Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
DonieBrasco

#108251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

https://www.avaz.ba/vijesti/bih/840241/ ... -je-komsic

Hrvati jadni ugrozeni nista nemaju, evo vam skolski primjer sta slijedi za trojku sta ce sve morati da progutaju.
escobar__

#108252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by escobar__ »

EU i MZ uopće su:

-isplanirali sankcije Kosovu
-izdali saopćenje kako se Crna Gora udaljila od EU puta
-izrazili zabrinutost događajima u Bosni (a Dodiku dali zeleno svjetlo da radi šta hoće)
-napisali par tvitova gdje lafo osuđuju odluke takozvane nsrs

Zajednički problem kod svih gore navedenih zemalja su Srbi, odnosno euroamerički saveznici u takozvanoj regiji, a kojima su odriješene ruke da bukvalno rade šta i kako hoće.

Mi smo (kao i Kosovo i CG) prepušteni na milost i nemilost velikosrpske politike i ko očekuje bilo kakve konkretne poteze protiv Dodika i takozvane rs taj nije normalan.
Prpa.ba

#108253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Namira smo Velikoj Srbiji, uz katolicku tiraniju nad Bosnjacima u FBiH. Samo trojanski slijepci to ne vide.
use your illusion

#108254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by use your illusion »

Mislim da bi se tanko ko počeš'o ovde u Sarajevu da Dodik organizuje referendum o nezavisnosti. Mislim da u SDA to priželjkuju jer bi to značilo slobodan pad trojke i nestanak sa politicke scene.
duh_sa_sjekirom

#108255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by duh_sa_sjekirom »

Da su se npr bošnjački suci povukli iz US, mislim da bi u roku par sati uslijedile sankcije, uz obrazloženje da je to kršenje DMS. Slično se dešava Kosovu.
Veliku krivicu za ovakvo stanje realno snose i beskičmeni i sitnošićardžijski tzv pro bih političari.
Ima li ijedno muško među njima da stvar nazove pravim imenom?
tramvajtrojka

#108256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 28/06/2023 21:25 Namira smo Velikoj Srbiji, uz katolicku tiraniju nad Bosnjacima u FBiH. Samo trojanski slijepci to ne vide.
bas tiraniju :shock: :shock: :cry:
DonieBrasco

#108257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

noviforumas

#108258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

escobar__ wrote: 28/06/2023 21:21 EU i MZ uopće su:

-izrazili zabrinutost događajima u Bosni (a Dodiku dali zeleno svjetlo da radi šta hoće)

Zajednički problem kod svih gore navedenih zemalja su Srbi, odnosno euroamerički saveznici u takozvanoj regiji, a kojima su odriješene ruke da bukvalno rade šta i kako hoće.

Mi smo (kao i Kosovo i CG) prepušteni na milost i nemilost velikosrpske politike i ko očekuje bilo kakve konkretne poteze protiv Dodika i takozvane rs taj nije normalan.
:thumbup:
Lex77

#108259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lex77 »

Sve po planu, a ne bi bilo čudno niti da je dogovoreno sa bošnjačkim političarima.
duh_sa_sjekirom

#108260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Zašto ne reaguju institucije?
Zašto se ne organizuju vanredne sjednice?
Zašto se institucionalno ne zatraži očitovanje tzv VP da li je ovo kršenje DMS i da li je DMS još uvijek na snazi?
Zašto se službeno ne obavijeste tzv garanti DMS o ovom slučaju?
Ima li iko muda 'sa ove strane", da zategne konopac?
Novi_Nick

#108261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novi_Nick »

noviforumas wrote: 28/06/2023 21:42
escobar__ wrote: 28/06/2023 21:21 EU i MZ uopće su:

tandmand

#108262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

Lex77 wrote: 28/06/2023 21:46 Sve po planu, a ne bi bilo čudno niti da je dogovoreno sa bošnjačkim političarima.
S bošnjačkim političarima se takvo nešto ne dogovara, pogotovo ne sa trojkom. Njih se tretira kao pohlepne spodobe koji će prodati mater za neki ustupak, relaksaciju, koji su u stvari dio većeg plana kojeg oni nisu svjesni. Uglavnom Zapad i agresor ih smatra zamlaćenicima, bosancima iz viceva, koji tu moraju biti samo zbog Dejtonskog sporazuma ali koje će oni prevariti već.

Najsmješnije je kad neko smatra da je bošnjačka politika neki faktor. Nije, nikakav, slabe ne jebe niko. Sa slabim, onim koji zabija glavu u pijesak, sa šibicarskim mentalitetom .... se ne pregovara o sudbini države.
Previše se daje važnosti likovima koji ne znaju jesu li pošli ili došli ... počev od Bakira .... pa do Fortaša.

Pogubljeni likovi ... ništa drugo.
DonieBrasco

#108263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Stvarno su debili ako vec sutra ostrije ne reaguju, i unarednim danima organizuju neki sastanak i pozovu Šmita, Settlera, ambasadore da se porazgovora.
Last edited by DonieBrasco on 28/06/2023 22:06, edited 1 time in total.
escobar__

#108264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by escobar__ »

tandmand wrote: 28/06/2023 22:03 Najsmješnije je kad neko smatra da je bošnjačka politika neki faktor. Nije, nikakav, slabe ne jebe niko. Sa slabim, onim koji zabija glavu u pijesak, sa šibicarskim mentalitetom .... se ne pregovara o sudbini države.
Previše se daje važnosti likovima koji ne znaju je su li pošli ili došli ... počev od Bakira .... pa do Fortaša.

