Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#10826 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

stakasa wrote:Od ovih sto odu, koliki se procenat vrati u roku od neke dvije tri godine? Slobodna procjena, znam da nema zvanicnih podataka
vozdra i bite :-D

jebo odlazak i povratak :lol: hocu javno da te pozdravim i nek svi cuju da si cova ipo :thumbup:
Seyfo

#10827 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Bez obzira na zvanične podatke i tabele koje se prostiru, kod Konjislava primjećujem jak narativ u smislu "Bosna kurac-svugdje je bolje", što je i logično jer se friško ispalio pa želi sebi da opravda taj potez. Za 5+ godina će sigurno promijeniti ploču (ako pita koju-betonsku!), u smislu da će ga pucati nostalgija i dosta blaže će govoriti o Bosni a i biće mu dosta Švaba.Činjenica da je mogao srazmjerno isti novac ovdje zaraditi će mu biti kao neki kamen u cipeli kojeg ne može da se riješi ( ili to bi Ameri rekli "pain in the ass").

BTW Ruanda ima najveći rast privrede u svijetu, pored recimo intencija ka čistoći države, što se meni mnogo sviđa.
512MB

#10828 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

muha_sa wrote:
stakasa wrote:Od ovih sto odu, koliki se procenat vrati u roku od neke dvije tri godine? Slobodna procjena, znam da nema zvanicnih podataka

jebo odlazak i povratak :lol: hocu javno da te pozdravim i nek svi cuju da si cova ipo :thumbup:
Kakav je ovo sad naprasni izliv ljubavi :?
mousstapha

#10829 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mousstapha »

Ja znam raje koja je 5+ godina u Njemackoj i dalje govore da je Bosna qurac goli nece niko da radi nista samo hoce pare da im saljes :D
muha_sa

#10830 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

512MB wrote:
muha_sa wrote:

Kakav je ovo sad naprasni izliv ljubavi :?
kad dodješ u SA u kojem te dok boraviš u njem nešto u prsima guši :lol: odemo na kafenzi i ako ja kažem da si cova ipo ima da jesi--ja sam nepogriješiv u procjeni valja li neko ko cojk il jok
muha_sa

#10831 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

mousstapha wrote:Ja znam raje koja je 5+ godina u Njemackoj i dalje govore da je Bosna qurac goli nece niko da radi nista samo hoce pare da im saljes :D
šalju nekom lovu :?
mousstapha

#10832 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mousstapha »

muha_sa wrote:
mousstapha wrote:Ja znam raje koja je 5+ godina u Njemackoj i dalje govore da je Bosna qurac goli nece niko da radi nista samo hoce pare da im saljes :D
šalju nekom lovu :?
Ovi sto kukaju vjerovatno ne salju. Onaj sto turi, obicno ne siri okolo.
512MB

#10833 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

muha_sa wrote: kad dodješ u SA u kojem te dok boraviš u njem nešto u prsima guši :lol: odemo na kafenzi i ako ja kažem da si cova ipo ima da jesi--ja sam nepogriješiv u procjeni valja li neko ko cojk il jok
Vazi Muha vodim te na cevape kad budem u SA, al moras obavezno na forumu obznanit impresije :thumbup:
muha_sa

#10834 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

512MB wrote:
muha_sa wrote: kad dodješ u SA u kojem te dok boraviš u njem nešto u prsima guši :lol: odemo na kafenzi i ako ja kažem da si cova ipo ima da jesi--ja sam nepogriješiv u procjeni valja li neko ko cojk il jok
Vazi Muha vodim te na cevape kad budem u SA, al moras obavezno na forumu obznanit impresije :thumbup:
dogovoreno :thumbup:

samo što ja imam jedan princip koji moraš prihvatit :-D ne dozvoljavam da mi bilo ko ko dolazi s vana cevape plati :-D

