Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
supercali

#10826 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Seawolf wrote:
mahalas505 wrote:
supercali wrote: Ni u mjenjanju traka ne mjenjas pravac pa opet dajes zmigavac

Nisam te najbolje razumio sta si htio reci gore.

Razumio sam šta je Respo htio reći, ali je pogriješio pri onome što je rekao. Naime, prilikom prestrojavanja se mijenja pravac (jer se prelazi iz jedne saobraćajne trake u drugu), ali se ne mjenja smijer.

Prilikom ulaska u unutrašnju traku kružnog toka iz lijeve saobraćajne trake dolazne ceste se ne vrši prestrojavanje jer se traka kojom se dolazi, na mjestu ulaska u kružni tok završava. U pravu si da se tu u stvari radi o više jednosmjernih "T" raskrsnica spojenih kružnim prstenom.
Moja greska pravac smjer sam zamjenio
supercali

#10827 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Seawolf wrote:
supercali wrote:
lijepa u dusi wrote:Po pravilu kad se skrece iz krajnje desne u bilo koju drugu traku osim krajnje desne je prekrsaj, ako se ne varam. Prvo skrenuti u krajnju desnu, pa se prestrojavati dalje uz zmigavac ofc.
Ja kad vidim da neko daje lijevi zmigavac kad ulazi u kruzni, namah zovem policiju i pisem tablice, prijavljujem da je vozac pijan :D
Ja namah zenske oko kruznog zovem na kafu
Je l' de da ni ti, u stvari, nikada u životu nisi dao lijevi žmigavac prilikom ulaska u kružni tok, samo nas malo ložiš ovdje?
Dajem zasto ne bih davao ako sam u lijevoj traci i idem u unutrasnju
mahalas505

#10828 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mahalas505 »

Seawolf wrote:
mahalas505 wrote:
supercali wrote: Ni u mjenjanju traka ne mjenjas pravac pa opet dajes zmigavac

Nisam te najbolje razumio sta si htio reci gore.

Razumio sam šta je Respo htio reći, ali je pogriješio pri onome što je rekao. Naime, prilikom prestrojavanja se mijenja pravac (jer se prelazi iz jedne saobraćajne trake u drugu), ali se ne mjenja smijer.

Prilikom ulaska u unutrašnju traku kružnog toka iz lijeve saobraćajne trake dolazne ceste se ne vrši prestrojavanje jer se traka kojom se dolazi, na mjestu ulaska u kružni tok završava. U pravu si da se tu u stvari radi o više jednosmjernih "T" raskrsnica spojenih kružnim prstenom.
Kod nas je kruzni tok jos bauk posto nije bio previse u opticaju. I u clanu 50 koji tretira saobracaj na raskrsnici, stavom 4 se dotice kruzni tok, i samim se implicira da je kruzni tok raskrsnica, i da se primjenjuju pravila koja vaze za raskrsnice. I onda nekom logikom namece se onda da su kod nas vecina kruznih tokova ustvari pojednostavljene "T" raskrsnice. I onda nema govora o nekom davanju nekog lijevog zmigavca jer ga se ne daje ni kad se skrece udesno na obicnoj "T" raskrsnici.
supercali

#10829 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Bas zato sto n8je obicna t raskrsnica daje se lijevi zmigavac
Nepass

#10830 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nepass »

Bi li ovdje pomogla pametniji popusta? Mislim na raspravu, ne voznju u kruznom :)

Ne znam, supercali, kako imas snage, volje, vremena, volje, snage i volje biti toliko tvrdoglav?
A i ekipa koja se upeca na tvoja prepucavanja nista nije bolja.
supercali

#10831 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Nepass wrote:Bi li ovdje pomogla pametniji popusta? Mislim na raspravu, ne voznju u kruznom :)

Ne znam, supercali, kako imas snage, volje, vremena, volje, snage i volje biti toliko tvrdoglav?
Pa kad sam upravu pisat cu ako treba 100 godina da nisam sigzran ne bih ni pisao
Zoya

