ali svi su jednostavno tako rođeni, kao što ti rečedale cooper wrote: ↑12/06/2020 01:32Mislim da sam dovoljno rekao o pedofiliji i mojem mišljenju o njoj u prethodnim postovima i ne namjeravam to ponavljati.DEMONIKA wrote: ↑12/06/2020 01:20i dođosmo na mojedale cooper wrote: ↑12/06/2020 01:08
Ne postaje se ni transgender ni gay osoba zato što te je neko filovao time kroz medije ili ti je neko rekao da je to cool i popularno.
Jer u mnogo mjesta, uključujući i ovu našu sredinu, to niti je poželjno, niti je cool niti je popularno. Ti ljudi su jednostavno tako
rođeni.
jer i pedofili su jednostavno tako rođeni
Osim da kažem da je to odnos seksualnog predatora sa jedinkom koja nije sposobna da razumije ili da pristanak na jedan
takav odnos.
Danasnji "feminizam"
- DEMONIKA
#10826 Re: Danasnji "feminizam"
- saint_mirad
#10827 Re: Danasnji "feminizam"
Cak ni svi gejevi nisu tako rodjeni, vec je kod vecine u pitanju socijalni faktor, to jest postali su gej iz nekog razloga.
https://www.scientificamerican.com/arti ... -behavior/The researchers found five single points in the genome that seemed to be common among people who had had at least one same-sex experience. Two of these genetic markers sit close to genes linked to sex hormones and to smell—both factors that may play a role in sexual attraction. But taken together, these five markers explained less than 1 percent of the differences in sexual activity among people in the study. When the researchers looked at the overall genetic similarity of individuals who had had a same-sex experience, genetics seemed to account for between 8 and 25 percent of the behavior. The rest was presumably a result of environmental or other biological influences. The findings were published Thursday in Science.
- dale cooper
#10828 Re: Danasnji "feminizam"
Pa mislim da dosta ljudi još nisu načisto sa razlikama između pola i rodnog identiteta. Forstaterovoj je bio problematičan Gendersaint_mirad wrote: ↑12/06/2020 01:31Pa jah. A sad dobijes otkaz jer izjavis nesto najlogicnije moguce. Ja razumem da neko hoce imati razlicit rodni identitet, cak donekle i one koji insistiraju da je rod spektar (iako to nosi sa sobom beskonacno mnogo rodova), ali se zna sta je bioloski pol. To je hard science, i nema te ideologije koja to moze promeniti tek tako bez da urusi same temelje nauke.dale cooper wrote: ↑12/06/2020 01:25Da, moram priznati da jeste problematično sastavljeno. Iako ako se tehnički gleda spol se može hirurški promijeniti.saint_mirad wrote: ↑12/06/2020 01:14
Slazem se, ali se gore kaze "is absolutist in her view of sex", a ne gender. Odnosi se na pol, ne na rod.
Jedan od argumenata Forstaterove je bio:
"“My belief … is that sex is a biological fact, and is immutable. There are two sexes, male and female. Men and boys are male. Women
and klix are female. It is impossible to change sex. These were until very recently understood as basic facts of life by almost everyone."
Recognition Certificate koji kaže "If a person has transitioned from male to female and has a Gender Recognition Certificate (GRC),
that person is legally a woman" Iako sam naziv akta govori da je riječ o rodu ne spolu. I zašto bi joj u tom slučaju bio problem
da nekoga oslovljava onako kako se ta osoba rodno identificira?
