Ranjeni bosnjacki umdunkemm3 wrote:
PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
hellue
#10801 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
VjecitiStudent
#10802 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Hebala vas više i izlaznost, koja uopće nije loša, što će se pokazati kada konačno budu poznati rezultati popisa.
-
Nero Histrion
#10803 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Anketa sa Pala i iz Lukavice na FTV veceras ... mnogima je Dodo heroj, dika i uzdanicaJoseMujica wrote:varaš se ...nije problem Dodik već su problem njegovi glasači koji žele njega onakvog kakav jeste. Isti je slučaj ovdje kod nas...nije nama toliki problem Neonko, Slučajni ili Tornjak već smo problem mi koji ih zaokružimo na listiću ili još poraznije ne želimo da izađemo na izbore.emmir1 wrote:Pogledah Dodika , govno ko govno nema se tu šta puno reći.
Sada je počeo i o etničkom čišćenju Srba od strane Bošnjaka , pa kao da je neko glup pa zaboravio šta se dešavalo.
Dodik ima luksuz da bude sirovina i seljak , da svojim biračima prodaje muda pod bubrege , dovoljno je da kaže oni hoće da je ukinu a ja ne dam.
Duška ga izvozala sa ekonomskim pitanjima ali on tjera svoje.
Nego nije nama problem Dodik problem su naši političari kojima je jedina strategija kako ukrast više para.
Kada se pojavi jedan lider koji će imati jasnu strategiju , Bosna i Hercegovina i ekonomija.
Pa kaže RS neće niko da ukine jer ona je želja srpskog naroda u BiH , mi želimo jaču RS i jaču Federaciju.
Da stalno ponavlja da niko ne želi da ukine RS i da samo reže lopove po Federaciji te radi na poboljšanju ekonomskih prilika.
Tako će Dodiku glavno oružje da uzme , te će njegove kabadahijske izjave da budu potpuno besmislene , te ga pritisnemo u čorsokok sa ekonomijom i tu bi mu bio kraj.
Ovakav Dodik je problem za sve , i za nas i za Srbe .
Sada do izbora će da bude svako malo nema Bosne , poslije izbora malo Dedinje , malo vila na Kipru.
Ali jebiga kada to našima odgovara , samo neka su u foteljama i neka ide u krug.
-
palermo
#10804 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Vala baš, skrenuste sa teme.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Kako nema kada nas istorija ući da je rat zaustavljen vanjskim uplitanjem? Problem je što političari iz reda Bošnjaka idu linijom manjeg otpora pa ne znaju odgovoriti jednom prije svega bahatom političaru iz entiteta RS. Mislim da bi sasvim legitimno bilo tražiti od supotpisnica Dejtona da zaustave takvo otvoreno zagovaranje rspada BiH jer se upravo zbog toga ratovalo. Drugo, tražio bih recimo od Turske i ostalih prijateljskih zemalja da pošalju dodatne vojne savjetnike pri ambasadama (vojni ataše) koji bi bili u direktnoj vezi sa ovlaštenim predstavnikom i koordinacionim tijelom. Za početak.
P. S Skrenusmo sa teme, sorry.
Nego, samo hotio reći da se slažem sa ovim što si napisao.
P.S
zapravo, nešto mislim i nije baš toliko skretanje sa teme
- guber90
#10805 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
http://www.tuzlanski.ba/izdvojeno/89-iz ... video.html
Kako je sada ovaj lik odgovoran za terorizam, kada je bio u zatvoru drugi dan protesta, a treci dan je bio samo 5 minuta ispred zgrade vlade, kada ga narod izvizdao, ne branim ga niti ista slicno, ali logikom stvari i mene mogu optuziti za terorizam, jer sam bio tu i jos ako negdje na nekom snimku bjezim od suzavca, nema mi onda ni suditi odma maksimalna robija
.
Druga stvar koja je zanimljiva, a to je da se na 3:27 ovog video snimka vidi da Aldin baca kamenje na kordon policije, a prica sasvim druga, al opet ko bi to priznao i jos javno
.
http://www.youtube.com/watch?v=TgHMLtEI0GI&t=208Policijska istraga o protestima u Federaciji privodi se kraju. Prikupljena je obimna dokumentacija, audio i video zapisi koji su policiji poslužili da identifikuje huligane odgovorne za paljenje državne imovine i napade na policiju.
