Sirija vol. 2

Locked
Kikibombona

#108001 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sumirprimus wrote:Ok a jel pokusvaju pobjeci stranci iz afrina.il ostaju do kraja??
Vec je nekoliko poginulo. Fakat, treba muda otici i boriti se protiv Turaka koji imaju naprednu tehniku, avione, dronove, helikoptere itd. Iz zraka te vide kao na dlanu. Doslovno svaki dan borbe imas dobre sanse da pogines, da te spuca nesto iz zraka. Potpuno neravnopravna borba.

Ovaj Amerikanac kaze da ostaje do kraja. Zvci kao normalan lik.

https://www.youtube.com/watch?time_cont ... iqPhPKeyQQ

Ovaj Britanac kineskog porijekla kaze da ce se u Afrinu boriti do kraja. Svjesni su da protiv turske tehnike na duge staze nemaju sanse, ali o predaji ne razmisljaju, sa sobom ce povesti stotine turskih i vehabijskih agresora. I sami kurdski borci kazu da su svjesni da ce Afrin pasti, ali ce skupo prodati kozu Turcima i vehabijama.

I will fight Turks until city falls, vows Briton

Image
He admitted, however, that they were doomed due to the overwhelming strength of the Turkish army against the few thousand Kurdish and allied defenders.

During a three-day break he said: “Right now the tactic is just to keep bombing us daily . . . night-time bombing too.
Superhikk

#108002 Re: Sirija vol. 2

Post by Superhikk »

handžar88 wrote: Drage volje idu prema SAA.. zato sto je vole a ne da se spase ovih silnih tona svakakvih bombi. 7 godina mogli napustit Gutu, i sad odjednom zavolili SAA.. i vi nas j... u mozak s onim slikama demonstracija, pa docekali bi i dedzala licno sa pocastima samo da ih ostavi na miru nakon toliko godina.

Nego sta vi mislite hocel se Krokodil uspjet izvuc iz Salikovog pakasa, ili ce ostat vjecno zarobljen?
Nemoj bolan tako. Otkud znaš da se završio proces sazrijevanja tvoje kritičke misli, formiranja ličnosti i opredjeljenja. Otkud znaš da ti Krokodil sjutra neće opet biti "saborac". Otkud znaš da će paradžematsko pranje mozga izdržati teret poraza. Uči bolan na svom primjeru pa se ugrizni za prst. Pomisli, možda sjutra opet dođem tobe pa mi bude žao riječi, ko što je već onih prije.
Young Erotica

#108003 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Pa i nisu je nesto skupo prodali.
DaysleepeR

#108004 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

handžar88 wrote: Drage volje idu prema SAA.. zato sto je vole a ne da se spase ovih silnih tona svakakvih bombi. 7 godina mogli napustit Gutu, i sad odjednom zavolili SAA.. i vi nas j... u mozak s onim slikama demonstracija, pa docekali bi i dedzala licno sa pocastima samo da ih ostavi na miru nakon toliko godina.

Nego sta vi mislite hocel se Krokodil uspjet izvuc iz Salikovog pakasa, ili ce ostat vjecno zarobljen?
Ja nisam rekao ni da idu drage volje niti da vole SAA. Ja sam samo reagovao na poređenje sa Srebrenicom, koje nije ni za bana nego za težih sankcija ako imalo morala ima da sam sebi jedno dva šamara opali.
sarajevoxxxx

#108005 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

DaysleepeR wrote:

Ja nisam rekao ni da idu drage volje niti da vole SAA. Ja sam samo reagovao na poređenje sa Srebrenicom, koje nije ni za bana nego za težih sankcija ako imalo morala ima da sam sebi jedno dva šamara opali.
U Srebrenici se desio genocid, u Istočnoj Guti se trenutno dešava isto tako genocid. Sedam godina Rusi i šije čine pokolje u Istočnoj Guti. Po broju ubijenih žena ili djece, po mržnji, po načinu na koji su ubijeni, po svemu sliči na Srebrenicu a po broju ubijenih civila žena i djece daleko ili neuporedivo više su masakrirali Rusi i šije u Istočnoj Guti. Avioni, hemijsko oružje, ogromna vojna nadmoć, katastrofa u Istočnoj Guti je priča za sebe, poseban nivo zločina i nasilja koje svijet do sada nije vidio.
handžar88

#108006 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Superhikk wrote:

Nemoj bolan tako. Otkud znaš da se završio proces sazrijevanja tvoje kritičke misli, formiranja ličnosti i opredjeljenja. Otkud znaš da ti Krokodil sjutra neće opet biti "saborac". Otkud znaš da će paradžematsko pranje mozga izdržati teret poraza. Uči bolan na svom primjeru pa se ugrizni za prst. Pomisli, možda sjutra opet dođem tobe pa mi bude žao riječi, ko što je već onih prije.
Kakvog poraza?.. ja nisam dozivio nikakav poraz u skorije vrijeme hvala Allahu, a ne zalim ni za jednom rijeci napisanom ovdje jer sam uvijek pisao iskreno i srcem onako kako mislim a ne da bi se nekome svidjelo ono sto pisem, za razliku od mnogih..
DaysleepeR wrote:

Poredjenje sa Srebrenicom necu komentarisat ali je odvratno citat pojedince i njihovu propagandu kako i u Guti docekuju SAA rasirenih ruku nakon sto su im sve porusili i poubijali.. bjeze ljudi na rezimski terotorij od samog rezima jer nemaju gdje drugo, kakva ponizenja ih tamo ocekuju i sta prozivljavaju Bog zna.
sarajevoxxxx

#108007 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ubijen Abdulaziz Asaf komandant režimske vojne formacije ''Grupa lavovi'' koja je sastavni dio Suhejlovih ''Tigrova'' :-) koji ovih dana napadaju na Istočnu Gutu:

Image
sarajevoxxxx

#108008 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Sirijski plivač Anas Mahmoud osvojio je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u plivanju na otvorenim vodama "Doha - Katar 2018" u kategoriji Masters "35-39 godina" u dužini od 1200 metara.

Anas Mahmoud je učestvovao pod zastavom sirijske revolucije:

ImageImage
Superhikk

#108009 Re: Sirija vol. 2

Post by Superhikk »

handžar88 wrote: Kakvog poraza?.. ja nisam dozivio nikakav poraz u skorije vrijeme hvala Allahu, a ne zalim ni za jednom rijeci napisanom ovdje jer sam uvijek pisao iskreno i srcem onako kako mislim a ne da bi se nekome svidjelo ono sto pisem, za razliku od mnogih
Nije problem što ti pišeš iskreno i srcem kako misliš, nego što su ti te kategorije nestabilne kao radioaktivni element. A ne može se reći da nisi bio obaviješten o stanju u Siriji od početka. Što će reći da si još uvijek u procesu sazrijevanja i podložan uticajima. Tražiš se. A poraz doživljavaju tvoji novi favoriti i ideologija koju dijeliš sa njima.
zrakomlat

#108010 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:
DaysleepeR wrote:
ovo nikakve veze nema sa Srebrenicom. Situacija ni slična.
Potpuno ista situacija. Mala enklava oko koje se poigrao UN. Ogromna stradanja civila, probijanje linija, kolektivni egzodus stanovništva....
Kakvo bola probijanje linija i kolektivni egzodus. Ljudi su bili razoruzani prije ulaska četa a stanovnistvo pobijeno kad su ušli. Gdje su to vladine snage u siriji upale i pobile 8000 ljudi. Ne kaki savoxe, i ne uporedjuj to, bezveze ti je. Razumijem ja da su ti pripadnic vrs-a drazi od sija, ali u u bih šije nisu bile jedna od strana u ratu.
zrakomlat

#108011 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:
zrakomlat wrote: Jel ti to njemu objašnjavaš kako stvari stoje tamo? I stvarno ozbiljno ovo misliš? :shock: :shock:
Da mislim ozbiljno. Smatram da prezir, mržnja, ogroman naboj mržnje, je danas milion puta veći u muslimanskom svijetu prema Iranu i Rusiji nego što je ikada u najgorim momentima bio prema Izraelu.

Toliko bahatosti, toliko oholosti, toliko mržnje, toliko nasilja a sve uredno zabilježeno i prenos uživo baš kao da je neka utakmica u pitanju, zaista nikada nije viđeno. Dao Bog da doživim da vidim pred međunarodnim sudovima ruske i iranske fašiste, monstrume, i zločince i likove koji su naređivali masakre nad sirijskim stanovništvom.

Šiitska ideologija jeste jedno zlo, selefije ih zaista nisu dovoljno opisali, ili malo su o njima govorili, nakon svega prema šiitskom zlu zaista malo je kazati da treba biti oprezan. Ogromna distanca, toliko mržnje i nasilja to je van pameti.

..............................................
sarajevoxxxx wrote:
JUPITERXXX wrote: Ne bi se reklo da ljudi mrze sije u Bosni naprotivmnogi znaju sta su uradili za nas u ratu a vas selefije preziru problem je samo sto ste krajnje nasilni i bezobrazni pa se ne raspravljaju sa vama.Da je dati mogucnost vama i takvim kao ti klali bi i vi nas kao i cetnici isti ste samo sramotite muslimanski svijet. :skoljka:
Muslimanski svijet prezire Iran i Rusiju na isti ili mnogo gori način nego što su nekad govorili protiv Izraela.

Izrael danas dođe kao sasvim ozbiljan saveznik, Iranci i šije, su cijelom svijetu pokazali svoju bahatost, masakre, zločine.

Što se tiče naroda u Bosni, najveći neprijatelj svima je korupcija i mito. Sve ostale mržnje koje se proizvode služe da se prikirije stvarno zlo a to je korupcija. Pred svake izbore namjerno se proizvode krize, započinju se priče o ratu. Rat je bio, mene što se tiče smatram da toga ako Bog da neće više biti, a složio bih se sa tobom da šije poput Salika mrze daleko više od boraca VRS-a protiv kojih sams e u ratu borio. Mržnja koju šije ispoljavaju je jedan poseban nivo, i naravno da bi sutra ubijali civile poput Asadovaca koji danas ubijaju Sirijce i koje podržavaju samo da im se pruži prilika.
Jbt, rusi, iranci ovo ono, ali na kraju lijepe selefije i mrske sije. Daleko vam kuća, svim nabrojanim.
Superhikk

#108012 Re: Sirija vol. 2

Post by Superhikk »

sarajevoxxxx wrote:Sirijski plivač Anas Mahmoud osvojio je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u plivanju na otvorenim vodama "Doha - Katar 2018" u kategoriji Masters "35-39 godina" u dužini od 1200 metara.

