Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Ozimician

#108076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ozimician »

_BataZiv_0809 wrote: 27/06/2023 23:46
Ozimician wrote: 27/06/2023 23:40

Rekao sam među Bošnjacima, Željko Komšić je Hrvat.
Za koga glasaju Bosnjaci pa ti dodje na isto
To je priča separatista.

Niko nikome nema pravo da nameće jezik, vjeru, narodnost. Svako je ono što za sebe kaže da jeste, sve ostalo je šovinizam / fašizam.
palermo

#108077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

vee-jay wrote: 27/06/2023 23:32
palermo wrote: 27/06/2023 22:21 I onda se postavlja pitanje otkud reisa u politici. Nazalost, u ovom trenutku jedina licnost koja ima autoritet I snagu. I da pokrene nesto I od koga zaziru I Dodik I stranci.
Aha, vjerski vodja.
Sa Iranom na zapad. :-)
Zanimljivo, vjerski codja muslimana samo po sebi implicita Iran.....sta implicita kada papa govori o politici...gdje cemo onda ?
palermo

#108078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

_BataZiv_0809 wrote: 27/06/2023 23:34
palermo wrote: 27/06/2023 23:27

Koliko se ja sjecam, ti si meni momcino replicirao. A o uspjesima ili neuspjesima nisma govorio, samo sam rekao da je trenutno reis jedina osoba koja ima I autoritet I snagu da ga svaznici postuju a neprijayelji ga se boje.
Pa zbog cega ga se boje? Zato sto je sprijecio vlaha da bude nacelnik Srebrenice? De malo argumenata, imena imena :D
Pa sta ja znam zasto ga se boje. Mislim da bi ti bolje objasnio zasto ga se bojis.
tandmand

#108079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

Reis ima iza sebe masu ljudi, nazivali mi njiih muslimanima ili Bošnjacima.
Od pamtivjeka ljudi u burnim vremenim traže nekoga da ih povede, ujedini i da predstavlja njihove interese. U ovoj masi ljudi, mnogi su se razočarali u popustivljog, mlohavog Bakira, korumpiranu SDA i istu takvu SDP kliku.
Ova izdajnička Trojka je i one ljude koji su glasali za nju izgubila. Ne znam koga oni sada predstavljaju, malu grupu ljudi koji bi da se po svaku cijenu uhljebe.

Bošnjaci i općenito probosanska politika nemaju nekoga na političkoj estradi, da je u vlasti a da bi mu svoje živote i imanja povjerili.
Nikšiću, koji plazi jezik, kojeg hvata euforija jer ga Čović primio pod skute, kojem je imovina BiH ... tamo neke njive. NE
Forto, .. i ostali ljigavci iz Naše stranke koji su prije jedno pričali a kasnije podržali crnolistaše da bi ušli u vlast i sve ostalo što se od njih tražilo.
Konaković, Guru relaksacije ... čitaj izdaje, kad se navije priča bez konca i kraja a sve može stati u riječ - izdaja.

U jednoj takvoj političkoj situaciji, običan narod, masa koja se ne može ignorisati se okreće onome koji ima kakvu takvu moć predstavljanja, koji može reći STOP rušenju kuće moga naroda - a to je REIS.

Nisam nikakav vjernik, praktikant, pocugam tu i tamo i sl. ali uzdam se u Reisa.
Da Tito ustane uzao bih se u njega. Bilo koga ko je autoritet, nije korumpiran i može da stane ispred mase - običnog naroda.

Zapad se zajebo. Podržao agresore i njihovu politiku. Rasturio probosansku politiku, optužio ih i djelomično procesuirao za korupciju - opravdano, druge poslušnike doveo na vlast i natjerao ih da im tekovine UZPa i genocida ne samo da ne smetaju, već pristaju da se njihove agende ugrađuju u vlast.

I šta sad ima Schmidt, EU, USA? Imaju muslimansku kvotu u vlasti iza koje ne stoji narod. Mogu manipulirati njima ... ali dokle.
Oni znaju da ako dođe do sranja ... da ova Trojka, odbačena, izhabana, šibicarska SDA, nemaju nikakav uticaj na mase.

Ali Reis ima iza sebe masu ljudi, koje može organizirati a nije u službenim institucijama vlasti. Kod Reisa nema , kupi prodaj papka, evo ti tender daj mi tender ...
Ako dođe do sranja Reis je LIDER.

