Sirija vol. 2

Locked
zrakomlat

#108101 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

habanero68 wrote:Neki cudni trendovi oblacenja, terorista iz Istocne Gute. :D

Image

EDIT; Greska, slika je iz Iraka
fura se na kasima
Image
umjerenaNaoblaka

#108102 Re: Sirija vol. 2

Post by umjerenaNaoblaka »

umjerenaNaoblaka wrote:
sarajevoxxxx wrote:Me'mun Rahme, imam emevijske džamije, održao na desetine hutbi u kojima je bodrio režimsku vojsku tokom svih ovih godina u kojima je ista počinila najstrašnije zločine:
Image
Malo, malo spominjes ovoga imama, a da nikada ne napises ko je i zasto ovome covjeku odsjekao uho! Pa, hajde da ja to, za tebe,ucinim :oops:

Od 0:19....
Mozda neko nije u mogucnosti pogledati video, pa cu ukratko par snimaka:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
umjerenaNaoblaka

#108103 Re: Sirija vol. 2

Post by umjerenaNaoblaka »

Image

:-) :-) :-) :-) :-)
sekerbay

#108104 Re: Sirija vol. 2

Post by sekerbay »

Jedna u čast alepu. Njihova, tradicionalna :)
cvrčak_na_hedonizmu

#108105 Re: Sirija vol. 2

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

zrakomlat wrote: Pa to je direktno i napisao, nije izvučeno iz konteksta, vrati se 2-3 strane nazad. A za šiju, što bi japin reko, nije ni čuo nit ga je vidio do poslije rata u bih. doduše, isto vrijedi manje više i za selefiju, dok se kaniĐi svako par desetina godina razmahaju nožOvima, al šta ćeš, borci za svoju ideju, nije im zamjeriti.
Ma vidio sam, al sve kontam njegovi gube pa baljezga, ali....vise nisam siguran sta je lik, jer ovo sto pise u zadnje vrijeme je bas bolesno.

Cista mrznja ili jebeni spinovi
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#108106 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

JUPITERXXX wrote:
Challenger_ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Danas je u Istočnoj Guti ubijeno oko 80 civila.
*ebe se tebi za civile. Tebi je do ideologije tekfira a ona će biti obrisana ne samo u Siriji, nego s lica planete Zemlje.

Zapamti ove moje riječi.
Zasto bi ga bilo briga za civile pa rekao Kardavi da ubijaju redom sve a ako kome nepravda bude ucinjena Allah ce mu to pravo nadoknaditi.
Da,da...
Challenger_

#108107 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:...jer ovo sto pise u zadnje vrijeme je bas bolesno.
Od prvog dana je bilo bolesno podržavati "borce" ISIL-a i Nusre, ali je prolazilo. Međutim, u međuvremenu su mnogima otvorene oči pa to više tek tako ne prolazi.
Challenger_

#108108 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

umjerenaNaoblaka wrote:
umjerenaNaoblaka wrote:
sarajevoxxxx wrote:Me'mun Rahme, imam emevijske džamije, održao na desetine hutbi u kojima je bodrio režimsku vojsku tokom svih ovih godina u kojima je ista počinila najstrašnije zločine:
Image
Malo, malo spominjes ovoga imama, a da nikada ne napises ko je i zasto ovome covjeku odsjekao uho! Pa, hajde da ja to, za tebe,ucinim :oops:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

To je to.

To je ta "sirijska" nazovi-revolucija.
sarajevoxxxx

#108109 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

umjerenaNaoblaka wrote:
umjerenaNaoblaka wrote:
Image

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Porodica Rahme i najbliža rodbina tog muftije je ostala sa revolcuionarima u Istočnoj Guti u naselju Kafar Batna i sedam godina odbijala izlazak. Tom čovjeku je Asad ubio rođenog brata, ubio mu djecu od brata, u njegovu priču nije povjerovala njegova najbliža rodbina zašto bi neko drugi vjerovao?
cvrčak_na_hedonizmu

#108110 Re: Sirija vol. 2

Challenger_ wrote:
Od prvog dana je bilo bolesno podržavati "borce" ISIL-a i Nusre, ali je prolazilo. Međutim, u međuvremenu su mnogima otvorene oči pa to više tek tako ne prolazi.
Jeste, sa tvog ili mog stanovista. Iz neke druge perspektive mogu da razumijem ( ne i da shvatim ) one koji su "podrzavali" ISIL ili Nusru. Religijska indoktrinacija, neinformisanost, lose drustvo ili ubjedjenje.

