Kakav glupanVjecitiStudent wrote:Nije valjda da su i za ovo krive Kemine instrukcijeultima_palabra wrote:Polako bitango, čemu panika?Sad će Kemo sa novim instrukcijama...
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... -korupciji
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/radonci ... voj-zemlji
Demokratska fronta Željko Komšić
-
weredsf
#10801 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#10802 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
clanstranke wrote:To je zajedljiva pretpostavka. Pretpostavka nije uvijek istina.JoseMujica wrote:clanstranke wrote:Alternativa je da Zubac uhapsi Fahru!Realnost, kolega, relanost! Smrdljiva, krepana realnost.
ja kolko vidim to i kad bi se desilo onda bi se Željko i Zlatko utrkivali ko će ga prije pomilovati po chuni
e to je realnost bolna
zaključak baziran na izjavama vođa dva pseudolijeva DJL-a na našoj političkoj sceni...ruka ruku mije vazda je bilo, ko što ni vrana vrani oči ne kopa
-
clanstranke
#10803 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako ti zamišljaš osvježenje?! Kao nešto potpuno novo? Nove mogu biti patike kad ih kupiš a zreli ljudi su svi tu, već godinama. Samo se malo osvježiliVjecitiStudent wrote:To je alternativa koja se može samo sanjati.clanstranke wrote:Alternativa je da Zubac uhapsi Fahru!Realnost, kolega, relanost! Smrdljiva, krepana realnost.
Od naših poličara, samo je Fahrin Munib, dok je još bio SBiH, kratko bio u zatvoru, odakle je ekspresno pušten, nakon pomilovanja, jer bilo je pomilovanja i prije Budimira.
Nažalost, iz ponuđenog se da primijetiti da DF nije nikakvo osvježenje, već samo SBiH u lijevoj verziji.
-
clanstranke
#10804 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
zaključak baziran na izjavama vođa dva pseudolijeva DJL-a na našoj političkoj sceni...ruka ruku mije vazda je bilo, ko što ni vrana vrani oči ne kopa[/quote]
Ti to zoveš zaključkom a ja pretpostavkom. Jer mnogo je hipotetičkih teza, nepoznatih, da bi to bio zaključak.
Ti to zoveš zaključkom a ja pretpostavkom. Jer mnogo je hipotetičkih teza, nepoznatih, da bi to bio zaključak.
- JoseMujica
#10805 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
whatever...sretno vam s Tornjakom bilo jer je kratak put od naslovnice do smrtovnice u hAvazu
-
weredsf
#10806 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1032 ... -keljmendiJoseMujica wrote:whatever...sretno vam s Tornjakom bilo jer je kratak put od naslovnice do smrtovnice u Avazu
- madner
#10807 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima li i jedna od ovih circa 200 stranaka koja je pokazala da ima principe?VjecitiStudent wrote:Koje principe, jel' misliš na besplatni WiFi na Čaršiji?madner wrote:Do tog momentaonda, kakva fajda od njih?
Da li su glasaci prepoznali principe i da li je NS svakim izborima postajala sve jaca i jaca?
Imali su oni i načelnika u Petrovcu, pa im je prebjegao u SDP, ne dočekavši kraj mandata.
Ostanak u opoziciji naravno da nije jedini dio magične formule osvajanja značajnog komada vlasti, no u muljavim opozicijama se mogu osvojiti samo upravni odbori i pokoji tender, ništa više.
Ako nema, zasto ce 201 biti prava?
-
VjecitiStudent
#10808 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Šta se onda buniš, dobićete taman prema realnim zaslugama, i to prvenstveno zaslugama vašeg koalicionog partnera.clanstranke wrote:Kako ti zamišljaš osvježenje?! Kao nešto potpuno novo? Nove mogu biti patike kad ih kupiš a zreli ljudi su svi tu, već godinama. Samo se malo osvježiliVjecitiStudent wrote:To je alternativa koja se može samo sanjati.clanstranke wrote:Alternativa je da Zubac uhapsi Fahru!Realnost, kolega, relanost! Smrdljiva, krepana realnost.
