manekenka u penziji wrote:Muči li vas nesanica?
Ja vec odavno ne mogu da spavam, u 3:00h se probudim i vampiram po kući.
Elem, na pamet mi padaju razne stvari. Jedna od njih je:
Kad bebu nakon poroda stave na majčina prsa, da li je treba odmah podojiti? Ja to sa prvom nisam uradila, a sad evo nesto razmišljam možda sam trebala...
Uz to me okupira termin poroda. Muž radi u smjenama, a imam jednu curicu od dvije i po godine kući. Sta ako krenem da se porađam u gluho doba noći a nas dvije same. Kud sa curicom? Kuda sa sobom? Živimo sami, a nemam bas nekog od povjerenja u komšiluku da bih ga mogla zvati da pomogne.
Porađa li se iko u Vojnoj? Ja imam loše iskustvo sa Jezerom. Ne znam gdje da se porodim. Ako treba častiti i u Vojnoj da bi me pregledali kada me vec naruče da dođem na kontrolu ili pak častiti da bi me porodili, da se džaba ne zamaram, već da idem na Jezero. Na Jezeru znam sta me čeka a i dalje ne pomišljam na koverte već ću malo podići glas i malo se vise laktati. Sa prvom od straha i stida sam znala otići kući pognute glave kad mi doktor nakon par sati čekanja kaze: ma hajde ti uradi samo ctg, nemam kad da te gledam ultrazvucno.
Bilo bi puno bolje da mogu spavati pa da ne razmišljam...
Sjecam se svojih trudnickih nesanica

pocnes se brinuti oko svega i sve se cini nerjesivo a zapravo je sve samo faza i proci ce
Bebu se preporucuje odmah staviti na prsa i podojiti. Ako si u prilici tako uraditi i beba prihvati bradavicu super! Ako ne, nista strasno... Poslije cete.
Oko termina mozes pozvati nekoga od rodbine da pripomogne, prijateljicu...kad krenu trudovi nazoves muza, valjda moze napustiti posao u takvoj situaciji. Ako ne moze dogovorite se sa nekim od bliznjih da uskoci, tebe odveze, preuzme djevojcicu...
Neces se poroditi 5 min nakon prvih trudova, bit ce vremena da se organizujete ne brini
I mislim da je svejedno Jezero ili Opca, najbitniji faktor si ti... Sretno!