Moja greska pravac smjer sam zamjenioSeawolf wrote:mahalas505 wrote:supercali wrote: Ni u mjenjanju traka ne mjenjas pravac pa opet dajes zmigavac
Nisam te najbolje razumio sta si htio reci gore.
Razumio sam šta je Respo htio reći, ali je pogriješio pri onome što je rekao. Naime, prilikom prestrojavanja se mijenja pravac (jer se prelazi iz jedne saobraćajne trake u drugu), ali se ne mjenja smijer.
Prilikom ulaska u unutrašnju traku kružnog toka iz lijeve saobraćajne trake dolazne ceste se ne vrši prestrojavanje jer se traka kojom se dolazi, na mjestu ulaska u kružni tok završava. U pravu si da se tu u stvari radi o više jednosmjernih "T" raskrsnica spojenih kružnim prstenom.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- supercali
#10826 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- supercali
#10827 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dajem zasto ne bih davao ako sam u lijevoj traci i idem u unutrasnjuSeawolf wrote:Je l' de da ni ti, u stvari, nikada u životu nisi dao lijevi žmigavac prilikom ulaska u kružni tok, samo nas malo ložiš ovdje?supercali wrote:Ja namah zenske oko kruznog zovem na kafulijepa u dusi wrote:Po pravilu kad se skrece iz krajnje desne u bilo koju drugu traku osim krajnje desne je prekrsaj, ako se ne varam. Prvo skrenuti u krajnju desnu, pa se prestrojavati dalje uz zmigavac ofc.
Ja kad vidim da neko daje lijevi zmigavac kad ulazi u kruzni, namah zovem policiju i pisem tablice, prijavljujem da je vozac pijan
-
mahalas505
#10828 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kod nas je kruzni tok jos bauk posto nije bio previse u opticaju. I u clanu 50 koji tretira saobracaj na raskrsnici, stavom 4 se dotice kruzni tok, i samim se implicira da je kruzni tok raskrsnica, i da se primjenjuju pravila koja vaze za raskrsnice. I onda nekom logikom namece se onda da su kod nas vecina kruznih tokova ustvari pojednostavljene "T" raskrsnice. I onda nema govora o nekom davanju nekog lijevog zmigavca jer ga se ne daje ni kad se skrece udesno na obicnoj "T" raskrsnici.Seawolf wrote:mahalas505 wrote:supercali wrote: Ni u mjenjanju traka ne mjenjas pravac pa opet dajes zmigavac
Nisam te najbolje razumio sta si htio reci gore.
Razumio sam šta je Respo htio reći, ali je pogriješio pri onome što je rekao. Naime, prilikom prestrojavanja se mijenja pravac (jer se prelazi iz jedne saobraćajne trake u drugu), ali se ne mjenja smijer.
Prilikom ulaska u unutrašnju traku kružnog toka iz lijeve saobraćajne trake dolazne ceste se ne vrši prestrojavanje jer se traka kojom se dolazi, na mjestu ulaska u kružni tok završava. U pravu si da se tu u stvari radi o više jednosmjernih "T" raskrsnica spojenih kružnim prstenom.
- supercali
#10829 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bas zato sto n8je obicna t raskrsnica daje se lijevi zmigavac
-
Nepass
#10830 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bi li ovdje pomogla pametniji popusta? Mislim na raspravu, ne voznju u kruznom 
Ne znam, supercali, kako imas snage, volje, vremena, volje, snage i volje biti toliko tvrdoglav?
A i ekipa koja se upeca na tvoja prepucavanja nista nije bolja.
Ne znam, supercali, kako imas snage, volje, vremena, volje, snage i volje biti toliko tvrdoglav?