Tek sada povezujem sta je pisao, sta pise i kakav kontekst prica ima. Cista bolest.
sarajevoxxxx

#108111 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Challenger_ wrote:
Jeste, sa tvog ili mog stanovista. Iz neke druge perspektive mogu da razumijem ( ne i da shvatim ) one koji su "podrzavali" ISIL ili Nusru. Religijska indoktrinacija, neinformisanost, lose drustvo ili ubjedjenje.

Tek sada povezujem sta je pisao, sta pise i kakav kontekst prica ima. Cista bolest.
U čemu je problem živ bio? O čemu se radi :-) zašto vrijeđaš?
Challenger_

#108112 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Jeste, sa tvog ili mog stanovista. Iz neke druge perspektive mogu da razumijem ( ne i da shvatim ) one koji su "podrzavali" ISIL ili Nusru. Religijska indoktrinacija, neinformisanost, lose drustvo ili ubjedjenje.

Nije to religija, već jedna ideologija - gora od nacizma - koja se maskira religijom. I šta ćeš ti u tim okkolnostima? Na talasu USD iz Rijada ili Dohe, dođu likovi, potkupe ljude i počnu da sipaju otrov zaštićeni masom neupućenih ljudi kao u Istočnoj Guti.

Tako posijana smutnja preraste u krvoproliće.
sarajevoxxxx

#108113 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote:
Ne podržavam niti isil niti Nusru i to sam napisao nekoliko puta. Ne znam zašto imaš toliku potrebu da to svaki put ponavljaš kada sam ti svaki put rekao da ih ne podržavam. Jesam rekao da režim smatram jedinim krivcem za nasilje. I Kurdi, i radikalne grupacije koje su nastale kasnije, su Asadov proizvod. O Isilovim zločinima sam pisao, nikada ih nisam nazivao uvaženim, doktorima, citirao njihove izjave i smatrao ih mudrošću :-) za razliku od tebe koji nikada nisi osudio Asadove masakre čak šta više podržavaš ga, nazivaš jednog okorjelog diktatora uvaženim, njegovu politiku koja je najodgovornija za naselje hvališ i predstavljaš nekakvim otporom Izraelu, zapadu :-) i opet te nikada zbog toga nikada nisam vrijeđao za razliku od tebe koji svaku priliku koristiš da vrijeđaš. Pametnom dosta.
Challenger_

#108114 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote:Ne podržavam niti isil niti Nusru i to sam napisao nekoliko puta.
sarajevoxxxx wrote:- Da li ih osuđujem. Bože sačuvaj, ni u snu. Ni njih ni ISIL ni Nusru. Je li dovoljno otvoreno :)
Dobro. Ne osuđuješ ih. Ni u snu. Bože sačuvaj.
zrakomlat

#108115 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger_ wrote:
Ne podržavam niti isil niti Nusru i to sam napisao nekoliko puta. Ne znam zašto imaš toliku potrebu da to svaki put ponavljaš kada sam ti svaki put rekao da ih ne podržavam. Jesam rekao da režim smatram jedinim krivcem za nasilje. I Kurdi, i radikalne grupacije koje su nastale kasnije, su Asadov proizvod. O Isilovim zločinima sam pisao, nikada ih nisam nazivao uvaženim, doktorima, citirao njihove izjave i smatrao ih mudrošću :-) za razliku od tebe koji nikada nisi osudio Asadove masakre čak šta više podržavaš ga, nazivaš jednog okorjelog diktatora uvaženim, njegovu politiku koja je najodgovornija za naselje hvališ i predstavljaš nekakvim otporom Izraelu, zapadu :-) i opet te nikada zbog toga nikada nisam vrijeđao za razliku od tebe koji svaku priliku koristiš da vrijeđaš. Pametnom dosta.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:kiss:
sarajevoxxxx

#108116 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Jeste, sa tvog ili mog stanovista. Iz neke druge perspektive mogu da razumijem ( ne i da shvatim ) one koji su "podrzavali" ISIL ili Nusru. Religijska indoktrinacija, neinformisanost, lose drustvo ili ubjedjenje.

