Ukrajina

Post Reply
Kikibombona

#10801 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

licencirani wrote:
to su obicne hinjave justifikacije ruske politike...
Rusi su oholi prema Cecenima, Kinezi prema Tibetancima, Ameri prema Kubancima itd.

Rusi su takvi kakvi su.

Moras biti glup i provocirati 100 puta jaceg od sebe.

Cecenska politika treba gajiti prijateljstvo sa Rusijom. Ne postoji druga opcija.
Avetinho

#10802 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Kikibombona wrote:
licencirani wrote:
to su obicne hinjave justifikacije ruske politike...
Rusi su oholi prema Cecenima, Kinezi prema Tibetancima, Ameri prema Kubancima itd.

Rusi su takvi kakvi su.

Moras biti glup i provocirati 100 puta jaceg od sebe.

Cecenska politika treba gajiti prijateljstvo sa Rusijom. Ne postoji druga opcija.
Ne trebas ga ni provocirati, samo se dobro naguzit Rusima pred izbore i kad Putinko pomisli da bi mogao imati problema kod kuce.

Kukala im majka kome su rusi komsije.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10803 Re: Ukrajina

Post by Truba »

jefferson wrote:
Sto ne uporedis vojne budzete SAD-a i Rusije pa kazes lijepo da rusi imaju 10 puta manji budzet al' eto k'o imaju ideje al' ameri nemaju.

Slobodno ovo izjavi, imao si vec bisera na ovoj temi (Odesa-grad heroj, 50:0 itd :lol: )
Ja jos ne cu za americkog dizajnera aviona da je prebjegao u Rusiju (SSSR), ali ih zato brdo u Americi radi. Vjerovatno donjeli ideje iz Rusije :D
ja ne čuh ruske dronove koji ubijaju svatove po jemenu i afganistanu

potrebno je samo ispričati se i dati po 20 dolara porodicama poginulih

to je sve što imate... sve mjerilo vam je koliko je ljudi prebjeglo u ameriku zbog boljeg života i plata koji je leži na tjelesima milijuna ljudi pobijenih širom svijeta direktno i indirektno

gdje god amer naiđe ako mu nije po volji režim da potpomaže njihove kompanije kako bi ameri i doseljenici živjeli ko bubrezi u loju on posije mržnju iskopanu iz nekih starih povijesnih knjiga i instalira svoje poslušnike
kako bi se mogao hvaliti da milijuni ljudi hrle živjeti u SAD jer su bastion svega najboljega

zabravo i kad skontam ako lovac krene u lov najsigurnije je ptici biti na puščanoj svijevi
zato ljudi i hrle :D neće valjda ameri sami sebe bombardovati :D možda i hoće ko zna :D kad nestane meta
Avetinho

#10804 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Nevjerovatno!

Cak i na temi "Ukrajina" na kojoj bi trebalo da se diskutuje o Putinkovoj otimacini tudje teritorije, nadje se bruka "anticionista-antimiperijalista-antiglobalista" da potpuno zaborave rusku invaziju i diskutuje o americkoj politici u Jemenu.

Ko bi rekao da je Putinkov supak tako velik.
ylli

#10805 Re: Ukrajina

Post by ylli »

Kad procitam ovake navijanje Srba na stranu agresorske Rusije , svevise ubedjujem se da Srbi ostaju isti !
Challenger__

#10806 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

- Petoga maja, na BHRT-u, centralna tema "Globala" je bila drama u Ukrajini. Dešavanja je komentarisao gdin Mufid Memija. Oprostite mi na eventualnoj pristrasnosti, ali, mišljenja sam da on (i gdin Zlatko Dizdarević) predstavljaju sam vrh vanjskopolitičkog žurnalizma na prostorima ex-Jugoslavije:

Image

- analiza gdina Memije počinje od 4.10 minuta - GLOBAL -

_____

Svaka sličnost, da ne kažem istovjetnost mojih pogleda sa perspektivom uvaženog gospodina Memije je sasvim slučajna.
Avetinho

#10807 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

puch wrote:
Ja Sam Odavle wrote:Nevjerovatno!