Pojedincima koji su aktivno učestvovali u rušilačkom piru, prijete kazne za krivično djelo terorizma. TV 1 nezvanično saznaje da je među osumnjičenima i Aldin Širanović vođa neformalne Facebook grupe "Udar". Opširnije u video prilogu...
Kako je sada ovaj lik odgovoran za terorizam, kada je bio u zatvoru drugi dan protesta, a treci dan je bio samo 5 minuta ispred zgrade vlade, kada ga narod izvizdao, ne branim ga niti ista slicno, ali logikom stvari i mene mogu optuziti za terorizam, jer sam bio tu i jos ako negdje na nekom snimku bjezim od suzavca, nema mi onda ni suditi odma maksimalna robija
Druga stvar koja je zanimljiva, a to je da se na 3:27 ovog video snimka vidi da Aldin baca kamenje na kordon policije, a prica sasvim druga, al opet ko bi to priznao i jos javno
- Jedaj
#10806 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Poruka jednog od ucesnika Plenuma u Tuzli! STA DRUGO RECI NEGO BRAVO!
Upravo sam se vratio sa Plenuma u Bosnakskom Kulturnom Centru u Tuzli. Odluka je donesena da se ponovo izadje na ulice jer vlasti su ponovo krenule da maipulisu i izigravaju protestante. Organi vlasti ne ispunjavaju zahtjeve protestnata i jos se protersti nisu ni zavrsili a vec odricu da urade bilo sto sto je dogovoreno. ZATO JE TUZLANSKI PLENUM DONIO ODLUKU SUTRA U
13 SATI MASOVNO PONOVO IZACI NA ULICE.
Velicanstveno je bilo cuti nekoliko hiljada ljudi koji su apelovali na jedinstvo i zajednistvo u daljem radu plenuma i protesta u cijeloj Bosni. Velicanstveno je i to da nije bilo nikakvih politickih niti nacionalnih provokacija nego se sve svodilo na zahtjeve koji ce donijeti bolje sutra za svakog covjeka, gradjanina Bosne i Hercegovine. Bosansko proljece je po svemu sudeci tek krenulo. Prema obimu i programu Plenuma se moze vidjeti da su zahtjevi ozbiljno formulisani i sve bolje organizovani. Plenumi organiziraju svoje komisije i tijela te na taj nacin pokusavaju da pariraju jalovim i neefikasnim vlastima. Intelektualci se sve vise prikljucuju i daju i znanstveno-tehnicku podrsku skupovima koji od sirove sile poolagano prelaze u organizovanu i visoko diferenciranu silu naroda u BiH. Komunikacija i uvezanost medju Plenumima je sve bolja. Poruke podrske dolaze iz cijelog svijeta. Koliko iz okolnih zemalja ali i od bosanske Dijaspore kao i od gradjana i vlada Evropskih i Americkih drzava.
Bosansko proljece je pocelo i nece se zaustaviti zasigurno u narednih nekoliko mjeseci. Promjene koje se traze nisu samo puke smjene pojedinaca nego se traze sistemske promjene koje ce omoguciti da ovaj narod i ova zemlja napokon izadju iz ove dugotrajne krize. Sada se najvise insistira na ljudskim i gradjanskim pravima. trazi se postivanje volje naroda. Trazi se obnavljanje svih principa odluke referenduma od 1. marta 1992. Covjek ne moze nista drugo nego da bude ponosan da ucestvuje aktivno u ovim istorijskim promjenama na bolje u Bosni.
