FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Baltazar_khan
#10801 Re: FC Barcelona
ovaj se bilbao nije sastavio s loptom čitavu tekmu
-
missko
#10802 Re: FC Barcelona
Evo sto sad ne svira penal sudija kadje mangup? .Isla lopta prema golu i ruka.
-
missko
#10803 Re: FC Barcelona
Posjed lopte ne govori tako. Evo 87 min 56-44Baltazar_khan wrote:ovaj se bilbao nije sastavio s loptom čitavu tekmu
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#10804 Re: FC Barcelona
missko wrote:Evo sto sad ne svira penal sudija kadje mangup? .Isla lopta prema golu i ruka.
- Baltazar_khan
#10805 Re: FC Barcelona
pa dobro, post sam pisao tamo oko 70 minutemissko wrote:Posjed lopte ne govori tako. Evo 87 min 56-44Baltazar_khan wrote:ovaj se bilbao nije sastavio s loptom čitavu tekmu
misliš ona situacija kad je pique igrao leđima?
- mrtva kokoš
#10806 Re: FC Barcelona
ja crnog keite sta promashi
barca je kontrolirala citavu utakmicu, rutinska pobjeda...
barca je kontrolirala citavu utakmicu, rutinska pobjeda...
-
missko
#10807 Re: FC Barcelona
Zasluzena pobjeda, Barca odigrala na nivou svojih najboljih partija. Bilbao je ja mislim imao oko 60 % pogresnih dodavanja, srklete, zure ali su natjerali sampione da zapnu momacki. Real prima na Camp Nou 3 komada glat, ne mogu oni ovaj tempo gurat, prebrzo je ovo.
-
LSD
#10808 Re: FC Barcelona
missko wrote:Evo sto sad ne svira penal sudija kadje mangup? .Isla lopta prema golu i ruka.
Inace, Barca rutinski ovo odradila.
Last edited by LSD on 01/04/2012 00:00, edited 1 time in total.
- hordash
#10809 Re: FC Barcelona
Vjeruj mi da nikakvog zapinjanja veceras nije bilo. Tacno su rutinski utakmicu odradili bez puno trke i truda. Penal je u najmanju ruku 50:50 situacija i sudija nije pogrijesio sto je svirao. Ako se treba upirati u nekog prstom kod ovog penala to je igrac Athletica koji je bezveze rusio Tella, a nikako sudija.missko wrote: Znam da je sviran al kazem da nema veze s penalom, kad bi se ono sviralo onda bi bilo penala 22 po tekmi, frajer gradi loptu i pada i penal ma smijesno, mada zasluzeno vodstvo ali su morali zapet i to 100 % i odmorni nece docekati tekmu sa Milanom.
-
missko
#10810 Re: FC Barcelona
Koliko onda trce kad nije rutinski, imal iko podatak koliko ekipa pretrci km po tekmi. Npr Barca sada i Barca protiv Leverguzena kad su dobili 7-1?hordash wrote:Vjeruj mi da nikakvog zapinjanja veceras nije bilo. Tacno su rutinski utakmicu odradili bez puno trke i truda. Penal je u najmanju ruku 50:50 situacija i sudija nije pogrijesio sto je svirao. Ako se treba upirati u nekog prstom kod ovog penala to je igrac Athletica koji je bezveze rusio Tella, a nikako sudija.missko wrote: Znam da je sviran al kazem da nema veze s penalom, kad bi se ono sviralo onda bi bilo penala 22 po tekmi, frajer gradi loptu i pada i penal ma smijesno, mada zasluzeno vodstvo ali su morali zapet i to 100 % i odmorni nece docekati tekmu sa Milanom.
Penala nije vidilo ono, kako ga je srusio ? Ovaj gradi loptu a ovaj mu prilazi i mali pada
-
missko
#10811 Re: FC Barcelona
Govorim za previd, sudija je fulio kod onog penala za Barcu pa mogao je i ovdje kad je Piqe uklizo vidjet onakav penal kao sto ga je vidio za njih, ledja ruka rame ne bitno sta je kad ga navuces to samo ti vidis.LSD wrote:missko wrote:Evo sto sad ne svira penal sudija kadje mangup? .Isla lopta prema golu i ruka.gdje si vidio ruku buraz, sviju ti
...iskreno, ja je nisam vidio za 90 minuta.
Ne bitno, ovo je po vama rutinski e bas bi volio vidjet kako to izgleda kad Barca stisne.