Od naših poličara, samo je Fahrin Munib, dok je još bio SBiH, kratko bio u zatvoru, odakle je ekspresno pušten, nakon pomilovanja, jer bilo je pomilovanja i prije Budimira.
Nažalost, iz ponuđenog se da primijetiti da DF nije nikakvo osvježenje, već samo SBiH u lijevoj verziji.. Nema potpuno novog! Ponavljam: realnost, realnost, realitet...
A da drugačije može, primjera ne nedostaje
http://www.economist.com/blogs/easterna ... 7/slovenia
-
clanstranke
#10809 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam se bunio. Tako je, dobićemo prema zaslugama. Moglo se mnogo više znam, ali svježinu uništi smrad.VjecitiStudent wrote:
Šta se onda buniš, dobićete taman prema realnim zaslugama, i to prvenstveno zaslugama vašeg koalicionog partnera.
A da drugačije može, primjera ne nedostaje
http://www.economist.com/blogs/easterna ... 7/slovenia
Ipak
http://www.demokratskafronta.ba/uploade ... 20mail.pdf
- Alfons Kauders
#10810 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa meni to nije glupo, meni to izgleda kao trgovina... nista vise... da za racun nekog drugog zajebu nekog treceg...ultima_palabra wrote:Dobro, to sa dva kandidata je stvarno glupo, može poslužiti jedino za neku predizbornu šuplju.Alfons Kauders wrote:
pa za pocetak nisu trebali imati DVA kandidata
jer se ovako s kilometar vidi da bezveze traze od naroda glasove cisto da zajebu druge i pomognu partnerima... da je jedan kandidat, pa hajd... suljagic nije los imajuci u vidu ostatak ponude
a sto se tice pitanja koga je jaceg mogla kandidirati... pa jbg ako stranka nema jak kadar i jake kandidate... to bas i nije neka reklama
Ali objektivno su istakli jačeg kandidata nego što je iko mogao i očekivati, jer se nije uopšte znalo da je Suljagić član DF (ako uopšte i jeste).
a tu je i neozbiljnost... pa tako otpade ko fol kandidat kukic, pa marjanovic, pa sad i ova zena... i ima novi kandidat, opet anonimus... mislim... wtf?!
- JoseMujica
#10811 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
jes tebi Prošnjaku anonimus, ali Antu zna svaki pravi Rvat 
-
weredsf
#10812 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovi se raspadaju prije izbora
http://www.klix.ba/vijesti/bih/munir-al ... /140716065
Nakon Damira Marjanovića, koji je prije nekoliko dana napustio Predsjedništvo DF-a, ali i stranku u potpunosti, Alibabić ipak ostao član stranke.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/munir-al ... /140716065
Nakon Damira Marjanovića, koji je prije nekoliko dana napustio Predsjedništvo DF-a, ali i stranku u potpunosti, Alibabić ipak ostao član stranke.
- Opetja033
#10813 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Munja takodje out. Hm, ozbiljno razmisljam o tome da dadnem glas DF-u, barem na nekom od nivoa. Munja je bio najveci razlog zasto do sada nisam ozbiljno uzimao u obzir glasanje za DF.
- It_is_a_Leclerc
#10814 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Reče fan stranke koja je tajno predala kandidatske liste da ih Tihić ne vidi..

- Banksy
#10815 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakvi treći? Jedini kojima su naštetili ovom dvostrukom kandidaturom su oni sami. Neviđena glupost, učinjena s namjerom da se valjda pocrta ta nacionalna neopredijeljenost i istakne multi karakter stranke. Nebitno. Jasno je da je Hrvat je u ovom slučaj epizodist, a na Suljagića se bacaju karte.Alfons Kauders wrote:
pa meni to nije glupo, meni to izgleda kao trgovina... nista vise... da za racun nekog drugog zajebu nekog treceg...
a tu je i neozbiljnost... pa tako otpade ko fol kandidat kukic, pa marjanovic, pa sad i ova zena... i ima novi kandidat, opet anonimus... mislim... wtf?!
