, alkohol, droga na max
Zgembalo se sve, šiše, cigare, alkohol, droga na max
- mk ultra
#108455 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jestelast mohicans wrote: ↑04/07/2026 10:41 Inače, nakon i tokom utakmice je bilo opasnog divljanja, a patrole gledale utakmicu. Na čvili kod one Academie, Numin haver drzi, od topovskih udara, baklji, vatrometa, čega sve ne do zore. Protiv Katra je bilo i vatrenog oruzja.
Pisao sam ovdje pjeske sam isao, pucalo se iz oruzja na sve strane...
- Logovan
#108456 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tužno, jako tužno
21 godina....
21 godina....
-
tokio25
#108457 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
bravo ameri imaju onu izreku you play stupid games you win stupid prizes ili tako nesto sl
- SmokingMan
#108458 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zasto roditelji, posvećujte više vremena i pažnje djeci, pogotvo tokom adolescencije. Nije lahko biti roditelj, ali nije ni za svakoga da bude roditelj.
-
tokio25
#108459 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa ne zna sparta je li kome ponistena vozacka nego je li vozilo registrovano ili nelast mohicans wrote: ↑04/07/2026 10:37Šta su radile sparte, kažu neka ih, morao je momak poginuti, da bi ovaj debil bio priveden.mayab wrote: ↑04/07/2026 10:35 A ovaj pacijent što je vozio ...Opet ona priča , (kompjuterski) sistem ne prepoznaje likove sa debelim dosjeima , dobro , piše da mu je VD poništena , e sad dolazimo do toga da takvima treba oduzeti auto , mada opet , može on voziti i tuđe i ponoviti zločineSumnjiči se da je 25. juna pola sata iza ponoći kod zgrade Radio-televizije Bosne i Hercegovine, vozio automobil Audi A6 pod dejstvom alkohola.
Iako je znao da se na krovu nalazi 21-godišnjak, koji se prethodno popeo kako bi proslavio pobjedu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu, nastavio je vožnju.
Omeragić se sumnjiči za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, u vezi s krivičnim djelima ugrožavanje javnog saobraćaja i ugrožavanje javnog saobraćaja zbog omamljenosti.
Inače, uvidom u prekršajnu evidenciju utvrđeno je da je osumnjičeni počinio više od 20 prekršaja u proteklih dvije godine iz oblasti sigurnosti saobraćaja i tu noć je vozio s poništenom vozačkom.
vozilo je ocito normalno registrovano bez obzira sto ovaj ima kazne ponistenu vozacku ili sl
vozilo je moglo biti registrovano i na oca sto je 99,9% tako ili nekoga bliznjeg
-
DonieBrasco
#108460 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Moze ovo ovaj grad i drustvo jos nize to je sigurno.
-
tokio25
#108461 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
treba definitivno vidjeti ovo na kome je registrovano auto ( posto se bukvalno shvataju postovi ovo sam mislio na generaln ne na konkretan slucaj)
ono registrovao na majku a majka nema ni polozeno niti zna bilo sta o voznji
takve slucajeve treba definitivno iskorijeniti i vise auta na jednoj osobi treba nekako destimulisati
ono registrovao na majku a majka nema ni polozeno niti zna bilo sta o voznji
takve slucajeve treba definitivno iskorijeniti i vise auta na jednoj osobi treba nekako destimulisati
- mk ultra
#108462 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam sta bih ti rekaoSmokingMan wrote: ↑04/07/2026 11:09 Zasto roditelji, posvećujte više vremena i pažnje djeci, pogotvo tokom adolescencije. Nije lahko biti roditelj, ali nije ni za svakoga da bude roditelj.
Nije njemu 4 godine bilo
Kazem ti, razmisljanje i postovanje sebe i svog zdravlja ovdje ne postoji. Kako onda mene ili tebe da postuje kad o sebi ne misli?
Sve neke bolesti zarad jeftinog dopamina
-
Naslovnica
#108463 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
moimoi
#108464 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Imas ti roditelja, i to ne mali broj, koji ce voziti dijete u krilu… koji ce staviti dijete na motor.. konacno koji ce mu kupiti zvjer od auta.SmokingMan wrote: ↑04/07/2026 11:09 Zasto roditelji, posvećujte više vremena i pažnje djeci, pogotvo tokom adolescencije. Nije lahko biti roditelj, ali nije ni za svakoga da bude roditelj.
Sve je to do mentalnog sklop
-
tokio25
#108465 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jesmo naravnoNaslovnica wrote: ↑04/07/2026 11:31Sa 21 godinom svi smo radili stupid games, neko manje, neko više.
al to ne opravdava ovo sto je on uradio
i neko od nas da je poginuo ili sl bilo bi play stupid games win stupid prizes
to se odnosi i na sada kad imamo 30 40 50...
al ima nesto i do mentalnog sklopa koji je pomenula moimoi
-
Naslovnica
#108466 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma naravno da ne opravdavam niti ja tražim opravdanje.tokio25 wrote: ↑04/07/2026 11:47jesmo naravnoNaslovnica wrote: ↑04/07/2026 11:31Sa 21 godinom svi smo radili stupid games, neko manje, neko više.
