Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
channel10

#10826 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Ima li kod vas na D3 Al Jazeera-e? Kod mene ne radi vec 5-6 dana.
Telemach

#10827 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@SamoGledam
Molimo vas dostavite nam podatke na PP kako bismo provjerili i korigovali sve što je potrebno te preciznije odgovorili na Vaš post.
Telemach

#10828 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@SamoGledam
Molimo vas dostavite nam podatke na PP kako bismo provjerili i korigovali sve što je potrebno te preciznije odgovorili na Vaš post.
drugi_profil

#10829 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drugi_profil »

@Telemach
Vrlo ste brzo odgovorili i rjesili moje prethodno pitanje, i hvala Vam na tome, a sad imam jos jedno slicno.
Rijec je o HD paketu. Neki kanali nemaju titl, a mene konkretno zanima NGC kanal gdje nema apsolutno nikavog titla.
Da li je moguce omoguciti barem engleski titl, za nas "gluhonijeme", ili makar ovdje odgovor kao informacija ako se ne moze nista uraditi.
Telemach

#10830 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

drugi_profil wrote:@Telemach
Vrlo ste brzo odgovorili i rjesili moje prethodno pitanje, i hvala Vam na tome, a sad imam jos jedno slicno.
Rijec je o HD paketu. Neki kanali nemaju titl, a mene konkretno zanima NGC kanal gdje nema apsolutno nikavog titla.
Da li je moguce omoguciti barem engleski titl, za nas "gluhonijeme", ili makar ovdje odgovor kao informacija ako se ne moze nista uraditi.
Na navedenom kanalu titl nikad nije emitiran. Ukoliko u naredenom periodu bude distribuiran, bićete obaviješteni.
Telemach

#10831 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Obavještenje od HBO-a,

Problem s reprodukcijom sadržaja putem aplikacije HBO GO na LG Smart televizorima je riješen od strane LG-a.
LG je pustio novi firmware za modele Smart televizije od 2013 i novije.
Ako su korisnici imali problema s aplikacijom HBO Go potrebno je da izvrše nadogradnju svojih LG Smart TV na verziju 04.22.11
bato99

#10832 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bato99 »

ima li još iko problema sa EPG?...resetiram reciver i opet ista stvar :sad: ..nema EPG nikako
Maharadza

#10833 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

bato99 wrote:ima li još iko problema sa EPG?...resetiram reciver i opet ista stvar :sad: ..nema EPG nikako
Imao iste probleme, sada se ko malo primirilo ali sam imao totalni "blackout" prije sahatak, znači sve nestalo, Tv, internet, telefonija, totalno mrtvilo nekih 15-ak min.! :shock:
bato99

#10834 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bato99 »

Maharadza wrote:
bato99 wrote:ima li još iko problema sa EPG?...resetiram reciver i opet ista stvar :sad: ..nema EPG nikako
Imao iste probleme, sada se ko malo primirilo ali sam imao totalni "blackout" prije sahatak, znači sve nestalo, Tv, internet, telefonija, totalno mrtvilo nekih 15-ak min.! :shock:
druže ima nekoliko dana nemam EPG,a prije je uredno radio...ma goni ih u PM vazda neki problemi sa njima,nema šanse da oni kažu imamo te i te probleme,pa da korisnici ne misle da je samo do njih :evil:
StupskaBitanga

#10835 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

Otkud meni na digitalnoj televizija Kakanj, Valentino i Posavina
Ne mogu da vjerujem da su ovo pustili :shock: :?
avaks

#10836 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

To su ti famozni kanali koje korisnici traže hehe
Hoćemo CINESTAR PREMIERE i CINEMANIU druže Telemah!

p.s.
I brži internet of skroz, ugledajte se na sestrinske firme malo! Treba taj nivo konkurentnosti a nekako ste se uspavali.... :zzzz:
Gray

#10837 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gray »

Pozdrav. Je li iko ima iskustva sa telemachom na vracama?

Ja razmišljam da uzmem. Kako je u zgradi hs, mislim da bi telemach morao da ide preko vanjske antene, a ne znam koliko je to pouzdano kada je loše vrijeme i slično, odnosno koja treba vidljivost prema odašiljaču, pošto je moja zgrada u drugom nizu u avde smajlovića i nisko je stan, pa ne znam da li će to moći.

Je li neko ima iskustva sa tim?
Recruit_bb

#10838 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Recruit_bb »

Jel se kome desilo da mu se resiver restartuje sam od sebe? WTF. To mi se desilo prije 3 minute. Sam od sebe se ugasi i upali. I nestade EPG-a, tako da sam ga resetovao opet da bi se pojavilo.
šatirana_ljubičica

#10839 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by šatirana_ljubičica »

Gray wrote:Pozdrav. Je li iko ima iskustva sa telemachom na vracama?

Ja razmišljam da uzmem. Kako je u zgradi hs, mislim da bi telemach morao da ide preko vanjske antene, a ne znam koliko je to pouzdano kada je loše vrijeme i slično, odnosno koja treba vidljivost prema odašiljaču, pošto je moja zgrada u drugom nizu u avde smajlovića i nisko je stan, pa ne znam da li će to moći.

