Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tomahawk11 wrote:Koje su šanse da je uzorak 100 debila?
u bih velike
Htjedoh baš reći... ali očigledno da nas puno misli isto.
Što se tiče @zdruzdje - ja ga ne osuđujem, čak ga razumijem. Možda, kažem, možda bih nekad postupio isto da imam jaču mašinu i manje godina....
Jbg, niko od nas nije savršen i bezgriješan. Kako se kaže: neka prvi kamen baci onaj koji je...
triconja wrote:Maloprije pojedoh lubenice i treba sam voziti rodjaka kuci. U pola puta me presjece, puca po meni ko na staljingrad, dobro je sto je kraca relacija . Ovakvih vozaca se treba paziti, mada sam ja vozio normalno, lakse sjediste oprati kabasem nego placati stetu .
joj sjecam se jednom relija kroz grad zbog slicnih samo malo ozbiljnijih razloga
ja sam planirao i vozacku halaliti samo da stignem
drugi profil wrote:
Što se tiče @zdruzdje - ja ga ne osuđujem, čak ga razumijem. Možda, kažem, možda bih nekad postupio isto da imam jaču mašinu i manje godina.........
Pa jexx te koliko to onda imas godina. Ili mislis da ja imam pravo malo.
triconja wrote:Maloprije pojedoh lubenice i treba sam voziti rodjaka kuci. U pola puta me presjece, puca po meni ko na staljingrad, dobro je sto je kraca relacija . Ovakvih vozaca se treba paziti, mada sam ja vozio normalno, lakse sjediste oprati kabasem nego placati stetu .
joj sjecam se jednom relija kroz grad zbog slicnih samo malo ozbiljnijih razloga
ja sam planirao i vozacku halaliti samo da stignem
Ja sam prosle godine povracao na semaforima kroz prozor, 2 puta. Pokvario stomak necim. Ne znam otkud onoliko tekucine u zelucu se stvori.
Da vidis zapanjenih pogleda... a sta da radim. Posao kuci sa posla i osjetio da necu moci izdrzati. Spustio prozor i...
drugi profil wrote:
Što se tiče @zdruzdje - ja ga ne osuđujem, čak ga razumijem. Možda, kažem, možda bih nekad postupio isto da imam jaču mašinu i manje godina.........
Pa jexx te koliko to onda imas godina. Ili mislis da ja imam pravo malo.
Petobu prekucao. Mozda sam bio malo kurcevitiji prije 2-3 godine, ali otad moje tijelo naglo pokazuje znakove dotrajalosti pa sam suzdrzaniji sa vlastitim reakcijama. Malo cu kuhati par sati mozda, ali sutra je novi dan.
Semafori od higijenskog do holiday inna su rak rana gradskog saobracaja. Nocas se sjebo onaj semafor kod higijenskog, pa dok udjes u traku sa skenderije halalis se sa svojima i onda nakon svih zelenih te doceka scc i crveno.
bersK wrote:Semafori od higijenskog do holiday inna su rak rana gradskog saobracaja. Nocas se sjebo onaj semafor kod higijenskog, pa dok udjes u traku sa skenderije halalis se sa svojima i onda nakon svih zelenih te doceka scc i crveno.
Neki kreten iza ponoci divlja sa peticom golfom siva petica, ima onu hudiny zaštitu, on će ubit nekog, od marijin dvora pa prema novom sarajevu, auto mu se svo ljulja i naginje, nigdje murije kad treba
Mišljenja sam da je najveći problem, pored opće nekulture koja se reflektuje i na saobraćaj, korupcija policije. Siguran sam da bez onog njihovog "dogovoranja" za 20 ili 50 KM nego kada bi neko dobio 500 KM kazni i oduzimanje vozačke bilo učinkovito. Siguran sam da bi 70 % raje se uozbiljilo kad bi morao platit 500 KM kazni na registraciju. Dok god bude popuštanja neće biti bolje, pogotovo na magistralama.
A da ne pričam o ponašanju policajaca kao vozači jer ono njihovo "kolega" uzrokuje više nesreća.
rimsa91 wrote:Mišljenja sam da je najveći problem, pored opće nekulture koja se reflektuje i na saobraćaj, korupcija policije. Siguran sam da bez onog njihovog "dogovoranja" za 20 ili 50 KM nego kada bi neko dobio 500 KM kazni i oduzimanje vozačke bilo učinkovito. Siguran sam da bi 70 % raje se uozbiljilo kad bi morao platit 500 KM kazni na registraciju. Dok god bude popuštanja neće biti bolje, pogotovo na magistralama.
A da ne pričam o ponašanju policajaca kao vozači jer ono njihovo "kolega" uzrokuje više nesreća.
rimsa91 wrote:Mišljenja sam da je najveći problem, pored opće nekulture koja se reflektuje i na saobraćaj, korupcija policije. Siguran sam da bez onog njihovog "dogovoranja" za 20 ili 50 KM nego kada bi neko dobio 500 KM kazni i oduzimanje vozačke bilo učinkovito. Siguran sam da bi 70 % raje se uozbiljilo kad bi morao platit 500 KM kazni na registraciju. Dok god bude popuštanja neće biti bolje, pogotovo na magistralama.
zmiji prvo treba glavu odsijec pa onda ostalo
Ma bravo majstore, drago mi je da se pojavio jos jedan čovjek , stanovnik ove države , koji je uspio dokučiti da je KORUPCIJA najveće zlo koje se jednoj državi može desiti, to jednostavno sjeba svaki segment života, pišem ja o tome odavno po ovom forumu , na raznoraznim temama http://media.institut-alternativa.org/2 ... jkovic.pdf
Korupcija je ovdje modus vivendi. Izliječiti ovo društvo od korupcije je moguće samo ako nas okupira švabo i apsolutno svaku funkciju u društvu oduzme i preuzme.
