Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
shandrprcSA

#10801 Re: Migranti u BiH

Post by shandrprcSA »

vjesticanametli wrote: 03/03/2020 22:07 Odakle ovo prepisa jetima ti :lol:
Dovimo s flasom korone :D
:D
vjesticanametli

#10802 Re: Migranti u BiH

Post by vjesticanametli »

Pa znam da nije ona pisala hehehe znaci krade s fb :lol:
StelaVrti

#10803 Re: Migranti u BiH

Post by StelaVrti »

:run:
sadie_forever wrote: 03/03/2020 22:05 Ne plašim se corone. Ni smrti, jednom se umrijet mora svakako.
Plaši me krutost u srcima, hladnoća u dušama, sebičluk i zadrtost, plaši me "ja pa ja", plaše me siti a pohlepni stomaci, ruke koje rijetko grle a ka svemu hrle, da napune torbe, sobe, podrume a prazna kamena srca nose. Bolesna!
Ne plašim se corone. Ne, vallahi, ni na kraj mi pameti nije. Putujem, hodam, radim, djecu sa sobom vodim, kupujem što moram za danas samo, ko i prije.
Jedan je nad nama, ne zaboravi.
Njegovo određenje niko odgodio nije. Niti promijenio. Sem dova.
A doviti se mora i s coronom i bez nje.
Plaši me zulum i naša oguglalost, ravnodušnost, nemar.
Plaše me suze jetima....nedužnih. A toliko ih ima....
Koji si ti trol, za nevjerovati

Mene plašiš ti i ljudi plitki i zadojeni kao ti, uhljebljeni u nekoj državi, bez stida i srama se dovlače na forum da nam kažu kako smo mi fašisti, racisti, bez srca, oguglali, nemarni.
Nama koji smo rat ratovali, krv proljevali i ostali ovdje, da bi se ti kurčila po svijetu.
Mene plaši da pojedinac kao ti ima više moći i jebe ovaj forum mjesecima i nikoga nije briga
Mene plači da ublehe kao ti mogu napraviti toliko štete da ni 100 pametnih ne može popraviti.

Da, kad skontam, corona je za tebe malo dijete
:run:
shandrprcSA

#10804 Re: Migranti u BiH

Post by shandrprcSA »

vjesticanametli wrote: 03/03/2020 22:12 Pa znam da nije ona pisala hehehe znaci krade s fb :lol:
znam jedno :D ako ista dohaka corona virusu to ce biti nasa sadeta :D :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10805 Re: Migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Ovakve ko sadeta raskuce ono sto su 3 generacije stvarale :D
vjesticanametli

#10806 Re: Migranti u BiH

:lol: :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#10807 Re: Migranti u BiH

Post by bitanga_sa_otesa »

nemojte tako ona slikaVA :lol:
vjesticanametli

#10808 Re: Migranti u BiH

Jeb se :lol: zagrcnuh se
Naslovnica

#10809 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

Koja patetika :-)
Pa đe su pošli, eno Turske majke, velesila, najjači muslimani na dunjaluku, sultan Erdogan...
Da ne spominjem Zaljevske ultrabogate države, zlato, nafta, ne znaju šta će od para...
I opet svi u Evropu?!
Pa zašto, pobogu?!
muha_sa

#10810 Re: Migranti u BiH

Post by muha_sa »

sadie_forever wrote: 03/03/2020 22:05 Ne plašim se corone. Ni smrti, jednom se umrijet mora svakako.
Plaši me krutost u srcima, hladnoća u dušama, sebičluk i zadrtost, plaši me "ja pa ja", plaše me siti a pohlepni stomaci, ruke koje rijetko grle a ka svemu hrle, da napune torbe, sobe, podrume a prazna kamena srca nose. Bolesna!
Ne plašim se corone. Ne, vallahi, ni na kraj mi pameti nije. Putujem, hodam, radim, djecu sa sobom vodim, kupujem što moram za danas samo, ko i prije.
vjesticanametli wrote: 03/03/2020 22:12 Pa znam da nije ona pisala hehehe znaci krade s fb :lol:
:lol: :lol: :lol:

Da sam na sadetinom mjestu sad bi se samobanovo i NIKAD se više ne bih registrovo na ovaj forum

Stid bi me bilo
StelaVrti

#10811 Re: Migranti u BiH

Post by StelaVrti »

