Sirija vol. 2
-
The 51st State
#108451 Re: Sirija vol. 2
aha, do prve prilike i slabosti rezima, uostalom one gore slike sto je opetja033 postavio govore sve.
- insomnia78
#108452 Re: Sirija vol. 2
Pojele mi droge mozak druzeOpetja033 wrote:Kako se njega ne sjecas svega tiinsomnia78 wrote:Ko je Bagdad Bob zivota t’Opetja033 wrote:
![]()
![]()
![]()
Zajebaše i Baghdad Boba.![]()
https://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad_Saeed_al-Sahhaf
Javljao se iz srca Bagdada i pricao kako je zaustavljen americki napad, kako je iracka vojska pobila hiljade Amerikanaca, kako su stotine americkih vojnika u ocaju izvrsile samoubistvo oko Bagdada - a na 200-300 metara od njega americki tenkovi.
Dobar
Last edited by insomnia78 on 18/03/2018 14:03, edited 1 time in total.
-
ultrajvosa 1987
#108453 Re: Sirija vol. 2
Mislim da u Damasku vlada opste nezadovoljstvo i da stanovnistvo jedva ceka oslobodioce Vojske Islama iz Gute.
Sad ozbiljno, rekoh nedavno da ce ovima u Jobaru doci s ledja.
Sad ozbiljno, rekoh nedavno da ce ovima u Jobaru doci s ledja.
- Opetja033
#108454 Re: Sirija vol. 2
Inace je ludi brat siija, vjernik ali u potpunosti lojalan Saddamu i iračkoj Baath partiji. Nije mogao zivjeti pod perzijskom okupatorskom cizmom i preselio sa porodicom u UAE gdje i danas zivi.insomnia78 wrote:Pojele mi droge mozak druzeOpetja033 wrote: Kako se njega ne sjecas svega ti![]()
https://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad_Saeed_al-Sahhaf
Javljao se iz srca Bagdada i pricao kako je zaustavljen americki napad, kako je iracka vojska pobila hiljade Amerikanaca, kako su stotine americkih vojnika u ocaju izvrsile samoubistvo oko Bagdada - a na 200-300 metara od njega americki tenkovi.![]()
Dobar![]()
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#108456 Re: Sirija vol. 2
I Kafr Batna je u cijelosti oslobođena.fosna2014 wrote:Damask se blizi potpunoj slobodi
Što se tiče Haraste, za sat vremena ističe ultimatum militantima da naupste grad.
- Challenger_
#108457 Re: Sirija vol. 2
Njegovo vjersko opredjeljenje je sporedno jer je arapski socijalista, Baathist.Opetja033 wrote:Inace je ludi brat siija, vjernik ali u potpunosti lojalan Saddamu i iračkoj Baath partiji. Nije mogao zivjeti pod perzijskom okupatorskom cizmom i preselio sa porodicom u UAE gdje i danas zivi.
-
los talibanos
#108458 Re: Sirija vol. 2
Zar taj Kalamoun nije davno oslobodjenfosna2014 wrote:Pobunjenici potpisali kapitulaciju u istocnom Kalemunu. Uskoro predaja polozaja i zeleni autobusi.
Ne znam da li je objavljeno: Predgradje Saqba u Guti u potpunost oslobodjeno.
- Challenger_
#108459 Re: Sirija vol. 2
Evo nove mape:Challenger_ wrote:I Kafr Batna je u cijelosti oslobođena.fosna2014 wrote:Damask se blizi potpunoj slobodi

Što se tiče Haraste, za sat vremena ističe ultimatum militantima da naupste grad.
"Revolucija nikad jača, hehehe".
- Challenger_
#108460 Re: Sirija vol. 2
Turski aktivisti porede učinak američkih operacija sa svojom u Afrinu:

LINK
Istina, ne porede one na svom tlu, na istoku Turske, ali nećemo biti sitničavi.

Istina, ne porede one na svom tlu, na istoku Turske, ali nećemo biti sitničavi.
- Challenger_
#108461 Re: Sirija vol. 2
Kao što reko',

Kafr Batna, zdra'o!

