"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
salik79

#10801 Re: "Majstori" parkiranja

Post by salik79 »

Sto se trkeljanja tice, kod Njemaca je i to relativno. Na primjer, crni Mercedes 180 C, koji je bio sluzbeno vozilo Generalnog Konzulata BiH u Stuttgartu, a kojeg je Celo za vrijeme svog boravka tamo, s diplomatskim imunitetom, koristio u kriminalne svrhe je i nakon par godina redovno trkeljan, bez obzira na diplomatske tablice i oznake CC. Za konzula je kupljeno drugo vozilo BMW, da ne bi bio izlagan neugodnostima.
supercali

#10802 Re: "Majstori" parkiranja

Post by supercali »

kakavdanakneiskustvu wrote:

radari kad uslikaju vozilo sa CD tablicama uopće im se ne šalje obavijest o preksraju,ne znam da im se šalju bilo kakve kazne
To je do nasih mamlaza i politike nemoj im se zamjeritu
kakavdanakneiskustvu

#10803 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kakavdanakneiskustvu »

supercali wrote:

radari kad uslikaju vozilo sa CD tablicama uopće im se ne šalje obavijest o preksraju,ne znam da im se šalju bilo kakve kazne

a do nekog jeste
530i

#10804 Re: "Majstori" parkiranja

Post by 530i »

Lično sam svjedok kako je naša policija, obična patrola pored ceste, zaustavila CD vozilo koje je baš nasilno preticalo kolonu i malo popričala sa vozačem. Izgleda da su bili neki malo pismeniji policajci, jer je gmaz za volanom počeo da maše pasošom i prije nego je spustio prozor do kraja, ali nije mu pomoglo. Doduše, nije dobio nikakvu kaznu, ali je izgubio desetak minuta vremena dok su svi pokazali dokumente, a vozač dobio objašnjenje za zaustavljanje.
goran16v

#10805 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Naravno da policija moze zaustaviti CD auto u prekrsaju, a i po potrebi upozoriti vozaca na pocinjeni prekrsaj, to se neki dan desilo mom jaranu kad je usao u zabranu (nedavno izmjenili znakove) CD autom pri cemu je mogao za to platiti i kaznu (kao sto je platio kad je CD autom kucnuo neku Mareu).
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#10806 Re: "Majstori" parkiranja

Post by arman1 »

Joj šta se palite. ;irzet ako imaš prblem sa komšijom diplomatom zaustavite ga i fino popričajte. Ne upali, pošto je arap poslaži te mu malo svinjskih papaka i noseva sa natpisom da samo svinje parkiraju kao on. Poslije toga to uslikajte i proslijedite novinarima i njegovoj ambasadi mailom.
Vleruj više ga u BiH nećete vidjeti.
basicm

#10807 Re: "Majstori" parkiranja

Post by basicm »

Bas ti gadan taj arap, 911-kom gurao RAV4 da izadje. Ja bih da vjerujem, ali...
mirzet87sa

#10808 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mirzet87sa »

Pa nije ga gurao duz magistrale, pomak'o ga par cm da izadje samo. A ne boj se, 911 je za ovog pickin dim kakvih auta na lageru jos stoji. :)
mco

#10809 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mco »

Naucila se raja parkirat, sve ok, niko nepise pa valjda zato...
supercali

#10810 Re: "Majstori" parkiranja

Post by supercali »

nedavno sam pominjao sivu alfu u c fazi kod novog parkinga koji parkira bukvalno pola metra od parking mjesta na trotoaru
i do neki dan sam ga vidjao stvarno parkiranog na parkingu a u medjuvremenu na trotoaru su poceli parkirati sivi megan i twingo cini mi se
al ne lezi vraze ja mislio alfa se opametio kad on opet na trotoaru poceo parkirati

sto je najzalosnije ima mjesta parkirati
Nabucco

#10811 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Nabucco »

supercali wrote:nedavno sam pominjao sivu alfu u c fazi kod novog parkinga koji parkira bukvalno pola metra od parking mjesta na trotoaru
i do neki dan sam ga vidjao stvarno parkiranog na parkingu a u medjuvremenu na trotoaru su poceli parkirati sivi megan i twingo cini mi se
al ne lezi vraze ja mislio alfa se opametio kad on opet na trotoaru poceo parkirati

sto je najzalosnije ima mjesta parkirati

Nije to samo na tom parkingu, citava B i C faza je takva situacija. Vecina parkinga je poluprazna, ali se opet nadju idioti koji ostavljaju aute na trotoaru. Ne znam zašto, valjda se nadaju da ih ce ih lopovi zaobici ako parkiraju na trotoaru -_-
supercali

#10812 Re: "Majstori" parkiranja

Post by supercali »

znam da nije to je tako u citavom gradu nego ovoga sam zapazio jer tu prolazim cesto pa zato
Wind

#10813 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Wind »

Hooplaaaa.... dokle bre više......:-)

