Ukrajina

geralt

#107976 Re: Ukrajina

Post by geralt »

lajkujMe wrote: 29/08/2022 13:10
Zumbul2 wrote: 29/08/2022 12:53
Slažem se, ne moguće je pripremiti brigade i oklopnu tehniku za kratko vrijeme a da se to ne primjeti ali moguće je malo po malo. Ionako dugo traje najava ovog napada, i rusi nisu dzaba slali pojačanja, pa imam šuhvu i da si ti u pravu a imam i elemenata protiv tvoje teze. Nisam bgm ni sam pametan. Mozebiti navlakuša da im razvale pojačanja upravo na tih par mjesta preko Dnepra

Ja sam inace prvi koji skoci na ovakvu vijest pun elana.
Ali nema logike da ovo bude velika ofanziva totalno odudara od klasicne Ukrajinske taktike i strategije
A s druge strane mi znamo vec 2 do 3 mjeseca za tkz 3 Armijsku grupu znamo gdje se nalazi haman pa svaka Ruska jedinica na terenu i s cime otprilike raspolazu.

Ne moguce da su Ukrajinci uspjeli tajno povuci brigade iz borbe i preseliti ih u Kherson a da to Rusi ne vide.

Jedino sto mi pada napamet da su one UA snage sto su vani na obuci zavrsile svoje i da su vec formirane u nove brigade ili uklopljene u postojece pa je krenuo neki napad

Drzim se ja @madner ovaj put
Ne moraju uopste biti nove brigade, dovoljno je da povecaju postojece na frontu. Tako su nasi partizani u NOB formirali nove jedinice - kada brigada dovoljno brojcano naraste, proglasis je za diviziju, a dotadasnje bataljone za brigade. Na taj nacin obezbjedjujes i da nove jedinice imaju zeljeni miks veterana i regruta, te da oficirski kadar ima borbeno iskustvo.

Zbog toga mi ideja da ce Ukrajinci formirati neke potpuno nove brigade od nule sa novoobucenim vojnicima nikad nije bila logicna.
jasko_ba

#107977 Re: Ukrajina

Post by jasko_ba »

Image
:bih:
Osmi Socrates

#107978 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Podrška USA Ukrajini nije stranačko pitanje u američkom Kongresu.

Republikanci podržavaju vojnu pomoć Ukrajini isto koliko i Demokrate. Ako ne i više.
video

#107979 Re: Ukrajina

Post by video »

F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#107980 Re: Ukrajina

Post by F&N »

Image
agent_zero

#107981 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

drug_profi wrote: 29/08/2022 13:44 Ja i dalje mislim da oni za ovo nemaju snage, ali siguran sam da znaju sta rade, pa makar i fejk ofanziva bila.

Nadam se da ce nas iznenaditi.
Isto smatram, ali želim i nadam se najboljem.

Ako ne sad, onda u budućnosti :)

SLAVA UKRAJINI!
512MB

#107982 Re: Ukrajina

Post by 512MB »

Za nadati se da će ih poklopit sa svim i svačim, himarsima, krabovima, harpoonima, njemačkim haubicama, bajrima, poljskim tenkovima, ruši gamad!
Čitalac

#107983 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Ukrajini više nije dovoljan akcioni plan (MAP) pomoći i podrške već želimo punopravno članstvo u NATO savezu, kaže pomoćnica ministra za evropske i evroatlantske integracije Olha Stefanishyna.
According to Stefanishyna, with the change of circumstances after February 24 and six months of war, NATO's potential decision on a membership action plan for Ukraine no longer matters as before - only membership itself.
According to her, the analysis of the compliance of the Ukrainian security and defense sector and other structures with NATO standards showed that Ukraine has de facto already implemented a lot of Alliance practices. In addition, its military is now gaining a unique experience of combat operations, which the military of NATO allies does not have. "That is membership only? - Only membership," Olha Stefanishyna replied.
lajkujMe