_BataZiv_0809 wrote: 03/03/2020 22:18 Ovakve ko sadeta raskuce ono sto su 3 generacije stvarale :D
one što raskuće ne sjede na klixu u iščekivanju postova :D
ovi kao sadia, u nedostatku ičega smislenog i dobrog u njihovim žalosnim životima, sjede očajni na klixu u nadi da će im se citirati post :D
sadie_forever

#10812 Re: Migranti u BiH

Post by sadie_forever »

muha_sa wrote: 03/03/2020 22:23

Da sam na sadetinom mjestu sad bi se samobanovo i NIKAD se više ne bih registrovo na ovaj forum

Stid bi me bilo
Whaat? Kako Sam ukrala Ako Sam copy paste ,nisam napisala da Sam ja licno autor
escobar__

#10813 Re: Migranti u BiH

Post by escobar__ »

Na spolovilo nataknem i Saru Sabri.
Naslovnica

#10814 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

OndaK se stavi pod navodnike ili link. Nevermind.
Doduše, i ova srbijanka Sanela je migrant iz Sandžaka, pa vjerovatno suosjeća sa ilegalcima iz Bangladeša&co.
HakanSukur

#10815 Re: Migranti u BiH

Post by HakanSukur »

Doviti se može, ali to je krik nemoćnih, vapaj onih koji sami ništa ne mogu, pa se oslanjaju na Velikog Brata da završi stvar, mada je On sve već zapisao i onda mora demantovati samog sebe da im udovolji ili ih je programirao da traže već zapisano...

A sad' ozbiljno, virusi krunaste građe, poznatiji kao Corona virusi, su prilično benigni sa mizernom stopom mortaliteta i za ljude iznad 70 godina, sa hroničnim oboljenjima, ovaj SH-19 je i među tim tipom virusa ispod prosjeka.

Laički rečeno, blaži oblik gripe, ali pošto je kineski produkt, mediji plaše neuke mase i generiraju profit farmaceutskoj i trgovačkoj branši, prešućujući da sezonske gripe odnesu drastično veći broj života.
muha_sa

#10816 Re: Migranti u BiH

Post by muha_sa »

sadie_forever wrote: 03/03/2020 22:27
muha_sa wrote: 03/03/2020 22:23

Stid bi me bilo
Whaat? Kako Sam ukrala Ako Sam copy paste ,nisam napisala da Sam ja licno autor
Naslovnica@ ti je odgovorio
manijak1

#10817 Re: Migranti u BiH

Post by manijak1 »

:oops: jbg sad , otkud ih u Bileći :?
al najveća fora kad im neko da pare ne dobije maramice :D
juče se potukli u Sarajevu , neki dan u Tuzli ,konstantno prave probleme stanovništvu .
mobitelišu :D đe stignu , kažu ko lafo hoće u Italiju.
Svaki pušku može nosit :oops:
sadie_forever wrote: 03/03/2020 22:27
sadie_forever wrote: 03/03/2020 22:05 Whaat? Kako Sam ukrala Ako Sam copy paste ,nisam napisala da Sam ja licno autor
Nevažno , al eto ja za njih nemam previše razumijevanja .
felipe kajetano

#10818 Re: Migranti u BiH

Post by felipe kajetano »

Ovo se ne moze zaustaviti bez 10 000 mrtvih u Grckoj, tek bi tada bagra mozda oHanula, samo nas Janis sa mitraljezom moze spasiti..porodice iz Sirije sa djecom pustiti, ove sa maksericama u dresovima zabarskih klubova poslati nazad u Maroko i vozdra, ili metak u celo...druge nema..i to ce Evropa morati na kraju da uradi u to ne sumnjam, bar se nadam da tamo jos ima nekog sa jajima..
zrakomlat

#10819 Re: Migranti u BiH

Post by zrakomlat »

shandrprcSA wrote: 03/03/2020 22:10
vjesticanametli wrote: 03/03/2020 22:07 Odakle ovo prepisa jetima ti :lol:
Dovimo s flasom korone :D
:D
Al gledaj ti slika od prije par godina. Nikada neću shvatiti zašto ljudi ova sranja lijepe po Facebooku, a znaju da su neke nasumične slike, da nemaju ovi ljudi nikakve veze s onim što kidišu na grčku granicu. Tačno treba prijaviti ovakve vijesti pa sa ih facebook ukine, ako bude dovoljno prijava. Hebanje u zdrav razum. Al ne sumnjam da ima dovoljno bezmozgonja koji će podijeliti post misleći da hvata sevab kakav.
Naslovnica