bit ceš moj gost a impresije cu javno na ovoj temi obznanit :thumbup:
512MB

#10835 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Seyfo wrote:Bez obzira na zvanične podatke i tabele koje se prostiru, kod Konjislava primjećujem jak narativ u smislu "Bosna kurac-svugdje je bolje", što je i logično jer se friško ispalio pa želi sebi da opravda taj potez. Za 5+ godina će sigurno promijeniti ploču (ako pita koju-betonsku!), u smislu da će ga pucati nostalgija i dosta blaže će govoriti o Bosni a i biće mu dosta Švaba.Činjenica da je mogao srazmjerno isti novac ovdje zaraditi će mu biti kao neki kamen u cipeli kojeg ne može da se riješi ( ili to bi Ameri rekli "pain in the ass").

BTW Ruanda ima najveći rast privrede u svijetu, pored recimo intencija ka čistoći države, što se meni mnogo sviđa.
Nista pravac Ruanda :lol:
512MB

#10836 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

muha_sa wrote:
512MB wrote:
dogovoreno :thumbup:

samo što ja imam jedan princip koji moraš prihvatit :-D ne dozvoljavam da mi bilo ko ko dolazi s vana cevape plati :-D

bit ceš moj gost a impresije cu javno na ovoj temi obznanit :thumbup:
Ne brini ja sam svapsku skolu pohadjo, ko god hoce da plati racun ne ometaj ga i nogom u guzicu :mrgreen:
stakasa

#10837 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

512MB wrote:
Nista mu ne vjeruj :D (muhi)
Nego da se vratim na pitanje i usput naslonim na muhina iskustva - mislim da je vrijeme da ovaj trend odlaska malo popusti. Cisto trzisno liberalno. Ocigledan je deficit struke u BiH. A pocetni entuzijazam i impresije Zapadom izlapljuju. Nemam ja za ovo nikakve dokaze ni cifre, cisto osjecaj.
Last edited by stakasa on 08/04/2019 14:45, edited 1 time in total.
konjislav

#10838 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

Seyfo wrote:Bez obzira na zvanične podatke i tabele koje se prostiru, kod Konjislava primjećujem jak narativ u smislu "Bosna kurac-svugdje je bolje", što je i logično jer se friško ispalio pa želi sebi da opravda taj potez. Za 5+ godina će sigurno promijeniti ploču (ako pita koju-betonsku!), u smislu da će ga pucati nostalgija i dosta blaže će govoriti o Bosni a i biće mu dosta Švaba.Činjenica da je mogao srazmjerno isti novac ovdje zaraditi će mu biti kao neki kamen u cipeli kojeg ne može da se riješi ( ili to bi Ameri rekli "pain in the ass").

"Bosna kurac, svugdje je bolje" je bio sarkasticni odgovor na post od Radio Sarajeva. Ne mislim ja uopste da je BiH kurac, mada jeste losa i moze biti mnogo bolja. Nije da ja ne volim Bosnu, niti sam zbog toga otisao. Vec sam pisao o razlozima.
Seyfo

#10839 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Ja naravno znam da sam u pravu za ovo što tvrdim, za 5 godina živi bili pa vidjeli.
konoplja

#10840 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konoplja »

Seyfo wrote:Ja naravno znam da sam u pravu za ovo što tvrdim, za 5 godina živi bili pa vidjeli.
Ja se vec 7 godina vucam po zapadu pa nemam nikakve nostalgije ili zelje da se vratim. Naprotiv, nakon 10 dana u BiH jedva cekam da napustim. Muka mi dodje od smeca po ulicama, prljave prirode, rupa po cestama i zgradama. Mora biti da sam izuzetak koji potvrduje pravilo.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#10841 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

Image

Nema fule :lol:
konjislav

#10842 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

konoplja wrote:
Seyfo wrote:Ja naravno znam da sam u pravu za ovo što tvrdim, za 5 godina živi bili pa vidjeli.
Ja se vec 7 godina vucam po zapadu pa nemam nikakve nostalgije ili zelje da se vratim. Naprotiv, nakon 10 dana u BiH jedva cekam da napustim. Muka mi dodje od smeca po ulicama, prljave prirode, rupa po cestama i zgradama. Mora biti da sam izuzetak koji potvrduje pravilo.
Mene isto tako pitaju ovamo u Svabiji je li ti nedostaje Bosna, itd. Rekoh nimalo. Kontam ici sada preko uskrsa vise radi nekog posla koji trebamo obaviti u Sarajevu, te jos stvari da povucemo, primarno odjece.

