Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
palermo

#10826 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by palermo »

texel wrote:@ 1gorstak
znas li ti da u zivotu uvijek najgore naj.e.b.e onaj koji je dobar? Pa vidis li ti da su sad izjednaceni genocidasi i mi. Sta sad? Imas li kakvo pametno objasnjenje za to? Ali ne da smo izjednaceni, nego trend ide u tom pravcu da cemo mi ispasti jos gori od cetnika a njima bezvizni i ko zna jos kakve benificije. Meni je kako god okrenem zakljucak da bagri treba poceti vracati istom mjerom. Ta dosadasnja nasa praksa, iako nam je u prirodi da budemo dobri prema svima, samo nam se odbila od glavu. Kao sto sam u prethodnim postovima objasnio, ne mora se povratnicima u FBiH to isto raditi, jer i ja postujem te ljude, ali neka adekvatna reakcija MORA uslijediti. Jedino ako je nasa gospoda na moru,kiseli se i uziva pa nema vremena.
Prvo zaista se pogrešnom čovjeku obraćaš ( mislim na Gorštaka). Drugo, shvatam ja da je frustracija, ne samo tvoja nego i moja, sve veća i veća, ali zar ne shvataš da ono što se očito želi je da se isprovocira reakcija koja će ići njima na vodu. Treće, ovo što oni rade je znak njihove nervoze. Četvrto, čitaj Gorštakove postove, a posebno one u kojima kaže, vježbaj sklekove, obiđi planine, spremaj karabin.....zlu ne trebalo. I zadnje, stvarno, nemoj da ikad pomisliš da diraš srpske povratnike, pomisli samo kolika je morala biti njihova hrabrost.
texel

#10827 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by texel »

aj ljudi, ma da je Dragan Vikic obraticu mu se jer se i on meni obraca i naziva sovinistom. Ja njega necu vrijedjati..
A vidim da ima i advokata, tako da bi vas jos jednom zamolio da pokusate ponovo procitati sve moje postove pa onda pisite. Neka mi samo neko kaze koja bi to reakcija po vama trebala uslijediti sa nase strane. Ako ovdje vecina misli da je OK da se apsolutno nista ne poduzme, onda nista i ja odoh sa ove teme. To je to.
Bosnolog

#10828 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Zlocinacko genocidna tvorevina nastavlja proganajti prezivjele Bosnjake u tom genocidnom Aparthejdu,....Ovim Dodik cacka mecku i ovo ce se istima obiti o glavu,....Ovo je naruceni i planski osmisljeno maltretiranje uz lazne optuznice bez ikakvih dokaza,....Presija ce se istima vratiti kao bumerang pitanje je vreman kada ce se to desiti,.....Kosovo nisu mogli odrzati i ugusiti terorom policijsk cizme i vojnih tenkova srboslaveenske JNA pa nece ni ova zla tvorevina protiv prezivjelih Bosnjaka,...Samo tuzbama treba sakatiti ovu zlocinaku tvorevinu i institucije koje nastavljaju genocid nad prezivljelim Bosnjacima i povratnicima,.....

Ko mac digne od maca i gine,.......
Kako saznajemo, petorica vehabija privedena su u ranim jutarnjim časovima. Prilikom pretresa kuća, automobila i pomoćnih objekata koje su osumnjičeni koristili policija je pronašla veliku količinu propagandnog materijala namenjenog izazivanju verske mržnje i vrbovanju lokalnog stanovništva za ideje radikalnog vehabizma. Zaplenjeni su računari, nekoliko kompakt-diskova sa sumnjivim sadržajem, mobilni telefoni i drugi dokazi koji će biti korišćeni u krivičnom postupku protiv uhapšenih.

Po završetku akcije osumnjičeni su sprovedeni na saslušanje u policijsku stanicu Prijedor. Do zaključenja ovog broja Pressa RS, međutim, nismo uspeli da saznamo kakve su mere preduzete protiv petorice uhapšenih.

Hapšenje i pretresi vehabija u dubičkom naselju Peltovac i na području opštine Novi Grad protekli su mirno bez ikakvih incidenata. Međutim, porodice osumnjičenih tvrde da su šokirane hapšenjima. Supruga Mirsada Crnalića, inače rođena u Švedskoj, na tečnom engleskom jeziku tvrdila je da nema pojma za šta je njen suprug osumnjičen.

