SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Partizzanka

#10826 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ja sam gledala bbc dokumentarac u kojem su istrazivali da li ta dva litra vode pomazu stvarno da koza bude gipkija, i sta vec ne .... nakon mjesec ili trimjeseca (test radjen na dvije blizankinje) cinjenice da je jedna pila samo vodu svaki dan po 2l a druga pila i kafu i caj i ovo i ono ali ne 2l sve skupa dnevno nego manj e
razlika je NIKAKVA!

inace kada smo zedni to je prvi stadij dehidracije tako da vodu ne treba piti SAMO onda kada smo zedni jer zedj je nacin da nam tijelo pokaze da mu STVARNO treba vode
vodu treba piti umjereno misliti malo na to ... ne 2l odjednom ali imati sa sobom flasu od pola litra i svakih sat vremena ili dva - popiti po koji gutljaj
kada se kaze 2l misli se na tekucinu opcenito ne na vodu samo - znaci tu ulazi i supa koju pojedemo, i caj koji popijemo, i sok i voda i kafa i bilo koja druga tekucina koju u toku dana unesemo u sebe

tako da longman nemoj se stresati sa tim 2l moras popiti
ako ucis prekodana imaj sa sobom pored cokolade (aaaa znam sigurno je cokolada tu i grickalice hehehe) i jednu flasu svjeze vode i svaki put kad je pogledas uzmi pokoji gutljaj

ni ja prije nisam pila vode ono prezivim sa 2 case dnevno max
a od kada sam pocela raditi natjerala sam se da imam sa sobom jednu flasu od pola litra vode na stolu vazda i kada god pogledam u nju ja gucnem malo ... i malo po malo bogme ja slistim i po 3 flase vode :)
vikendom kada nema flase ni ne pijem :(
rinna0304

#10827 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rinna0304 »

Partizzanka wrote:ja sam gledala bbc dokumentarac u kojem su istrazivali da li ta dva litra vode pomazu stvarno da koza bude gipkija, i sta vec ne .... nakon mjesec ili trimjeseca (test radjen na dvije blizankinje) cinjenice da je jedna pila samo vodu svaki dan po 2l a druga pila i kafu i caj i ovo i ono ali ne 2l sve skupa dnevno nego manj e
razlika je NIKAKVA!

inace kada smo zedni to je prvi stadij dehidracije tako da vodu ne treba piti SAMO onda kada smo zedni jer zedj je nacin da nam tijelo pokaze da mu STVARNO treba vode
vodu treba piti umjereno misliti malo na to ... ne 2l odjednom ali imati sa sobom flasu od pola litra i svakih sat vremena ili dva - popiti po koji gutljaj
kada se kaze 2l misli se na tekucinu opcenito ne na vodu samo - znaci tu ulazi i supa koju pojedemo, i caj koji popijemo, i sok i voda i kafa i bilo koja druga tekucina koju u toku dana unesemo u sebe

tako da longman nemoj se stresati sa tim 2l moras popiti
ako ucis prekodana imaj sa sobom pored cokolade (aaaa znam sigurno je cokolada tu i grickalice hehehe) i jednu flasu svjeze vode i svaki put kad je pogledas uzmi pokoji gutljaj

ni ja prije nisam pila vode ono prezivim sa 2 case dnevno max
a od kada sam pocela raditi natjerala sam se da imam sa sobom jednu flasu od pola litra vode na stolu vazda i kada god pogledam u nju ja gucnem malo ... i malo po malo bogme ja slistim i po 3 flase vode :)
vikendom kada nema flase ni ne pijem :(
jesam li ja jedina koju pocne zeldac bolit ako popijem previse vode xD .. ( inace 3-4 case dnevno max )
Rimljanka

#10828 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Rimljanka »

Znam da se pisalo puno o tome,ali sad nemogu d anadjem u forumu.

Imate li preporuku za kenu dobru hidratnu kremu za lice???!!!

Naime,prije sma koristila Dove ili neku drugu obicnu krmeu na klice uvijek prije nego bi stavila tekuci puder. U zadnje vrijeme sma to prestala jer mi je bez kreme puder postojaniji.

Imam suhu kozu. Znate ono,kad navecer skinete sminku sa lica,pa je lice kao zategnuto.