- DEMONIKA
#10829 Re: Danasnji "feminizam"
šta ako se osjećaju različito svako dva mjeseca
- saint_mirad
#10830 Re: Danasnji "feminizam"
Nije problem, ona to cak moze napraviti iz kurtoazije jer zna da osobi koja je napravila tranziciju to znaci, i ako joj namerno govori da je pogresnog roda da ce je povrediti. Problem jeste kad se misgendering zakonski kaznjava, ili u ovom slucaju gubitkom posla.dale cooper wrote: ↑12/06/2020 01:44 Pa mislim da dosta ljudi još nisu načisto sa razlikama između pola i rodnog identiteta. Forstaterovoj je bio problematičan Gender
Recognition Certificate koji kaže "If a person has transitioned from male to female and has a Gender Recognition Certificate (GRC),
that person is legally a woman" Iako sam naziv akta govori da je riječ o rodu ne spolu. I zašto bi joj u tom slučaju bio problem
Sutra moze neki rmpalija od 2 metra, 120 kg, bradat i dlakav da odluci da se oseca kao zena i sad su svi ostali u obavezi da ga tako oslovljavaju inace su transfobi. I ne samo kao zena, moze neki od onih random rodova, genderqueer, pansexual i slicne picke materine. Glupo je.
- DEMONIKA
#10831 Re: Danasnji "feminizam"
kada imaš dijete ne želiš da ono dijeli wc sa svakojakim osobama
ali kome govoriti
ali kome govoriti
- DEMONIKA
#10832 Re: Danasnji "feminizam"
i ti meni kažeš o čem ja pričam a eto te dođe na istosaint_mirad wrote: ↑12/06/2020 01:50Nije problem, ona to cak moze napraviti iz kurtoazije jer zna da osobi koja je napravila tranziciju to znaci, i ako joj namerno govori da je pogresnog roda da ce je povrediti. Problem jeste kad se misgendering zakonski kaznjava, ili u ovom slucaju gubitkom posla.dale cooper wrote: ↑12/06/2020 01:44 Pa mislim da dosta ljudi još nisu načisto sa razlikama između pola i rodnog identiteta. Forstaterovoj je bio problematičan Gender
Sutra moze neki rmpalija od 2 metra, 120 kg, bradat i dlakav da odluci da se oseca kao zena i sad su svi ostali u obavezi da ga tako oslovljavaju inace su transfobi. I ne samo kao zena, moze neki od onih random rodova, genderqueer, pansexual i slicne picke materine. Glupo je.
- dale cooper
#10833 Re: Danasnji "feminizam"
Pa dosta njih te porive otkrije tokom odrastanja, a vjerovatno su neki i rođeni sa time. Ali nisu ni po čemu drugom usporediviDEMONIKA wrote: ↑12/06/2020 01:33ali svi su jednostavno tako rođeni, kao što ti rečedale cooper wrote: ↑12/06/2020 01:32Mislim da sam dovoljno rekao o pedofiliji i mojem mišljenju o njoj u prethodnim postovima i ne namjeravam to ponavljati.
Osim da kažem da je to odnos seksualnog predatora sa jedinkom koja nije sposobna da razumije ili da pristanak na jedan
takav odnos.
sa homoseksualnim i transgender osobama koji su odrasli ljudi koji ulaze u međusobno sporazumne odnose.
- saint_mirad
#10834 Re: Danasnji "feminizam"
Ti si napravila logicku gresku jer mislis da je jedino licno iskustvo merodavno da bi neko bio relevantan da prica o nekoj temi, Ja sam rekao da je glupsot jer postoje naucne studije, i ne moras da rizikujes sebi zivot uzimanjem droge da bi ti bilo jasno da je ona stetna. U toj situaciji ti je bolje tudje iskustvo, nego licno da imas. A oko pitanja odnosa pola i roda ne secam se uopste da sam se razisao s tobom u stavovima.
- dale cooper
#10835 Re: Danasnji "feminizam"
Pa upravo u ovome je problem, kako spriječiti kada neko namjerno neće da se na određeni način obraća transrodnoj osobi, a zna dasaint_mirad wrote: ↑12/06/2020 01:50Nije problem, ona to cak moze napraviti iz kurtoazije jer zna da osobi koja je napravila tranziciju to znaci, i ako joj namerno govori da je pogresnog roda da ce je povrediti. Problem jeste kad se misgendering zakonski kaznjava, ili u ovom slucaju gubitkom posla.dale cooper wrote: ↑12/06/2020 01:44 Pa mislim da dosta ljudi još nisu načisto sa razlikama između pola i rodnog identiteta. Forstaterovoj je bio problematičan Gender
tu osobu to vrijeđa i nanosi joj recimo psihičku štetu?