Ja sam još bio i štreber pa kada vratim film unazad šta se radilo, dobro je čovjek i prošao.
I kada počnem nešto da se ljutim na djecu zbog nekih stvari, skontam da su duplo bolji od mene (a ja, opet ponavljam, bio "uzor". Ne puši, ne pije, ne drogira se. AHA.
Zlatni su.
I svaki put kada su ove proslave, vise ljudi kroz prozor i kroz "šiberdah", jbga, tako je kako je. Ne podržavam, ne podstičem, ne odobravam.
-
tokio25
#108467 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma razumijemo se nego govorim niko mu nije krivNaslovnica wrote: ↑04/07/2026 11:52Ma naravno da ne opravdavam niti ja tražim opravdanje.tokio25 wrote: ↑04/07/2026 11:47jesmo naravnoNaslovnica wrote: ↑04/07/2026 11:31
Sa 21 godinom svi smo radili stupid games, neko manje, neko više.
Ja sam još bio i štreber pa kada vratim film unazad šta se radilo, dobro je čovjek i prošao.
I kada počnem nešto da se ljutim na djecu zbog nekih stvari, skontam da su duplo bolji od mene (a ja, opet ponavljam, bio "uzor". Ne puši, ne pije, ne drogira se. AHA.
Zlatni su.
I svaki put kada su ove proslave, vise ljudi kroz prozor i kroz "šiberdah", jbga, tako je kako je. Ne podržavam, ne podstičem, ne odobravam.
al vjerujem da mnogi prave gluposti al vecina (bar se nadam) je svjesna nekih posljedica pa povuce rucnu al pojedini izgleda misle zivot igrica
evo ja se kladim da je ovaj mali sto je podlegao bio kurcevit i sl sudeci po drugu koji ima suspendovanu vozacku tako da vjerovatno jedan problem manje bez da se nasladjujem njegovoj smrti
- Edin H.
#108468 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma i stariji, jako mi je žao momka, proslava prerasla u tragediju.Naslovnica wrote: ↑04/07/2026 11:31Sa 21 godinom svi smo radili stupid games, neko manje, neko više.
- SmokingMan
#108469 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Svi smo probali nešto kroz odrastanje, vidiš da bi ti moglo uništiti budućnost, ostaviš se toga, i mensi se desio prelomni trenutak 2008, pa sam to platio osamom i ponovnim traženjem društva u kojem postoji neki smisao življenja. The reasoning mechanism.mk ultra wrote: ↑04/07/2026 11:30Ne znam sta bih ti rekaoSmokingMan wrote: ↑04/07/2026 11:09 Zasto roditelji, posvećujte više vremena i pažnje djeci, pogotvo tokom adolescencije. Nije lahko biti roditelj, ali nije ni za svakoga da bude roditelj.
Nije njemu 4 godine bilo
Kazem ti, razmisljanje i postovanje sebe i svog zdravlja ovdje ne postoji. Kako onda mene ili tebe da postuje kad o sebi ne misli?
Dobar dio današnje omladine nema kočnice u glavi a ja to mogu vidjeti u svakoidnevnim primjerima na javnom prostoru , i ne znaju kada treba prestati biti neodgovoran građanin. Nedavno sam spomenuo skorašnje orgijanje malodobne djece jedne dobrinjske osnovne škole na ekskurziji. Kad tad će izaći ta sramota na vidjelo, pa neka sebe nastavnici a posebno roditeljiu pogledaju u ogledalo kakave su pritajene monstrume stvorili. Svašta sam nešto saznao, ali sve u svoj vakat.
U moje vrijeme si uprkos izazovima osjećao neki stid i nelagodu. I mi smo imali seksualni nagon do plafona, mogao si probiti nebo libidom, ali druže zato postoji frontalni korteks za regulaciju nagona, emocija, učenje kuturoloških, moralnih i etičkih obrazaca, i striatum kao vrsta regualtora naprasitih radnjih da amigldali naredi kako ne smije slijediti primordijalne primitivne obrasce ponašanja. Ako je neki od ta tri mehanizma oštećen kroz X ili Y faktor (da ne idemo do sitnih detalja), sigurno će doći do devijatnog ponašanja ili usvajanja nekih štetnih navika.
Život bi trebao biti prožet konstatnim učenjem do smrti (bavljenje nekim smislenim afirmativnim hobijem koji ne donosi nikakvu materijalnu korist osim duševnog zadovoljstva) i ne završava sa sa diplomom u rukama i dobro plaćenim poslom, što je i mnogima imperativ kak obi isšunili očekivanja bližnjih. A kasnije se mnogi prepuste uzburkanim tokovima života kojih nisu ni svijesni. Kada se kaže iskustvo, ovisi o tome kako neko doživljava određeno iskustvo, šta ono predstavlja za njega i kakav podražaj ono izaziva kod individue, ali bez čestog pitanja zašto se to radi.