Upravo sam se vratio sa Plenuma u Bosnakskom Kulturnom Centru u Tuzli. Odluka je donesena da se ponovo izadje na ulice jer vlasti su ponovo krenule da maipulisu i izigravaju protestante. Organi vlasti ne ispunjavaju zahtjeve protestnata i jos se protersti nisu ni zavrsili a vec odricu da urade bilo sto sto je dogovoreno. ZATO JE TUZLANSKI PLENUM DONIO ODLUKU SUTRA U
13 SATI MASOVNO PONOVO IZACI NA ULICE.
Velicanstveno je bilo cuti nekoliko hiljada ljudi koji su apelovali na jedinstvo i zajednistvo u daljem radu plenuma i protesta u cijeloj Bosni. Velicanstveno je i to da nije bilo nikakvih politickih niti nacionalnih provokacija nego se sve svodilo na zahtjeve koji ce donijeti bolje sutra za svakog covjeka, gradjanina Bosne i Hercegovine. Bosansko proljece je po svemu sudeci tek krenulo. Prema obimu i programu Plenuma se moze vidjeti da su zahtjevi ozbiljno formulisani i sve bolje organizovani. Plenumi organiziraju svoje komisije i tijela te na taj nacin pokusavaju da pariraju jalovim i neefikasnim vlastima. Intelektualci se sve vise prikljucuju i daju i znanstveno-tehnicku podrsku skupovima koji od sirove sile poolagano prelaze u organizovanu i visoko diferenciranu silu naroda u BiH. Komunikacija i uvezanost medju Plenumima je sve bolja. Poruke podrske dolaze iz cijelog svijeta. Koliko iz okolnih zemalja ali i od bosanske Dijaspore kao i od gradjana i vlada Evropskih i Americkih drzava.
Bosansko proljece je pocelo i nece se zaustaviti zasigurno u narednih nekoliko mjeseci. Promjene koje se traze nisu samo puke smjene pojedinaca nego se traze sistemske promjene koje ce omoguciti da ovaj narod i ova zemlja napokon izadju iz ove dugotrajne krize. Sada se najvise insistira na ljudskim i gradjanskim pravima. trazi se postivanje volje naroda. Trazi se obnavljanje svih principa odluke referenduma od 1. marta 1992. Covjek ne moze nista drugo nego da bude ponosan da ucestvuje aktivno u ovim istorijskim promjenama na bolje u Bosni.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10808 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
tuzla lajk
- O'zone
- Globalni moderator
#10809 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Tuzla
Nema odustajanja 
-
Aspekt
#10810 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ima li ijedan prijemer da neko od tzv bosnjackih politicara ikada rekao nesto protiv Dodika , protiv genocidne rs i na kraju krajeva protiv Mladica i Karadjica . Ima li ijedan Bosnjak medju politicarima koji je ikad ijednu rekao protiv cetnika . hvala !!
-
Aspekt
#10811 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Styling wrote:McMoy wrote:...Može!Styling wrote:
Mozemo li jednom za svagda da rascistimo - NISAM U SDP-u. Nisam ni u jednoj stranci. Samo iznosim svoje misljenje i stavove, sto je moje demokratsko pravo kao sto je i tvoje pravo da se ne saglasis sa mojim misljenjem ali bez etiketiranja. Moze?
Nema sanse! Ja sam ljepsa od nje!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Aspekt
#10812 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ko je neonko ? oli bakir oli fahra lopov crnogorac iz gusinjanagib uzbrdica wrote:Zhiku Neonka shto on danas nekom prijeti novcanim kaznama![]()
ebo li ga Shaja u usta frljava
-
hellue
#10813 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ko je ovaj sad NVO ublehas Zoran Ivancic, odakle dolaze ovi stakori vise???
-
Nero Histrion
#10814 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Evo primjer: Zlaja tuzio Dodikovu stranku i SNSD izbacen 2010.godine iz Partije evropskih socijalista. Kasnije se opet sjaranili, podgrijali ljubav sta li, pa Zlaja Dodiku pomogo da ukloni Sarovica. Danas Dodik izjavio da ce, zbog toga, on pomoci Lagumdziji da ukloni Radoncica.Aspekt wrote:Ima li ijedan prijemer da neko od tzv bosnjackih politicara ikada rekao nesto protiv Dodika , protiv genocidne rs i na kraju krajeva protiv Mladica i Karadjica . Ima li ijedan Bosnjak medju politicarima koji je ikad ijednu rekao protiv cetnika . hvala !!