#10832 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Zoya »

triconja wrote: Tesko je to objasniti, mogu ja sastave pisati ali neces razumijeti dok sama ne "kliknes". Naime glavno je stati skoro pa paralelno sa autom (bolje je da malo zakrenes u desno) i ubaciti u rikverc i motati lijevo (ne puni) tako da si sto blize tom autu a da ga ne udaris i nakon nekog vremena naglo pocnes skretati desno (paziti da ne zapnes za ivicnjak ako ga ima) i parkiras se iz prve :lol: (eventualno drugi treci put :lol: ). Radi i za drugu stranu :thumbup:
Naučit ću, ima vremena :-) :skoljka: Aha. znači zakrenem desno, rikverc,motam lijevo, skrenem desno :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#10833 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

supercali wrote:
Nepass wrote:Bi li ovdje pomogla pametniji popusta? Mislim na raspravu, ne voznju u kruznom :)

Pa kad sam upravu pisat cu ako treba 100 godina da nisam sigzran ne bih ni pisao

Respo, Goran je mala maca za tebe. :D :D
triconja

#10834 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

Zoya wrote:
triconja wrote: Tesko je to objasniti, mogu ja sastave pisati ali neces razumijeti dok sama ne "kliknes". Naime glavno je stati skoro pa paralelno sa autom (bolje je da malo zakrenes u desno) i ubaciti u rikverc i motati lijevo (ne puni) tako da si sto blize tom autu a da ga ne udaris i nakon nekog vremena naglo pocnes skretati desno (paziti da ne zapnes za ivicnjak ako ga ima) i parkiras se iz prve :lol: (eventualno drugi treci put :lol: ). Radi i za drugu stranu :thumbup:
Naučit ću, ima vremena :-) :skoljka: Aha. znači zakrenem desno, rikverc,motam lijevo, skrenem desno :mrgreen:
To je sustina, a nakon desetak pokusaja sticu se finese :lol: . Sjecam se kad sam se trebao parkirati bocno a iza mene tri auta i sviraju. Iz pete sam parkirao :lol: .

Edit: to vazi kad se moras na lijevu stranu bocno parkirati (ispod zgrade ,pod pendzerom :lol: ) , za desnu (u 99 % slucajeva) samo zamijeni strane.
Last edited by triconja on 17/06/2017 18:32, edited 1 time in total.
triconja

#10835 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

Sta pravite nauku od saobracaja, ispast ce na kraju da je tezi saobracajni nego etf i medecina skupa :lol: . Procitas i pogledas video i znas vozit :lol: .
Zoya

#10836 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Zoya »

Sad moram i za desnu stranu kontati? :P :D

A jeste nauka za pojedine :-?
MOSALJOZE

#10837 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Zoya wrote:Sad moram i za desnu stranu kontati? :P :D

Ja postavio gifove kae ne valja ovo vidiš da ovde koriste lijevi migalec :-)
mahalas505

#10838 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mahalas505 »

supercali wrote:Bas zato sto n8je obicna t raskrsnica daje se lijevi zmigavac
Nije obicna, jos je jednostavnija i jos manje napora da je savladas. I jos ovdje sada priznajes da je upitanju raskrsnica, pa kako mogu da vrijede pravila za prestrojavanje? Valjda vrijede pravila za raskrsnicu.
supercali wrote:

Pa dokazi da si upravu, koji clan zakona potvrdjuje to sto ti govoris?

Nije on samo upitanju, kao da ja ne znam respa jos od diskusije o lutriji bih i one extra kuglice :D . Problem sto ima dosta ljudi koji slicno rezonuju kao on, i kad procitaju mogu to uzeti kao tacno, a sto nema nikakvo uporiste u pravilima.
supercali

#10839 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Pa citas li sta pisem nije obicna klasicna raskrsnica da vaze pravila kao kod obicne raskrsnice zato i postoji prestrojavanje

Sta je problem sa lotom i kuglicama? Lutrija nije pogrijesila nego onaj ziri komisija ili kako se vec zovu sto nisu zaustavili igru kad se desio mehanicki kvar bubnjaa posto su napravili gresku onda su trebali priznati dobitke
mahalas505

#10840 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mahalas505 »

supercali wrote:Pa citas li sta pisem nije obicna klasicna raskrsnica da vaze pravila kao kod obicne raskrsnice zato i postoji prestrojavanje
Pa vrijede upravo opsta pravila za saobracaj na raskrsnici.

