semirsar wrote: ↑16/06/2026 20:44
ako ima osnova, moze te naci... ko mene rodjo, bivsi inspektor u FUP-u, kad me zvao i rek'o da ne serem na forumu, jerbo bi mi neko mogao prijavu sloziti. Fakat nisam ni znao da je tad bio u jedinici za sajber kriminal. Znas li da je jedan vrlo aktivan forumas u istoj jedinici
Apsolutno je jednostavno naci bilo koga od nas po IP adresi i to na dva nacina:
-legani, da policija posalje dopis kiksu koji u roku od 5 minuta to posalje.
-nelegalni, da admin, mod ili XY ko ima pristup IP adresama, a svaka IP je ispod svakog posta, ili na profilu, nelegalno proslijedi.
Kako god, za prvi ti trebaju osnovana sumnja, a u drugom slucaju bi naplatio finu cifru od kliksa
dječak sa šibicama wrote: ↑17/06/2026 15:55
Mislim i ako te prati, on bez dopustenja provajdera, ne moze znati ko je iza koje IP adrese. A da bi saznao, mora imati policijsku ili sudski "nalog za pretres" i pratnju policije do provajdera koji zatim treba dati podatke o odredjenoj osobi. Medjutim kako mi znamo da ovdje radi ko sta hoce...
Netacno. Ako imaju nalog, ide prema kliksu, koji to vraca ekspresno, jer nema razloga da to ne urade, te provajder isto tako vrlo brzo zavrsi i dostavi podatke. To ih zakon obavezuje, te to svi rade bez odlaganja. I trebaju, dosta je sifri ovdje, po raznim temama bliskog istoka i slicno. Tacno za dosije napraviti.