Ima jos slicnih svijetlih primjera.
Last edited by Nero Histrion on 17/02/2014 23:46, edited 1 time in total.
- Janjicar
#10815 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ima Sefer HalilovicAspekt wrote:Ima li ijedan prijemer da neko od tzv bosnjackih politicara ikada rekao nesto protiv Dodika , protiv genocidne rs i na kraju krajeva protiv Mladica i Karadjica . Ima li ijedan Bosnjak medju politicarima koji je ikad ijednu rekao protiv cetnika . hvala !!
- vatrogasac
#10816 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
O'zone wrote:TuzlaNema odustajanja
- emigrazione
#10817 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Sad ce vicevi o plenumima 
-
Aspekt
#10818 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Uvijek sam govorio da ni po koju cijenu ne bi bio u kozi ,, nasih ,, puu pu politicara . Vrag je doso po svoje . Protesti tek pocinju . Oni su podcijenili Bosancerose . Gladan covjek koji gleda gladno dijete nije vise glupi bosanac kojeg mozes vjecno zajebavati . Samo cekam kada ce politicari poceti bjezati sa koferima para kao u filmovima . Samo cekam kada ce nasa olos i bagra od politicara doci u iste izbjeglicke centre u kojije su dolazili logorasi iz Manjace i Omarske u njemackoj i svedskoj i traziti azil
Gledam ih kako kukaju i traze azil jer bjeze od naroda a svabo ih vraca sa prvim busom nazad .
pivu sam ohladio kokice se kokaju , mayku vam banditsku vama i genocidnoj rs koju ste stvarali pregalacki
-
hellue
#10819 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
I zasluzili su ih...emigrazione wrote:Sad ce vicevi o plenumima
- Janjicar
#10820 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ima li snimak gdje je rekAo Duski kozo ili nesto tako ?
- Janjicar
#10821 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Anketa je zavrsila ne znam sta vise hoces na forumu? Vracaj se u stab ponovo... Dosado Bozijahellue wrote:I zasluzili su ih...emigrazione wrote:Sad ce vicevi o plenumima
-
Aspekt
#10822 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Sefer nije politicar u pravom smislu rijeci , nikad nije bio clan predsjednistva , niti ministar niti bilo sta . Sefer je heroj , Sefera su bosnjacki politicari tj SDA i Alija smjenili u sred rata jer je htio cjelovitu BiH .Janjicar wrote:Ima Sefer HalilovicAspekt wrote:Ima li ijedan prijemer da neko od tzv bosnjackih politicara ikada rekao nesto protiv Dodika , protiv genocidne rs i na kraju krajeva protiv Mladica i Karadjica . Ima li ijedan Bosnjak medju politicarima koji je ikad ijednu rekao protiv cetnika . hvala !!al steta sto je njegova stranka vec odavno k*rceva prašina
- Janjicar
#10823 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Znas li ti sta je uopste rijec politicar ?Aspekt wrote:Sefer nije politicar u pravom smislu rijeci , nikad nije bio clan predsjednistva , niti ministar niti bilo sta . Sefer je heroj , Sefera su bosnjacki politicari tj SDA i Alija smjenili u sred rata jer je htio cjelovitu BiH .Janjicar wrote:Ima Sefer HalilovicAspekt wrote:Ima li ijedan prijemer da neko od tzv bosnjackih politicara ikada rekao nesto protiv Dodika , protiv genocidne rs i na kraju krajeva protiv Mladica i Karadjica . Ima li ijedan Bosnjak medju politicarima koji je ikad ijednu rekao protiv cetnika . hvala !!al steta sto je njegova stranka vec odavno k*rceva prašina
Pitao si Bosnjacki politicar a prema tvojoj logici ispadne da je politicar samo osoba koja je bila clan predsjednistva, ministar.
Covjek ima svoju stranku, ima svoje ministre u vladama kantona, on je bio ministar ako nisi znao u FBiH... Ne provaljuj se.
-
hellue
- snaga_znanja
#10825 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Sta ste usutili? Svi iz centrala osluskujete epilog razgovora...