#107984 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Ipak je ovo prava pravcata ofanziva, nije ni kontra nego ofanziva evo sta znam

Glavni pravac dolazi iz Krivi Rih nepoznat mi je obim

Drugi pravac iz Inhulets mostobrana konkretno Stukhy Stavok je vec oslobodjen (nisu stali napad je vec juzno od istog)

Treci pravac iz Mykolayeva cuo sam da kod Pokrovske 13 UA tenkova pokusava izvrsiti proboj prema Khersonu

Navodno citav napad je pod plastom Himarsa, ogromne kolicine obicne artiljerije i zestokim napadom avijacije.

Vec je izasla vijest da je kompletna PVO odbrana Khersona onesposobljena

Ovo ako je fejk svojevski su se potrudili da izgleda realno
sumirprimus

#107985 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

drug_profi

#107986 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Eto mozda i odgovora na jutrosnje pitanje gdje je artiljerija sa Donbas fronta.

Sigurno je sada prezasicenost na Hersonu. To ore, gori, lomi...
Oni koji se ne sjecaju rata, ne znaju kakvo stanej svijesti izazove kanonada koja ti zvukom pomjera unutrasnje organe.
Jos vidis raskomadane saborce... nema tu vise rezona ni muda. To se bjezi cim ti se ukaze prilika. U 95% slucajeva. ne bjeze samo oni koji iza leđa imaju nesto vaznije od zivota.
sumirprimus

#107987 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

ovo cekamo svi vec mejsecima.
nadat se da ce uspjet..
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#107988 Re: Ukrajina

Post by pici »

Znaci da su krenuli Ukri, valjda nece stati.PU PU PU da ne ureknem.
geralt

#107989 Re: Ukrajina

Post by geralt »

drug_profi wrote: 29/08/2022 13:54 Eto mozda i odgovora na jutrosnje pitanje gdje je artiljerija sa Donbas fronta.

Oni koji se ne sjecaju rata, ne znaju kakvo stanej svijesti izazove kanonada koja ti zvukom pomjera unutrasnje organe.
Jos vidis raskomadane saborce... nema tu vise rezona ni muda. To se bjezi cim ti se ukaze prilika. U 95% slucajeva. ne bjeze samo oni koji iza leđa imaju nesto vaznije od zivota.
I sad zamisli Ukrajince u Donbasu koji pored takve kanonade sa suprotne strane koja traje mjesecima i dalje brane liniju.
Last edited by geralt on 29/08/2022 13:58, edited 1 time in total.
sumirprimus

#107990 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

sumirprimus

#107991 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Our breakthrough is already significant"

uh drzimo fige
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#107992 Re: Ukrajina

Post by pici »

Najava i americkih oficira da je pocetak kontraofanzive i da ide kombinovano vazdusno-kopneno.USA ocekuje uspjeh.
drug_profi

#107993 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

geralt wrote: 29/08/2022 13:57
drug_profi wrote: 29/08/2022 13:54 Eto mozda i odgovora na jutrosnje pitanje gdje je artiljerija sa Donbas fronta.

I sad zamisli Ukrajince u Donbasu koji pored takve kanonade sa suprotne strane koja traje mjesecima i dalje brane liniju.
Zato sto je iza leđa nešto važnije od života. Kao i nama na Žuči, npr. I na još desetine mjesta u BiH.
sumirprimus

#107994 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

WARNING!
Telegram channel Valery Zaluzhny - F E Y K!
There is only one official telegram channel, it is the Commander-in-Chief of the Armed Forces of Ukraine https://t.me/CinCAFU
Observe information hygiene.