27 mi je godina. Htjela bi neku kremu da mi nahrani lice i kozu odrzava lijepom. neke normalne cijene,ni preskupu ni prejeftinu,a da je kvalitetna!
Partizzanka

#10829 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

i mene boli stomak ako ODJEDNOM popijem puno vode ... ali svakih sat vremena po par samo par gutljaja nekada samo po jedan ... ne boli stomak a nabere se vode u toku dana :)

za ovu kremu ... ja imam isti problem (ne koristim pudere) kada se umijem ono lice me zateze njaaaah sve me svrbi
imam vichy neku antiox nesto hidratizirajuca bla bla iskreno meni nije nesto
evo jutros sam je stavila nije mi sad lice bas nesto ono fino i mekano i njezno

mozda da probas avene - ja sam kontala tu probati kada ovu zavrsim
mozes probati baleu ili afroditu prvo - one su jeftinije tako da i ako ti ne bude godilo nije strasno puno novca - mozes ih nekome i pokloniti
pa onda na ove skuplje tipa vichy

ja imam jos maaalo na dnu kreme Natura Active tako se nekako zove ima u nasim apotekama ta kozmetika samo je PRESKUPA ... ali je krema PREEEEEEEEEEEDOOOOOOOOOBRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
ako mozes sparati i ustedjeti pa kupiti tu odlicna je!
tako je lagana, kremasta, nije masna nego onako vlazna koza bude bas predobra!
i preskupa :(
despina

#10830 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by despina »

Rimljanka wrote:Znam da se pisalo puno o tome,ali sad nemogu d anadjem u forumu.

Imate li preporuku za kenu dobru hidratnu kremu za lice???!!!

Naime,prije sma koristila Dove ili neku drugu obicnu krmeu na klice uvijek prije nego bi stavila tekuci puder. U zadnje vrijeme sma to prestala jer mi je bez kreme puder postojaniji.

Imam suhu kozu. Znate ono,kad navecer skinete sminku sa lica,pa je lice kao zategnuto.

27 mi je godina. Htjela bi neku kremu da mi nahrani lice i kozu odrzava lijepom. neke normalne cijene,ni preskupu ni prejeftinu,a da je kvalitetna!

ja koristim ovu, i jako sam zadovoljna, daje vlažnost koži, nije masna, nije skupa :D
Image
Partizzanka

#10831 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ima li iko da je koristio avene intense hydra tako se nesto zove
*mima*

#10832 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

krema za lice se ne moze uzimati po necijoj preporuci
Partizzanka

#10833 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

nego trebas da ides okolo i kupujes svaku kremu koju nadjes na polici ili moljakas neljubazne prodavacice da ti daju testere koje su one vec pokupile i odnijele kuci .... i na kraju ces nekada naci svoju savrsenu kremu a do tada ce ti lice vec biti napaceno

ili odes dermatologu i on ti pregleda kozu i kaze treba ti ova krema - a ti vec znas da je kod njega bio zastupnik te kozmeticke kuce i preporucio mu bas tu da preporucuje

jah!
*mima*

#10834 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ....sjooo partizanke....jes to ti nesto ljuta?
polara

#10835 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by polara »

Nega masne koze sklone aknama:
Normaderm gel za dubinsko ciscenje problematicne koze ( VICHY, zeleno pakovanje ) i hidratna krema za dan iz iste kolekcije. Ako imate bubuljicu ili aknu direktno stavite tonirani krem protiv akni SEBAMED. Uvece Differin gel kao nocna krema se stavlja na ocisceno lice.....Meni se popravio ten da mi ne treba uopste puder .... Dugo sam trazila i isprobavala razlicite kombinacije proizvoda, neke su bile toliko agresivne da je bilo bolno i konacno sam pronasla sta mojoj masnoj kozi odgovara u potpunosti.....
Last edited by polara on 23/01/2012 11:26, edited 1 time in total.
Partizzanka

#10836 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ma nisam bona mima nego kako tako mozes reci nemoj prema necijoj preporuci kremu za lice
zar nije lakse ako vidim da 10 cura koje se zale da imaju suhu kozu koja zateze nakon umivanja - i godi im ta i ta krema ... da i ja probam sa tom kremom
nego da idem okolo ko luda po trnju i slusam prodavacice ili sama kupujem jednu za drugom i mucim se i ja i koza
*mima*

#10837 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

Partizzanka wrote:ma nisam bona mima nego kako tako mozes reci nemoj prema necijoj preporuci kremu za lice
zar nije lakse ako vidim da 10 cura koje se zale da imaju suhu kozu koja zateze nakon umivanja - i godi im ta i ta krema ... da i ja probam sa tom kremom
nego da idem okolo ko luda po trnju i slusam prodavacice ili sama kupujem jednu za drugom i mucim se i ja i koza

ok....evo necu se petljat
žena

#10838 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by žena »