Mi smo svjesnije "životinje" koje slijede obrasce preslikavanja navika svega što nas okružuje, tako da se i dalje vodimo urođenim mehanizmom prilagođavanja situacijama i okolnostima, koje nas itekako određuju.
-
tokio25
#108470 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
to oko ekskurzije ako je seks u pitanju ne vidim problem ma sta biloSmokingMan wrote: ↑04/07/2026 12:01Svi smo probali nešto kroz odrastanje, vidiš da bi ti moglo uništiti budućnost, ostaviš se toga, i mensi se desio prelomni trenutak 2008, pa sam to platio osamom i ponovnim traženjem društva u kojem postoji neki smisao življenja. The reasoning mechanism.mk ultra wrote: ↑04/07/2026 11:30Ne znam sta bih ti rekaoSmokingMan wrote: ↑04/07/2026 11:09 Zasto roditelji, posvećujte više vremena i pažnje djeci, pogotvo tokom adolescencije. Nije lahko biti roditelj, ali nije ni za svakoga da bude roditelj.
Nije njemu 4 godine bilo
Dobar dio današnje omladine nema kočnice u glavi a ja to mogu vidjeti u svakoidnevnim primjerima na javnom prostoru , i ne znaju kada treba prestati biti neodgovoran građanin. Nedavno sam spomenuo skorašnje orgijanje malodobne djece jedne dobrinjske osnovne škole na ekskurziji. Kad tad će izaći ta sramota na vidjelo, pa neka sebe nastavnici a posebno roditeljiu pogledaju u ogledalo kakave su pritajene monstrume stvorili. Svašta sam nešto saznao, ali sve u svoj vakat.
U moje vrijeme si uprkos izazovima osjećao neki stid i nelagodu. I mi smo imali seksualni nagon do plafona, mogao si probiti nebo libidom, ali druže zato postoji frontalni korteks za regulaciju nagona, emocija, učenje kuturoloških, moralnih i etičkih obrazaca, i striatum kao vrsta regualtora naprasitih radnjih da amigldali naredi kako ne smije slijediti primordijalne primitivne obrasce ponašanja. Ako je neki od ta tri mehanizma oštećen kroz X ili Y faktor (da ne idemo do sitnih detalja), sigurno će doći do devijatnog ponašanja ili usvajanja nekih štetnih navika.
Život bi trebao biti prožet konstatnim učenjem do smrti (bavljenje nekim smislenim afirmativnim hobijem koji ne donosi nikakvu materijalnu korist osim duševnog zadovoljstva) i ne završava sa sa diplomom u rukama i dobro plaćenim poslom, što je i mnogima imperativ kak obi isšunili očekivanja bližnjih. A kasnije se mnogi prepuste uzburkanim tokovima života kojih nisu ni svijesni. Kada se kaže iskustvo, ovisi o tome kako neko doživljava određeno iskustvo, šta ono predstavlja za njega i kakav podražaj ono izaziva kod individue, ali bez čestog pitanja zašto se to radi.
Mi smo svjesnije "životinje" koje slijede obrasce preslikavanja navika svega što nas okružuje, tako da se i dalje vodimo urođenim mehanizmom prilagođavanja situacijama i okolnostima, koje nas itekako određuju.![]()
osim naravno ako je bio odnos nastavnici ucenici sto je zbog same profesije problem
- SmokingMan
#108471 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Napravio si jedan odgroman propust na koje bi imao konkretno pitanje, da li je do same forumulacije rečenice u žurbi da se samo odgovori, nisam siguran. Ja bi odgovor volio ipak uživo čuti. 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
-
tokio25
#108473 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
???SmokingMan wrote: ↑04/07/2026 12:14 Napravio si jedan odgroman propust na koje bi imao konkretno pitanje, da li je do same forumulacije rečenice u žurbi da se samo odgovori, nisam siguran. Ja bi odgovor volio ipak uživo čuti.![]()
slobodno pitaj nikakav problem
-
tokio25
#108474 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
zasad se ne pitam mozda nekad se budem pitao
smetaju vam guzve i prekobrojni automobili a onda branite vise automobila registrovano na jednoj osobi
lijepo je biti kontradiktoran i dokazivati samo da je vazan licni komfor
-
akcija007
#108475 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Isao sam pjeske u nocima poslije tekmi Italije i Katara . Samo sto se ne pogine. Uzasno. Policija nema sanse da ista moze djelovati u onakvim situacijama.
Pola je na krovovima cak i djeca vise kroz prozore, ili mladici sjede na krovu Auta u pokretu masu zastavom a noge im vise niz suvozaceva vrata ili niz zadnja vrata .
Pola je na krovovima cak i djeca vise kroz prozore, ili mladici sjede na krovu Auta u pokretu masu zastavom a noge im vise niz suvozaceva vrata ili niz zadnja vrata .