- Šokirana sam ovom akcijom i zaista ne znam šta se dešava, recite vi meni! Nikada nismo imali problema sa policijom i jedini greh mog supruga je to što sa ocem svaki dan odlazi u džamiju. Ne znam šta su tražili, ali odneli su računar i neke diskete - rekla je Crnalićeva supruga, koja se tokom razgovora sa novinarima krila iza zavese na ulaznim vratima, a nije želela ni da se predstavi
.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/repu ... bija!.html
:x :x :evil:
Srpski fasizam/velikosrbizam/ se nastavlja protiv prezivjelih Bosnjaka vjernika u vrijeme mjeseca Ramazana pod izgovorom sprijecavanja potencijalnih terorista bez ikakvih dokaza.Oni bi njih najrade pobili kao 1992 kada su im familije istih ubijali ih samo zbog svog imena,nacionalne i vjerske pripadnosti,.... :evil:
1gorstak

#10829 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

texel wrote:Kao sto sam u prethodnim postovima objasnio, ne mora se povratnicima u FBiH to isto raditi, jer i ja postujem te ljude, ali neka adekvatna reakcija MORA uslijediti.
Reakcija treba biti u okviru zakona. Ako velikosrbi krenu put secesije, imaces priliku da pokazes svoju odlucnost a do tada treba djelovati unutar sistema i ne krseci zakon. Ovaj jadni potez hapsenja ljudi uz objasnjenje da "cesto posjecuju dzamije" je pokusaj dodvoravanja Vasingtonu koji je nedavnim izvjestajem nagazio velikosrbe, direktno ih optuzujuci za podrivanje napora da se poveca nivo bezbjednosti u drzavi. Medjutim ....
Znaci ovaj potez hapsenja treba hladno ignorisati. Pustili su ljude na slobodu i to je to .... samo prica "nadgenijalno smijesnih" analiticara za imbecile
texel

#10830 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by texel »

@bosnolog - potpisujem!

@1gorstak - ipak znaci ignorisati sve to i ne reagovati... e svasta.. Zamisli samo da su npr. tebe uhapsili ili tebi nekog bliskog. Sta, ono dodjes kuci iz njihovog pritvora, veceras i gledas TV.. Ma super reakcija, nema sta.
Druze,dok god tako razmisljamo, bicemo hapseni,maltretirani, a nekad opet genocidirani.
Nisam pravni expert,ali svaki iole bolji advokat bi iznasao mali milion nacina da poduzme reciprocne protumjere.
Mada kako je diktator krenuo u razvaljivanje svega i svacega, mozda se svi ovi problemi sami od sebe ubrzo rijese..pa njega ja mislim ni Srbija vise ne uzima za uracunljivu osobu.
Bosnolog

#10831 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

1gorstak wrote: Znaci ovaj potez hapsenja treba hladno ignorisati. Pustili su ljude kuci i to je to .... samo prica "nadgenijalno smijesnih" analiticara za imbecile
@1gorstak,
Nece oni stati na ovome,Dodik i velikosrpski fasisti koriste ove provokacije planski i smisljeno u mjesecu Ramazanu a ove progone najavljuju vec duze vremana a iste pravdaju uz pomoc raznih samoproglasenih kvazi analiticara i dokazanih velikosrpskih sanajra, BH mrzaca i rusitelja koji svojim izjavma putem kontrolisanih medija i stampe daju legitimitet ovakvim progonima prezivjelih Bosnjaka,....

Oni ce ovim progonom navuci na sebe dodatni bijes sto im je i cilj da bi krenuli u otvorenu represiju prema povratnicima i prezivjelim Bosnjacima u genocitetu,a to moze da destabilizuje Bosnu sa katastrofalnim posljedicama ponajvise za srpski narod u BiH,..Ocito se ponavlja novi Martic ovoga puta u BiH,......
INTERVJU, Darko Trifunović, ČLAN EKSPERTSKOG TIMA JUGOISTOČNE EVROPE ZA BORBU PROTIV TERORIZMA
Vehabije spremaju napade na Srpsku!
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/repu ... psku!.html
1gorstak

#10832 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

Bosnolog wrote:@1gorstak,
Nece oni stati na ovome
Sasvim moguce, ali ako se vec priblizavamo takvoj kulminaciji treba ih pustiti da izadju na sredinu livade i onda ih umlatiti. Do tada, trebamo djelovati u okviru zakona i unutar sistema, jako je bitno da ne otezavamo nasim lobistima koji po Briselu i Vasingtonu uvjeravaju vazne ljude da su velikosrbi ti koji djeluju mimo svih civilizacijskih normi.

Mi trebamo biti spremni na to da Dodik sad u ponedeljak povuce velikosrpske kadrove iz drzavnih institucija, da policija manjeg entiteta blokira medjuentitetski saobracaj (uz neko plitko i providno objasnjenje), da se dakle sad u ponedeljak suocimo sa diskretnim pokusajem secesije, gdje ne bi bilo proglasavanja nezavisnosti manjeg entiteta, ali bi taj entitet pokusao da funkcionise samostalno.