Ti fino pokazi gdje su to specijalna pravila za kruzni tok definisana u zakonu?
triconja

#10841 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

MOSALJOZE wrote:
Zoya wrote:Sad moram i za desnu stranu kontati? :P :D

Ja postavio gifove kae ne valja ovo vidiš da ovde koriste lijevi migalec :-)
Bilo na televiziji dugo vremena pravila ponasanja u kruznom toku ali dzaba, bosnjo je najpametniji :lol: .
hellhammer

#10842 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hellhammer »

supercali wrote:Pa tebi ako se tipka tipkaj meni se ne tipka toliko
Sto se tice zmigavca i trebas i moras jer ides u unutrasnju traku i presjecas vanjsku i zbog auta pored sebe u desnoj traci i zbog auta koja dolaze sa lijeve strane i vanjskom i unutrasnjom trakom
ako imas auto sa desne strane onda si u lijevoj traci i moras ici u unutrasnju traku tako da ne moras davati zmigavac kad ulazis u kruzni niti u jednom slucaju. sto se tice ovih sto dolaze sa lijeve strane njih zabole sta ti dajes ako ih moras pustiti
Dope_Man

#10843 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

Jutro, ubi izlazece sunce prema kojem vozim, ubi iz retrovizora cetvorka sa jos dva sunca.. Nabijem svakog ko i po noci pali duga na gradskim ulicama, a narocito ovakve genijalce kojem duga trebaju i u cik zore kad je i sama cesta vec potpuno bijela od sunca.
Filter

#10844 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Filter »

opasan coban na skuteru, -697 je drugi dio tablica. decko trazi belaja, pa ako kome ostane na karambolci, da zna da nije do njega
Tomahawk11
Globalni moderator

#10845 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Dope_Man wrote:Jutro, ubi izlazece sunce prema kojem vozim, ubi iz retrovizora cetvorka sa jos dva sunca.. Nabijem svakog ko i po noci pali duga na gradskim ulicama, a narocito ovakve genijalce kojem duga trebaju i u cik zore kad je i sama cesta vec potpuno bijela od sunca.
morebit mu ne rade kratka :?
ili bar jedno :zoka:
kloniran

#10846 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

Dope_Man wrote:Jutro, ubi izlazece sunce prema kojem vozim, ubi iz retrovizora cetvorka sa jos dva sunca.. Nabijem svakog ko i po noci pali duga na gradskim ulicama, a narocito ovakve genijalce kojem duga trebaju i u cik zore kad je i sama cesta vec potpuno bijela od sunca.
ima ih tako koji kazu da stede kratka svijetla

pridruzujem se i ja cestitkama
MOSALJOZE

#10847 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

kloniran wrote:
ima ih tako koji kazu da stede kratka svijetla

pridruzujem se i ja cestitkama
Meni nikad nije mrsko takve propustiti,i onda upalit duga i laganica.A oni počnu granat rukama,i ko krivo im :-)
kabal1337

#10848 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

Meni samo smeta kada neko stavi xenone bez projektora pa te zaslijepi, ili kada upale duga. Ja bi ovakve modifikacije iskljucivao na tehnickom iz saobracaja.
amar1994

#10849 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

kabal1337 wrote:Meni samo smeta kada neko stavi xenone bez projektora pa te zaslijepi, ili kada upale duga. Ja bi ovakve modifikacije iskljucivao na tehnickom iz saobracaja.
ma i sa njima smeta kad nije original jer nema pranje farova , auto nivelaciju a i socivo je drugacije , oni sa megane dvojkama nikako da shvate :-) :run:
seoBIH

#10850 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by seoBIH »

Nije ni do sociva, niti do pranja. Jednostavno je do farova. U 90% auta za koja mozes doplatiti xenone, mozes ubaciti aftermarket nesto kvalitetno, sa projektorima i da to izgleda kao fabrika.
Post Reply