SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

dječak sa šibicama

#108276 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Nema frke dok puk vecinski okrece glavu, i svi se plase dici glas jer slijedi kanonada botina "ti hoces da mijenjas ministra zlikovce".

Sve je premrezeno rodjackim politickim vjerskim vezama i vezicama, sistem feudalizma. Suti trpi i gledaj da ti ne budes novi Moranjkic, da tvoje dijete ne najebe u vrticu, skoli ili na tramvajskoj stanici, i puna saka brade svake veceri ako su svi na broju.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#108277 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Naslovnica wrote: 27/06/2026 15:41
pepeljara wrote: 27/06/2026 15:38 Meni nije jasna praksa 90% vozaca koje vidim okolo - drzi telefon dok vozi.
Telefon koristenje treba da bude 5000, najveca distrakcija za voznju.
Ko nikada nije imao mobitel u ruci ili drkao po istom tokom vožnje neka prvi baci kamen.
Nije vise stvar uzeo tel 2s, mada iskreno bacim ga u neki pretonac ne mogu vise da ga gledam

Mob je u voznji postao i video poziv, konstantno skrolanje i t d...

Nije ppglefao sam poruku ili pozvao nekoga, da je bogdom stalo na tome.
drug_profi

#108278 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Mobitel je u torbici (nije pederuša, već army style torbica za municiju i pištolj), a telefon je BT povezan na infotainment.
Kad me žena ili djeca zovu ja kažem vozim, i oni znaju da se onda priča na način da razgovor nije privatan.
Kad me neko drugi zove, obično je posao u pitanju i nije mi važno sluša li neko treći u autu.
semirsar

#108279 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by semirsar »

Naslovnica wrote: 27/06/2026 19:43
Spoiler
Show
semirsar wrote: 27/06/2026 18:46
Ko nikada nije imao mobitel u ruci ili drkao po istom tokom vožnje neka prvi baci kamen.
dje si da te gadjam :mrgreen:

meni zvoni mobitel svi u autu pizde ja samo furam svoj ritam :thumbup:
sto se ne javis daj ga vamo ja cu se javiti... ama sikter :evil:
Svoj ti pos'o.
Imam ga ispred na onom magnetnom mudu, vidim ko zove, ako treba javim se.
Malo klix, forum...štaš drugo raditi dok stojiš u koloni.
Čačko bi nos ali nema ništa
🥺
jasta :mrgreen:
i moj je povezan s BT i na MFD vidim ko zove pa odma' znam i sto zove, a i da ne znam zabole me, svima koji me najcesce zovu sam davno rek'o da kad vozim ne javljam se i nek ne budu dosadni. a u koloni velis, dosadno ti... pa ja gledam ove okolo, evo juce recimo snasa ispred mene sara mobilnim oko glave pravi selfije sta li i ja se nakezim, sta znas mozda i moju facu ufati, zato su mi uvijek cista stakla da nisam muljav, ovaj s lijeve otvorio prozor to tresti to drma i on u ritmu s gloovom mlatara i sve se cudim kako vise ne opali gloovusom o onije retrovizor... ova s desne nesto zivo gestikulira dok prica na mobilni i malo malo pa u mene pogledi, ogledam se je l' reko bas u mene gledi kad fakat... ma reko i ja tebi isto bona... ovaj klinjo iza... isprepadat nabio celenku na sajbu grcevito drzi volan... i gleda u semafor gore, jbt, mislim se moram pazit da ne krene kroza me kakav je :run:
A za nos... ne znam sta da ti recem... moram otici u OBI da vidim cime bi pokreso ovo sto idjikljalo svrbi jbt... al da te ne peglam, svoj ti pos'o, ha ja :thumbup:
semirsar

#108280 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by semirsar »

muha_sa wrote: 27/06/2026 19:44
Spoiler
Show

:lol: :thumbup:

Isto--ne držim ga u ruci vec u krilu--zbog hanume--stalno me provjerava gdje sam i sU kim :( :lol:
cuj to, u krilu, sve u nadi da ce umjesto mobilnog ufatiti za ono sto odavno nije :lol:
Naslovnica