Mislim da nećeš imati problema sa vanjskom antenom... Meni baš rijetko, rijetko zaštopa.Ni onaj veliki snijeg kad je bio i oluje raznorazne, nije ometalo signal.
kakaljin

#10840 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Kako je komsija,

i ja imam u planu radi sport kluba da uzmem antenu, ali se jos neckam jer se ocekuje da sport klub bude dostupan svima uskoro jer je tako naredilo konkurencijsko vijece.

I problem sa antenom sto nemas cijelu ponudu kanala sto nudi telemach, to je veliki minus sto ne naprave da mozes imati cijelu ponudu kanala.
Telemach

#10841 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

[quote="Recruit_bb"]Jel se kome desilo da mu se resiver restartuje sam od sebe? WTF. To mi se desilo prije 3 minute. Sam od sebe se ugasi i upali. I nestade EPG-a, tako da sam ga resetovao opet da bi se pojavilo.[/quote

Sinoć je izvršena određena modifikacija na uređajima.

Konkretno rađeno je samo na sređivanju EPG-a za nove D3 boxove.

Izvršen je restart (stoga vam se desilo gašenje D3box-a).

Kod korisnika kojima restart nije sistemski urađen potrebno je ručno izvršiti resetovanje STB-a (isključivanjem iz napajanja).
Gray

#10842 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gray »

kakaljin wrote:

Kako je komsija,

i ja imam u planu radi sport kluba da uzmem antenu, ali se jos neckam jer se ocekuje da sport klub bude dostupan svima uskoro jer je tako naredilo konkurencijsko vijece.

I problem sa antenom sto nemas cijelu ponudu kanala sto nudi telemach, to je veliki minus sto ne naprave da mozes imati cijelu ponudu kanala.

Pozdrav komšija :-)

Kako to da nema cijela ponuda kanala? Koji kanali fale?
kakaljin

#10843 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Gray wrote:
kakaljin wrote:

Kako je komsija,

nemas HD kanale i puno manje ostalih kanala imas na mmds-u

evo spisak mmds: http://telemach.ba/MMDS/469/Raspored+ka ... v_start2=0

evo spisak puni : http://telemach.ba/D3+-+digitalna+telev ... v_start2=0

172 kanala u ponudi naprema 85 na mmds-u
Gray

#10844 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gray »

šatirana_ljubičica wrote:

Mislim da nećeš imati problema sa vanjskom antenom... Meni baš rijetko, rijetko zaštopa.Ni onaj veliki snijeg kad je bio i oluje raznorazne, nije ometalo signal.
Hvala ti puno na odgovoru :-)

Još jedno pitanje, da li se za postavljanje antene mora bušiti vanjski zid, ili se može postaviti i na ogradu od balkona, rešetke ili nešto slično, bez bušenja?
Gray

#10845 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gray »

kakaljin wrote:
Gray wrote:
kakaljin wrote:
Kako je komsija,

nemas HD kanale i puno manje ostalih kanala imas na mmds-u

evo spisak mmds: http://telemach.ba/MMDS/469/Raspored+ka ... v_start2=0

evo spisak puni : http://telemach.ba/D3+-+digitalna+telev ... v_start2=0

172 kanala u ponudi naprema 85 na mmds-u

Aha, hvala. Znači mmds je ova usluga kada internet i digitalna ne ide preko kabla nego preko antene?
šatirana_ljubičica

#10846 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by šatirana_ljubičica »

Gray wrote:
šatirana_ljubičica wrote:

Hvala ti puno na odgovoru :-)

Još jedno pitanje, da li se za postavljanje antene mora bušiti vanjski zid, ili se može postaviti i na ogradu od balkona, rešetke ili nešto slično, bez bušenja?

Nema na čemu, i ne mora se bušiti zid, nama su na ogradu od balkona postavili.
Gray

#10847 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Gray »

Hvala vam na odgovorima :)

Ovo sam sa mobitela pisao pa su zato ovi ludi smajliji što kolutaju očima :D

Kod mene nema ograda od balkona (balkon zastakljen), ali imaju rešetke na prozorima, tako da možda na to može?

Još jedno pitanje, kakva mora biti vidljivost prema odašiljaču za antenu? Kao što sam rekao, kod mene ima par zgrada okolo a ja sam negdje na visini prvog sprata.
Telemach

#10848 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Gray wrote:Hvala vam na odgovorima :)

Ovo sam sa mobitela pisao pa su zato ovi ludi smajliji što kolutaju očima :D

Kod mene nema ograda od balkona (balkon zastakljen), ali imaju rešetke na prozorima, tako da možda na to može?

Još jedno pitanje, kakva mora biti vidljivost prema odašiljaču za antenu? Kao što sam rekao, kod mene ima par zgrada okolo a ja sam negdje na visini prvog sprata.
Izvršili bismo provjeru tehničkih mogućnosti za priključenje.
Altsa

#10849 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Altsa »

kada cete srediti pregled rasporeda emisija koji stoji u donjem dijelu Tv-a jer obicno prikazuje neke nebuloze...nemojte samo reci da resetujem risiver jer je to beskorisno
Telemach

#10850 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Altsa wrote:kada cete srediti pregled rasporeda emisija koji stoji u donjem dijelu Tv-a jer obicno prikazuje neke nebuloze...nemojte samo reci da resetujem risiver jer je to beskorisno
:) Na ovu temu smo već pisali, molimo Vas pogledajte naše prethodne postove.
Locked