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10814 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Truba »

fakat ne znam dokle ovo ide

dakle drotovi stali maksus s kolima iz 4 auta tamo u onoj ulici gdje je autobuska prije suda... kod blok marketa i privredne banke
i lijepe redom fijesti pasatu golfu čestitke

a koka sa fabijom se parkira iza policije i pali sva 4

ja ne znam kakva osoba moraš biti da to nešto uradiš...prilazi joj drot ona se nešto ko smješka nisam čuo šta pričaju odoh dalje

još jedan primjer... dugo zeleno autima... a nekoj sređenoj koki se žuri... krenu ona osmijeh od uha do uha... stadoše sva auta
svi se smiju najviše ona :lol:

treći primjer od juče...golf dvojka u titovoj kranjoj sva 4 i nidje vozača... nadam se da je neki kvar da nije tooooliko bezobrazan
goran16v

#10815 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Parkiranje na sred Titove sa sva 4 rade svi, od dostavljaca lijekova, komercijalista po prodavnicama, preko raznocaca bureka, do kopaca pite, kospica, kifli...
duspi

#10816 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duspi »

svježi majstori, današnji

Image

znači trotoar + još zelena površina (koja se istina ne vidi od sniejga, ali eto)

Image

a dok sam slikao ovog majstora, još jedan se našao :)

Image
lavic

#10817 Re: "Majstori" parkiranja

Post by lavic »

supercali wrote:

a do nekog jeste
Pricate gluposti, kad radar uslika dip. auto kazna se salje na ambasadu, i ima jos par detalja da sad ne objasnjavam.

Cinjenica je da dip. auto u saobracaju ima isti status kao i sva druga auta, iznimka je jedino kad je pod pratnjom policije.
supercali

#10818 Re: "Majstori" parkiranja

Post by supercali »

ne pricamo gluposti jer se kazne ne pisu dipl tablicama
jedino radar sto slika salje se ostalo se okrece glava
lavic

#10819 Re: "Majstori" parkiranja

Post by lavic »

supercali wrote:ne pricamo gluposti jer se kazne ne pisu dipl tablicama
A sta ako ti ja kazem da mom dobrom drugu pauk digao auto sa dip. tablama jos prije nekih 7-8 godina, i on platio pauka iz svog novcanika.

A kazne se sigurno pisu kao i radar. Male prekrsaje koje svima nekad policija progleda kroz prste se svakako ovdje ne spominju.
johntra

#10820 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

danas je bila velika akcija na Ciglanama pisanja sa EKO murijom ovih stručnjaka što parkiraju po zelenim površinama prekrivenih snijegom...
goran16v

#10821 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Mislis na polutravi ili ti nastupaju sutra u 12?
johntra

#10822 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

prekosutra nastupaju, ali parkiraju drito pred džamijom... :D
mefistofilis

#10823 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mefistofilis »

johntra wrote:danas je bila velika akcija na Ciglanama pisanja sa EKO murijom ovih stručnjaka što parkiraju po zelenim površinama prekrivenih snijegom...
ja sam iz Glavaticeva dosao u Sarajevo i nikad nisam bio na Ciglanama, slucajno imam auto pa su me gore poslali po nesto. kad dodem gore parkiram gdje su i svi ostali parkirali (po cijelim Ciglanama na sve strane, samo jos na krovovima auta nema).
i sad ce mi neko napisati kaznu zbog toga? je li neko mozda trebao ocistiti "kolovoz" i slicno?
supercali

#10824 Re: "Majstori" parkiranja

Post by supercali »

lavic wrote:
supercali wrote:ne pricamo gluposti jer se kazne ne pisu dipl tablicama
A sta ako ti ja kazem da mom dobrom drugu pauk digao auto sa dip. tablama jos prije nekih 7-8 godina, i on platio pauka iz svog novcanika.

A kazne se sigurno pisu kao i radar. Male prekrsaje koje svima nekad policija progleda kroz prste se svakako ovdje ne spominju.
on je ocito izuzetak koji potvrdjuje pravilo
ili je jedan od rijetkih postenih policajaca taj dan bio na radnom mjestu
johntra

#10825 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

mefistofilis wrote:
johntra wrote:danas je bila velika akcija na Ciglanama pisanja sa EKO murijom ovih stručnjaka što parkiraju po zelenim površinama prekrivenih snijegom...
ja sam iz Glavaticeva dosao u Sarajevo i nikad nisam bio na Ciglanama, slucajno imam auto pa su me gore poslali po nesto. kad dodem gore parkiram gdje su i svi ostali parkirali (po cijelim Ciglanama na sve strane, samo jos na krovovima auta nema).
i sad ce mi neko napisati kaznu zbog toga? je li neko mozda trebao ocistiti "kolovoz" i slicno?
pišu oni i kad snijega nema, nego je snijeg papcima izgovor da parkiraju na zelenim površinama, onako na foru...inače, na Ciglanama često zaredaju po trotoarima, ali ima slučajeva fakat da se gore nema gdje parkirati...ima i dijelova cesta gdje se komotno može parkirati, jer je protok saobraćaja 95 posto jednom smjeru, ali postoje znakovi zabrane...
Locked