To treba docekati spremno, psihicki, fizicki i materijalno. U tom bi slucaju prioritet bio prebacivanje do Srebrenice jer bi u slucaju pokusaja secesije taj grad bio prvi koji bi izasao iz okvira manjeg entiteta, te je zato potrebno poznavati teren oko Srebrenice, potrebno je iskustvo sa rukovanjem lovackim karabinom na kojem je dobra optika, potreban je dobro popunjen ranac, tako se brani drzavu ...
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#10833 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by independer »

> 3. Silajdziceva "reforma" policije - farsa dobila epilog
>
> Silajdziceva famozna reforma policije, koju je on prodavao kao "prvi korak", ali koja je ustvari upropastila tri principa Europske Unije, tj. izbrisala mnogo povoljniju i vec usvojenu Copolinu reformu i tako sacuvala genocidnu policiju RS od ukidanja, je sada "zavrsena stvar".
>
> Naime, kao sto smo predvidjali prije usvajanja te katastrofalne "reforme", cetnici su dobili sve sto su htjeli na tom "prvom koraku", tj. da ostane genocidna polcija RRS bez ikakve pormjene, a sada naravno nece, i ne moraju, pristati na bilo kakve dalje korake. A Silajdzic i SBiH su znali da ce to biti tako, jer oni nisu debili, nego veoma ostroumni izdajnci. Osim otga, i mi smo kazlai da ce upravo tako biti, pa su i po tom osnuvu znali.
>
> Jedina dobra stvar u ovome je sto su i cetnici ponovo popljuvali tog bijednika, jer nisu cekali do poslje izbora da objave ovu vijest.
>
> Slijedi clanak iz Nezavisnih.
>
> Tarik B.
>
> ________________________________________
>
>
> 4. Republika Srpska: Reforma policije je završena stvar
>
> Datum: 09.08.2010 20:02
>
> Autor: Dejan Šajinovic, Nezavisne novine
>
> BANJALUKA - Reforma bezbjednosnih struktura je završena stvar i bilo kakvi pokušaji ponovnog otvaranja reforme policije nisu realni, stav je predstavnika javnog života RS, koji su reagovali na izjave ministra bezbjednosti Sadika Ahmetovica i na izvještaj Stejt departmenta.
>
> Ahmetovic je, naime, u sarajevskim medijima, komentarišuci nedavni izvještaj americkog Stejt departmenta, rekao da je BiH prijeko potrebna reforma bezbjednosnog sistema koja bi rezultirala uspostavljanjem jedinstvenih policijskih struktura sa jednim centrom rukovodjenja.
>
> Stejt department je naveo da su organizacije za sprovodjenje zakona u BiH saradjivale sa SAD u borbi protiv terorizma, uprkos etnickoj polarizaciji, korupciji i svadjama politickih lidera, koje su dovele do otežanog funkcionisanja državnih organa.
>
> Iz Vlade RS juce je saopšteno da problem terorizma u BiH dolazi iz FBiH, gdje se nalaze ekstremisticke islamske organizacije, i nedostatak politicke volje u FBiH da se obracunaju s terorizmom, što se, kako se navodi, vidjelo na djelu u Bugojnu.
>
> "BiH nije decentralizovana zbog navodnog potkopavanja iz RS, vec je to njeno legalno i legitimno ustavno uredjenje. Nadležnosti bezbjednosnih agencija proisticu iz tog uredjenja. Ukoliko je SD-u problem Ustav BiH i Dejtonski sporazum i ukoliko smatraju da ga ne treba poštovati, onda bi trebalo da se tako i izjašnjavaju, a ne da zvanicno insistiraju na Dejtonu, dok u ovakvim izvještajima kritikuju njegovo postojanje", navodi se u saopštenju Vlade.
>
> Iz SNSD-a juce je saopšteno da problem u borbi protiv terorizma nije RS, nego politicke strukture u Sarajevu, koje odbijaju da se obracunaju s radikalnim islamom.
>
> Stanislav Cadjo, ministar unutrašnjih poslova RS, rekao je da je reforma bezbjednosnih struktura u BiH završena stvar, te da je struktura jasno definisana i da je preostalo još da se to stavi u funkciju.
> "Ovo je samo još jedna potvrda opravdanosti naših stavova da sacuvamo policiju RS, što smatram jednim od najvažnijih rezultata rada aktuelne vlade", rekao je Cadjo.
>
> Marko Pavic, predsjednik DNS-a, kaže da je organizacija policije u nadležnosti entiteta i da ce to tako i ostati, a da ce glasaci jednog naroda u BiH koji su povjerovali ministru bezbjednosti BiH Sadiku Ahmetovicu biti teško razocarani.
>
> "Ahmetoviceva izjava izborna je poruka jednom dijelu gradana BiH, i to bošnjacke nacionalnosti, sracunata da se ponovnim uvlacenjem reforme policije u politicki život RS pred oktobarske izbore osvoje glasovi", rekao je Pavic.
>
> Ognjen Tadic, potpredsjednik SDS-a, kaže da ministar bezbjednosti BiH ne radi svoj posao i u javnosti pokušava da nekog drugog optuži za svoje promašaje.
>
> "On je samo jedan u nizu primjera onih koji se nalaze u trenutnoj izvršnoj vlasti BiH i, nažalost, moracemo da ih pratimo do narednih izbora", rekao je Tadic.
>
> Branislav Borenovic iz PDP-a smatra da je policija RS za PDP apsolutno neupitna, ali da predstavnci SNSD-a u vlasti BiH sjede skrštenih ruku dok u FBiH pokušavaju da ospore policiju RS.
>
> "Neshvatljivo mi je da srpski predstavnici u zajednickim organima mirno posmatraju takve aktivnosti koje dolaze od njihovih koalicionih partnera iz SDA i SBiH i time dovode u pitanje nešto što je neupitno, policiju RS", kaže Borenovic.
>
> Milanko Mihajlica, predsjednik SRS, smatra da izjava ministra bezbjednosti predstavlja koordiniranu aktivnost americke administracije i bošnjackih politickih faktora ciji je cilj prenošenje nadležnosti u oblasti bezbjednosti sa entiteta na BiH.
>
> "To je apsolutno neprihvatljivo za SRS RS, jer je rijec o pustoj želji Ahmetovica i bošnjackih politickih faktora iz Sarajeva", rekao je Mihajlica.
Za razliku od optimisticnih izjava nekih forumasa glede buducnosti nase jedne i jedine, ovaj clanak govori nesto sasvim drugo. Ja, dok su god SDA, SBIH, SDP sa Lagumdzijom na celu na vlasti iliti blizu vlaSTI, ne vjerujem da ce Bosna i Hercegovina opstati kao drzava. Zaista bih volio da nisam u pravu.
hercegovac_pravi