Meni se isplati dati 20 umjesto 100 i neću popraviti stanje u društvu zato što sam htio biti legalista. Samo je meni džep prazniji a kantonalni trezor bogatiji. Mene će i ta cvaja dovoljno zaboliti da se osjećam kažnjenim.
Dakle, od ličnog primjera nema ništa i nikakve koristi. Jedino oštar i radikalan rez u društvu. Kamere svuda, na policajcima, na cestama, na javnim mjestima, po kancelarijama....
drugi profil wrote:
Meni se isplati dati 20 umjesto 100 i neću popraviti stanje u društvu zato što sam htio biti legalista. Samo je meni džep prazniji a kantonalni trezor bogatiji. Mene će i ta cvaja dovoljno zaboliti da se osjećam kažnjenim.
Al onda nemas pravo da se zalis na los rad tehnickih pregleda, zdravstva, skolstva, javne uprave itd itd jer sve funkcionise upravo na principu koji si opisao, bolje cvaju korumpiranom sluzbeniku nego stoju u budzet, a to je nista vise nego pilanje grane na kojoj sjedis.
drugi profil wrote:
Al onda nemas pravo da se zalis na los rad tehnickih pregleda, zdravstva, skolstva, javne uprave itd itd jer sve funkcionise upravo na principu koji si opisao, bolje cvaju korumpiranom sluzbeniku nego stoju u budzet, a to je nista vise nego pilanje grane na kojoj sjedis.
Eee a kad dodje do toga da se djeci skida temperatura krompirom i sircetom bit ce kasno.
Da se ne pravi pametan za volanom bosnjo nikad ne bi dobio kaznu.
drugi profil wrote:
A da platim stoju, sve bi bilo bolje jelde? Imao bih pravo da se zalim.
drugi profil wrote:
Upravo tako! Korupcija krece od malih ljudi, ti si mali vozac koji potkupljuje malog drota.
drugi profil wrote:
Eee a kad dodje do toga da se djeci skida temperatura krompirom i sircetom bit ce kasno.
Odavno je doslo do toga da djeci, sebi, bilo kome, temperaturu skidas kupovinom lijekova. Ja se vise i ne sjecam kad sam zadnji put dobio nesto na recept. Istovremeno me drzava dere gdje stigne, uzima mi 250 maraka za zdravstveno a ja moram ici privatniku kad me sta zaboli.
I trebam biti fini savjesni građanin i tražiti da mi piše kaznu od 100 maraka jer neću da se dogovorim za cvaju?
tempuser wrote:
Upravo tako! Korupcija krece od malih ljudi, ti si mali vozac koji potkupljuje malog drota.
samo izvoli. Trazi ubuduce da tii napise nalog. Ja cu uvijek kad mogu pokusati da se izvucem sa cvajom.
I ne grize me savjest. Nisam ja taj koji treba da čuva sistem. Sistem mora sam da se čuva.
drugi profil wrote:
Upravo tako! Bosnjo ne moze ili nece da skonta da ta ista cvaja na kafu drotu koji on smatra licnom pobjedom protiv sistema i drzave naci da ce ga sutra poslati iz bolnice da sam sebi kupli lijek ili kakav medicinski materijal, a kad se to desi onda je Matija Gubec dickin pim kakvu mi seljacku bunu dizemo!
Naravno, svako od nas voli dati 20 KM nego 100 KM. Svako je bio u poziciji da "na kafu da cvaju". Sve je to normalno i niko ne očekuje od običnog građanina da glumi sveca.
To mora od policije početi tj. ovo što je neko rekao kamera u autu i na autu, ali nažalost to se teško dešava. Nažalost poslije Turaka i Austrijanaca novi kolonizator ovoj zemlji je nužno potreban.
drugi profil wrote:
Kad ne zelis da placas kazne onda vozi u okviru zakona
Ja bih volio da naletus na policajca koji ce ti pisati nalog za 100 maraka i jos poseban nalog za pokusaj podmicivanja sluzbenog lica
tempuser wrote:
Odavno je doslo do toga da djeci, sebi, bilo kome, temperaturu skidas kupovinom lijekova. Ja se vise i ne sjecam kad sam zadnji put dobio nesto na recept. Istovremeno me drzava dere gdje stigne, uzima mi 250 maraka za zdravstveno a ja moram ici privatniku kad me sta zaboli.
I trebam biti fini savjesni građanin i tražiti da mi piše kaznu od 100 maraka jer neću da se dogovorim za cvaju?
Samo izvolite dragi moji. Samo izvolite.
100 maraka je zakonom propisana kazna za koju si znao prije nego si sjeo za volan, a ipak si napravio prekrsaj, pa si ga rjesio cvajom. E sad zamisli da tvoj poslodavac tvoju platu koja je pravno definisana u talu sa kakvim korumpiranim inspektorom prepolovi ili te ne prijavi, ili te zakine na doprinosima?! Gazdu dere drzava i nema nikakvog razloga da placa platu i doprinose po zakonu kad moze manje. Princip je isti samo je pitanje pogadja li te direktno ili indirektno.
Nisi shvatio poentu koju je triconja vrlo lijepo upakovao.
Kad skontas sta si postigao tim rezonom da podmicivanje drota smatras licnom pobjedom protiv sistema bice ti kasno, vratices se na obloge, krompir i sirce jer neces imati ni za apoteke.
Last edited by tempuser on 27/07/2017 09:58, edited 1 time in total.