Cak i na temi "Ukrajina" na kojoj bi trebalo da se diskutuje o Putinkovoj otimacini tudje teritorije, nadje se bruka "anticionista-antimiperijalista-antiglobalista" da potpuno zaborave rusku invaziju i diskutuje o americkoj politici u Jemenu.

možda njegov šupak i nije toliko velik koliko su njihove glave male, pa taman mogu da stanu :D
LOL!
exliberal-ex

#10808 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

jefferson wrote:

Ususkane pod hangarima? Ja sam vidio V-22 sa jedno 5 kg prasine na kontrolnoj tabli, o cemu ti svega ti?
Kakve ba komplikacije, pa zapadna tehnologija je u konstantnoj upotrebi u vojnim sukobima od 1991 godine (Irak, Somalija, BiH, Srbija, Irak, Afganistan) To je 23 godine ucenja na iskustvu. I da, uvijek ima problema, ali te probleme rjesavas u hodu jer je oprema u konstantnoj upotrebi. Ja sam vidjao F-15 sa 18,000 sati leta. Znas li koliki je zivotni vijek MIG-29? 2,400 sati leta.
Problem je na ruskoj strani, tj. totalno losa izrada aviona, ajlkavost u proizvodnji, pa onda u podrsci korisnicima. Pitaj samo nekog ko ima dodirnih tacaka sa time u HR i SRB pa ce ti reci koji je to haos kada trebas kupiti rezervnu gumu od Rusa ili motore. Ne zna se ko pije a ko placa. SRB je drzala MIG-29 6 mjeseci u hangarima jer Rusi nisu bili u stanju na vrijeme patrone za sjedista isporuciti. Prije 4-5 godina, isporucili Srbiji 10 rezervnih motora za MIG-29, kada su ih palili u Zarkovu, samo dva upalila regularno, 8 ih moralo ici na povrat itd.
Zato su Rusi uvijek prednost davali PVO, jer su znali da su tanki u zraku (bez obzira sto njihovi dizajneri fakat znaju nacrtat avion, ali tu se prica ne zavrsava).
Problem ruske avijacije datira jos od Staljina, kada je taj kreten zatvarao dizajnere kao sto su Antonov jer se bojao letenja. Ovi su bili svjetlosnu godinu ispred zapadnih kolega, ali Ruski problem je uvijek bio sto odluku sta treba avijaciji nisu donosili dizajneri, vojska, nego birokrate.
Jeffersone ispast ce da ja obozavam ruse zbog ovih rasprava ali.....kazes da si vidio osprej sa brukom prasine...mozad I jesi jel bio u letnom stanju?...sa druge strane to je hybrid avion/helicopter I pravljen je za rigidne uslove leta
Sto se tice zivotnog leta izmedju migova I f 16...oba aviona kad su prevljeni orginalni request je bio da moraju da izdrze oko 4000 sati leta, sad koliko se izdvaja na odrzavanje zavisi od drzava....I migovi 21 su poceli da lete 1960 I dan danas lete sa hiljadama sati leta...o tome negovoris.
Dvije stvari ovdje spominjes , kako je problematicno odrzavanje ruskih aviona i kako imaju slabu kvalitetu prozvoda.
Prvo treba da uporedimo dvije super sile I kako se odnose prema vojnoj industij, americka ekonomija najbolje radi kad je amerika u ratu...zasto ?....zato sto imaju ogromnu industriju koja je ovisna o ratnoj masinerij pa zato imamo mogucnost kupovine djelova na e bay-u ...ali nemoj da se zavaravamo o ruskoj industij. Koliko god da je ta industrija izgleda nesposobna u poredjenju sa americkom oni su I pored tih mana dokazali da mogu I dalje da proizvode vrhunske proizvode...suhoi avioni su u mnogim stvarima ako ne na istom nivou sa americkim onda vjerovatno I bolji od njih...
sam si spomenuo pvo...tu su godinama ispred zapada, amerika je definitvno jaca po pitanju mornarice mada po pitanju podmornica rusi imaju jaku osnovicu koja je bila dosta zapostavljena ali sad se dramaticno popravlja.
Uostalom za ratne uslove sta je bolje imat....rigidni kalasnjikov ili m16....pitaj mnoge marince koji su imali prilike da ih koriste od vijetnama do afganistana....ali ovo je tema ukrajina ne ko ima vecu cunu..

