Evo prelistah pred kraj radnog ima li kakva nova mudrost, i eto nema.
Počela je priča o tome kako nam svima treba Michelin jer imam bolide i krećemo se po stazama i prilikom naglih manevara značit će nam metar ili dva.
April 2018, zapadao snijeg. Ja od stadiona Koševo idem prema Hotonju. Na autu nove gume, prva im sezona. Ispred mene ide Renault Twingo star barem 10 godina. Po šari vidim da je na njemu S3 kad čovjek zakoči. Ljudi se okreću na semaforu u Barama, odustaju od penjanja na Kobilju Glavu, pada iz neba iz zemlje. Ja kontam haj 4X4, ako gdje stane, krenut će. Ovaj lik s Twingom isto ne odustaje. I krenemo mi uzbrdo. Oni ide ja za njim. Frajer se pope na vrh i kod džamije na semaforu skrenu desnu i ode uz piklić.
Stajali nebrojeno puta, isto toliko puta i kretali. Imao sam osjećaj da mu je čak lakse krenuti jer mu je guma mozda 155mm sirine, dok je kod mene 9cm šira. Čovjek se pope na vrh brda bez muke.
E to je danas najveći problem. Sve je manje vozača a sve više uber sistema koji nas vade iz svih govana. Ja garantujem da će dobar vozač, koji poznaje svoje auto izaći na isto mjesto sa Tigrom košto bi ja izašao s Dunlopom da je auto 2wd.