Sirija vol. 2

Locked
Kikibombona

#108026 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Afrinska bolnica je puna, nema prostora i nema doktora. Ljudi se previjaju po hodnicima. Turci sve brutalnije bombarduju grad Afrin.

Image
Image

Doktorica bijesna, govori da je u bolnici totalna katastrofa

https://twitter.com/Mekut_Mallet/status ... 3674102785

Covjek koji je u danasnjem napadu izgubio dva djeteta, od ukupno sedmero djece koje su Erdoganove snage danas ubile u Afrinu :(

https://twitter.com/AfarinMamosta/statu ... 3071944705

35 000 civila je stiglo u siitske enklave Nubl i Zaru
SOHR: displacement of citizens is still continuing from Afrin city towards Nubl and Al-Zahraa, "where the number of the displaced people has increased to more than 35 thousand persons until now" (2)
handžar88

#108027 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Superhikk wrote:
handžar88 wrote: Kakvog poraza?.. ja nisam dozivio nikakav poraz u skorije vrijeme hvala Allahu, a ne zalim ni za jednom rijeci napisanom ovdje jer sam uvijek pisao iskreno i srcem onako kako mislim a ne da bi se nekome svidjelo ono sto pisem, za razliku od mnogih
Nije problem što ti pišeš iskreno i srcem kako misliš, nego što su ti te kategorije nestabilne kao radioaktivni element. A ne može se reći da nisi bio obaviješten o stanju u Siriji od početka. Što će reći da si još uvijek u procesu sazrijevanja i podložan uticajima. Tražiš se. A poraz doživljavaju tvoji novi favoriti i ideologija koju dijeliš sa njima.
Nemam favorita u Siriji.. moja ideologija je Islam. Revoluciju nisam nikad i ne podrzavam je ni sad. Podrzavam uvodjenje cistog serijata, kako u Siriji tako i na svakom cosku planete.. ne vidim da je to neko u Siriji sposoban trenutno. Mislim da ima mnogo iskrenih i pravih muslimana u Idlibu, da ih je takodje bilo u ISILu ali dzaba kad su izmanipulisani ko magarci, jer nisu citali, nemaju znanje, mislili su da samo sa jakom vjerom u Allaha mogu postici to sto zele, da ce On praviti neka cuda zbog njih.. ali ne ide to tako... ako te jos sta zanima pitaj, a nemoj iznosit lazi.
zrakomlat

#108028 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Kikibombona wrote:Afrinska bolnica je puna, nema prostora i nema doktora. Ljudi se previjaju po hodnicima. Turci sve brutalnije bombarduju grad Afrin.

Image
Image

Doktorica bijesna, govori da je u bolnici totalna katastrofa

https://twitter.com/Mekut_Mallet/status ... 3674102785

Covjek koji je u danasnjem napadu izgubio dva djeteta, od ukupno sedmero djece koje su Erdoganove snage danas ubile u Afrinu :(

https://twitter.com/AfarinMamosta/statu ... 3071944705

35 000 civila je stiglo u siitske enklave Nubl i Zaru
SOHR: displacement of citizens is still continuing from Afrin city towards Nubl and Al-Zahraa, "where the number of the displaced people has increased to more than 35 thousand persons until now" (2)
zar maslinova grana nije civil-frendli, kazu ovdje sultanfanovi.
Superhikk

#108029 Re: Sirija vol. 2

Post by Superhikk »

rajv0sa wrote:Sirijski vojnik se sreo sa majkom u Guti nakon 6 godina.
Image
Video
https://twitter.com/liongenera19/status ... 6201811968
Poslije toga ju je pojeo i rekao: ništa ukusnije od stare majke dimljene na barel bombama i napalmu.
zrakomlat

#108030 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Superhikk wrote:
Image
Video
Poslije toga ju je pojeo i rekao: ništa ukusnije od stare majke dimljene na barel bombama i napalmu.
:lol: idi u q :lol: :lol:
Kikibombona

#108031 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

zrakomlat wrote:zar maslinova grana nije civil-frendli, kazu ovdje sultanfanovi.
Turci i vehabije su bas poznati po milosrdju.

Cilj operacije je izmijeniti etnicku sliku Efrina. Klasicno etnicko ciscenje koje Turci i vehabije ne kriju. Zivimo u svijetu kada mozes otvoreno prezentirati genocidne namjere i da za to ne snosis nikakve posljedice.

Erdogan vec kalkulise sa brojkama. Kaze da ce u Afrinu 55% ciniti Arapi a 35% Kurdi, te 10% Turkmeni. Vjerujem da ce uciniti sve da broj Kurda bude sto manji. Vehabije otvoreno govore da im je obecana zemlja u Afrinu.