#10834 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

independer wrote:

> 3. Silajdziceva "reforma" policije - farsa dobila epilog
>
> Silajdziceva famozna reforma policije, koju je on prodavao kao "prvi korak", ali koja je ustvari upropastila tri principa Europske Unije, tj. izbrisala mnogo povoljniju i vec usvojenu Copolinu reformu i tako sacuvala genocidnu policiju RS od ukidanja, je sada "zavrsena stvar".
>
> Naime, kao sto smo predvidjali prije usvajanja te katastrofalne "reforme", cetnici su dobili sve sto su htjeli na tom "prvom koraku", tj. da ostane genocidna polcija RRS bez ikakve pormjene, a sada naravno nece, i ne moraju, pristati na bilo kakve dalje korake. A Silajdzic i SBiH su znali da ce to biti tako, jer oni nisu debili, nego veoma ostroumni izdajnci. Osim otga, i mi smo kazlai da ce upravo tako biti, pa su i po tom osnuvu znali.
>
> Jedina dobra stvar u ovome je sto su i cetnici ponovo popljuvali tog bijednika, jer nisu cekali do poslje izbora da objave ovu vijest.
>
> Slijedi clanak iz Nezavisnih.
>
> Tarik B.
>
> ________________________________________
>
>
> 4. Republika Srpska: Reforma policije je završena stvar
>
> Datum: 09.08.2010 20:02
>
> Autor: Dejan Šajinovic, Nezavisne novine
>
> BANJALUKA - Reforma bezbjednosnih struktura je završena stvar i bilo kakvi pokušaji ponovnog otvaranja reforme policije nisu realni, stav je predstavnika javnog života RS, koji su reagovali na izjave ministra bezbjednosti Sadika Ahmetovica i na izvještaj Stejt departmenta.
>
> Ahmetovic je, naime, u sarajevskim medijima, komentarišuci nedavni izvještaj americkog Stejt departmenta, rekao da je BiH prijeko potrebna reforma bezbjednosnog sistema koja bi rezultirala uspostavljanjem jedinstvenih policijskih struktura sa jednim centrom rukovodjenja.
>
> Stejt department je naveo da su organizacije za sprovodjenje zakona u BiH saradjivale sa SAD u borbi protiv terorizma, uprkos etnickoj polarizaciji, korupciji i svadjama politickih lidera, koje su dovele do otežanog funkcionisanja državnih organa.
>
> Iz Vlade RS juce je saopšteno da problem terorizma u BiH dolazi iz FBiH, gdje se nalaze ekstremisticke islamske organizacije, i nedostatak politicke volje u FBiH da se obracunaju s terorizmom, što se, kako se navodi, vidjelo na djelu u Bugojnu.
>
> "BiH nije decentralizovana zbog navodnog potkopavanja iz RS, vec je to njeno legalno i legitimno ustavno uredjenje. Nadležnosti bezbjednosnih agencija proisticu iz tog uredjenja. Ukoliko je SD-u problem Ustav BiH i Dejtonski sporazum i ukoliko smatraju da ga ne treba poštovati, onda bi trebalo da se tako i izjašnjavaju, a ne da zvanicno insistiraju na Dejtonu, dok u ovakvim izvještajima kritikuju njegovo postojanje", navodi se u saopštenju Vlade.
>
> Iz SNSD-a juce je saopšteno da problem u borbi protiv terorizma nije RS, nego politicke strukture u Sarajevu, koje odbijaju da se obracunaju s radikalnim islamom.
>
> Stanislav Cadjo, ministar unutrašnjih poslova RS, rekao je da je reforma bezbjednosnih struktura u BiH završena stvar, te da je struktura jasno definisana i da je preostalo još da se to stavi u funkciju.