#10820 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

Ja zaista i iskreno mislim da nema potrebe da se osvrćemo ili prozivamo nekoga u smislu da li je post iz glave ili copy-paste.
Fakat nije bitno i mislim da @sadie_forever i nije to postala kao da je iz njene glave, bar sam tako ja shvatio, čitajući na prvu. :thumbup:
Mislim da se treba vratiti na suštinu problema.
StelaVrti

#10821 Re: Migranti u BiH

Post by StelaVrti »

Naslovnica wrote: 03/03/2020 22:34 OndaK se stavi pod navodnike ili link. Nevermind.
Doduše, i ova srbijanka Sanela je migrant iz Sandžaka, pa vjerovatno suosjeća sa ilegalcima iz Bangladeša&co.
"A ljudi sjede nepokretni. Noge prekrštene, misli dosadno nejasne kao polubijeli dim što se provlači okolo. Lica se ne razaznaju, čalme i fesovi na čas se čudno izduže, protegnu, dobiju fantastične izglede, neko se iskašlje, a za "odžakom" zazveči džezva, Rasime, jednu i dva."
Vrijeme stoji, ljudi stoje, sve je statično. Ispijaju se kafe i svijaju cigare "tančice". Neka mrtvost vlada unaokolo, govor se vaja lijeno, samo ponekad se od usta otkine: "Jah, jah", pa opet zavlada beskrajna dosada."

Tako ti one suosjećaju, posebno po forumima i drugim društvenim platformama :D
Naslovnica

#10822 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

felipe kajetano wrote: 03/03/2020 22:40 Ovo se ne moze zaustaviti bez 10 000 mrtvih u Grckoj, tek bi tada bagra mozda oHanula, samo nas Janis sa mitraljezom moze spasiti..porodice iz Sirije sa djecom pustiti, ove sa maksericama u dresovima zabarskih klubova poslati nazad u Maroko i vozdra, ili metak u celo...druge nema..i to ce Evropa morati na kraju da uradi u to ne sumnjam, bar se nadam da tamo jos ima nekog sa jajima..
Slažem se, samo izbjeglice iz ratom zahvaćenih područja (Sirija i donekle Afganistan), i to isključivo s ID dokumentima tipa pasoš ili LK.
Ostali odjebaus.
I nikakav azil ili slično, nego kada se završi belaj, razligu, kao što su naš narod vraćali nazad.
Naslovnica

#10823 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

A ako Njemačkoj treba radna snaga, onda fino Njemačka organizuje u Bangladešu, Maroku, Tunisu, Pakistanu...procedure za legalne ulazne vize za rad, razgovore, papire i sve kako i mi ovdje radimo i kroz šta prolazimo.
StelaVrti

#10824 Re: Migranti u BiH

Post by StelaVrti »

Naslovnica wrote: 03/03/2020 22:44 Ja zaista i iskreno mislim da nema potrebe da se osvrćemo ili prozivamo nekoga u smislu da li je post iz glave ili copy-paste.
Fakat nije bitno i mislim da @sadie_forever i nije to postala kao da je iz njene glave, bar sam tako ja shvatio, čitajući na prvu. :thumbup:
Mislim da se treba vratiti na suštinu problema.
Ljudi kao ona i jesu suština problema!
Upadaju i trolaju, nameću svoje i ne odustaju, ne trude se da sagledaju ičiju stranu osim njihove, istrenirani i ispranog mozga, nazivaju ljude drugačijeg nazora fašistima i racistima držeći govore kako bi se mi trebali ponašati, prvenstveno gurajući vjeru pod svačiji nos!
Fakat je bitno, jer je tema ozbiljna, a ona je spušta na nivo šprdačine, govoreći da smo svi fuj jer ne želimo ilegalne migrante na svakom čošku!
Naslovnica

#10825 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

Naravno, onaj ko hoće da radi u Njemačkoj i ko ima kvalifikacije za to, taj neće ići pješke preko 7 gora, preko 7 mora, gađati molotovljevim koktelima grčku policiju, ponašati se kao divljak, prositi po BiH, drogirati se...
Nemojmo se zavaravati ili lagati sami sebe i druge - 99% ovih što ih gledamo na TV su klošari koji žele da se dočepaju zapada, da dudlaju šišu po cijeli dan, da bubaju lokalne plavuše i da žive od socijale i mutnih poslova. Nisu ovo nikakvi radnici.
Locked