Prije ove kampanje, Kurdi su cinili 90% stanovnistva Afrina.

Eto sta je cilj. Zato i ovi masakri. Turci masakriraju da bi sto vise Kurda trajno protjerali, a vehabije prijete da u Afrinu nema zivota za one koji ne budu Alaha obozavali. :roll:
Young Erotica

#108032 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Kurdi su imali jednostavno rešenje da ostanu tu gde jesu i oni su odbili, zasto plač sada kada je izvesno da turci neće stati.
rajv0sa

#108033 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Kako to da civili iz Afrina ne bježe od bombi u okrilje T-FSA, u Al-bab ili Jandaris recimo?
Superhikk

#108034 Re: Sirija vol. 2

Post by Superhikk »

handžar88 wrote:
Superhikk wrote:
handžar88 wrote: Kakvog poraza?.. ja nisam dozivio nikakav poraz u skorije vrijeme hvala Allahu, a ne zalim ni za jednom rijeci napisanom ovdje jer sam uvijek pisao iskreno i srcem onako kako mislim a ne da bi se nekome svidjelo ono sto pisem, za razliku od mnogih
Nije problem što ti pišeš iskreno i srcem kako misliš, nego što su ti te kategorije nestabilne kao radioaktivni element. A ne može se reći da nisi bio obaviješten o stanju u Siriji od početka. Što će reći da si još uvijek u procesu sazrijevanja i podložan uticajima. Tražiš se. A poraz doživljavaju tvoji novi favoriti i ideologija koju dijeliš sa njima.
Nemam favorita u Siriji.. moja ideologija je Islam. Revoluciju nisam nikad i ne podrzavam je ni sad. Podrzavam uvodjenje cistog serijata, kako u Siriji tako i na svakom cosku planete.. ne vidim da je to neko u Siriji sposoban trenutno. Mislim da ima mnogo iskrenih i pravih muslimana u Idlibu, da ih je takodje bilo u ISILu ali dzaba kad su izmanipulisani ko magarci, jer nisu citali, nemaju znanje, mislili su da samo sa jakom vjerom u Allaha mogu postici to sto zele, da ce On praviti neka cuda zbog njih.. ali ne ide to tako... ako te jos sta zanima pitaj, a nemoj iznosit lazi.
Ne islam, ne, već ideologija tekfira. Ona koja određuje ko su "pravi muslimani".A i ti imaš istu tendenciju.
Kikibombona

#108035 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Young Erotica wrote:Kurdi su imali jednostavno rešenje da ostanu tu gde jesu i oni su odbili, zasto plač sada kada je izvesno da turci neće stati.
Zasto ste vi plakali kada su vas Amerikanci poklopili?

Zasto ste plakali kada su vas Albanci na Kosovu najurili?

Zasto i danas dan placete za stradalim na Kosovu, u BiH, u Jasenovcu itd?

Ne bih ovakva pitanja nikada postavio, ali ti si toliko bolestan da moram.

Despite the rise of victims of their massacres to 27 civilian casualties, the Turkish Forces continue shelling Afrin city and its surroundings

Dakle, broj mrtvih se povecao na 27, Turci ne posustaju...

http://www.syriahr.com/en/?p=86840
Young Erotica

#108036 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Kikibombona wrote:
Young Erotica wrote:Kurdi su imali jednostavno rešenje da ostanu tu gde jesu i oni su odbili, zasto plač sada kada je izvesno da turci neće stati.
Zasto ste vi plakali kada su vas Amerikanci poklopili?

Zasto ste plakali kada su vas Albanci na Kosovu najurili
Mislio sam na tvoje tvrdnje da ce raseliti stanovništvo a ne na zrtve kako si ti pokusao zlobno da okreneš uz to da nisi odgovorio na pitanje.

A na ovo kvotano, imas na internetu rezoluciju saveta bezbednosti 1244 pa uzmi i pročitaj.
DuckZz

#108037 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Dogovorile se dvije države, a ovi se kao nešto brane :lol:
Kikibombona

#108038 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Young Erotica wrote:Mislio sam na tvoje tvrdnje da ce raseliti stanovništvo a ne na zrtve kako si ti pokusao zlobno da okreneš uz to da nisi odgovorio na pitanje.

A na ovo kvotano, imas na internetu rezoluciju saveta bezbednosti 1244 pa uzmi i pročitaj.
I vi kukate da su vas sa Kosova raselili, u dosta slucajeva nasilnim metodama.

Mogli ste se Amerikancima uvuci u supcinu i ne bi bilo problema.

