Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Kataklinger
#10801 Re: Pitamo Mehanicare ?
Preporuka za nekoga ko radi ultrazvučno čišćenje dizni? (1.6 HDI)...
Bio je onaj u Barama ispod AS Dedovic ali ne radi više to za dizele...
- amar1994
#10802 Re: Pitamo Mehanicare ?
otkud sad da ne radiKataklinger wrote:Preporuka za nekoga ko radi ultrazvučno čišćenje dizni? (1.6 HDI)...
ovih dizni se svi boje , pa i ja , jebo ih siemens
-
Kataklinger
#10803 Re: Pitamo Mehanicare ?
Zvao ga ja danas (nick na PiKu je promotor_ba) i kaže da za dizele ne radi. Kao preskupo a ne isplati mu se :Samar1994 wrote:otkud sad da ne radiKataklinger wrote:Preporuka za nekoga ko radi ultrazvučno čišćenje dizni? (1.6 HDI)...
Bio je onaj u Barama ispod AS Dedovic ali ne radi više to za dizele...![]()
ovih dizni se svi boje , pa i ja , jebo ih siemens
-
dgL_
#10804 Re: Pitamo Mehanicare ?
Imas u Rajlovcu servis za dizne i bosch pumpe... Prije skretanja za robot mozda 300 metara u kuci sa lijeve strane kad se dolazi iz pravca stupa.. Lp
-
Kataklinger
#10805 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hvala. Imas li kontakt broj, nisam u mogucnosti otici do vikenda a volio bih najprije kontaktirati? Nazvao me ovaj promotor_ba i objasnio. Lik je u pravu. Kaze da mu se obija o glavu, jer raja za 120KM (koliko kosta kod njega ciscenje sve 4 dizne) ocekuje da auto prodise, da to bude kao novo itd. A on za te pare naravno ne moze garantovati da ce sve bit tip top. Tacnije, moze samo ocistiti ako su zaprljane, ali ako su pokvarene dizne i moraju se reparirat/mijenjat, onda ciscenje ne pomaze. A njemu se valjda to obilo o glavu i imao je problema sa klijentima pa nece da radi. Na kraju je zakljucio razgovor sa: "mogu uraditi ciscenje za 120KM, ne garantujem nista, ako je veci kvar na diznama ja ne mogu popravit za 120 nesto sto kosta novo preko 1500KM". Posteno.dgL_ wrote:Imas u Rajlovcu servis za dizne i bosch pumpe... Prije skretanja za robot mozda 300 metara u kuci sa lijeve strane kad se dolazi iz pravca stupa.. Lp
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#10806 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ni jedna ozbiljna garaža ne može bez jedne...

-
Hadzi Lojo
#10807 Re: Pitamo Mehanicare ?
Da li je neko imao slican problem - (auto reno scenic)?
Ima vec 10 dana kako moram svaki dan doljevati antifriz, jer nakon voznje naprosto nestane skoro do dna posude. Kada otvorim poklopac desava se da se antifriz vrati na normalan nivo kakav je bio prije voznje kao da ga je nesto usisalo, medjutim sljedeci dan opet moram dosuti i tako naizmjenicno.
U antifrizu nema tragova ulja, sto bi znacilo da je dihtung glave motora otiso. Ulje takodje cisto . Ispood auta nema tragova curenja . Da li je moguce da je samo poklopac na posudi otisao?
Ima vec 10 dana kako moram svaki dan doljevati antifriz, jer nakon voznje naprosto nestane skoro do dna posude. Kada otvorim poklopac desava se da se antifriz vrati na normalan nivo kakav je bio prije voznje kao da ga je nesto usisalo, medjutim sljedeci dan opet moram dosuti i tako naizmjenicno.
U antifrizu nema tragova ulja, sto bi znacilo da je dihtung glave motora otiso. Ulje takodje cisto . Ispood auta nema tragova curenja . Da li je moguce da je samo poklopac na posudi otisao?
-
preludezalude
#10808 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ako nema tragova antifriza ispod auta onda pregledaj dobro sva crijeva i spojeve jer je moguce da napukne i da kaplje voda na vrel motor i odmah se susi. Dihtung glave moze tako malo probiti i da nemas tragova ulja u posudi sa antifrizom i da ne podize nivo ulja u motoru. Obrati paznju da li ima bjelkastog dima na auspuh i da li ima majoneze na cepu od ulja. I obrati paznju da li prvo paljenje u danu zna nekad tesko da zavergla.