Da nije toga, ne bih jos ni isao. Al posao kad natjera.
Radio Sarajevo

#10843 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

konjislav wrote: Ili ako uzmemo ove podatke, znaci samo 10% od 23 mil = 2.3 mil. ljudi rade fulltime ali su siromasni, znaci 2.3 mil. / 327 mil. = 0.7% ljudi u Americi, koji rade fulltime posao su siromasni. Jos manje nego moja racunica od 2%.

Mislim ko koga ovdje zajebava? Jesi li ti uopste ovo procitao sine?
Ti si izjavio da su to sve klošarčine. Pored toga, u ovoj statistici nema ilegalnih Meksikanaca i drugih, kojih je ogroman broj.

Ako uzmemo u obzir da su oni koji su "bogati" ili tzv. srednja klasa (mada toga u Americi skoro i da nema) ustvari obični robovi koji rade po dva - tri posla, ja ti odmah mogu reći da se zahvaljujem na tom američkom snu.

Shvatam da je to do ukusa, i da nekome taj način života odgovara, ali recimo radnici KPMG-a u Americi rade do ponoći, dok o Kanadi rade osam sati dnevno, oba slučaja znam preko dvojice rođaka koji su u ove dvije zemlje. Ovaj u Americi, istina, ima mnogo više para, ali nema kad da ih potroši.

Cijeli taj stil života mi se gadi, gdje ne možeš naći hranu koja nije GMO, gdje si jebeni rob sistema, i ako ne crnčiš, ispadaš. Hvala, ali to nije za mene.

Možda Konjo ti nemaš neki život, i/ili voliš svoj posao više od familije, ali kod mene nije tako.

Ipak, ja sam i nakon radnog dana tek sad sjeo da ti odgovorim, a vidim da si ti cijeli dan tamburao po forumu, na radni ponedjeljak. I tako mnogi ovdje, najpametniji su, ali na forumu, u realnom svijetu ne znamo gdje je ko.

Mnogo radim s Amerikancima ovdje u Holandiji, i većinom se radi o natprosječno pametnim ljudima (u odnosu na prosječnog Amera), ali kad moram raditi s onima koji su tamo, plakao bih. To je možda stvar živaca, ali meni se stvarno ne da objašnjavati da ne bih živio u zemlji u kojoj se dijete može izliječiti samo sa nekoliko miliona dolara.

https://www.rijekadanas.com/mozemo-li-z ... male-mile/
espn

#10844 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

:lol:
konjislav

#10845 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

Radio Sarajevo wrote:
konjislav wrote: Ili ako uzmemo ove podatke, znaci samo 10% od 23 mil = 2.3 mil. ljudi rade fulltime ali su siromasni, znaci 2.3 mil. / 327 mil. = 0.7% ljudi u Americi, koji rade fulltime posao su siromasni. Jos manje nego moja racunica od 2%.

Mislim ko koga ovdje zajebava? Jesi li ti uopste ovo procitao sine?
Ti si izjavio da su to sve klošarčine. Pored toga, u ovoj statistici nema ilegalnih Meksikanaca i drugih, kojih je ogroman broj.

Ako uzmemo u obzir da su oni koji su "bogati" ili tzv. srednja klasa (mada toga u Americi skoro i da nema) ustvari obični robovi koji rade po dva - tri posla, ja ti odmah mogu reći da se zahvaljujem na tom američkom snu.

Shvatam da je to do ukusa, i da nekome taj način života odgovara, ali recimo radnici KPMG-a u Americi rade do ponoći, dok o Kanadi rade osam sati dnevno, oba slučaja znam preko dvojice rođaka koji su u ove dvije zemlje. Ovaj u Americi, istina, ima mnogo više para, ali nema kad da ih potroši.