Poruka za Zapad, Schmidta, EU, USA, Trojku, HDZ- SNSD. Tražili ste, evo vam ga:

Vjerski lider muslimana kao politički lider Bošnjaka!
Last edited by tandmand on 27/06/2023 23:54, edited 1 time in total.
vee-jay

#108080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

Ozimician wrote: 27/06/2023 23:34

Aha, vjerski vodja.
Nažalost ali tako je, jer ja fkt ne mogu da pronađem bilo kojeg drugog bošnjaka (političara ili javnu ličnost) koji ima toliki autoritet među narodom.

Ako ti znaš nekog drugog, napiši.
momak, vidim da stalno trazis paznju od drugih.
iza toga se vjerovatno krije neki psihicki problem kojeg na drugi nacin - barem si tako uvjeren - ne mozes rijesiti.
ja ti ne mogu pomoci, jer si u zabludi.
vee-jay

#108081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

palermo wrote: 27/06/2023 23:48

Aha, vjerski vodja.
Zanimljivo, vjerski codja muslimana samo po sebi implicita Iran.....sta implicita kada papa govori o politici...gdje cemo onda ?
gdje papa prica o politici?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#108082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Ozimician wrote: 27/06/2023 23:47
_BataZiv_0809 wrote: 27/06/2023 23:46

Za koga glasaju Bosnjaci pa ti dodje na isto
To je priča separatista.

Niko nikome nema pravo da nameće jezik, vjeru, narodnost. Svako je ono što za sebe kaže da jeste, sve ostalo je šovinizam / fašizam.
300 milja glasova bruda
palermo wrote: 27/06/2023 23:52
_BataZiv_0809 wrote: 27/06/2023 23:34

Pa zbog cega ga se boje? Zato sto je sprijecio vlaha da bude nacelnik Srebrenice? De malo argumenata, imena imena :D
Pa sta ja znam zasto ga se boje. Mislim da bi ti bolje objasnio zasto ga se bojis.
Opet on o meni :lol:
Ozimician

#108083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ozimician »

vee-jay wrote: 27/06/2023 23:53
Ozimician wrote: 27/06/2023 23:34

Nažalost ali tako je, jer ja fkt ne mogu da pronađem bilo kojeg drugog bošnjaka (političara ili javnu ličnost) koji ima toliki autoritet među narodom.

Ako ti znaš nekog drugog, napiši.
momak, vidim da stalno trazis paznju od drugih.
iza toga se vjerovatno krije neki psihicki problem kojeg na drugi nacin - barem si tako uvjeren - ne mozes rijesiti.
ja ti ne mogu pomoci, jer si u zabludi.
Brate, ti ovdje spominješ Reisa i Iran - ne ja.

Dakle ti si taj koji ima psihički problem, zove se derealizacija.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#108084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

tandmand wrote: 27/06/2023 23:52 Reis ima iza sebe masu ljudi, nazivali mi njiih muslimanima ili Bošnjacima.
Od pamtivjeka ljudi u burnim vremenim traže nekoga da ih povede, ujedini i da predstavlja njihove interese. U ovoj masi ljudi, mnogi su se razočarali u popustivljog, mlohavog Bakira, korumpiranu SDA i istu takvu SDP kliku.
Ova izdajnička Trojka je i one ljude koji su glasali za nju izgubila. Ne znam koga oni sada predstavljaju, malu grupu ljudi koji bi da se po svaku cijenu uhljebe.

Bošnjaci i općenito probosanska politika nemaju nekoga na političkoj estradi, da je u vlasti a da bi mu svoje živote i imanja povjerili.
Nikšiću, koji plazi jezik, kojeg hvata euforija jer ga Čović primio pod skute, kojem je imovina BiH ... tamo neke njive. NE
Forto, .. i ostali ljigavci iz Naše stranke koji su prije jedno pričali a kasnije podržali crnolistaše da bi ušli u vlast i sve ostalo što se od njih tražilo.
Konaković, Guru relaksacije ... čitaj izdaje, kad se navije priča bez konca i kraja a sve može stati u riječ - izdaja.

U jednoj takvoj političkoj situaciji, običan narod, masa koja se ne može ignorisati se okreće onome koji ima kakvu takvu moć predstavljanja, koji može reći STOP rušenju kuće moga naroda - a to je REIS.