Maloprije rasprava na tv I jedna stara profesorica iz Toronta govori kako se rusija mora kaznit kako ih moraju natjerat da kontrolisu paramilitary jedinice...I raspricala se dok je drugi professor ( iz amerike ..zamisli. !) nije prekinuo I pitao a dali je potrebno da mi izvrsimo pritisak na ukrajinu da oni pocnu da kontrolisu svoje para militarne jedinice koje su isto tako mimo svakog sistema I koji se isto ako ne I gore ponasaju od ruskih paramilitarista...nije joj bilo milo kad je to rekao.
Ovo spominjem jer se sve vise pojavljuju glasovi pogotovo iz akademskih krugova koji su veoma kriticni prema zapadnoj politici I odnosu prema ukrajinskoj krizi
zilog

#10809 Re: Ukrajina

Post by zilog »

AleksoMKD wrote:Ukrajinci izgubili mislim da su oboreni PVO raketama Igla koje po PS-u nosi svako oklopno vozilo BMD poput onih koji su presli na stranu pro-Rusa u Slavjansku kao i ona 2 kamjona desnog sektora sa PVO i PT raketama koji su pogresno skrenuli kod Slavjanska pa su ih ovi zarobili.
Ti, zaista, vjerujes u ovo sto si napisao?
Da su se helikopteri i avioni, regularne ukrajinske vojske, obarali slucajno zarobljenim "iglama".
Samo reci, da znamo.

P.S. One cike, bez oznaka, koje su se setale po Krimu (a kasnije po ostatki istoka Ukrajine), nisu nista sa sobom donjele.
Slobodno napisi da nisu, cisto da svi znamo sa kim pricamo.
Avetinho

#10810 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Ama to je Teritorijalna Odbrana s PVO.
jefferson

#10811 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

exliberal-ex wrote:
jefferson wrote:

Ususkane pod hangarima? Ja sam vidio V-22 sa jedno 5 kg prasine na kontrolnoj tabli, o cemu ti svega ti?
Kakve ba komplikacije, pa zapadna tehnologija je u konstantnoj upotrebi u vojnim sukobima od 1991 godine (Irak, Somalija, BiH, Srbija, Irak, Afganistan) To je 23 godine ucenja na iskustvu. I da, uvijek ima problema, ali te probleme rjesavas u hodu jer je oprema u konstantnoj upotrebi. Ja sam vidjao F-15 sa 18,000 sati leta. Znas li koliki je zivotni vijek MIG-29? 2,400 sati leta.
Problem je na ruskoj strani, tj. totalno losa izrada aviona, ajlkavost u proizvodnji, pa onda u podrsci korisnicima. Pitaj samo nekog ko ima dodirnih tacaka sa time u HR i SRB pa ce ti reci koji je to haos kada trebas kupiti rezervnu gumu od Rusa ili motore. Ne zna se ko pije a ko placa. SRB je drzala MIG-29 6 mjeseci u hangarima jer Rusi nisu bili u stanju na vrijeme patrone za sjedista isporuciti. Prije 4-5 godina, isporucili Srbiji 10 rezervnih motora za MIG-29, kada su ih palili u Zarkovu, samo dva upalila regularno, 8 ih moralo ici na povrat itd.
Zato su Rusi uvijek prednost davali PVO, jer su znali da su tanki u zraku (bez obzira sto njihovi dizajneri fakat znaju nacrtat avion, ali tu se prica ne zavrsava).
Problem ruske avijacije datira jos od Staljina, kada je taj kreten zatvarao dizajnere kao sto su Antonov jer se bojao letenja. Ovi su bili svjetlosnu godinu ispred zapadnih kolega, ali Ruski problem je uvijek bio sto odluku sta treba avijaciji nisu donosili dizajneri, vojska, nego birokrate.
Jeffersone ispast ce da ja obozavam ruse zbog ovih rasprava ali.....kazes da si vidio osprej sa brukom prasine...mozad I jesi jel bio u letnom stanju?...sa druge strane to je hybrid avion/helicopter I pravljen je za rigidne uslove leta
Sto se tice zivotnog leta izmedju migova I f 16...oba aviona kad su prevljeni orginalni request je bio da moraju da izdrze oko 4000 sati leta, sad koliko se izdvaja na odrzavanje zavisi od drzava....I migovi 21 su poceli da lete 1960 I dan danas lete sa hiljadama sati leta...o tome negovoris.
Dvije stvari ovdje spominjes , kako je problematicno odrzavanje ruskih aviona i kako imaju slabu kvalitetu prozvoda.
Prvo treba da uporedimo dvije super sile I kako se odnose prema vojnoj industij, americka ekonomija najbolje radi kad je amerika u ratu...zasto ?....zato sto imaju ogromnu industriju koja je ovisna o ratnoj masinerij pa zato imamo mogucnost kupovine djelova na e bay-u ...ali nemoj da se zavaravamo o ruskoj industij. Koliko god da je ta industrija izgleda nesposobna u poredjenju sa americkom oni su I pored tih mana dokazali da mogu I dalje da proizvode vrhunske proizvode...suhoi avioni su u mnogim stvarima ako ne na istom nivou sa americkim onda vjerovatno I bolji od njih...
sam si spomenuo pvo...tu su godinama ispred zapada, amerika je definitvno jaca po pitanju mornarice mada po pitanju podmornica rusi imaju jaku osnovicu koja je bila dosta zapostavljena ali sad se dramaticno popravlja.
Uostalom za ratne uslove sta je bolje imat....rigidni kalasnjikov ili m16....pitaj mnoge marince koji su imali prilike da ih koriste od vijetnama do afganistana....ali ovo je tema ukrajina ne ko ima vecu cunu..