-
Hadzi Lojo
#10809 Re: Pitamo Mehanicare ?
nema majoneza na cepu niti na sipki od ulja., takodje pali od prve i nema bjelkastog dima. Gledo sam ispod motora, ona plastika zastitna je suha nema tragova antifiza ili ulja. Misterija prava. Jedino sto sipka za kontrolu ulja ponekad nije skroz utaknuta, sam izace oko 1, 5 cm pa je moram ponekad ponovo ubaciti
Kontam jedino da nije cep jer i on ima sigurnosni neki klinac.
Mozda je dihtung na pumpi antifriza, pa u voznji pusta , sta mislis na to.
- basicm
#10810 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sta ti sipku moze izbaciti osim pritiska u motoru? Nesto se tu pobrkalo.
-
condy
#10811 Re: Pitamo Mehanicare ?
Može biti do tube u koju ide šipka, ako se ležište na vrhu rašilo ili nije original...rijetko ali moguće
Uglavnom, ako misliš da pušta negdje antifriz oko motora, upali motor i gledaj, ako pušta naćeš gdje pušta, vidi i oko termostata. Ako ne nađeš ništa nek neko ti skine plastiku pogleda i pumpu da ona ne pušta. Pošto dolijevaš a nivo ulja je isti, onda negdje pušta. Ne vjerujem da to ima ikakve veze sa čepom-poklopcem posude
Uglavnom, ako misliš da pušta negdje antifriz oko motora, upali motor i gledaj, ako pušta naćeš gdje pušta, vidi i oko termostata. Ako ne nađeš ništa nek neko ti skine plastiku pogleda i pumpu da ona ne pušta. Pošto dolijevaš a nivo ulja je isti, onda negdje pušta. Ne vjerujem da to ima ikakve veze sa čepom-poklopcem posude
-
Hadzi Lojo
#10812 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jos sam zaboravio da kazem kad odvrcem cep da bi dosuo antifriz koji ne dostaje, izlazi vazduh pod pritsikom i onda se obicno vrati na normalan nivo ali to svaki drugi dan a obicno moram polovicu do maximuma dodati.
Gledo sam evo jutros onu plastiku ispod motora sa donje strane suha nema nista na njij, da je pumpa curilo bi po plastici.
Nivo ulja je na sredini vec danima i ne opada i nema bas nikakvih tragova antifriza ono kao majonez bla la.
Jel moguce da je rashladni sistem negdje zacepljen pa zbog toga povuce antifriz i stvori se pritisak pa se onda vrati nakon odvrtanja poklopca na posudi.
Gledo sam evo jutros onu plastiku ispod motora sa donje strane suha nema nista na njij, da je pumpa curilo bi po plastici.
Nivo ulja je na sredini vec danima i ne opada i nema bas nikakvih tragova antifriza ono kao majonez bla la.
Jel moguce da je rashladni sistem negdje zacepljen pa zbog toga povuce antifriz i stvori se pritisak pa se onda vrati nakon odvrtanja poklopca na posudi.
-
LikeLike
#10813 Re: Pitamo Mehanicare ?
Zamijenio sam hladnjak, stavio novi G12 i destilovanu vodu, isprali sistem... Rece mi majstor da mi slabije mijesa ili cirkulise ne sjecam se
Posto je nasuo prvo g12 pa onda vodu, u posudi nije promijenilo boju iako je upalio auto da odradi. Ja poslije toga vozio par kilometara i cini mi se da je malo pocelo dobijati narandjastu boju. Je li to neki problem? Inace cesto putujem, nikad nisam imao nikakav problem sa autom niti je temperatura bila visoka...
-
tempuser
#10814 Re: Pitamo Mehanicare ?
Moguce da ti je ipak do dihtunga glave ili same glave , ali da ne mjesa ulje i vodu nego da voda ulazi u cilindar i sagorjeva a da je istovremeno kompresija prolazi iz clindra u karter i nabija pritisak. Nagadjam.Hadzi Lojo wrote:nema majoneza na cepu niti na sipki od ulja., takodje pali od prve i nema bjelkastog dima. Gledo sam ispod motora, ona plastika zastitna je suha nema tragova antifiza ili ulja. Misterija prava. Jedino sto sipka za kontrolu ulja ponekad nije skroz utaknuta, sam izace oko 1, 5 cm pa je moram ponekad ponovo ubaciti
Antifriz bar G12 ima karakteristican miris kad je vreo i mozes ga osjetiti ako negdje pusta.