> "Ovo je samo još jedna potvrda opravdanosti naših stavova da sacuvamo policiju RS, što smatram jednim od najvažnijih rezultata rada aktuelne vlade", rekao je Cadjo.
>
> Marko Pavic, predsjednik DNS-a, kaže da je organizacija policije u nadležnosti entiteta i da ce to tako i ostati, a da ce glasaci jednog naroda u BiH koji su povjerovali ministru bezbjednosti BiH Sadiku Ahmetovicu biti teško razocarani.
>
> "Ahmetoviceva izjava izborna je poruka jednom dijelu gradana BiH, i to bošnjacke nacionalnosti, sracunata da se ponovnim uvlacenjem reforme policije u politicki život RS pred oktobarske izbore osvoje glasovi", rekao je Pavic.
>
> Ognjen Tadic, potpredsjednik SDS-a, kaže da ministar bezbjednosti BiH ne radi svoj posao i u javnosti pokušava da nekog drugog optuži za svoje promašaje.
>
> "On je samo jedan u nizu primjera onih koji se nalaze u trenutnoj izvršnoj vlasti BiH i, nažalost, moracemo da ih pratimo do narednih izbora", rekao je Tadic.
>
> Branislav Borenovic iz PDP-a smatra da je policija RS za PDP apsolutno neupitna, ali da predstavnci SNSD-a u vlasti BiH sjede skrštenih ruku dok u FBiH pokušavaju da ospore policiju RS.
>
> "Neshvatljivo mi je da srpski predstavnici u zajednickim organima mirno posmatraju takve aktivnosti koje dolaze od njihovih koalicionih partnera iz SDA i SBiH i time dovode u pitanje nešto što je neupitno, policiju RS", kaže Borenovic.
>
> Milanko Mihajlica, predsjednik SRS, smatra da izjava ministra bezbjednosti predstavlja koordiniranu aktivnost americke administracije i bošnjackih politickih faktora ciji je cilj prenošenje nadležnosti u oblasti bezbjednosti sa entiteta na BiH.
>
> "To je apsolutno neprihvatljivo za SRS RS, jer je rijec o pustoj želji Ahmetovica i bošnjackih politickih faktora iz Sarajeva", rekao je Mihajlica.
Za razliku od optimisticnih izjava nekih forumasa glede buducnosti nase jedne i jedine, ovaj clanak govori nesto sasvim drugo. Ja, dok su god SDA, SBIH, SDP sa Lagumdzijom na celu na vlasti iliti blizu vlaSTI, ne vjerujem da ce Bosna i Hercegovina opstati kao drzava. Zaista bih volio da nisam u pravu.
ove što daju izjave neće niko ni pitati za reformu policije. isto kao što ih nisu pitali za graničnu, ličnu, monetrani sistem, vojsku...itf..itd..
1gorstak

#10835 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

independer wrote:Ja, dok su god SDA, SBIH, SDP sa Lagumdzijom na celu na vlasti iliti blizu vlaSTI, ne vjerujem da ce Bosna i Hercegovina opstati kao drzava. Zaista bih volio da nisam u pravu.
Cudno. Velikosrbi su u defanzivi, oni su ti koji sada moraju objasnjavati svijetu razloge zbog kojih koce evroatlantske integracije, velikosrbi su ti kojima se polako vraca etiketa kocnicara i opstrukcionista. I sada kada su u tako losoj, moglo bi se cak reci ocajnoj situaciji, u kojoj nemaju dobrih poteza pa moraju birati izmedju losih, ti se nasao da sijes defetizam medju bosanskohercegovackim patriotama. Zaista cudno.
independer