- supercali
#10831 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa kad sam upravu pisat cu ako treba 100 godina da nisam sigzran ne bih ni pisaoNepass wrote:Bi li ovdje pomogla pametniji popusta? Mislim na raspravu, ne voznju u kruznom
-
Zoya
#10832 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naučit ću, ima vremenatriconja wrote: Tesko je to objasniti, mogu ja sastave pisati ali neces razumijeti dok sama ne "kliknes". Naime glavno je stati skoro pa paralelno sa autom (bolje je da malo zakrenes u desno) i ubaciti u rikverc i motati lijevo (ne puni) tako da si sto blize tom autu a da ga ne udaris i nakon nekog vremena naglo pocnes skretati desno (paziti da ne zapnes za ivicnjak ako ga ima) i parkiras se iz prve(eventualno drugi treci put
). Radi i za drugu stranu
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#10833 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
supercali wrote:Pa kad sam upravu pisat cu ako treba 100 godina da nisam sigzran ne bih ni pisaoNepass wrote:Bi li ovdje pomogla pametniji popusta? Mislim na raspravu, ne voznju u kruznom
Respo, Goran je mala maca za tebe.
- triconja
#10834 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je sustina, a nakon desetak pokusaja sticu se fineseZoya wrote:Naučit ću, ima vremenatriconja wrote: Tesko je to objasniti, mogu ja sastave pisati ali neces razumijeti dok sama ne "kliknes". Naime glavno je stati skoro pa paralelno sa autom (bolje je da malo zakrenes u desno) i ubaciti u rikverc i motati lijevo (ne puni) tako da si sto blize tom autu a da ga ne udaris i nakon nekog vremena naglo pocnes skretati desno (paziti da ne zapnes za ivicnjak ako ga ima) i parkiras se iz prve(eventualno drugi treci put
). Radi i za drugu stranu
![]()
Aha. znači zakrenem desno, rikverc,motam lijevo, skrenem desno
Edit: to vazi kad se moras na lijevu stranu bocno parkirati (ispod zgrade ,pod pendzerom
Last edited by triconja on 17/06/2017 18:32, edited 1 time in total.
- triconja
#10835 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sta pravite nauku od saobracaja, ispast ce na kraju da je tezi saobracajni nego etf i medecina skupa
. Procitas i pogledas video i znas vozit
.
-
Zoya
#10836 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sad moram i za desnu stranu kontati?
A jeste nauka za pojedine
- MOSALJOZE
#10837 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja postavio gifove kae ne valja ovo vidiš da ovde koriste lijevi migalecZoya wrote:Sad moram i za desnu stranu kontati?![]()
![]()
-
mahalas505
#10838 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije obicna, jos je jednostavnija i jos manje napora da je savladas. I jos ovdje sada priznajes da je upitanju raskrsnica, pa kako mogu da vrijede pravila za prestrojavanje? Valjda vrijede pravila za raskrsnicu.supercali wrote:Bas zato sto n8je obicna t raskrsnica daje se lijevi zmigavac
Pa dokazi da si upravu, koji clan zakona potvrdjuje to sto ti govoris?supercali wrote:Pa kad sam upravu pisat cu ako treba 100 godina da nisam sigzran ne bih ni pisaoNepass wrote:Bi li ovdje pomogla pametniji popusta? Mislim na raspravu, ne voznju u kruznom
Nije on samo upitanju, kao da ja ne znam respa jos od diskusije o lutriji bih i one extra kugliceNepass wrote:Bi li ovdje pomogla pametniji popusta? Mislim na raspravu, ne voznju u kruznom
- supercali
#10839 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa citas li sta pisem nije obicna klasicna raskrsnica da vaze pravila kao kod obicne raskrsnice zato i postoji prestrojavanje
Sta je problem sa lotom i kuglicama? Lutrija nije pogrijesila nego onaj ziri komisija ili kako se vec zovu sto nisu zaustavili igru kad se desio mehanicki kvar bubnjaa posto su napravili gresku onda su trebali priznati dobitke
Sta je problem sa lotom i kuglicama? Lutrija nije pogrijesila nego onaj ziri komisija ili kako se vec zovu sto nisu zaustavili igru kad se desio mehanicki kvar bubnjaa posto su napravili gresku onda su trebali priznati dobitke
-
mahalas505
#10840 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa vrijede upravo opsta pravila za saobracaj na raskrsnici.supercali wrote:Pa citas li sta pisem nije obicna klasicna raskrsnica da vaze pravila kao kod obicne raskrsnice zato i postoji prestrojavanje
Ti fino pokazi gdje su to specijalna pravila za kruzni tok definisana u zakonu?