- saint_mirad
#10836 Re: Danasnji "feminizam"
Jeste, ako se zakonski sankcionise ozbiljno se narusavaju prava druge osobe i prisiljava se na nesto bez opravdanja. S druge strane, nije u redu ni ciljano maltretiranje kad se zna da ce izazvati psihicke posledice.dale cooper wrote: ↑12/06/2020 02:00 Pa upravo u ovome je problem, kako spriječiti kada neko namjerno neće da se na određeni način obraća transrodnoj osobi, a zna da
Ne znam koje je resenje, a da bi sve strane bile zadovoljne.
- dale cooper
#10837 Re: Danasnji "feminizam"
Da, slažem se i mislim da se treba o ovim stvarima otvoreno raspravljati da bi se pronašli načini.saint_mirad wrote: ↑12/06/2020 02:02Jeste, ako se zakonski sankcionise ozbiljno se narusavaju prava druge osobe i prisiljava se na nesto bez opravdanja. S druge strane, nije u redu ni ciljano maltretiranje kad se zna da ce izazvati psihicke posledice.dale cooper wrote: ↑12/06/2020 02:00 Pa upravo u ovome je problem, kako spriječiti kada neko namjerno neće da se na određeni način obraća transrodnoj osobi, a zna da
- DEMONIKA
#10838 Re: Danasnji "feminizam"
titami jesi uporandale cooper wrote: ↑12/06/2020 01:53Pa dosta njih te porive otkrije tokom odrastanja, a vjerovatno su neki i rođeni sa time. Ali nisu ni po čemu drugom usporediviDEMONIKA wrote: ↑12/06/2020 01:33ali svi su jednostavno tako rođeni, kao što ti rečedale cooper wrote: ↑12/06/2020 01:32
Mislim da sam dovoljno rekao o pedofiliji i mojem mišljenju o njoj u prethodnim postovima i ne namjeravam to ponavljati.
takav odnos.
sa homoseksualnim i transgender osobama koji su odrasli ljudi koji ulaze u međusobno sporazumne odnose.
eto jadni pedofili, takvi su rođeni, de ba
prvo kažeš da su takvi rođeni, a onda kažeš da te porive otkrivaju tokom odrastanja, ali eto sad oni su neusporedivi sa svim ostalim jer ovi su punoljetni, a drugi nisu, što pobija tvoje pisanje o "takvi smo svi rođeni"
- DEMONIKA
#10839 Re: Danasnji "feminizam"
nema gasaint_mirad wrote: ↑12/06/2020 02:02Jeste, ako se zakonski sankcionise ozbiljno se narusavaju prava druge osobe i prisiljava se na nesto bez opravdanja. S druge strane, nije u redu ni ciljano maltretiranje kad se zna da ce izazvati psihicke posledice.dale cooper wrote: ↑12/06/2020 02:00 Pa upravo u ovome je problem, kako spriječiti kada neko namjerno neće da se na određeni način obraća transrodnoj osobi, a zna da
- dale cooper
#10840 Re: Danasnji "feminizam"
Mani se jeftinih provokacija i podlih podvala.DEMONIKA wrote: ↑12/06/2020 02:11titami jesi uporandale cooper wrote: ↑12/06/2020 01:53Pa dosta njih te porive otkrije tokom odrastanja, a vjerovatno su neki i rođeni sa time. Ali nisu ni po čemu drugom usporedivi
sa homoseksualnim i transgender osobama koji su odrasli ljudi koji ulaze u međusobno sporazumne odnose.![]()
prvo kažeš da su takvi rođeni, a onda kažeš da te porive otkrivaju tokom odrastanja, ali eto sad oni su neusporedivi sa svim ostalim jer ovi su punoljetni, a drugi nisu, što pobija tvoje pisanje o "takvi smo svi rođeni"
Svakome je jasna razlika izmedju sporazumnog
seksualnog čina dvije odrasle osobe i predatorskog kriminalnog seksualnog akta koji čini odrasla osoba nad djetetom.