Maloprije rasprava na tv I jedna stara profesorica iz Toronta govori kako se rusija mora kaznit kako ih moraju natjerat da kontrolisu paramilitary jedinice...I raspricala se dok je drugi professor ( iz amerike ..zamisli. !) nije prekinuo I pitao a dali je potrebno da mi izvrsimo pritisak na ukrajinu da oni pocnu da kontrolisu svoje para militarne jedinice koje su isto tako mimo svakog sistema I koji se isto ako ne I gore ponasaju od ruskih paramilitarista...nije joj bilo milo kad je to rekao.
Ovo spominjem jer se sve vise pojavljuju glasovi pogotovo iz akademskih krugova koji su veoma kriticni prema zapadnoj politici I odnosu prema ukrajinskoj krizi
Ma jok bolan, uopste te ne svrstavam u neki "rusofilski" kamp, da sam te svrstao ne bi ni odgovorio.
Ja sam samo dao primjer V-22, koji je naravno bio u letnom stanju, ali nije to jedini primjerak koji sam vidio koji leti u takvom stanju.
MIG-21 i 29 su pravljeni za 2,400 sati leta, Americka vojska ima druge zahtjeve. F-18 je pravljen za 8,000 sati leta, mornarica je upravo poslala zahtjev Boeingu da ispita da li moze avion izdrazti izmedju 12,400 i 15,000 sati. F-15 je originalno zamisljen na 10,000 a F-16 na 6,000, s tim da se F-16 pokazao kao najizdrzljivija platforma. Na MIG-21 i 29, moras raditi komplet remont,tj. D-Check koji zahtjeva oko 30-40,000 sati rada. Na 4000 sati se avioni otpisuju. HR je upravo nadomjestila svoje MIG-ove koje su morali izbacti zbog sati leta, iako su bili usavrseni MIG-ovi na dio Lancer-R standarda.
Kupili su od Ukrajinaca neke Bis-ove koji imaju po 50-100 sati leta, i doveli ih na NATO standard komunikacije. To bi trebalo letiti do 2019.
MIG-29 je ista proizvodnja, iako je bolje uradjen od MIG-21. Ali sama cijena govori sto su toliko jeftini. Sukhoi su bolji, ali pokazatelj stanja Ruske thenologije je da Kina i Indija kupuju SU-30 sa zapadnom avionikom, vecinom Thales i Bofors.
Servis aviona nema veze sa time jel industrija najbolje funkcionise u ratu ili ne. Ameriku je rat u Afganistanu, a posebno onaj u iraku doveo u recesiju. To je staro rezonovanje koje je ostalo iz II sv. rata. Amerika je najveci ekonomski procvat dozivjela kada je skresala vojni budzet sa 6% na 2.9% tokom Bill Clintona. Vojna industrija vise kao ni jedna teska industrija, ne zahtjeva stotine hiljada radnika. Danas dron odradi ono sto je 100 B-17 bombardera radilo 1944 godine.
Stoga, odrzavanje ruskih aviona nema veze sa ratovima, nego sa nacinom poslovanja. To je kao kada kupujes Ladu i VW. Platis vise, oba se kotrljaju, oba ce te dovesti od mjesta A do mjesta B, ali kada se nesto pokvari, za VW imas djelove gdje hoces, kada hoces itd, za Ladu, jbg i ako dobijes upitan je kvalitet. Ja sam ti dao primjere koje znam, kako su se servisirali avioni itd.
Ruska mornarica je katastrofa, i uvijek je bila, osim podmornica. Rusi su imali balisticke projektile uvijek u rangu sa amerikancima, i skontali su da mogu parirati amerikancima u podmornickom ratu, a to je u hladnom ratu bio kljuc. Ipak mislim da je 20 godina zapostavljanja ostavilo previse traga, i stanje se mozda popravlja, ali 20g je 20g.
Sto se tice Ukrajine, u SAD se vodi zestoka rasprava na ovu temu, posebno kada je u pitanju akademska zajednica. CNN i FOX zajedno ne gleda milion ljudi, ali eto nesto kod nas ljudi zapeli za te TV stanice. Njihove vijesti nisu vijesti, nego ganjanje broja gledatelja, i oni ce uvijek prenositi samo negativne vijesti, bombasticne vijesti itd. Ko hoce nesto da sazna prati druge izvore.
Najzalosnije je sto je ovdje Putin kratkorocno vec pobjednik. ZNaci, hipoteticki, recimo da Ukrajina uspije odrzati izbore, vlada se uspostavi, itd, itd. Sta se desava? Rusija prodaje Ukrajini plin po trzisnim cijenama (jerbo nemaju svakako sta drugo prodat), Ukrajincima ce biti potrebna ogromna finansijska injekcija. Odu u MMF i Sv. banku, ovi kazu: OK, evo pare, ALI: Morate reformisati poreze, vojni budzet, obrazovanje, pravosudje itd. Sve je to OK< Poljska je to uradila 1991-1993, nezaposlenost skocila sa 3.2% na 18.9%, ali 1994 stali na svoje noge. Hocel Ukrajinci to moci izdrzat? Poljaci tada nisu imali izbora, Ukrajinci sada mogu birati: IMF i konkretne reforme, ili lak (korupljiv) novac iz Rusije? I tu je Putin nepojediv, jer na Zapadu postoji sistem koji mora odobriti pare, u Rusiji postoji samo jedan covjek koji daje pare. I on ce uraditi sve da Ukrajince ponovo okrene Rusiji.
krater

