koja ti je doktorica to rekla?LONGMAN wrote:Meni je doktorica rekla da tri puta dnevno premazem limunovim sokom lice, al meni previse isusi kozu pa ne radim to, i zestoko mi budeDuctus Holedocus wrote:1.cime mogu izblijediti kozu lica (zbog pjegica)
2.kako da postignem porculanski izgled,kojim puderom(samo da ima moc prekrivanja)
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- alica.k
#10801 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
- Ductus Holedocus
#10802 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja isto pitanje postavljam milioniti put i cekam konacno odgovor 
- alica.k
#10803 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ako je to ovo za porculanski izgledDuctus Holedocus wrote:ja isto pitanje postavljam milioniti put i cekam konacno odgovor
dobar primer, puder koji dobro pokriva (ako imas masniju kozu onda matt), pa puder u prahu, a onda neko fino rumenilo.
- Ductus Holedocus
#10804 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
pitam cim da uklonim pjege.alica.k wrote:ako je to ovo za porculanski izgledDuctus Holedocus wrote:ja isto pitanje postavljam milioniti put i cekam konacno odgovor
dobar primer, puder koji dobro pokriva (ako imas masniju kozu onda matt), pa puder u prahu, a onda neko fino rumenilo.
a sto se pudera tice,nikad da potefim nijansu..ili sam zuta ili crna
- alica.k
#10805 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
pa kupi puder koji vuce na rozo?Ductus Holedocus wrote:pitam cim da uklonim pjege.alica.k wrote:ako je to ovo za porculanski izgledDuctus Holedocus wrote:ja isto pitanje postavljam milioniti put i cekam konacno odgovor
a sto se pudera tice,nikad da potefim nijansu..ili sam zuta ili crna
a sto se pjega tice, fade out. ne znam imal vise gdje kod nas kupiti.
ima i himalaya neku kremu za izbjeljivanje pjega.
ne znam sto bi to radila though, pjege su zakon, ja svoje volim
- LONGMAN
#10806 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Gore na Kosevu ne znam joj imealica.k wrote:koja ti je doktorica to rekla?LONGMAN wrote:Meni je doktorica rekla da tri puta dnevno premazem limunovim sokom lice, al meni previse isusi kozu pa ne radim to, i zestoko mi budeDuctus Holedocus wrote:1.cime mogu izblijediti kozu lica (zbog pjegica)
2.kako da postignem porculanski izgled,kojim puderom(samo da ima moc prekrivanja)
- Nisrin
#10807 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ductus Holedocus wrote:1.cime mogu izblijediti kozu lica (zbog pjegica)
Limun i sve kreme sa AHA kiselinama su dobre za izbjeljivanje, drzi pola sata-sat, a onda stavi neku masniju kremu...
Meni je pomoglo oko flekica od bubuljica, stvarno ih vise nemam!
Ja imam i Afloderm kremu- ona mi takodjer obnavlja kozu brze nego ijedna druga krema, ne stavljam je svaki dan, i ne stavljam je po cijelom licu, samo na "kriticne tacke" jer ima u sebi kortikosteroide i uzima se na recept...
Porculanski izgled- uzmi Max Fctor lasting performance, preko njega stavi translucent puder u prahu, recimo Manhattan ili Loreal i to je to!
Na Tvu koriste te kombinacije- doduse bez Manhattana, MF ili Dior pa imaju onaj "lutkasti izgled"
- alica.k
#10808 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ne bi ja afloderm (ako ne mora).
- Ductus Holedocus
#10809 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Izgleda ti se razumijes u farmacijualica.k wrote:ne bi ja afloderm (ako ne mora).
Sta je alfoderm ,sta ima tako zestoko u sebi
-
boracha
#10810 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
i ja podjoh pitat sta je s alfordermom, ja sam to jednom uzela za komarce, nije bilo ovo sto sam trazila i reko jel ima sta drugo, i cura mi dade to
- alica.k
#10811 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
pa napisala ti je nisrin. afloderm je kortikosteroid, i izdaje se samo uz lijecnicki recept (makar iz iskustva znam da daju i bez
, evo vidi i sta boracha kaze)
moja sestra je dobila afloderm za fleke sto je imala po tijelu i nista ih nije moglo izlijeciti, ne treba ti to.
ne se igrati za kortikosteroidima.
moja sestra je dobila afloderm za fleke sto je imala po tijelu i nista ih nije moglo izlijeciti, ne treba ti to.
- Ductus Holedocus
#10812 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
aaa,ne vidjoh da je spominjala steroide..Idem cijediti limun na licealica.k wrote:pa napisala ti je nisrin. afloderm je kortikosteroid, i izdaje se samo uz lijecnicki recept (makar iz iskustva znam da daju i bez, evo vidi i sta boracha kaze)
- alica.k
#10813 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ne znam sta da ti kazem, limun isusuje lice.