I da zaključimo ovo za večeras, previše sam izgubio vremena odgovarajući na tvoje insinuacije i gluposti. Dobila si i previše moje pažnje nego si zaslužila.
- DEMONIKA
#10841 Re: Danasnji "feminizam"
dale cooper wrote: ↑12/06/2020 02:22Mani se jeftinih provokacija i podlih podvala.DEMONIKA wrote: ↑12/06/2020 02:11titami jesi uporandale cooper wrote: ↑12/06/2020 01:53
Pa dosta njih te porive otkrije tokom odrastanja, a vjerovatno su neki i rođeni sa time. Ali nisu ni po čemu drugom usporedivi
sa homoseksualnim i transgender osobama koji su odrasli ljudi koji ulaze u međusobno sporazumne odnose.![]()
seksualnog čina dvije odrasle osobe i predatorskog kriminalnog seksualnog akta koji čini odrasla osoba nad djetetom.
I da zaključimo ovo za večeras, previše sam izgubio vremena odgovarajući na tvoje insinuacije i gluposti. Dobila si i previše moje pažnje nego si zaslužila.
ali takvi su se rodili, je tvoja izjava
da ja zaključim
ne leti pred rudo
a ja očito bacam bisere pred ..............
-
90minut
#10842 Re: Danasnji "feminizam"
U pravu si demonika mene se banuje zbog onog stidljivo napisanog da nije kompetentan da prica o tome, a ovaj te hladno nazva glupom i izvlaci se i nije prvi put to da radi.
- DEMONIKA
#10843 Re: Danasnji "feminizam"
jbga valjda svi znamo gdje smo, na forumu gdje se dejli ne banaju
ovaj što me hladno naziva glupom ide sam sa sobom u krevet
nema mu gore kazne
-
90minut
#10844 Re: Danasnji "feminizam"
- DEMONIKA
#10845 Re: Danasnji "feminizam"
jbga
ja imam triple Č, i kučad i mačad a i čojka
nevažno, ostajem uvijek u svim brodovima, do smrti
za pravdu
-
caros
#10846 Re: Danasnji "feminizam"
Situacija sa JK Rowling je samo dokaz koliko je zapravo 'liberalni lobby' jak. Ako i sekundu odstupiš od superljevičarskog hiveminda bit ćeš razapet, razlog i zašto zapravo svaki brend ovih dana mora okačiti BLM na svoje društvene mreže jer inače je 'cancelled'.
Strašno je koliko je kompletna planeta 'amerikanizirana'. Svi njihovi problemi moraju biti i naši, inače smo rasiste, fašiste, homofobi i antifeministi, sve to kroz nenormalan utjecaj medija i društvenih mreža.
Ne zaboravite, danas je prvi problem planete 'BLM', ali naravno ne onaj BLM u Africi gdje djeca nemaju ni za Snickersa nego onaj BLM u Americi koji zapravo može imati sve što poželi ako se imalo potrudi i izađe iz okvira geta.
Smrt planete kroz klimatske promjene, pandemije, kinesko iživljavanje nad Hong Kongkom i Ujgurima, Afrika, cirkus u Južnoj Americi - sve je ovo irelevantno, danas je na tapeti JK Rowling jer ima svoje mišljenje o zaista gorućoj temi!
Strašno je koliko je kompletna planeta 'amerikanizirana'. Svi njihovi problemi moraju biti i naši, inače smo rasiste, fašiste, homofobi i antifeministi, sve to kroz nenormalan utjecaj medija i društvenih mreža.