#10836 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by independer »

1gorstak wrote:
independer wrote:Ja, dok su god SDA, SBIH, SDP sa Lagumdzijom na celu na vlasti iliti blizu vlaSTI, ne vjerujem da ce Bosna i Hercegovina opstati kao drzava. Zaista bih volio da nisam u pravu.
Cudno. Velikosrbi su u defanzivi, oni su ti koji sada moraju objasnjavati svijetu razloge zbog kojih koce evroatlantske integracije, velikosrbi su ti kojima se polako vraca etiketa kocnicara i opstrukcionista. I sada kada su u tako losoj, moglo bi se cak reci ocajnoj situaciji, u kojoj nemaju dobrih poteza pa moraju birati izmedju losih, ti se nasao da sijes defetizam medju bosanskohercegovackim patriotama. Zaista cudno.
Ne sijem ja nista. To sto su oni u defanzivi je samo predah dok se ne razvije taktika za naredni period. Oni su napravili infrastrukturu da ta nova faza u razgradnji drzave lakse ide. Gro bosnjackih politicara radi za njih (citaj protiv BiH). I sam navodis Tihica kao jednog od njih. Ja sam dodao Silajdzica i Lagumdziju. Oni su svjesni da SDA polako ali sigurno nestaje sa politicke scene radi svoje izdajnicke politike. I sta se onda radi: formiraju se nove stranke koje ce nastaviti ono sta je SDA zapocela, dakle totalnu destrukciju drzave. Primjer: Radoncic i brdo prebjegusa iz SDA u njegovu partiju. A svi na ovom forumu znamo ciji je Radoncic igrac.

Nije opasnost za BIH Dodik, on je jedan kriminalac i sarlatan. Opasnost za BIH su cetnici sa muslimanskim imenima a to je danasnja bosnjacka vjerska i politicka elita.

@gorstak, ja zaista cijenim tvoje misljenje i citam sa posebnom paznjom tvoje postove, pa me zaista cudi da i ti ovo ne vidis.
1gorstak

#10837 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

independer wrote:Opasnost za BIH su cetnici sa muslimanskim imenima a to je danasnja bosnjacka vjerska i politicka elita.
Opasnost od izdaje postoji, ali ta opasnost jenjava kako velikosrpski faktor gubi manevarski prostor. Lopta je u zadnje vrijeme sve cesce u velikosrpskom sesnaestercu i postaje sve teze nekom od nasih igraca (koji bi mozda i izdao) da tek tako "proda utakmicu". Sto je velikosrpski faktor jaci, to su jace struje koje promovisu kapitulaciju (Abdic, Filipovic ....), sto je velikosrpski faktor slabiji, to je teze izdati. A velikosrpski faktor u zadnjih 20 godina nije bio slabiji nego sto je danas. Zato me cudi ta tvoja panika.
independer

#10838 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by independer »

1gorstak wrote:
independer wrote:Opasnost za BIH su cetnici sa muslimanskim imenima a to je danasnja bosnjacka vjerska i politicka elita.
Opasnost od izdaje postoji, ali ta opasnost jenjava kako velikosrpski faktor gubi manevarski prostor. Lopta je u zadnje vrijeme sve cesce u velikosrpskom sesnaestercu i postaje sve teze nekom od nasih igraca (koji bi mozda i izdao) da tek tako "proda utakmicu". Sto je velikosrpski faktor jaci, to su jace struje koje promovisu kapitulaciju (Abdic, Filipovic ....), sto je velikosrpski faktor slabiji, to je teze izdati. A velikosrpski faktor u zadnjih 20 godina nije bio slabiji nego sto je danas. Zato me cudi ta tvoja panika.
Izdaja je uvijek izdaja i oni koji su svih ovih 20 godina izdavali su jos uvijek i te kako aktivni u toj izdaji. Moj strah za opstanak drzave je utemeljen na toj cinjenici. Oni su jos uvijek u svim polugama vlasti a novih politickih i vjerskih snaga nema ni na vidiku. Zato i kazem da sadASNJA defanziva srpske politike vrlo lahko moze zabiti gol u posljednjoj minuti a onda smo svi popuslic. kada se potpise nesto na sta te niko ne tjera (primjer: reforma policije) onda pristajes dobrovoljno na to pa makar to i ropstvo bilo. Zato moj strah.
bicebolje

#10839 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bicebolje »

1gorstak wrote:
Srpski faktor je daleko slabiji bio prije pada aprilskog paketa. Ono što nikad nije bilo slabije nego danas je OHR i generalno uticaj MZ na stanje u BiH.
hercegovac_pravi