#10812 Re: Ukrajina

Post by krater »

Obuka Pravog Sektora

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Truba

#10813 Re: Ukrajina

Post by Truba »

djeca se igraju vježbanja za rat i seksa a kad bude puc puc ožeži ožeži onda će biti plači majko
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10814 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

priprema za odbranu domovine od agresora i unutrašnjih neprijatelja
Truba

#10815 Re: Ukrajina

Post by Truba »

vojnici u miru dižu plate i karaju kurave i niš ne rade a kad dođe rat opet se cvili trebaju podmetati pod tenkove
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10816 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

ma ne ... trebaju pustiti ruske imperijaliste da im raskomadaju državu i opet čizmom i tenkovskim gusjenicama zgaze vrat i slome kičmu
sinuhe

#10817 Re: Ukrajina

Post by sinuhe »

Uzas. Oruzje je znaci izaslo iz kasarni.
Ono sto oni trebaju je normalizacija pa kakva takva i raspisati izbore. Svakako je vec rijec o podijeljenoj zemlji. Jedino sto jos uvijek mogu je to da sprijece rat.
GAU8

#10818 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Ja Sam Odavle wrote:Nevjerovatno!

Ignorance is bliss
Renta

#10819 Re: Ukrajina

Post by Renta »

Spriječiti rat može jedino Rusija i to u 5 minuta. Dovoljan je telefonski poziv Putina ruskim separatistima da nema ništa od podjele Ukrajine i da oni svoju sreću moraju naći u Ukrajini.

Tada bi istoga trena strane sjele za stol i dogovorile zajedno nove izbore i to je jedino rješenje ove situacije.