Image
kombinacija boja :-)
žena

#10839 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by žena »

Image
alica.k

#10840 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

pa i ja sam rekla da pije vode kad je zedna, a ne 2l :S ne kontam

lokice, vjerujem da ti je upalila ta metoda, ja sam inace specifican slucaj i kad se pocnem osipat ponovo, odustanem od "terapije", mada sad kad bih probala samo uljima mozda i ne bih jer sam starija i pametnija (nadam se :))

ne kontam stvarno, prosle godine oko aprila, maja, koza mi je bila savrseno cista, bas sam je bila dovela u red. a sad 1001 problem. ne znam.
Karen

#10841 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Karen »

Meni je jedna od najboljih krema smiksana po narudžbi u salonu gdje teta kozmetičarka radi sa uljima, krema ima bazu hidratantnu i ulje koje ona pretpostavlja da treba (kod mene ulje pšeničnih klica). Ja sam zadovoljna.

Za spf faktor preporučujem eucerinove ili avene. Eucerin ph 5 je jako dobra krema.
Michun

#10842 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ma krema je zeznuta i kad probas tester a kamoli naslijepo.
Ono sto mogu reci da avene moze da ne bude spektakularna za lice ali se od nje malo ko osipa ili razvije alergiju. Ja nisam cula.
Thalgo su jako dobre kreme, malo skuplje doduse. Etre belle su isto jako fine kreme, njih samo la mer prodaje koliko znam.
Vichy - kako koja.
Rimljanka

#10843 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Rimljanka »

Hvala vam puno na preporukama!

Mogu li okvirno cijene tih krema: Avene. Vichy, Neutrogena da mogu okvirno da vidim u koju se mogu uklopiti.

Hvala!!!
Rimljanka

#10844 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Rimljanka »

partizanka to sto kazes da dermatolozi,a i ostali ljekari propisuju kreme,pa i lijekove od toga koliko ih koja farmaceutska kuca nagradi potpuno je tacno. To znam i iz svog,a i iz iskustva svojih blizih,tako d ami i ne pada na pamet da trazim savjet od istih.
Michun

#10845 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Rimljanka wrote:Hvala vam puno na preporukama!

Mogu li okvirno cijene tih krema: Avene. Vichy, Neutrogena da mogu okvirno da vidim u koju se mogu uklopiti.

Hvala!!!
Avene je od 30 do 45 KM, cak i nize cijene nekih proizvoda. Ne znam za sta ti treba.
Vichy je od 40 do 55, ali oni cesto imaju ponude. Sad su bas imali prije NG svaki petak i subota 20% popusta za sve proizvode.
Neutrogena ne znam, jer ne koristim ali mislim da je najjeftinija od ovih.
despina

#10846 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by despina »

Rimljanka wrote:Hvala vam puno na preporukama!

Hvala!!!

neutrogena je mislim 12 km u dm-u... nisam sigurna, skuplja od 15 nije sigurno.
swirl

#10847 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

alica.k wrote:
LONGMAN wrote:A ima li nacina da se ona iznutra hidratizira osim 2 l vode :-x to ne mogu
ima naravno.
teorija je da se na masnu kozu ide uljima :) e sad, to u praksi, pa hajmo reci da djeluje, al nije nista spektakularno.

svejedno moras pit vodu :) to je zdravo. ne 2l, nego kad si zedna :D
Sve hocu da ti kazem, koristim arganovo ulje preko mjesec dana, super mi je, koza lica mi nikad bolje nije izgledala.
alica.k

#10848 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

swirl wrote:Sve hocu da ti kazem, koristim arganovo ulje preko mjesec dana, super mi je, koza lica mi nikad bolje nije izgledala.
bas mi je drago :)
Woman

#10849 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Woman »

žene, kako oprat četku za rumenilo? evo gledam je i razmišljam kakvih sve baja sigurno ima po njoj, trebalo bi je malo plaknut al ne znam čime i kako:D
swirl

#10850 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

Woman wrote:žene, kako oprat četku za rumenilo? evo gledam je i razmišljam kakvih sve baja sigurno ima po njoj, trebalo bi je malo plaknut al ne znam čime i kako:D
Ja svoju operem sa mlakom vodom i baby samponom, dobro je isperem, iscjedim i na peskiric stavim da se osusi
Post Reply