#10840 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

independer wrote:
1gorstak wrote:
Izdaja je uvijek izdaja i oni koji su svih ovih 20 godina izdavali su jos uvijek i te kako aktivni u toj izdaji. Moj strah za opstanak drzave je utemeljen na toj cinjenici. Oni su jos uvijek u svim polugama vlasti a novih politickih i vjerskih snaga nema ni na vidiku. Zato i kazem da sadASNJA defanziva srpske politike vrlo lahko moze zabiti gol u posljednjoj minuti a onda smo svi popuslic. kada se potpise nesto na sta te niko ne tjera (primjer: reforma policije) onda pristajes dobrovoljno na to pa makar to i ropstvo bilo. Zato moj strah.
O kavom potpisu reforme policije mi ovdje govorimo? Ono što je potpisano jeste da će doći do reforme policije kada dođe do reforme Ustava BiH. Nova policijska struktura će odgovarati budućem ustavnom uređenju. Ukratko, to je reforma policije.
independer

#10841 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by independer »

O kavom potpisu reforme policije mi ovdje govorimo? Ono što je potpisano jeste da će doći do reforme policije kada dođe do reforme Ustava BiH. Nova policijska struktura će odgovarati budućem ustavnom uređenju. Ukratko, to je reforma policije.
Reforma policije je ovde pomenuta kao primjer da nema povratka na staro kada se nesto dobrovoljno potpise. Vidi citat iz Nezavisnih postavljen nekoliko postova prije. Hocu da kazem da takozvane probosanske snage su sve samo ne probosanske. I da svo njihovo djelovanje je u sluzbi snaga destrukcije koje hoce da uniste i ovo malo sto je ostalo od nase drzave. Ja bih volio da sam u krivu i zato bih volio da me neko uvjeri da sam zaista u krivu. Ovi argumenti koji su ovdje dati nisu me u to ubijedili.
felipe kajetano

#10842 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by felipe kajetano »

http://www.facebook.com/home.php?#!/pho ... &pid=69033

I Slavuj bachio koji coment :D

Lijepo cojek objasnio etimolosko znacenje imena Milorad...'nak nepoltronski :D
mO k3

#10843 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

Bas je lepi .... da nije izbora ko da bi se on lopate uhvatio...... ;)
Ali njegovo vrijeme je off :)

Image
kamen spoticanja

#10844 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kamen spoticanja »

"Izrael ima razumijevanje za stavove RS-a"
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da je tokom današnjeg sastanka sa izraelskim ministrom spoljnih poslova Avigdorom Libermanom naišao na visok stepen razumijevanja za aktuelnu situaciju u BiH i stavove RS-a o mnogim pitanjima.

Premijer RS-a je rekao je da je Libermana i njegove saradnike za Balkan i Evropu upoznao o pogledu RS-a na provođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i o činjenici da se provodio "duh", a ne "slovo Dejtona", što je dovelo do zastoja u mnogim pitanjima.

On je istakao da je sagovornike zamolio i za podršku evropskom putu BiH koji ne bi podrazumijevao stalne zahtjeve za smanjenje značaja uloge RS-a.

"Bila je ovo prilika da upoznam ministra i sa činjenicom da se osjeća snažno prisustvo Turske u BiH, koje je isključivo motivisano podrškom Bošnjacima, bez želje da se razumije kontekst u kome postoji BiH", rekao je Dodik u telefonskoj izjavi iz Jerusalima.

On je dodao da je izraelskom ministru prenio da RS ne može da prihvati takvu posredničku ulogu Turske.

"Osjećamo da Turska želi da napravi unitarnu i centralnu BiH samo za jedan narod, i to sam rekao ministru. Ne možemo da prihvatimo takvu ulogu Turske u BiH, isključivo zbog njihove navijačke pozicije", rekao je Dodik.

On je istakao da je sagovornike upoznao i o razvoju situacije kada je riječ o terorizmu i zamolio ih za saradnju u okviru globalne borbe protiv terorizma.

Dodik je rekao da je izrazio spremnost RS-a da sarađuje sa Izraelom na ekonomskom planu i dodao da postoji spremnost kompanija u Izraelu za privrednu saradnju.

Premijer RS-a je potvrdio da će se sutra sastati sa predsjednikom Izraela Šimonom Peresom, obići Muzej žrtava holokausta ''Jad Vašem'' i položiti vijence na spomen-obilježje žrtvama holokausta i logora smrti Jasenovac.

Dodik je dodao da će položiti vijenac i na grob izraelskog premijera Jicaka Rabina i sastati se sa patrijarhom jerusalimskim Teofilom Trećim.