Cijeli taj stil života mi se gadi, gdje ne možeš naći hranu koja nije GMO, gdje si jebeni rob sistema, i ako ne crnčiš, ispadaš. Hvala, ali to nije za mene.

Možda Konjo ti nemaš neki život, i/ili voliš svoj posao više od familije, ali kod mene nije tako.

Ipak, ja sam i nakon radnog dana tek sad sjeo da ti odgovorim, a vidim da si ti cijeli dan tamburao po forumu, na radni ponedjeljak. I tako mnogi ovdje, najpametniji su, ali na forumu, u realnom svijetu ne znamo gdje je ko.

Mnogo radim s Amerikancima ovdje u Holandiji, i većinom se radi o natprosječno pametnim ljudima (u odnosu na prosječnog Amera), ali kad moram raditi s onima koji su tamo, plakao bih. To je možda stvar živaca, ali meni se stvarno ne da objašnjavati da ne bih živio u zemlji u kojoj se dijete može izliječiti samo sa nekoliko miliona dolara.

https://www.rijekadanas.com/mozemo-li-z ... male-mile/
Jesi li ti ikada cuo za amerikanca da radi 8 sati dnevno? Cak i slucajno? Ili na filmovima?
konjislav

#10846 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

https://en.wikipedia.org/wiki/Working_time
According to the Bureau of Labor Statistics, the average non-farm private sector employee worked 34.5 hours per week as of June 2012.[56]

[56] "Average weekly hours and overtime of all employees on private nonfarm payrolls by industry sector, seasonally adjusted". Employment Situation. United States Bureau of Labor Statistics. Retrieved 17 July 2012.
Na ovoj gore stranici se vide podaci za 2018 i 2019.
Image
Last edited by konjislav on 08/04/2019 20:27, edited 1 time in total.
moonca

#10847 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

[quote]Mnogo radim s Amerikancima ovdje u Holandiji, i većinom se radi o natprosječno pametnim ljudima (u odnosu na prosječnog Amera), ali kad moram raditi s onima koji su tamo, plakao bih. To je možda stvar živaca, ali meni se stvarno ne da objašnjavati da ne bih živio u zemlji u kojoj se dijete može izliječiti samo sa nekoliko miliona dolara.[/quote]

:facepalm:

konjislav

#10848 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

moonca wrote:
Mnogo radim s Amerikancima ovdje u Holandiji, i većinom se radi o natprosječno pametnim ljudima (u odnosu na prosječnog Amera), ali kad moram raditi s onima koji su tamo, plakao bih. To je možda stvar živaca, ali meni se stvarno ne da objašnjavati da ne bih živio u zemlji u kojoj se dijete može izliječiti samo sa nekoliko miliona dolara.[/quote]

Ne znam ja je li frajer fakat trolla ili misli da se ne moze izlijeciti dijete bez nekoliko miliona dolara?
Je li on nas zeza ili je fakat ozbiljan?
moonca

#10849 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

konjislav wrote:
moonca wrote:
Mnogo radim s Amerikancima ovdje u Holandiji, i većinom se radi o natprosječno pametnim ljudima (u odnosu na prosječnog Amera), ali kad moram raditi s onima koji su tamo, plakao bih. To je možda stvar živaca, ali meni se stvarno ne da objašnjavati da ne bih živio u zemlji u kojoj se dijete može izliječiti samo sa nekoliko miliona dolara.[/quote]

Ne znam ja je li frajer fakat trolla ili misli da se ne moze izlijeciti dijete bez nekoliko miliona dolara?
Je li on nas zeza ili je fakat ozbiljan?
Djeca imaju besplatno lijecenje.. do 18 mislim ...

..ne citam sve sta pise ... ali ne znam odakle mu takve informacije.. :-)
512MB

#10850 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Iz filmova
Post Reply