Nije to religija, već jedna ideologija - gora od nacizma - koja se maskira religijom. I šta ćeš ti u tim okkolnostima? Na talasu USD iz Rijada ili Dohe, dođu likovi, potkupe ljude i počnu da sipaju otrov zaštićeni masom neupućenih ljudi kao u Istočnoj Guti.

Tako posijana smutnja preraste u krvoproliće.
Ideologija je braniti i opravdavati nasilje a to ti radiš. Ko još živ bio brani Asada i režim :-) izađi malo na čist zrak, popričaj malo sa ljudima, niko normalan ne podržava Asada. Trebaš biti šija, ili neki fanatik Rusije, možda od njih da čuješ javno te stvari. Čak i oni se suzdržavaju i svoje stavove sakrivaju u svakoj prilici.

Ja svoj stav o revoluciji, Asadu, Rusima, mogu iznijeti pred najvećim pro-režimskim simpatizerima i ne stidim se zbog toga, za razliku od njih koji o toj temi kada se razgovara samo obore glavu ili pak munafiće kako jedva čekaju kraj režima i da konačno padne Asad.
JUPITERXXX

#108117 Re: Sirija vol. 2

Post by JUPITERXXX »

Jednostavno savox kako ce izaci iz konclogora kada je spijuna i terorista na sve strane jos ako ti zaprijete ako pokusas otici da ce ti pobiti svu porodicu .To je nesto kao u Libiji Tripolikad su isli engleski tenkovi sa zakacenim raskomadanim tijelima na oklopnjacima a preko razglasa govoreno tko pruzi otpor bice mu pobijena komplet porodica.Snimak nestao za par minuta i vise se nikad nije pojavio.
solar7

#108118 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Mnogo su bolesniji oni koji ne osudjuju masakre vec danima po Guti ili podrzavaju pesina asada.Vi kao cistunci neki a kolega saxx bolesnik,van pameti je to. :izet: :-)
sarajevoxxxx

#108119 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Ne podržavam niti isil niti Nusru i to sam napisao nekoliko puta.
sarajevoxxxx wrote:- Da li ih osuđujem. Bože sačuvaj, ni u snu. Ni njih ni ISIL ni Nusru. Je li dovoljno otvoreno :)
Dobro. Ne osuđuješ ih. Ni u snu. Bože sačuvaj.
Ne osuđujem ni u snu. Ni Isil, ni Nusru, niti radikalne kurdske organizacije. Za nasilje je odgovoran režim koji je ubjeđivao narod da rata neće biti, da će sve biti završeno za mjesec dana, da se neće u Siriji ponoviti nova Libija itd. Sve te stvari su došle kao rezultat politike režima i međunarodne zajednice koja je nasjela na priču ''ne treba novi Irak i nova vojna intervencija''. Trebala je vojna intervencija bar je to sada jasno. Turska je davno trebala ući sa tenkvoima u Haleb. Umjesto toga godinama su posmatrali nasilje i nakon svega započeli vojnu intervenciju protiv ljudi koji su najmanje odgovorni za nasilje.
Kikibombona

#108120 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Strahota u Afrinu, turska artiljerija je pogodila bolnicu. Ne mislim da su gadjali namjerno, ali ne vjerujem ni da su se previse nasekirali radi pogotka. Cilj artiljerijskih napada na Afrin je utjerati strah u kosti civilima i natjerati ih da napuste grad.

SOHR javlja da je u bolnici poginulo 16 ljudi, ukljucujuci dvije trudnice
#AFRIN: Kurdish Red Crescent confirms to @AFP hospital was hit. Says no medical staff wounded. SOHR says at least 16 killed, including two pregnant women - via @AFP
I ovi ublehasi se sjetili reagovati

https://twitter.com/UNHumanRights/statu ... 4069949440

Glasnogovornica State Departmenta 'zabrinuta'...

https://twitter.com/statedeptspox/statu ... 2449626112

Krvav dan u Afrinu, ubjedljivo najkrvaviji do sada. Bas na 30-tu godisnjicu Halabdze. :sad:
UPDATE: The hospital has been hit by 3 air to ground missiles. 15 bodies have been identified as of now, many more bodies have been scattered all over the place.
UPDATE: Death toll for today since morning; Total 47 civilians have been killed, including 16 children, 14 women (2 of them pregnant). Hundreds of civilians have been wounded. #Afrin
cvrčak_na_hedonizmu