U delegaciji Vlade RS-a u posjeti Izraelu nalaze se i šefica Kabineta predsjednika Vlade RS Željka Cvijanović i savjetnik Slavko Mitrović.

:-) uglavnom stvara se nova antiturska koalicija manji entitet-izrael :lol: :lol:
ooo kako su ovo potezi ocajnika ;-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#10845 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by -LIBERO- »

Jest' za naivni narod se moze plasirati ta prica. Najveci partneri su upravo Amerika,Turska i Izrael,upravo preko te Amerike.

Jel' se meni cini il' se Dodik sa svojim preradikalnim istupima maloo maloooo smirio :shock: :D

Mozda se cuva za zadnjih 15 dana pred izbore :D :skoljka: :run:
1gorstak

#10846 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

kamen spoticanja wrote: :-) uglavnom stvara se nova antiturska koalicija manji entitet-izrael :lol: :lol:
Upravo tako, potez ocajnika. Izrael nema nista protiv Turske i toj je drzavi u interesu da se odnosi na relaciji Ankara-Tel Aviv sto prije normalizuju. Zadnje sto Izraelu treba je stvaranje nekakve antiturske osovine, Izraelci jesu zajebani, ali nisu debili pa da sa Turskom ulaze u otvorenu konfrontaciju zbog divljaka iz Laktasa.
On je istakao da je sagovornike zamolio i za podršku evropskom putu BiH koji ne bi podrazumijevao stalne zahtjeve za smanjenje značaja uloge RS-a.
Cuj zamolio :) Na sta je spala sila koja je vojnike UN-a vezivala za repetitore. Moli funkcionere zemlje koja nije clan EU, da pomogne sa definisanjem uslova ulaska u EU. Ne znam ko je Dodiku savjetovao da se odluci na ovako jadno lobiranje, ali ko je, da je, platu ovaj mjesec nije zasluzio.
SanskiBiser

#10847 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by SanskiBiser »

1gorstak wrote:
kamen spoticanja wrote: :-) uglavnom stvara se nova antiturska koalicija manji entitet-izrael :lol: :lol:
Upravo tako, potez ocajnika. Izrael nema nista protiv Turske i toj je drzavi u interesu da se odnosi na relaciji Ankara-Tel Aviv sto prije normalizuju. Zadnje sto Izraelu treba je stvaranje nekakve antiturske osovine, Izraelci jesu zajebani, ali nisu debili pa da sa Turskom ulaze u otvorenu konfrontaciju zbog divljaka iz Laktasa.
Cuj zamolio :) Na sta je spala sila koja je vojnike UN-a vezivala za repetitore. Moli funkcionere zemlje koja nije clan EU, da pomogne sa definisanjem uslova ulaska u EU. Ne znam ko je Dodiku savjetovao da se odluci na ovako jadno lobiranje, ali ko je, da je, platu ovaj mjesec nije zasluzio.

A shto ne zapomaga jadan tamo u Izraelu: "Pomagajte braco Izraelci osjecamo se u Republici Srpskoj ko' Palestinci u Gazi. " :? :roll:
mO k3

#10848 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

1gorstak wrote:
Bravo .... :thumbup:

Dodo jeizgubio kompas...
bingov buraz

#10849 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bingov buraz »

kamen spoticanja wrote:"
"Bila je ovo prilika da upoznam ministra i sa činjenicom da se osjeća snažno prisustvo Turske u BiH, koje je isključivo motivisano podrškom Bošnjacima, bez želje da se razumije kontekst u kome postoji BiH", rekao je Dodik u telefonskoj izjavi iz Jerusalima.

On je dodao da je izraelskom ministru prenio da RS ne može da prihvati takvu posredničku ulogu Turske.

"Osjećamo da Turska želi da napravi unitarnu i centralnu BiH samo za jedan narod, i to sam rekao ministru. Ne možemo da prihvatimo takvu ulogu Turske u BiH, isključivo zbog njihove navijačke pozicije", rekao je Dodik.
Posto svaki velikan jelte zasluzuje odmor i Dodili bi poslije ovog briljantnog govora trebao da malo odmori i okrijepi se :mrgreen:

Image
and

#10850 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by and »

čudi me da u delegaciji nisu bili eksperti za terorizam,trifunović i galijatović :lol:
dodo ogromne pare daje nekom jevreju za lobiranje,pa moguće da mu je on nekakav sastanak ugovorio.sad s kim,boga pitaj.zadnji put u st.petersburgu nije uspio uloviti predsjednika rusije da se uslika s njim,a najavio je da će se sastati,
a švabe su ga uputile na mvp bih,da preko njih dogovori sastanke koje je planirao.
Locked