Ne zaboravite, danas je prvi problem planete 'BLM', ali naravno ne onaj BLM u Africi gdje djeca nemaju ni za Snickersa nego onaj BLM u Americi koji zapravo može imati sve što poželi ako se imalo potrudi i izađe iz okvira geta.
Smrt planete kroz klimatske promjene, pandemije, kinesko iživljavanje nad Hong Kongkom i Ujgurima, Afrika, cirkus u Južnoj Americi - sve je ovo irelevantno, danas je na tapeti JK Rowling jer ima svoje mišljenje o zaista gorućoj temi!
- DEMONIKA
#10847 Re: Danasnji "feminizam"
pišući kako su svi takvi rođenidale cooper wrote: ↑12/06/2020 02:22Mani se jeftinih provokacija i podlih podvala.DEMONIKA wrote: ↑12/06/2020 02:11titami jesi uporandale cooper wrote: ↑12/06/2020 01:53
Pa dosta njih te porive otkrije tokom odrastanja, a vjerovatno su neki i rođeni sa time. Ali nisu ni po čemu drugom usporedivi
pa se vadiš na jeftinoću
a onda napadaš mene da baciš i sakriješ svoju ljagu, de ba nismo djeca
opravdao si sve devijacije, monstrume, nastranost svojom izjavom da su takvi rođeni
- DEMONIKA
#10848 Re: Danasnji "feminizam"
DEMONIKA wrote: ↑12/06/2020 03:45pišući kako su svi takvi rođenidale cooper wrote: ↑12/06/2020 02:22Mani se jeftinih provokacija i podlih podvala.DEMONIKA wrote: ↑12/06/2020 02:11
titami jesi uporan![]()
pa se vadiš, grcaš tražeći spas, osuđujući (ponovo)
a onda napadaš mene da baciš i sakriješ svoju ljagu, de ba nismo djeca
opravdao si sve devijacije, monstrume, nastranost svojom izjavom da su takvi rođeni
- DEMONIKA
#10849 Re: Danasnji "feminizam"
tvoj odgovor jer takvi smo svi rođenidale cooper wrote: ↑12/06/2020 02:22Mani se jeftinih provokacija i podlih podvala.DEMONIKA wrote: ↑12/06/2020 02:11titami jesi uporandale cooper wrote: ↑12/06/2020 01:53
ja sam izgubila vrijeme na ignorantnu osobu, koja bubne nešto na forum a onda mi dokazujemo da smo u pravu
ti si slijep i gluh, osim ako ti modsi kažu a onda ti lajkaš
ELEM TAKVI SMO ROĐENI
- MarlboroGold
#10850 Re: Danasnji "feminizam"
Dobro je Peterson rekao vezano za ljevicu, a to je da je otišla predaleko i da se više ne može ni vidjeti kad je krenula tim putem.
JKR je oduvijek bila lijevo orijentirana, ali je shvatila da je ljevica krenula putem kojeg ni ona sama ne može prihvatiti. Nije jedina. Masa je ljevičara (umjerenih) koji počinju okretati leđa ultraljevičarskoj, pa donekle i fašističkoj, ideologiji zasnovana na ušutkivanju, cenzuri, outcry-u na svim platformama, forsiranoj političkoj korektnosti koja nema veze sa zdravim razumom itd.
Da sam na njenom mjestu nastavio bih istim stilom dalje, pa neka vrište i galame koliko hoće. Svakako ne prihvataju biološke činjenice.
JKR je oduvijek bila lijevo orijentirana, ali je shvatila da je ljevica krenula putem kojeg ni ona sama ne može prihvatiti. Nije jedina. Masa je ljevičara (umjerenih) koji počinju okretati leđa ultraljevičarskoj, pa donekle i fašističkoj, ideologiji zasnovana na ušutkivanju, cenzuri, outcry-u na svim platformama, forsiranoj političkoj korektnosti koja nema veze sa zdravim razumom itd.
Da sam na njenom mjestu nastavio bih istim stilom dalje, pa neka vrište i galame koliko hoće. Svakako ne prihvataju biološke činjenice.