Nisam nikakav vjernik, praktikant, pocugam tu i tamo i sl. ali uzdam se u Reisa.
Da Tito ustane uzao bih se u njega. Bilo koga ko je autoritet, nije korumpiran i može da stane ispred mase - običnog naroda.

Zapad se zajebo. Podržao agresore i njihovu politiku. Rasturio probosansku politiku, optužio ih i djelomično procesuirao za korupciju - opravdano, druge poslušnike doveo na vlast i natjerao ih da im tekovine UZPa i genocida ne samo da ne smetaju, već pristaju da se njihove agende ugrađuju u vlast.

I šta sad ima Schmidt, EU, USA? Imaju muslimansku kvotu u vlasti iza koje ne stoji narod. Mogu manipulirati njima ... ali dokle.
Oni znaju da ako dođe do sranja ... da ova Trojka, odbačena, izhabana, šibicarska SDA, nemaju nikakav uticaj na mase.

Ali Reis ima iza sebe masu ljudi, koje može organizirati a nije u službenim institucijama vlasti. Kod Reisa nema , kupi prodaj papka, evo ti tender daj mi tender ...
Ako dođe do sranja Reis je LIDER.

Poruka za Zapad, Schmidta, EU, USA, Trojku, HDZ- SNSD. Tražili ste, evo vam ga:

Vjerski lider muslimana kao politički lider Bošnjaka!
Pa dobro sad, ako hoćeš da svedeš neki narod na vjersku grupu, za očekivati je da im onda vjerski poglavar bude lider.

Još jedna fula američkih mastermindova.
Ozimician

#108085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ozimician »

_BataZiv_0809 wrote: 27/06/2023 23:56
Ozimician wrote: 27/06/2023 23:47

To je priča separatista.

300 milja glasova bruda
palermo wrote: 27/06/2023 23:52

Opet on o meni :lol:
Da svi muslimani ovog svijeta glasaju za papu, jel to znači da je papa musliman ?
palermo

#108086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

vee-jay wrote: 27/06/2023 23:54
palermo wrote: 27/06/2023 23:48

Nigdje, ni on ni kardinal Puljic, biskup Bozanic I ini..... :-D
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#108087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

palermo wrote: 27/06/2023 23:58
vee-jay wrote: 27/06/2023 23:54

Nigdje, ni on ni kardinal Puljic, biskup Bozanic I ini..... :-D
Ukucas "fra Andrija Nikic" na youtube

Pa da vidis ne-mijesanje katolickih vjerodostojnika u politiku ...
tandmand

#108088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

Nemojte mi duplih standarda:

Image
Arhiepiskop Makarios III, prvi predsjednik neovisne Republike Cipar.

Image
Kardinal Richelieu, vrlo moćni ministar Luja XIII
A_A_AKCIJA

#108089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Haris.ba wrote: 27/06/2023 20:11
EFD22 wrote: 27/06/2023 20:08 Kako rušenje ustavno-pravnog poretka, i/ili nepoštivanje presude Ustavnog suda BiH nije krivično djelo?
Napad na ustavni poredak jeste kd, ali on se cini silom ili prijetnjom silom. Primjer onaj Prigozin u Rusiji. On bi odgovarao po nasem zakonu za to kd.
Nije to donosenje neustavnog zakona. Pa onda bi zatvori bili puni zastupnika parlamenata. A, oni imaju imunitet da upravo donose zakone koje hoce.

Nepostivanje presude US BiH nije krivicno djelo, vec neizvrsenje presude je krivicno djelo.

Ustavni sud posalje rjesenje da presuda nije izvrsena tuzilastvu i tamo glavni tuzilac ne moze sebi doci od smijeha. A, bez tuzioca nema postupka, nema nista.

Mile za svoje krezube glupane igra igru. Naravno da nema ništa od toga. Poništiće OHR ili Ustavni sud.

Drugi cilj mu je da istrči u ofsajd, digne temperaturu, da sutra ima o čemu pregovarati.
Kao, eto, odustaje od ovoga, ali traži zauzvrat nešto za rs.

Fol je što više nema SDA sa druge strane i što se niko neće počešati na blef.

Iz prazne ne puca. Putin je bio jedina nada Mileta. Sada je rs šuplja i bez ikakve šanse da urade bilo šta

Iskreno, da mogu, platio bih Miletu da napravi ključan korak, da konačno riješimo i taj problem. Sada je idealno vrijeme.