Kafr Batna, zdra'o!
-
The 51st State
#108462 Re: Sirija vol. 2
nisu ludi da ruse, preselice milion izbjeglica u to podrucke, sve ide ka podjeli sirije izgleda.
- Challenger_
#108463 Re: Sirija vol. 2
Sve što je tebi "izgledalo", ispalo je sasvim drugačije. Dakle, iskuliraj.
- kamen spoticanja
#108464 Re: Sirija vol. 2
prije 10tak danaKikibombona wrote:Vec sam rekao, Turska je predmet ismijavanja. Svi su skontali da je njihova vojna masinerija rastiman orkestar. Da je vojska u losem stanju, obavjestajne sluzbe u jos gorem, pokazao je vojni udar.Amir Taheri
@AmirTaheri4
Islamic Revolutionary Guard news-site FARS mocks Turkish President #Erdogan's claim of substantial gains in #Afrin, #Syria.
Erdogan has won nothing but a few hills and forced thousands of Syrians out of their homes, FARS claims. Turks sustained heavy losses of men and materiel.
Komadant YPG je neki dan izjavio da nemaju problem boriti se sa Turcima i da ovi nista ne bi mogli napraviti bez avijacije.
Siguran sam da su vehabije bolji borci od Turaka. Vehabija je lud i glup, pokazes mu brdo, a on se kao konj zalijece, pa ako prezivi dobro jeste, ako ne, ide kod djevica. Da nema vehabija Turci ne bi mogli uzeti ni ovih par sela i brda.
kad ono jutros...kucaju na vrata po kucama nigdje nikog
-
The 51st State
#108465 Re: Sirija vol. 2
sta mislis da ce se turci povuci bez da nemaju garancije za svoj entitet nisu ludi, dobili 4-5 miliona vazala i rusima je pun kurac sirije, oni su svoje ostvarili, ide klempa asadu da ne glumi ludilo i to je vec zavrsen dogovor.
- Challenger_
#108466 Re: Sirija vol. 2
iskuliraj.
- Krokodajl
#108467 Re: Sirija vol. 2
Ja sam ovde puno puta pisao o Kurdima kao HVO-u, ali im haman više priliči dodatak VRSK...
Jebeš Knin...
Jebeš Knin...
- DuckZz
#108468 Re: Sirija vol. 2
Bilo bi šminka da ubace Nusru iz Idliba, pa da opet krenemo sa fazama za Aleppo....