#108121 Re: Sirija vol. 2

sarajevoxxxx wrote:
De ba, dogovorite se više
sarajevoxxxx wrote:

Isil kakav je takav je, proizvod je okolnosti, i manje više ima podršku naroda.Narod u Siriji želi da se prekine sa masakrima.Sirijska opozicija zajedno sa svojim prijateljima iz međunarodne zajednice sasvim mirno posmatra klaonicu, mirno gleda na svakodnevne masakre, čak šta više svjetskim agencijama mrsko i da izvještava o tim masakrima.Taj narod da ima bolji izbor od isila sigurno bi dao prednost tom presvjetlom izboru, koji odiše i puca civilizacijom, modernošću, pravdom :-)

U suštini narod želi samo da se odbrani, a nije da isil nije u stanju da ih odbrani. Ljudima je bitno da se riješe Asada, da se stane sa masakrima, u njima su vidjeli snagu i to je to.FSA je dvije godine stražarila oko Tabke, nisu ništa uradili, ovi došli sve pomeli, i tako je sve krenulo.
sarajevoxxxx

#108122 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

sarajevoxxxx wrote:
sarajevoxxxx wrote:

Isil kakav je takav je, proizvod je okolnosti, i manje više ima podršku naroda.Narod u Siriji želi da se prekine sa masakrima.Sirijska opozicija zajedno sa svojim prijateljima iz međunarodne zajednice sasvim mirno posmatra klaonicu, mirno gleda na svakodnevne masakre, čak šta više svjetskim agencijama mrsko i da izvještava o tim masakrima.Taj narod da ima bolji izbor od isila sigurno bi dao prednost tom presvjetlom izboru, koji odiše i puca civilizacijom, modernošću, pravdom :-)

U suštini narod želi samo da se odbrani, a nije da isil nije u stanju da ih odbrani. Ljudima je bitno da se riješe Asada, da se stane sa masakrima, u njima su vidjeli snagu i to je to.FSA je dvije godine stražarila oko Tabke, nisu ništa uradili, ovi došli sve pomeli, i tako je sve krenulo.
Protiv sam borbe protiv Isila, Nusre, YPG-a, i svih ostalih. U svim slučajevima nikada ne bih podržao niti jednog vojnika da se bori protiv spomenutih skupina. Borba protiv režima je borba protiv strane u Siriji koja je odgovorna za preko 95 posto svih zločina. Sve ostale borbe najveći ibadet je baciti pušku i pobjeći sa bojnog polja (kao što uostalom smatra sirijski učenjak Muhamed Habeš)

Što se tiče nasilje bilo koja strana da ga čini, osuđivao sam i pisao sam o tome kada sam god bio u prilici. Pisao sam o Isilovim masakrima u Deir ez-Zouru, pisao sam o američkim masakrima u Etaribu i Deir ez-Zouru, objavio sam ili postavljao sam i vijesti o masakrima koje su počinili Nusra u onim vojnim operacijama u Idlibu.

Podržavam FSA, podržavam sve one koji su za kraj rata i za potpisivanje primirja i svako primirje koje se do sada sklopilo prvi sam bio koji sam podržao.

U čemu je problem? Što ne smatram da se Sirijci trebaju međusobno ubijati isilovci protiv Nusre, Isilovci protiv Kurda, Isilovci protiv FSA, a da pravi krivac u Damasku koji je doveo do ovog nasilja u Siriji, čeka da se svi međusobno poubijaju i da se ušeta i zauzme cijelu Siriju bez ispaljenog metka :-) Genijalan plan, ako ga ne podržavaš Isilovac si.
karakters

#108123 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

zrakomlat wrote:
habanero68 wrote:Neki cudni trendovi oblacenja, terorista iz Istocne Gute. :D

Image

EDIT; Greska, slika je iz Iraka
fura se na kasima
Image
http://www.google.hr/amp/avaz.ba/vijest ... ni%3famp=1

Klan Sulejmani podbacio u Bosni.
cvrčak_na_hedonizmu

#108124 Re: Sirija vol. 2

sarajevoxxxx wrote:
sarajevoxxxx wrote:
sarajevoxxxx wrote:

Protiv sam borbe protiv Isila, Nusre, YPG-a, i svih ostalih. U svim slučajevima nikada ne bih podržao niti jednog vojnika da se bori protiv spomenutih skupina. Borba protiv režima je borba protiv strane u Siriji koja je odgovorna za preko 95 posto svih zločina. Sve ostale borbe najveći ibadet je baciti pušku i pobjeći sa bojnog polja (kao što uostalom smatra sirijski učenjak Muhamed Habeš)

Što se tiče nasilje bilo koja strana da ga čini, osuđivao sam i pisao sam o tome kada sam god bio u prilici. Pisao sam o Isilovim masakrima u Deir ez-Zouru, pisao sam o američkim masakrima u Etaribu i Deir ez-Zouru, objavio sam ili postavljao sam i vijesti o masakrima koje su počinili Nusra u onim vojnim operacijama u Idlibu.

Podržavam FSA, podržavam sve one koji su za kraj rata i za potpisivanje primirja i svako primirje koje se do sada sklopilo prvi sam bio koji sam podržao.

U čemu je problem? Što ne smatram da se Sirijci trebaju međusobno ubijati isilovci protiv Nusre, Isilovci protiv Kurda, Isilovci protiv FSA, a da pravi krivac u Damasku koji je doveo do ovog nasilja u Siriji, čeka da se svi međusobno poubijaju i da se ušeta i zauzme cijelu Siriju bez ispaljenog metka :-) Genijalan plan, ako ga ne podržavaš Isilovac si.
Problem je što su neki borci, a neki ubice i zločinci;

Meni su, kao ćafiru, salik i opetja ( kao dvije "strane", dva različita mišljenja ) bliži od ovih tvojih, "boraca". Iako se ne slažem ni sa jednim što se tiče stavova i pogleda na svijet. Kontaš ?

Tvoje pisanje je ili čista bolest ili bacanje koske. Nema trećeg.
sarajevoxxxx wrote:
Da mislim ozbiljno. Smatram da prezir, mržnja, ogroman naboj mržnje, je danas milion puta veći u muslimanskom svijetu prema Iranu i Rusiji nego što je ikada u najgorim momentima bio prema Izraelu.

Toliko bahatosti, toliko oholosti, toliko mržnje, toliko nasilja a sve uredno zabilježeno i prenos uživo baš kao da je neka utakmica u pitanju, zaista nikada nije viđeno. Dao Bog da doživim da vidim pred međunarodnim sudovima ruske i iranske fašiste, monstrume, i zločince i likove koji su naređivali masakre nad sirijskim stanovništvom.

Šiitska ideologija jeste jedno zlo, selefije ih zaista nisu dovoljno opisali, ili malo su o njima govorili, nakon svega prema šiitskom zlu zaista malo je kazati da treba biti oprezan. Ogromna distanca, toliko mržnje i nasilja to je van pameti.

sarajevoxxxx wrote:
Muslimanski svijet prezire Iran i Rusiju na isti ili mnogo gori način nego što su nekad govorili protiv Izraela.

Izrael danas dođe kao sasvim ozbiljan saveznik, Iranci i šije, su cijelom svijetu pokazali svoju bahatost, masakre, zločine.

Što se tiče naroda u Bosni, najveći neprijatelj svima je korupcija i mito. Sve ostale mržnje koje se proizvode služe da se prikirije stvarno zlo a to je korupcija. Pred svake izbore namjerno se proizvode krize, započinju se priče o ratu. Rat je bio, mene što se tiče smatram da toga ako Bog da neće više biti, a složio bih se sa tobom da šije poput Salika mrze daleko više od boraca VRS-a protiv kojih sams e u ratu borio. Mržnja koju šije ispoljavaju je jedan poseban nivo, i naravno da bi sutra ubijali civile poput Asadovaca koji danas ubijaju Sirijce i koje podržavaju samo da im se pruži prilika.
Sve si rekao i lažeš usput kada si napisao da nisi podržavao ISIL i Nusru, zaključana tema Sirije

sirija-t114509s32375.html
sarajevoxxxx wrote:
- Da li ih osuđujem. Bože sačuvaj, ni u snu. Ni njih ni ISIL ni Nusru. Je li dovoljno otvoreno :)
Jel te stid, barem malo ?
Krokodajl

#108125 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Sirija pobjeđuje :thumbup:
Locked