Pogubljeni likovi ... ništa drugo.
Sto posto tačno - jad i bijeda.
duh_sa_sjekirom

#108265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Gdje su Denis i Željko? Gdje je Konaković? Forto? Bakir?
Hoće li neko "dobiti po prstima"?
Ima li iko muda u političkom Sarajevu da javno kaže ono što je i zadnjoj budali ovdje jasno: da je DMS mrtav i da je američka politika u BiH doživjela debakl, fijasko i totalni poraz a da ih ko budale voza i prska prijeratni piljar, trgovac paprikama i švercer cigareta?
Janjicar

#108266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Janjicar »

Nemaju kad reagovat, gutaju zabe
tandmand

#108267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

duh_sa_sjekirom wrote: 28/06/2023 22:08 Gdje su Denis i Željko? Gdje je Konaković? Forto? Bakir?
Ima li iko muda u političkom Sarajevu da javno kaže ono što je i zadnjoj budali ovdje jasno: da je DMS mrtav i da je američka politika u BiH doživjela debakl, fijasko i totalni poraz a da ih ko budale voza i prska prijeratni piljar, trgovac paprikama i švercer cigareta?
DMS je mrtav a političko Sarajevo ne zna kako povratiti Republiku BiH, kako ovu lakrdiju od institucija dejtnske BiH preformirati na institucije Republike BiH.

Što bi se reklo, usrali se na putu do potoka a HDZ-SNSD, EU, USA, Schmidt na privatnim žurkama, prepričavaju i crkavaju od smijeha.
pinkman

#108268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pinkman »

tandmand wrote: 28/06/2023 22:12
duh_sa_sjekirom wrote: 28/06/2023 22:08 Gdje su Denis i Željko? Gdje je Konaković? Forto? Bakir?
DMS je mrtav a političko Sarajevo ne zna kako povratiti Republiku BiH, kako ovu lakrdiju od institucija dejtnske BiH preformirati na institucije Republike BiH.

Što bi se reklo, usrali se na putu do potoka a HDZ-SNSD, EU, USA, Schmidt na privatnim žurkama, prepričavaju i crkavaju od smijeha.
Pa eto de nam reci kako povratiti RBIH?
duh_sa_sjekirom

#108269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Zašto niko iz političkog sarajeva ne prozove SAD, jer je DMS njihovo "čedo" i oni su se obavezali i potpisali da će ga čuvati?
Ima li iko muda da to učini?
Ako ne znaju kako, neka pitaju dodika, on zna kako se s njima radi
tandmand

#108270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

pinkman wrote: 28/06/2023 22:15
tandmand wrote: 28/06/2023 22:12

Ja, ne znam kako, niti je to moj posao, niti sam za to plaćen. Ali ovi koji primaju pare a navodno "vode državu" bi to morali znati.

Kao obični građanin, ja znam da ako je DMS mrtav, ide poništavanje ugovora i vraćanje na Republiku BiH. Teritorije koje nisu po kontrolom se smatraju NOGO zonama, okupiranim teritorijama, paradržavama i slično.

Evo ja mislim da Forto zna, kako povratiti institucije RBIH. :oops:
tramvajtrojka

#108271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

tandmand wrote: 28/06/2023 22:22

Ja, ne znam kako, niti je to moj posao, niti sam za to plaćen. Ali ovi koji primaju pare a navodno "vode državu" bi to morali znati.

Kao obični građanin, ja znam da ako je DMS mrtav, ide poništavanje ugovora i vraćanje na Republiku BiH. Teritorije koje nisu po kontrolom se smatraju NOGO zonama, okupiranim teritorijama, paradržavama i slično.

Nema vise institucija RBiH zauvijek ih je sahranio vas deda aljo, i od ljiljana je napravio nelegitimnu zastavu sve sa njegovim aminom
escobar__

#108272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by escobar__ »

U kotlini klasika...

U takozvanoj rs suspenduju državu, u kotlini se baljezga o dedi Alji i Sekinoj diplomi. :lol:
pinkman

#108273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pinkman »

Da, Forto sigurno zna :D

Jedini nacin da se vrati na Ustav RBIH jeste jedno od ovo dvoje:

a) Srbi pristanu na Ustav RBIH, kao i Hrvati
b) Rat

Ne vidim nista trece. Eventualno migracije pa da dodju neki drugi ljudi
tandmand

#108274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

tramvajtrojka wrote: 28/06/2023 22:25

Nema vise institucija RBiH zauvijek ih je sahranio vas deda aljo, i od ljiljana je napravio nelegitimnu zastavu sve sa njegovim aminom
Zato će Trojka sahraniti dejtonsku BiH i Varta zastavu. Trojka nam max. može izganjati kakvu autonomnu oblast novim sporazumom. Neki model talijanskog Južnog Tirola u Hrvatskoj. Neka Forto nacrta zastavu.
tramvajtrojka

#108275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

tandmand wrote: 28/06/2023 22:37
tramvajtrojka wrote: 28/06/2023 22:25

Zato će Trojka sahraniti dejtonsku BiH i Varta zastavu. Trojka nam max. može izganjati kakvu autonomnu oblast novim sporazumom. Neki model talijanskog Južnog Tirola u Hrvatskoj. Neka Forto nacrta zastavu.
Forto je veci državnik nego sve tvoje SDA kvazi patriote
Locked