- hordash
#10812 Re: FC Barcelona
Vidio si da ga je vukao rukama, mali ga prosao, odjednom stao i ovaj ga s ledja nabio i bilo je materijala da se svira penal. Doduse, nije neki strasan prekrsaj u pitanju, ali sudija sigurno nije napravio katastrofalnu gresku sviravsi ga. Sto se tice trcanja, Messi odigrao jednu od nonsalantnijih utakmica sezone, kao i mnogi drugi. Nije bilo prevelikog ganjanja protivnika po terenu kao inace. Jednostavno, utakmica odigrana sa nekom nonsalancijom dovoljnom za pobjedu.
-
LSD
#10813 Re: FC Barcelona
Pa kako je mogao vidjeti ruku Piqea kad ga je lopta udarila u leđamissko wrote:Govorim za previd, sudija je fulio kod onog penala za Barcu pa mogao je i ovdje kad je Piqe uklizo vidjet onakav penal kao sto ga je vidio za njih, ledja ruka rame ne bitno sta je kad ga navuces to samo ti vidis.LSD wrote:missko wrote:Evo sto sad ne svira penal sudija kadje mangup? .Isla lopta prema golu i ruka.gdje si vidio ruku buraz, sviju ti
...iskreno, ja je nisam vidio za 90 minuta.
Ne bitno, ovo je po vama rutinski e bas bi volio vidjet kako to izgleda kad Barca stisne.
Ono je Tello vrlo iskusno izvukao penal (iako je mogao i šutirati iz extra pozicije) sacekao da ga naivni stoper Bilbaoa pokupi i sudija je morao ono svirnuti....pa tako isto je i Granada dobila dva identicna penala na Nou Campu radi glupana Alvesa, ali tad se nešto nisi žalio
- erik2
#10814 Re: FC Barcelona
Šta je sa Fabregas - om ?
-
missko
#10815 Re: FC Barcelona
Evo sta i Pep kaze ako je s pola snage onda ja nemam pojma.hordash wrote:Vidio si da ga je vukao rukama, mali ga prosao, odjednom stao i ovaj ga s ledja nabio i bilo je materijala da se svira penal. Doduse, nije neki strasan prekrsaj u pitanju, ali sudija sigurno nije napravio katastrofalnu gresku sviravsi ga. Sto se tice trcanja, Messi odigrao jednu od nonsalantnijih utakmica sezone, kao i mnogi drugi. Nije bilo prevelikog ganjanja protivnika po terenu kao inace. Jednostavno, utakmica odigrana sa nekom nonsalancijom dovoljnom za pobjedu.
"Igrači Athletica dali su nam lekciju. Nevjerovatno je s kojim su intezitetom odigrali ovu utakmicu i to nakon teškog gostovanja u Njemačkoj. Odbrambeno smo bili na visini zadatka kao što to već dugo nismo. Bit će vrlo zanimljivo finale Kupa kralja protiv njih", rekao je trener katalonskog sastava.
Znaci morala je Barca zapet kao sto sam i rekao , i pobjeda jeste zasluzena ali da je to bilo tako nonsalantno kako prikazujete vala i nije.
- ultima_palabra
#10816 Re: FC Barcelona
Što nije pomenuo da su odbili prijedlog Athletica da se utakmica igra u nedjelju u podne? To bi bio otprilike isti razmak između Athleticovog gostovanja u Njemačkoj i Barcinog meča kući protiv Milana."Igrači Athletica dali su nam lekciju. Nevjerovatno je s kojim su intezitetom odigrali ovu utakmicu i to nakon teškog gostovanja u Njemačkoj."
- Charuga
- Globalni moderator
#10817 Re: FC Barcelona
Niko normalan ne bi to prihvatio. Treba da igra dva dana prije utakmice sa Milanom. Bitnija je njemu utakmica sa Milanom nego Atleticu utakmica sa Barsom i neka nije prihvatio.ultima_palabra wrote:Što nije pomenuo da su odbili prijedlog Athletica da se utakmica igra u nedjelju u podne? To bi bio otprilike isti razmak između Athleticovog gostovanja u Njemačkoj i Barcinog meča kući protiv Milana."Igrači Athletica dali su nam lekciju. Nevjerovatno je s kojim su intezitetom odigrali ovu utakmicu i to nakon teškog gostovanja u Njemačkoj."
- ultima_palabra
#10818 Re: FC Barcelona
Ma kontam da svako gleda svoje interese... ali nemoj mi onda nekog lažnog divljenja i sažaljenja nad njima. Što bi Ćiro rekao, ja kad nekom peticu uvalim hvalim ga na sva ustaPlavih_11 wrote:Niko normalan ne bi to prihvatio. Treba da igra dva dana prije utakmice sa Milanom. Bitnija je njemu utakmica sa Milanom nego Atleticu utakmica sa Barsom i neka nije prihvatio.ultima_palabra wrote:Što nije pomenuo da su odbili prijedlog Athletica da se utakmica igra u nedjelju u podne? To bi bio otprilike isti razmak između Athleticovog gostovanja u Njemačkoj i Barcinog meča kući protiv Milana."Igrači Athletica dali su nam lekciju. Nevjerovatno je s kojim su intezitetom odigrali ovu utakmicu i to nakon teškog gostovanja u Njemačkoj."