Sve stranke su licitirale imenima (sjeti se kompletnog prvog safa SDP-a, nema ko nije bio u igri), zvanično je jedan.
Mada, ovo s promjenom zaista zvuči malo traljavo i neozbiljno.
-
weredsf
#10816 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije napustio stranku, samo predsjednistvoOpetja033 wrote:Munja takodje out. Hm, ozbiljno razmisljam o tome da dadnem glas DF-u, barem na nekom od nivoa. Munja je bio najveci razlog zasto do sada nisam ozbiljno uzimao u obzir glasanje za DF.
- JoseMujica
#10817 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Opetja033 wrote:Munja takodje out. Hm, ozbiljno razmisljam o tome da dadnem glas DF-u, barem na nekom od nivoa. Munja je bio najveci razlog zasto do sada nisam ozbiljno uzimao u obzir glasanje za DF.
ja pak čekam da i Esso s minđom, teta Hanka ode
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#10818 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
neka anononimusa jer suprotno od anonomusa je vec potrosen politicar koji je promijenio par dresova
ali zar se mora po svaku cijenu kandidirati Hrvat? svako s mrvom pameti zna da taj anonimni nece pobijediti, pa cemu ova lakrdija
ali zar se mora po svaku cijenu kandidirati Hrvat? svako s mrvom pameti zna da taj anonimni nece pobijediti, pa cemu ova lakrdija
- JoseMujica
#10819 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
plain vanilla wrote:neka anononimusa jer suprotno od anonomusa je vec potrosen politicar koji je promijenio par dresova
kažu da je pao neki deal u Lištici između Sokola, Bitange i Princeze
-
VjecitiStudent
#10820 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Šališ se, prije će Komšić otići.JoseMujica wrote:Opetja033 wrote:Munja takodje out. Hm, ozbiljno razmisljam o tome da dadnem glas DF-u, barem na nekom od nivoa. Munja je bio najveci razlog zasto do sada nisam ozbiljno uzimao u obzir glasanje za DF.
- JoseMujica
#10821 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sve se nadam da ima barem kako unuče stasalo za upošljavanja pa da jope kome diže noge, ruke, jal šta god treba 
-
VjecitiStudent
#10822 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Starom operativcu dojadile ove dječije igre.weredsf wrote:Nije napustio stranku, samo predsjednistvoOpetja033 wrote:Munja takodje out. Hm, ozbiljno razmisljam o tome da dadnem glas DF-u, barem na nekom od nivoa. Munja je bio najveci razlog zasto do sada nisam ozbiljno uzimao u obzir glasanje za DF.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#10823 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ucio Komsic od Zlaje, to se vidi iz svih ovih budalastinjaJoseMujica wrote:plain vanilla wrote:neka anononimusa jer suprotno od anonomusa je vec potrosen politicar koji je promijenio par dresova
ne znam kako vi, ali sto se mene tice, SDP i DF su u pet deka.. samo dok DF dodje na vlast i razmase se...
-
clanstranke
#10824 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Opet jaVjecitiStudent wrote:Šališ se, prije će Komšić otići.JoseMujica wrote:Opetja033 wrote:Munja takodje out. Hm, ozbiljno razmisljam o tome da dadnem glas DF-u, barem na nekom od nivoa. Munja je bio najveci razlog zasto do sada nisam ozbiljno uzimao u obzir glasanje za DF.
-
VjecitiStudent
#10825 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U pet deka su u svemu osim što je lider DF-a mnogo, mnogo gluplji od ovog drugog.plain vanilla wrote:ucio Komsic od Zlaje, to se vidi iz svih ovih budalastinjaJoseMujica wrote:plain vanilla wrote:neka anononimusa jer suprotno od anonomusa je vec potrosen politicar koji je promijenio par dresova
ne znam kako vi, ali sto se mene tice, SDP i DF su u pet deka.. samo dok DF dodje na vlast i razmase se...
Ko bi još pri zdravoj pameti, prije izbora, najavljivao koaliciju sa Fahrom i ovoga na sva zvona hvalio, bez ikakvog konkretnog razloga.