ImageImage
Jest kako nije, evo FINA objavila pod kojom zastavom je nastupio. A na trenerci je mogao i majmuna nacrtat.
Image
zrakomlat

#108013 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

I ne kontam sto sad niko ne reaguje na Savoxove otvorene simpatije preba borcima VRS i umanjivanje dogadjaja u Srebrenici, a znate prozivati zbog podrske asadu kojeg stoji rusija a koja je dobra sa srbijom i slične vratolomije.
zrakomlat

#108014 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Superhikk wrote:
sarajevoxxxx wrote:Sirijski plivač Anas Mahmoud osvojio je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u plivanju na otvorenim vodama "Doha - Katar 2018" u kategoriji Masters "35-39 godina" u dužini od 1200 metara.

ImageImage
Jest kako nije, evo FINA objavila pod kojom zastavom je nastupio. A na trenerci je mogao i majmuna nacrtat.
Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
..............

Meni izgleda ubačena zastava naknadno na fotografiju. Na prvoj se ne vidi nikako.
JUPITERXXX

#108015 Re: Sirija vol. 2

Post by JUPITERXXX »

zrakomlat wrote:I ne kontam sto sad niko ne reaguje na Savoxove otvorene simpatije preba borcima VRS i umanjivanje dogadjaja u Srebrenici, a znate prozivati zbog podrske asadu kojeg stoji rusija a koja je dobra sa srbijom i slične vratolomije.
Zato sto je to poznato cetnici ili vehabije su isti koljaci muslimana s tim sto cede ne koriste tukju kao vehabosi.
Young Erotica

#108016 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

,
Last edited by Young Erotica on 16/03/2018 18:30, edited 1 time in total.
zrakomlat

#108017 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Young Erotica wrote:
zrakomlat wrote:I ne kontam sto sad niko ne reaguje na Savoxove otvorene simpatije preba borcima VRS i umanjivanje dogadjaja u Srebrenici, a znate prozivati zbog podrske asadu kojeg stoji rusija a koja je dobra sa srbijom i slične vratolomije.
insomnia78 wrote:Sije predajte se :fazlija: :fazlija:
:D :D
Okle insomnie u ovom quotanju :D
Last edited by zrakomlat on 16/03/2018 18:06, edited 1 time in total.
insomnia78

#108018 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Evo i ja se ibretim :lol:
Young Erotica

#108019 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Ma mrzelo me da trazi post na temi o Iranu ili tako nesto, probao sam sam nije uspelo :D

Ali se sećam posta, taj dan je banovan I smejao sam se jako na to Sije..
Last edited by Young Erotica on 16/03/2018 18:10, edited 1 time in total.
rajv0sa

#108020 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Pa očekujemo principijelnu osudu insomnije kao što je osuđivao i drugu stranu kada se govorilo o ratnim dešavanjima u BiH. :mrgreen:
rajv0sa

#108021 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

"Na jedno uho nam uđe, na drugo izađe. Ionako odluke koje vi donosite ne vrijede ništa", poručio je Erdogan.
http://www.trt.net.tr/hrvatski/turska/2 ... ost-931398

Da citiram pojedine forumaše: Tako je govorio Radovan
Superhikk

#108022 Re: Sirija vol. 2

Post by Superhikk »

Ne kontaš ti to. Nisu borci VRS-a to uradili u Srebrenici. Oni ne mrze. Salafixxx sa njima korektno razgovaro. To mrske šije uradile a ovamo pustile tukju oni slali oružje. Prozreo ih je Salafixxx,mladi borac.
Kikibombona

#108023 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Jucer je u Afrinu ubijeno 19 civila, danas 22. Turska armija zestoko bombarduje grad Afrin, vrse pritisak na Kurde da napuste grad.

Video o Afrinu, svakako pogledati

https://twitter.com/TurkeyUntold/status ... 9374205952

Al-Bab pod okupacijom Turaka i vehabija, gdje se praktikuje radikalni islam, gdje zena biva kaznjavana ako na ulicu izadje bez pokrivala...

Image

Afrinski univerzitet prije turske okupacije

Image

Stvarno ne vidim nijedan zdravorazumski razlog da se neko svrsta na stranu vehabija osim ako i sam nije vehabija ili pro-vehabija.
Young Erotica

#108024 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

E tek sam sada ukapirao sta sam kvotao, nisam hteo to nego deo o sijama, jbg popusio sam veliku smešnu cigaru sad. :D :D
rajv0sa

#108025 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Sirijski vojnik se sreo sa majkom u Guti nakon 6 godina.
Image
Video
https://twitter.com/liongenera19/status ... 6201811968
Locked