- LONGMAN
#10814 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
I ja sam koristila afloderm, i samo bubuljice one ogromne dobila. Ne pomaze, ako imas masnu kozu pasat ce ti limun ako je kao u mene, napravices gore.
Zavoli ih, one su dio tebe (ako su urodjene)
- alica.k
#10815 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
to sam i ja mislilaLONGMAN wrote:I ja sam koristila afloderm, i samo bubuljice one ogromne dobila. Ne pomaze, ako imas masnu kozu pasat ce ti limun ako je kao u mene, napravices gore.![]()
-
boracha
#10816 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
oj sad sam proguglala kortikosteroide, glavno je da na uputstvu pise da su nus pojave rijetke i blage...meni je rekla da je za alergije, ali i ja cesto u apoteci znam rec dajte mi nesto za ovo, dajte mi sta god za to...ili proguglam sta je dobro za to i to, zapisem, i trazim to u apoteci, mislim to vecinom i jesu lijekovi koji se uzimaju bez recepta...sorry sto sam bila malo vise off na make up temi 
- LONGMAN
#10817 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
alica.k wrote:to sam i ja mislilaLONGMAN wrote:I ja sam koristila afloderm, i samo bubuljice one ogromne dobila. Ne pomaze, ako imas masnu kozu pasat ce ti limun ako je kao u mene, napravices gore.![]()
Zavoli ih, one su dio tebe (ako su urodjene)nazalost, samo gore napravis. isusi povrsinu i onda se samo jos vise masti.
Ouu uzasa
- alica.k
#10818 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja ne volim te sto betoniraju, pa nisam rahat :S
al volim svoju masnu kozu
al volim svoju masnu kozu
-
boracha
#10819 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma nisi nikad rahat, opet prosijas kad tad
- LONGMAN
#10820 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
A ima li nacina da se ona iznutra hidratizira osim 2 l vode
to ne mogu
- alica.k
#10821 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ima naravno.LONGMAN wrote:A ima li nacina da se ona iznutra hidratizira osim 2 l vodeto ne mogu
teorija je da se na masnu kozu ide uljima
svejedno moras pit vodu
-
nera18
#10822 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Elf narucen za sve koji su pisali na pp 
Moja koza je kombinovana, t zona jako masna, obrazi recimo pa normalni i dugo sam mucila muku sa dehidriranom povrsinom... vise ne
ne koristiti agresivna sredstva na licu...gelovu za umivanje, isusivanje, kreme...
ne eksperimentisati s razlicitim proizvodima...remetimo balans koze i ona se jednostavno brani, najcesce ta dehidrirana bude masnija nego ranije
dakle, redovno ciscenje, ja eto to kozmeticarki prepustim, ona uradi ciscenje pa aromaterapiju (dakle ulja)
blagi sapun, blaga krema i sva ostala lijecenja idu iznutra...
dakle, stvarno sam imala strasnih problema s kozom...to ja radim
koja muka opet postaju ledja recimo
Moja koza je kombinovana, t zona jako masna, obrazi recimo pa normalni i dugo sam mucila muku sa dehidriranom povrsinom... vise ne
ne koristiti agresivna sredstva na licu...gelovu za umivanje, isusivanje, kreme...
ne eksperimentisati s razlicitim proizvodima...remetimo balans koze i ona se jednostavno brani, najcesce ta dehidrirana bude masnija nego ranije
dakle, redovno ciscenje, ja eto to kozmeticarki prepustim, ona uradi ciscenje pa aromaterapiju (dakle ulja)
blagi sapun, blaga krema i sva ostala lijecenja idu iznutra...
dakle, stvarno sam imala strasnih problema s kozom...to ja radim
koja muka opet postaju ledja recimo
- Cholina_Lokica
#10823 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Kod mene je ta opcija jako dobro upalilaalica.k wrote:ima naravno.LONGMAN wrote:A ima li nacina da se ona iznutra hidratizira osim 2 l vodeto ne mogu
teorija je da se na masnu kozu ide uljimae sad, to u praksi, pa hajmo reci da djeluje, al nije nista spektakularno.
svejedno moras pit voduto je zdravo. ne 2l, nego kad si zedna
Ako ne stavim puder ne umasti se nikako, sa puderom skroz malo... A sad sam uzela neki manhatan puder, tecni prvi put u zivotu
-
Maybach
#10824 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Koja kozmeticarka????Gdje ima neko bas dobar za te stvari?
-
nera18
#10825 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
e to ti je sad sve licni izbor i ono sto ocekujes...ja idem kdo teta jasne na dobrinju godinama, teta mi se bas posveti, detaljno ocisti, prezadovoljna samMaybach wrote:Koja kozmeticarka????Gdje ima neko bas dobar za te stvari?