Za sve zabrinute. NATO misija u BiH je dio Daytona.
BiH nije u NATO savezu ali je NATO u BiH. Imaju misiju i potpisan ugovor da brane državu.

E jedino ako su nam hambasade i krstaši neprijatelji, pa hoćemo da zakuhamo sa njima.
512MB

#108090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Bolje NIPovci barataju sa ovim uzpovskim žargonom neg pola kamenjarskog foruma.
__Phoenix__

#108091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by __Phoenix__ »

Ono što ja znam iz 100% pouzdanih izvora je na dan pocetka agresije i napada na Kijev, srbi u OS su bili na spisku i formirana je nezvanicna struktura VRS od rukovodstva
giannibelif

#108092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by giannibelif »

Ja kao glasač Trojke samo želim da mu Dino, Nerko ili Forto ništa ne potpišu. Ni dinar jedan jedini, nikakve saglasnosti, mjesta i fotelje bilo kakve. Ja ne bi po cijenu svog života. Ako je to mnogo, uredu.
A_A_AKCIJA

#108093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

__Phoenix__ wrote: 28/06/2023 00:07 Ono što ja znam iz 100% pouzdanih izvora je na dan pocetka agresije i napada na Kijev, srbi u OS su bili na spisku i formirana je nezvanicna struktura VRS od rukovodstva
Tačno.

I većina komandnog kadra je uzela godišnji, bolovanje...

I ako te tješi, ni mi nismo sjedili skrštenih ruku.
Sanjarko

#108094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

A_A_AKCIJA wrote: 28/06/2023 00:02
BiH nije u NATO savezu ali je NATO u BiH. Imaju misiju i potpisan ugovor da brane državu.

E jedino ako su nam hambasade i krstaši neprijatelji, pa hoćemo da zakuhamo sa njima.
Imao je i UN misiju da brani clanicu svoju Bosnu i Hercegovinu tokom rata i to i enklave Zepa, Janja, Bratunac, Srebrenica itd. Da li je ista od toga izvrsio i odbranio. Pred ocima UN-a se desi agresija na nasu domovinu i genocid i udruzeni zlocinacki poduhvati.

Nisu nam mnogi neprijatelji, ali nisu ni mnogi prijatelji. Ali neki jesu neprijatelji primjerice Rusi i Rusija.
__Phoenix__

#108095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by __Phoenix__ »

A_A_AKCIJA wrote: 28/06/2023 00:11
__Phoenix__ wrote: 28/06/2023 00:07 Ono što ja znam iz 100% pouzdanih izvora je na dan pocetka agresije i napada na Kijev, srbi u OS su bili na spisku i formirana je nezvanicna struktura VRS od rukovodstva
Tačno.

Znam sve, ali za razliku od srba, bosnjaci nisu bili upuceni sta je ciniti, samo starjesine i to sturo
hzsa22

#108096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hzsa22 »

Tačno.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
A_A_AKCIJA

#108097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Sanjarko wrote: 28/06/2023 00:11
A_A_AKCIJA wrote: 28/06/2023 00:02

Imao je i UN misiju da brani clanicu svoju Bosnu i Hercegovinu tokom rata i to i enklave Zepa, Janja, Bratunac, Srebrenica itd. Da li je ista od toga izvrsio i odbranio. Pred ocima UN-a se desi agresija na nasu domovinu i genocid i udruzeni zlocinacki poduhvati.

Nisu nam mnogi neprijatelji, ali nisu ni mnogi prijatelji. Ali neki jesu neprijatelji primjerice Rusi i Rusija.
NATO nije UN :mrgreen:

Pogledaj na temi Ukrajina.
A_A_AKCIJA

#108098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

__Phoenix__ wrote: 28/06/2023 00:17

Tačno.

Znam sve, ali za razliku od srba, bosnjaci nisu bili upuceni sta je ciniti, samo starjesine i to sturo
Nije priča za foruma, ali rs bi bio pregažen

Toliko
palermo

#108099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

A_A_AKCIJA wrote: 28/06/2023 00:18
Sanjarko wrote: 28/06/2023 00:11

NATO nije UN :mrgreen:

Pogledaj na temi Ukrajina.
Eh,.kad bi se sekiralo za BiH kao sto.se.na forumu sekira za Ukrajinu, gdje bi nam bio kraj.
__Phoenix__

#108100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by __Phoenix__ »

Kako je glasao Vukan danas zna li se?
Locked