#108281 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

semirsar wrote: 27/06/2026 22:41
Spoiler
Show

Svoj ti pos'o.
🥺
i moj je povezan s BT i na MFD vidim ko zove pa odma' znam i sto zove, a i da ne znam zabole me, svima koji me najcesce zovu sam davno rek'o da kad vozim ne javljam se i nek ne budu dosadni. a u koloni velis, dosadno ti... pa ja gledam ove okolo, evo juce recimo snasa ispred mene sara mobilnim oko glave pravi selfije sta li i ja se nakezim, sta znas mozda i moju facu ufati, zato su mi uvijek cista stakla da nisam muljav, ovaj s lijeve otvorio prozor to tresti to drma i on u ritmu s gloovom mlatara i sve se cudim kako vise ne opali gloovusom o onije retrovizor... ova s desne nesto zivo gestikulira dok prica na mobilni i malo malo pa u mene pogledi, ogledam se je l' reko bas u mene gledi kad fakat... ma reko i ja tebi isto bona... ovaj klinjo iza... isprepadat nabio celenku na sajbu grcevito drzi volan... i gleda u semafor gore, jbt, mislim se moram pazit da ne krene kroza me kakav je :run:
A za nos... ne znam sta da ti recem... moram otici u OBI da vidim cime bi pokreso ovo sto idjikljalo svrbi jbt... al da te ne peglam, svoj ti pos'o, ha ja :thumbup:
Ne kontam, iako imaš BT i sve te điđe u autu za povezivanje mobitela - ti ne koristiš te pogodnosti nego je upotreba mobitela u autu haman pa banovana za tebe?!
semirsar

#108282 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by semirsar »

Naslovnica wrote: 27/06/2026 22:49
Spoiler
Show
Spoiler
Show
Svoj ti pos'o.
🥺
Ne kontam, iako imaš BT i sve te điđe u autu za povezivanje mobitela - ti ne koristiš te pogodnosti nego je upotreba mobitela u autu haman pa banovana za tebe?!
Upravo, trauma iz "90 i neke poslije rata, nas 5 u autu, ja u sredini pozadi, vozacu zazvoni mobilni onaj sto mu se antena izvlacila ko na auto za radio, ispade mu, i da ga dofati ode u stranu... jesmo se jedno 20 puta isprevrtali i na kraju nas spucao kamion i gurnuo u jarak pun govana
Svi podobro stradali meni samo par ogrebotina na glavusi... glavat i sad jbg. E ne's majcin sine nikad imat mobitel, rekoh sebi, slagah malo, ali sam odrzao obecanje da se nikad nikom ne javljam. Lako mi je stati nedje i onda vidjet sta i dje gori. :skoljka:
Kao sto rekoh, sve je povezano, i komande na volanu ali samo za info, nema sanse da odgovaram na poziv dok vozim, jok vala. :mrgreen:
Naslovnica

#108283 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

:thumbup:
MinistarKulture

#108284 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MinistarKulture »

dječak sa šibicama wrote: 27/06/2026 11:57 Eto ima novi (stari?) zakon "mjerenje buke", ko to sprovodi?

Kod mene svaku noc nekoliko njih drka prebucne motore i automobile, ne da nisu kaznjeni, nikada, nego niko ne benda to.

Ovdje su zakoni mrtvo slovo na papiru.
Nema od tog nista

I kod mene svaki vikend, obavezno neki motorista turira izmedju 2-3

Dok se ne zalijepi u neku banderu nece stati, a takvih je bilo
Altsa

#108285 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Altsa »

Neki dan neka papanka u desnoj ruci drzi cigaru a u lijevoj mobitel (ne razgovara) i onako usput drzi volan. :-)
Last edited by Altsa on 27/06/2026 23:32, edited 1 time in total.
DonieBrasco

#108286 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DonieBrasco »

Altsa wrote: 27/06/2026 23:22 Neku dan neka papanka u desnoj ruci drzi cigaru a u lijevoj mobitel (ne razgovara) i onako usput drzi volan. :-)
Redovna sitacija sa zenama u autu, cigara ili iqos + telefon.
Dilibus

#108287 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dilibus »

Novi level idiotizma sto nisam.mogao da vjerujem da ima ljudi da scrola tik tok, insta i istale drustvene mreze dok vozi
dječak sa šibicama

#108288 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Skrolaju tiktok, za razgovore imas i slusalice a danas ih svako moze imati.

Nego bulje u mobitel, ne mogu bez njega. Ima debila udaraju u bandere, setaju ulicom i skrolaju po mobitelu.

Ljudi su idioti.
Edin H.

#108289 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

Dilibus wrote: 27/06/2026 23:27 Novi level idiotizma sto nisam.mogao da vjerujem da ima ljudi da scrola tik tok, insta i istale drustvene mreze dok vozi
Da ne propusti :izet:
Averus

#108290 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Averus »

Dilibus wrote: 27/06/2026 23:27 Novi level idiotizma sto nisam.mogao da vjerujem da ima ljudi da scrola tik tok, insta i istale drustvene mreze dok vozi
Nije to novo, to je vec godinama tako

Pazi sad - jucer u tri navrata, tri razlicite (igrom slucaja su svetri bile zene) gledam kako isparkiravaju u rikverc i gledaju u mobitel :lol:
Ova jedna stala na pola isparkiranja i skrola.