No, Putin očigledno ima druge planove s Ukrajinom...
Truba

#10820 Re: Ukrajina

Post by Truba »

japin_mutapi wrote:ma ne ... trebaju pustiti ruske imperijaliste da im raskomadaju državu i opet čizmom i tenkovskim gusjenicama zgaze vrat i slome kičmu
to što vi mrzite ruse zbog srpskih zločina nema veze s realnošću na terenu

vidim opet spominjete futur treći kad su ruski zločini u pitanju
a američko-imperijalistički plsukkvamperfekt, perfek, aorist, prezent, futur I i II te naravno fantatsični treći se uvijek nekako izmigolji u razgovoru

također se od srba traži da vole NATO... koji ih je bombardovao u više navrata i u više država

dok mnogi ne vole ruse i ne znajući možda razloge :D
AleksoMKD

#10821 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

jefferson wrote: Ma nista neobjasnjivo.
Nemaju sati leta usljed nedostatka rezervnih djelova, goriva itd. Ukrajinski piloti jedva sastave 50-60 sati leta godisnje, jer prvo, posluju sa Rusima (to otprilike svaka vojska zna kako je koja ima u opremi Rusku masineriju), drugo, s obzirom na cijenu odrzavanja Mi-24, vjerovatno ne lete ni 50-60 sati koliko mozda sastavi pilot aviona u Ukrajini.
I onda ne mozes ocekivati od njih da razvija taktiku, vjezba itd, kao sto recimo radi pilot u Siriji koji vec 2 godine konstantno djeluje, leti itd.
E da, to sam zaboravio.

Mada istini za volju, pre svega je problem velika korupcija i nedostatak para za vojsku od nezavisnosti Ukrajine pa nadalje.

Sto se tice odrzavanja, Ukrajina ima sve za odrzavanje Mi24 (i svih ostalih Mi helikoptera) pa i aviona i tenkova pa cak i proizvodnju tenkova i helikoptera ali mislim da je problem sto:
1. Sve kvalitetno su prodali (recimo Makedonski Mi24 i Mi17 kao i T72 su kupljeni iz Ukrajine i u vrlo dobrom stanju su bili) a pare pojela korupcija
2. Posto su pare pojedene ne moze se odrzavati ono sto je ostalo
3. Ono sto je ostalo je zadnji put remontovano u SSSR-u

Rusija nista nema sa Ukrajinskom opremom, nista im ne prodaje (ok nije prodavala) niti odrzavala posto ovi imaju pogone za sve samo sto nemaju para.

Makedonski piloti su vrlo zadovoljni Mi24kama koje imamo (cak i pre Izraelske modernizacije), jedina zalba je da gorivo piju ko Rusi vodku :D
zilog

#10822 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Black swan wrote:dok mnogi ne vole ruse i ne znajući možda razloge :D
Kako ne znajuci?
1. Podrska Milosevicu da radi sta hoce.
2. Podrska Dodiku da radi sta hoce.
GAU8

#10823 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Renta wrote:Spriječiti rat može jedino Rusija i to u 5 minuta. Dovoljan je telefonski poziv Putina ruskim separatistima da nema ništa od podjele Ukrajine i da oni svoju sreću moraju naći u Ukrajini.

Tada bi istoga trena strane sjele za stol i dogovorile zajedno nove izbore i to je jedino rješenje ove situacije.

No, Putin očigledno ima druge planove s Ukrajinom...
Jedino je objektivno da ni Zapad ni Rusi NE MISLE DOBRO Ukrajini.
I jedino je objektivno odjebati obje strane - Američke i Ruske "pomagace" istovremeno.
Fantassin

#10824 Re: Ukrajina

Post by Fantassin »

Black swan wrote:vojnici u miru dižu plate i karaju kurave i niš ne rade a kad dođe rat opet se cvili trebaju podmetati pod tenkove
Bgm zavisi kako koja vojska :D.Volio bi da je istina sto si to napisao al ja nikako da nadjem taj zen mira :D
Truba

#10825 Re: Ukrajina

Post by Truba »

zilog wrote:
Black swan wrote:dok mnogi ne vole ruse i ne znajući možda razloge :D
Kako ne znajuci?
1. Podrska Milosevicu da radi sta hoce.
2. Podrska Dodiku da radi sta hoce.
kakva ba podrška :D verbalna?

podržavam i ja asada... kakve mu koristi...

zašto ih nisu podržali 1995. kad su ih stukli natovci...
ili 1999.
ili kad je pao milošević

dakle...podržavali su ih onoliko koliko je nato dozvolio tojest amerika... tojest američki predjsednik koji je htio dobiti izbore pa je rat čuvao za svoju kampanju...da ga prekine kad najviše odgovara njemu i njegovim šefovima iz sjene ( krupni $$$$ kapital)
dakle nisu ih podržavali :D
amen ajmo dalje
Post Reply