Zasto niste?
Zasto kukate?

Mojne suplje, naslusao sam se srpske kuknjave... svi kukaju kada im je tesko i kada su suoceni sa stradanjem...

Ruski zlocinci nisu nista bolji od Turaka, ista sadisticka klika, ubise sve zivo po Guti. Nevjerovatno. :roll:
Kikibombona

#108039 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

DuckZz wrote:Dogovorile se dvije države, a ovi se kao nešto brane :lol:
Mislis za Guti ili za Afrin?

Mada, u oba slucaja su se dvije drzave dogovorile, Turska i Rusija.
Young Erotica

#108040 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Kikibombona wrote:
Young Erotica wrote:Mislio sam na tvoje tvrdnje da ce raseliti stanovništvo a ne na zrtve kako si ti pokusao zlobno da okreneš uz to da nisi odgovorio na pitanje.

I vi kukate da su vas sa Kosova raselili, u dosta slucajeva nasilnim metodama.

Mogli ste se Amerikancima uvuci u supcinu i ne bi bilo problema.

Zasto niste?
Zasto kukate?

Mojne suplje, naslusao sam se srpske kuknjave... svi kukaju kada im je tesko i kada su suoceni sa stradanjem...

Ruski zlocinci nisu nista bolji od Turaka, ista sadisticka klika, ubise sve zivo po Guti. Nevjerovatno. :roll:
Nastavi sa izvrtanjem teza.
sarajevoxxxx

#108041 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

zrakomlat wrote:
Superhikk wrote:
Image
Video
:lol: idi u q :lol: :lol:
Meni tu nije ništa smiješno. Bombardovanje napalm bombama je potvrđeno, samo jutros je oko 55 građana Kafar Batne u Istočnoj Guti poginulo i to nakon napalm projektila.

Smijati se tome je bolesno, zbijati šale na račun hiljada žena i djece koji su poginuli u Istočnoj Guti od Asadovih barel-bombi, napalm bombi, je također bolesno.

To da su Sirijci podijeljeni unutar porodica nije ništa novo. Postavljao sam ovdje nekoliko puta slike dvojice rođene braće, jedan ratni zločinac i najveći Asadov apologeta i hatib najveće džamije u Damasku, drugi revolucionar u svojoj borbi protiv Asada i šija izgubio dva sina u Istočnoj Guti, i na kraju i sam poginuo.

To da je Asadov vojnik imao majku u Istočnoj Guti nije nikakkva novost, eto najveće Asadove apologete u Istočnoj Guti imaju najbližu rodbinu koja ih sedam godina proklinje i koji su za svoje principe život dali.

A što se tiče Srebrenice i Istočne Gute, broj ubijenih civila žena i djece je mnogo veći u Istočnoj Guti. Civili u Istočnoj Guti ubijani su velikim avionskim projektilima, ubijani su civili, dnevno je ubijano i do 200 građana , poput onih masakara od prije dvije godine kada je na pijaci u Doumi ubijeno oko 200 građana, ili poput ovog jutrošnjeg masakra u Kafar Batni kada je ubijeno oko 60 osoba.

Narod u Istočnoj Guti nije imao tu sreću da se razdvajaju žene i djeca, već su ubijani SVI. Ubijani su užarenim napalm projektilima, spaljivani su kao životinje na ulici, ubijani su ciljano na pijacama u po' bijela dana, sve po stotinu ili dvijesto ljudi odjednom, onako kao od šale. Mržnja šija, odnosno fašista i životinja iz Hezbollaha, Irana, ili Iraka, je jedan nivo koji svijet nikada nije vidio. Genocid u Guti bilo tebi drago ili ne, teško da ga možeš porediti sa bilo kojim zločinom u zadnjih 50 godina.

Civili su ubijani izgladnjivanjem, ili dugotrajanom ili potpunom odsutnošču hrane. Ubijani su hemijskim oružjem, ubijani su zabranjenim barel-bombama od pola tone koje su zabranjene rezolucijama UN-a. Ubijani su napalm projektilima, kasetnim bombama. Nigdje ni u jednom ratu nije bila tako izražena vojna nadmoć kao u Istočnoj Guti. Sirijci mole Boga da imaju neprijatelje poput onih koje imaju Palestinci, mržnja šija i Rusa i njihovo nasilje u Siriji bilo tebi drago ili ne, prevazilazi najgore nasilje i u Bosni i u Palestini. Zračni udari od kojih ginu po stotine ljudi odjednom i od kojih se nemoguće sakriti i koje traje sedam godina je nasilje milion puta veće i od onog u Bosni i od onog u Palestini. Šije i Rusi su sebe pretvorili u zvijeri, životinje, navukli su na sebe bijes i mržnju muslimanskog svijeta milion puta veću nego što je ikada se mrzio Izrael ili izraelska vojska.
Last edited by sarajevoxxxx on 16/03/2018 19:18, edited 1 time in total.
zrakomlat

#108042 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Savoxe pišeš gluposti čovječe, toneš ko u živo blato. A što se tiče toga da ti nije smješno, pa eto, izbaci ta tri smajlija, pa šta ostane od rečenice, tvoje je.