- Charuga
- Globalni moderator
#10819 Re: FC Barcelona
Pa dobro, morao ih je malo nahvaliti, da im digne samopouzdanje pred uzvratni susret sa Salkeom ... 
- skenderija04
#10820 Re: FC Barcelona
Nije tako Ultima. Stadioni na kojima se igra liga sampiona moraju biti na raspolaganju organizacije dva dana prije odigravanja utakmice tako da termin nedjelja u 12 nije bio moguc. Jedino sto se moglo uraditi je da se utakmica igra u subotu u 23 sata. Tako bi se ispostovalo pravilo od 48 sati odmora izmedju dvije utakmice. Ath.Bilbao je odgovorio da zbog sat vremena nece praviti problem televizijama. Barci se to isto desilo kada je igrala UEFA-u U cetvrtak evropska utakmica i u subotu protiv Deportiva.ultima_palabra wrote:Što nije pomenuo da su odbili prijedlog Athletica da se utakmica igra u nedjelju u podne? To bi bio otprilike isti razmak između Athleticovog gostovanja u Njemačkoj i Barcinog meča kući protiv Milana."Igrači Athletica dali su nam lekciju. Nevjerovatno je s kojim su intezitetom odigrali ovu utakmicu i to nakon teškog gostovanja u Njemačkoj."
- ultima_palabra
#10821 Re: FC Barcelona
Ne znam za to, u Marci sam čitao da su iz Athletica predložili taj termin i da su ovi odbili.
- skenderija04
#10822 Re: FC Barcelona
Tacno je da se pisalo o toj mogucnosti ali UEFA je rekla da nema govora da se njima ne ustupi stadion dva dana prije jer su to pravila koja su prihvacena od svih saveza. Znaci ni Athletic ni Barcelona ni Spanski savez nisu mogli nista uraditi po tom pitanju.ultima_palabra wrote:Ne znam za to, u Marci sam čitao da su iz Athletica predložili taj termin i da su ovi odbili.
- Charuga
- Globalni moderator
#10823 Re: FC Barcelona
Eto, ipak nije lazno divljenje i sazaljenje ... 
- hordash
#10824 Re: FC Barcelona
Ma Pep tako hvali svakog protivnika, nista novo. Ne kazem da nisu nikako zapinjali i da su igrali k'o na terminu. Ono sto sam rekao je da su odigrali jednu prosjecnu utakmicu, bez da su se previse umarali i ganjali protivnika kao sto to inace imaju obicaj. Upravo iz Guardioline izjave mozes skontati da su se igraci Athletica vise trudili i trcali i da su time dali lekciju igracima Barselone koja se nije toliko trudila i trcala.missko wrote:Evo sta i Pep kaze ako je s pola snage onda ja nemam pojma.hordash wrote:Vidio si da ga je vukao rukama, mali ga prosao, odjednom stao i ovaj ga s ledja nabio i bilo je materijala da se svira penal. Doduse, nije neki strasan prekrsaj u pitanju, ali sudija sigurno nije napravio katastrofalnu gresku sviravsi ga. Sto se tice trcanja, Messi odigrao jednu od nonsalantnijih utakmica sezone, kao i mnogi drugi. Nije bilo prevelikog ganjanja protivnika po terenu kao inace. Jednostavno, utakmica odigrana sa nekom nonsalancijom dovoljnom za pobjedu.
"Igrači Athletica dali su nam lekciju. Nevjerovatno je s kojim su intezitetom odigrali ovu utakmicu i to nakon teškog gostovanja u Njemačkoj. Odbrambeno smo bili na visini zadatka kao što to već dugo nismo. Bit će vrlo zanimljivo finale Kupa kralja protiv njih", rekao je trener katalonskog sastava.
Znaci morala je Barca zapet kao sto sam i rekao , i pobjeda jeste zasluzena ali da je to bilo tako nonsalantno kako prikazujete vala i nije.
- ultima_palabra
#10825 Re: FC Barcelona
Aha, hvala na info.skenderija04 wrote:Tacno je da se pisalo o toj mogucnosti ali UEFA je rekla da nema govora da se njima ne ustupi stadion dva dana prije jer su to pravila koja su prihvacena od svih saveza. Znaci ni Athletic ni Barcelona ni Spanski savez nisu mogli nista uraditi po tom pitanju.ultima_palabra wrote:Ne znam za to, u Marci sam čitao da su iz Athletica predložili taj termin i da su ovi odbili.