Last edited by tempuser on 28/09/2017 13:38, edited 1 time in total.
- amar1994
#10815 Re: Pitamo Mehanicare ?
Da , slatkast miris ima
, meni je na jednom malom crijevu pustalo , neko zaboravio vratit stezaljku 
-
adodbr
#10816 Re: Pitamo Mehanicare ?
A jel zna neko rjesenje za moju situaciju
kad upalim auto on nesto cvrci ?
-
tempuser
#10817 Re: Pitamo Mehanicare ?
Laicki, ako ti pusta kompresiju u sistem za hladjenje (glava ili dihtung glave), a plin je laksi od vode onda je moguce da pritisak koji kompresija stvara u sistemu za hladjenje gura vodu u sistem i pada nivo. Da li si pipnuo crijeva, da li su tvrda i da li se pusu kad dajes gas?Hadzi Lojo wrote:Jos sam zaboravio da kazem kad odvrcem cep da bi dosuo antifriz koji ne dostaje, izlazi vazduh pod pritsikom i onda se obicno vrati na normalan nivo ali to svaki drugi dan a obicno moram polovicu do maximuma dodati.
Da je sistem zacepljen negdje bi ti se morao pojaviti onaj visak sto dosipas svako 2 dani.
-
Dzontra_Volta
#10818 Re: Pitamo Mehanicare ?
Da cvili, bio mi miš, a pošto cvrči...adodbr wrote:A jel zna neko rjesenje za moju situacijukad upalim auto on nesto cvrci ?
-
tempuser
#10819 Re: Pitamo Mehanicare ?
Mikroremen? Promjenis remen ili ga necim porpskas, recimo sprejom za tablu?adodbr wrote:A jel zna neko rjesenje za moju situacijukad upalim auto on nesto cvrci ?
-
adodbr
#10820 Re: Pitamo Mehanicare ?
Imal to veze sa velikim servisom ? posto bi ga trebo radittempuser wrote:Mikroremen? Promjenis remen ili ga necim porpskas, recimo sprejom za tablu?adodbr wrote:A jel zna neko rjesenje za moju situacijukad upalim auto on nesto cvrci ?
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#10821 Re: Pitamo Mehanicare ?
...
Last edited by liaar on 28/09/2017 14:11, edited 1 time in total.
-
tempuser
#10822 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ima jer se mijenja na velikom servisu. Generalno taj remen pokrece alternator i cesto vodeno pumpu, tako a ne moze biti nista hebeno kad spadne ili pukne ako odmah parkiras da ti se aku ne isprazni, a auto ne pregrije.adodbr wrote:Imal to veze sa velikim servisom ? posto bi ga trebo radittempuser wrote:Mikroremen? Promjenis remen ili ga necim porpskas, recimo sprejom za tablu?adodbr wrote:A jel zna neko rjesenje za moju situacijukad upalim auto on nesto cvrci ?
i ako ima mozel sta bit bas jebeno ako ne uradim brzo servis
- amar1994
#10824 Re: Pitamo Mehanicare ?
a da se podvuce pod zupcastitempuser wrote:Ima jer se mijenja na velikom servisu. Generalno taj remen pokrece alternator i cesto vodeno pumpu, tako a ne moze biti nista hebeno kad spadne ili pukne ako odmah parkiras da ti se aku ne isprazni, a auto ne pregrije.adodbr wrote:
Imal to veze sa velikim servisom ? posto bi ga trebo raditi ako ima mozel sta bit bas jebeno ako ne uradim brzo servis
-
tempuser
#10825 Re: Pitamo Mehanicare ?
E bravoamar1994 wrote:a da se podvuce pod zupcastitempuser wrote:Ima jer se mijenja na velikom servisu. Generalno taj remen pokrece alternator i cesto vodeno pumpu, tako a ne moze biti nista hebeno kad spadne ili pukne ako odmah parkiras da ti se aku ne isprazni, a auto ne pregrije.adodbr wrote:
Imal to veze sa velikim servisom ? posto bi ga trebo raditi ako ima mozel sta bit bas jebeno ako ne uradim brzo servis
![]()