- triconja
#10841 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bilo na televiziji dugo vremena pravila ponasanja u kruznom toku ali dzaba, bosnjo je najpametnijiMOSALJOZE wrote:Ja postavio gifove kae ne valja ovo vidiš da ovde koriste lijevi migalecZoya wrote:Sad moram i za desnu stranu kontati?![]()
![]()
- hellhammer
#10842 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ako imas auto sa desne strane onda si u lijevoj traci i moras ici u unutrasnju traku tako da ne moras davati zmigavac kad ulazis u kruzni niti u jednom slucaju. sto se tice ovih sto dolaze sa lijeve strane njih zabole sta ti dajes ako ih moras pustitisupercali wrote:Pa tebi ako se tipka tipkaj meni se ne tipka toliko
Sto se tice zmigavca i trebas i moras jer ides u unutrasnju traku i presjecas vanjsku i zbog auta pored sebe u desnoj traci i zbog auta koja dolaze sa lijeve strane i vanjskom i unutrasnjom trakom
- Dope_Man
#10843 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jutro, ubi izlazece sunce prema kojem vozim, ubi iz retrovizora cetvorka sa jos dva sunca.. Nabijem svakog ko i po noci pali duga na gradskim ulicama, a narocito ovakve genijalce kojem duga trebaju i u cik zore kad je i sama cesta vec potpuno bijela od sunca.
- Filter
#10844 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
opasan coban na skuteru, -697 je drugi dio tablica. decko trazi belaja, pa ako kome ostane na karambolci, da zna da nije do njega
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#10845 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
morebit mu ne rade kratkaDope_Man wrote:Jutro, ubi izlazece sunce prema kojem vozim, ubi iz retrovizora cetvorka sa jos dva sunca.. Nabijem svakog ko i po noci pali duga na gradskim ulicama, a narocito ovakve genijalce kojem duga trebaju i u cik zore kad je i sama cesta vec potpuno bijela od sunca.
ili bar jedno
- kloniran
#10846 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ima ih tako koji kazu da stede kratka svijetlaDope_Man wrote:Jutro, ubi izlazece sunce prema kojem vozim, ubi iz retrovizora cetvorka sa jos dva sunca.. Nabijem svakog ko i po noci pali duga na gradskim ulicama, a narocito ovakve genijalce kojem duga trebaju i u cik zore kad je i sama cesta vec potpuno bijela od sunca.
pridruzujem se i ja cestitkama
- MOSALJOZE
#10847 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni nikad nije mrsko takve propustiti,i onda upalit duga i laganica.A oni počnu granat rukama,i ko krivo imkloniran wrote:ima ih tako koji kazu da stede kratka svijetlaDope_Man wrote:Jutro, ubi izlazece sunce prema kojem vozim, ubi iz retrovizora cetvorka sa jos dva sunca.. Nabijem svakog ko i po noci pali duga na gradskim ulicama, a narocito ovakve genijalce kojem duga trebaju i u cik zore kad je i sama cesta vec potpuno bijela od sunca.
pridruzujem se i ja cestitkama
- kabal1337
#10848 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni samo smeta kada neko stavi xenone bez projektora pa te zaslijepi, ili kada upale duga. Ja bi ovakve modifikacije iskljucivao na tehnickom iz saobracaja.
- amar1994
#10849 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma i sa njima smeta kad nije original jer nema pranje farova , auto nivelaciju a i socivo je drugacije , oni sa megane dvojkama nikako da shvatekabal1337 wrote:Meni samo smeta kada neko stavi xenone bez projektora pa te zaslijepi, ili kada upale duga. Ja bi ovakve modifikacije iskljucivao na tehnickom iz saobracaja.
- seoBIH
#10850 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije ni do sociva, niti do pranja. Jednostavno je do farova. U 90% auta za koja mozes doplatiti xenone, mozes ubaciti aftermarket nesto kvalitetno, sa projektorima i da to izgleda kao fabrika.