- insomnia78
#108469 Re: Sirija vol. 2
Najjace je bilo i Iraku. Kae imaju šije lijepa vozila da hoce napasti pa da se pesmerge snadbijukamen spoticanja wrote:prije 10tak danaKikibombona wrote:Vec sam rekao, Turska je predmet ismijavanja. Svi su skontali da je njihova vojna masinerija rastiman orkestar. Da je vojska u losem stanju, obavjestajne sluzbe u jos gorem, pokazao je vojni udar.Amir Taheri
@AmirTaheri4
Islamic Revolutionary Guard news-site FARS mocks Turkish President #Erdogan's claim of substantial gains in #Afrin, #Syria.
Erdogan has won nothing but a few hills and forced thousands of Syrians out of their homes, FARS claims. Turks sustained heavy losses of men and materiel.
Komadant YPG je neki dan izjavio da nemaju problem boriti se sa Turcima i da ovi nista ne bi mogli napraviti bez avijacije.
Siguran sam da su vehabije bolji borci od Turaka. Vehabija je lud i glup, pokazes mu brdo, a on se kao konj zalijece, pa ako prezivi dobro jeste, ako ne, ide kod djevica. Da nema vehabija Turci ne bi mogli uzeti ni ovih par sela i brda.![]()
![]()
kad ono jutros...kucaju na vrata po kucama nigdje nikog
-
The 51st State
#108470 Re: Sirija vol. 2
u cemu je problem, jeli tvoj scenario cjelovite sirije realniji, na cemu baziras takvu tvrdnju?Challenger_ wrote:iskuliraj.
- Krokodajl
#108471 Re: Sirija vol. 2
Joj @Kiki jest ti prisjela šprdnja sa SAA.
Fol, u SAA sve mlatimudani, starci, prdonje, niđe omladinca da ponese barjak revolucije.
U Kurda haman svaka kuća po pet boraca i pade Efrin ko da nije rata ni bilo, oj Israfile puhni u rog...
Nećemo SAA branit ćemo Efrin do zadnjeg.
Odnosno po novom-starom, Afrin ?
Fol, u SAA sve mlatimudani, starci, prdonje, niđe omladinca da ponese barjak revolucije.
U Kurda haman svaka kuća po pet boraca i pade Efrin ko da nije rata ni bilo, oj Israfile puhni u rog...
Nećemo SAA branit ćemo Efrin do zadnjeg.
Odnosno po novom-starom, Afrin ?
- Krokodajl
#108472 Re: Sirija vol. 2
A Turci to natenane, jesu namazani, hajte ka'e vi.
Još 18-og uđoše...
Evo Erdoanu tri mandata još, ima da ga Ataturkom proglase
Kurdi još jednom pokazali što neće dobit državu ni narednih 100 godina...
Džaba natalitet kad je mentalitet sjeban.
Džaba Kurdska mater rađa po pet junaka, kad će mahat Odžalanom po Hamburgu...
Još 18-og uđoše...
Evo Erdoanu tri mandata još, ima da ga Ataturkom proglase
Kurdi još jednom pokazali što neće dobit državu ni narednih 100 godina...
Džaba natalitet kad je mentalitet sjeban.
Džaba Kurdska mater rađa po pet junaka, kad će mahat Odžalanom po Hamburgu...
Last edited by Krokodajl on 18/03/2018 14:46, edited 1 time in total.
- Challenger_
#108473 Re: Sirija vol. 2
Ovo u Siriji je jedan kompleksan, duži politički proces a ne balkanska "ko je jamio-jamio" kvazi-politika. Turska je dio tog složenog multilateralnog procesa a ne politički analfabet iz balkanske, amaterske, kleptomanske priče.The 51st State wrote:u cemu je problem, jeli tvoj scenario cjelovite sirije realniji, na cemu baziras takvu tvrdnju?Challenger_ wrote:iskuliraj.
Hoću ti reći da podcjenjuješ Tursku a da toga nisi ni svjestan.
-
sekerbay
#108474 Re: Sirija vol. 2
Interesantno je gledati taktike generala.
Sirijske su manje više poznate: isparčaj i uzimaj dio po dio.
Mislim da će tako završiti i ovu enklavu tj biće presječena između irbina i dzobara i tako će ih završiti.
Autobusi su neminovnost, jer izgleda da pobunjenici nemaju školovanog vojnog kadra koji zna postaviti odbranu.
Turci su išli na golu snagu i premoć u ljudstvu i tehnici.
Stavili ih u obruč sa malim otvorom i stezali.
Što se mene tiče, logično je pitanje šta će se desiti ako izbije sukob između turske i saa?
Ono, na papiru zvuči nemoguće jer se sve radi u dogovoru rusa, amera i turaka, ali u praksi tj na terenu, može svašta da se desi.
Mislim da će tako završiti i ovu enklavu tj biće presječena između irbina i dzobara i tako će ih završiti.
Autobusi su neminovnost, jer izgleda da pobunjenici nemaju školovanog vojnog kadra koji zna postaviti odbranu.
Što se mene tiče, logično je pitanje šta će se desiti ako izbije sukob između turske i saa?
Ono, na papiru zvuči nemoguće jer se sve radi u dogovoru rusa, amera i turaka, ali u praksi tj na terenu, može svašta da se desi.
- Krokodajl
#108475 Re: Sirija vol. 2
SAA i Turska dijele granicu u Latakiji od početka rata i nije bilo belaja.sekerbay wrote:Interesantno je gledati taktike generala.