Naisao covjek, pa stade, ne zna da li da proba da je zaobidje ili da je ceka. Nista ona, ni ne konta ga (a vec je bio mrak, svjetla upaljena). Na kraju on malo svirnu, a ona kao jao zuri da mu ne smeta i ladno pravac prema njemu, da je on obidje :lol:

Balkancima samo krampu, lopatu, ašov i nista vise. Kakvo auto, kakvi mobiteli. Mi nismo ni za bicikla, a neka budala nam dala automobile :-) :-) :-) :-) :-)
nepass1

#108291 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

Spoiler
Show

Svoj ti pos'o.
🥺
I moj je povezan sa autom ali svakako me niko ne zove a ako ko slucajno zaluta skinem ga za 5sec. Mrzim pricu na tel.
Mrzim se slikati tako da i selfiji otpadaju.
DonieBrasco

#108292 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DonieBrasco »

dječak sa šibicama wrote: 27/06/2026 23:59 Skrolaju tiktok, za razgovore imas i slusalice a danas ih svako moze imati.

Nego bulje u mobitel, ne mogu bez njega. Ima debila udaraju u bandere, setaju ulicom i skrolaju po mobitelu.

Ljudi su idioti.
Meni su ovi na romobilima sto nabiju slusalice i odvrnu a lete brzinom najjaci.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#108293 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

previse je ljudi odsutno od realnosti.... ja to vidim svaki dan na poslu :run:
muha_sa

#108294 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/49 ... ajeva.html

PROCURIO SNIMAK IZ ISTOČNOG SARAJEVA: Kamenjem gađali građane koji su slavili pobjedu BiH, pa se žalili što ih hapse policajci iz Sarajeva...
Mustang1

#108295 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Mustang1 »

bitanga_sa_otesa wrote: 28/06/2026 18:06 previse je ljudi odsutno od realnosti.... ja to vidim svaki dan na poslu :run:
Neki pjevac objavio da se ljubi sa nekom djevojkom i ljudi u komentarima pisu da znaju ko je po prstima nosu usnama picki materinoj.. Ja ne znam kako moji prsti nos izgledaju a da znam tudje.
Narod je peisutan u nekoj drugoj realnosti :D
bitanga_sa_otesa

#108296 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Mustang1 wrote: 29/06/2026 06:13

Neki pjevac objavio da se ljubi sa nekom djevojkom i ljudi u komentarima pisu da znaju ko je po prstima nosu usnama picki materinoj.. Ja ne znam kako moji prsti nos izgledaju a da znam tudje.
u mahalanju su prvi ,naravno :lol: tu im nista ne promakne... :skoljka:
muha_sa

#108297 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

bitanga_sa_otesa wrote: 29/06/2026 06:16
Mustang1 wrote: 29/06/2026 06:13

u mahalanju su prvi ,naravno :lol: tu im nista ne promakne... :skoljka:
U kupovinu obavezno ceker nosim--da posmatraci ne znaju šta je unutra :lol:
Laplace

#108298 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Vidio sam i da vozi onaj električni romobil i nešto skrola na mobitelu. Kao da sama vožnja romobila niije dovoljno rizična.
made_in_sarajevo

#108299 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

muha_sa wrote: 29/06/2026 06:02 https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/49 ... ajeva.html

PROCURIO SNIMAK IZ ISTOČNOG SARAJEVA: Kamenjem gađali građane koji su slavili pobjedu BiH, pa se žalili što ih hapse policajci iz Sarajeva...
Ja sam mislio da su ovi presli na dobrinju sto i dalje mislim pa je zato mup kantona usao tamo ganjajuci ih. Ali ovaj auto sa snimka realno sta se pravis budala vozajuci se ovako kroz lukavicu. Isto bi i oni prosli da trobojku izbace i gas kroz sarajevo. Varta zastava uredu cak i oni kazu ok je, ali ljiljani znas da provociras i pustite se prica legitimna zastava. Jest nama, njima nije kao i u kontru sa trobojkom sto nama nije uredu. Malo mi je debilno ovo na silu kurcenje sa ljiljanima kroz rs, a znas da ces imati problem. Eto na sudu kazna ce pasti, ali sam sebi pravis da te oni peglaju plus dodji na sud i peglaj se opet oko toga. Ne znam isto da obucem majicu hordi zla i sjedim ispred grbavice i pijem kafu, kao ja lud sto bi me iko dirao i obrnuto.
bitanga_sa_otesa

#108300 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

ima jedna stara poslovica ...ko trazi q uvijek nadje.....
Post Reply