Koji bezobrazluk jebote. I dalje niko ne reaguje na ovo njegovo orgijanje sa niđe-veze upoređivanjem i umanjivanjem genocida u Srebrenici.
Last edited by zrakomlat on 16/03/2018 19:22, edited 3 times in total.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#108043 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Image
Video
:thumbup:

Vanredno dirljivo.
Challenger_

#108044 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Hvala Bogu jedinome koji je omogućio da se spoje majka i sin. Još jedan trijumf dobra, plemenitosti i istine, još jedno poniženje za nakaradno i smrdljivo tekfirdžijsko zlo, laž i tamu.
sarajevoxxxx

#108045 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

zrakomlat wrote::zzzz:
Čoveče smiješ se na bolesne šale o napalm bombama. Je li ti znaš šta znači bombardovati bijelim fosforom ili užarenim komadima gusto naseljene dijelove Istočne Gute. Jesu li ti i smiješni video snimci sa ugljenisanim ljudskim tijelima? Je li ti i smiješno što Rusi danas demantuju da učestvuju u ovoj zadnjoj ofanzivi i u ovim zadnjim zračnim udarima na Istočnu Gutu? Onako od zafrkancije demantuju da su dio horora Damaska, zamisli, nije im stalo da na sebe preuzmu odgovornost za tako ''blistave'' pobjede. Jah ti Rusa :-) prepustili svu slavu šijama. :-)
Challenger_

#108046 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

zrakomlat wrote:Savoxe pišeš gluposti čovječe, toneš ko u živo blato.
Uz*eb'o se paradžemat.

:lol:
sarajevoxxxx

#108047 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote:Hvala Bogu jedinome koji je omogućio da se spoje majka i sin. Još jedan trijumf dobra, plemenitosti i istine, još jedno poniženje za nakaradno i smrdljivo tekfirdžijsko zlo, laž i tamu.
Danas je u Istočnoj Guti ubijeno oko 80 civila. Samo u pokolju u Kafr Batni ubijeno je oko 60 građana. Cijeli svijet se ima priliku uvjeriti i upoznati se sa šijama i njihovim prijateljima tj monstrumima iz Rusije. Nema kolega te propagande koja će oprati Iran i Rusiju od nasilja kojeg čine u Siriji u ovih zadnjih sedam godina rata.
zrakomlat

#108048 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:
zrakomlat wrote::zzzz:
Čoveče smiješ se na bolesne šale o napalm bombama. Je li ti znaš šta znači bombardovati bijelim fosforom ili užarenim komadima gusto naseljene dijelove Istočne Gute. Jesu li ti i smiješni video snimci sa ugljenisanim ljudskim tijelima? Je li ti i smiješno što Rusi danas demantuju da učestvuju u ovoj zadnjoj ofanzivi i u ovim zadnjim zračnim udarima na Istočnu Gutu? Onako od zafrkancije demantuju da su dio horora Damaska, zamisli, nije im stalo da na sebe preuzmu odgovornost za tako ''blistave'' pobjede. Jah ti Rusa :-) prepustili svu slavu šijama. :-)
Čovječe, editovo sam, to je bilo napisano samo da mi ostane mjesto ispod tvog posta da ti mogu odgovoriti dužom rečenicom bez quotanja a da se neki drugi post ne uvali između, čime moj gubi smisao.

Jel te stid imalo umanjivati genocid u srebrenici i četama tepati s borci VRS-a? Koji lik.
Last edited by zrakomlat on 16/03/2018 19:30, edited 1 time in total.
Challenger_

#108049 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote:Danas je u Istočnoj Guti ubijeno oko 80 civila.
*ebe se tebi za civile. Tebi je do ideologije tekfira a ona će biti obrisana ne samo u Siriji, nego s lica planete Zemlje.

Zapamti ove moje riječi.
zrakomlat

#108050 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Challenger_ wrote:
zrakomlat wrote:Savoxe pišeš gluposti čovječe, toneš ko u živo blato.
Uz*eb'o se paradžemat.

:lol:
žestoko, i ovaj vođa a i par sljedbenika.
Locked