Image
Анатолій Штефан (Штірліц)
@Shtirlitz53
Увага!
Телеграм канал Валерій Залужний - Ф Е Й К!
Є тільки один офіційний телеграм канал це Головнокомандувач ЗС України https://t.me/CinCAFU
Дотримуйтесь інформаційної гігієни.

znaci zvanicno telegram kanal zaluznog je fejk¨!!ne prenosit vijesti od njih
Jordan1961

#107995 Re: Ukrajina

Post by Jordan1961 »

geralt wrote: 29/08/2022 13:57

Gora je kanonada u Donbasu. Rusi ruse sve redom, pogledaj snimke. Gdje prodju izgleda kao da je snimano na mjesecu.
Himarsi su artiljerijska hirurgija.
lajkujMe

#107996 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Ljudi opet oprezno nije da ruzim Ukrajince ali brate mili njihov Psyop je prestrasan.

Ovo sto vidim da je ovo iznenadni jaki napad na Kherson UA koristi sve sto ima.
Rusi ne mogu dovuci znacajna pojacanja
Ovdje nije pitanje Ruske snage nego Ukrajinske snage.

Ovo sto do sada imam info da je ovo opsta ofanziva u cilju oslobadjanja citave regije sjeverno od Dnjepra.
Glavni napad dolazi iz Krivog Riha.

Ako je strah dovoljno velik a napad zestok moguce je slamanje odbrane i opste bjezanije nazad.

Moram ponoviti a to govorim vec mjesec dana ako ne i duze, Ukrajinci pripremaju ovakvo nesto duze od 2 mjeseca.
Ocistili su teren tako da imaju sve preduslove za napad.

Drzim fige Ukrajinci nadam se dobrim vijestima sljedecih par dana.

Ono sto je bitno napomenuti ovo ne izgleda kao kilava Ruska akcija nego akcijapo NATO standardu.
Ako se za 2 dana ne desi nista pisi propalo

Ps. Procitao upravo sinocnji status raport od UA komande
Napisali da se Himarsi pocinju koristiti na lokalne grupacije Rusa

Drugim rijecima ne gadjaju vise skladista i baze nego vojnike na terenu
ovo_malo_duse

#107997 Re: Ukrajina

Post by ovo_malo_duse »

lajkujMe wrote: 29/08/2022 14:09 Ljudi opet oprezno nije da ruzim Ukrajince ali brate mili njihov Psyop je prestrasan.

Ovo sto vidim da je ovo iznenadni jaki napad na Kherson UA koristi sve sto ima.
Rusi ne mogu dovuci znacajna pojacanja
Ovdje nije pitanje Ruske snage nego Ukrajinske snage.

Ovo sto do sada imam info da je ovo opsta ofanziva u cilju oslobadjanja citave regije sjeverno od Dnjepra.
Glavni napad dolazi iz Krivog Riha.

Ako je strah dovoljno velik a napad zestok moguce je slamanje odbrane i opste bjezanije nazad.

Moram ponoviti a to govorim vec mjesec dana ako ne i duze, Ukrajinci pripremaju ovakvo nesto duze od 2 mjeseca.
Ocistili su teren tako da imaju sve preduslove za napad.

Drzim fige Ukrajinci nadam se dobrim vijestima sljedecih par dana.

Ono sto je bitno napomenuti ovo ne izgleda kao kilava Ruska akcija nego akcijapo NATO standardu.
Ako se za 2 dana ne desi nista pisi propalo

Ps. Procitao upravo sinocnji status raport od UA komande
Napisali da se Himarsi pocinju koristiti na lokalne grupacije Rusa

Drugim rijecima ne gadjaju vise skladista i baze nego vojnike na terenu
Tako i ide u akciji, gdje zapne razvali HIMARSOM i idemo dalje u isto vrijeme izvidnica prati odakle idu pojacanja i onda se to poroka. Poruka da je pojacanje roknuto izaziva vise panike nego samo rokanje na jedinicu...

Sad cu se iskljucit pa sutra natanane citat sta su uradili....Gore sam nerovozan nego kad repku gledam PTSP je cudo...
toska

#107998 Re: Ukrajina

Post by toska »

Kroz ovih pola godine rata, mada bi se moglo reći i od početka, osvajanja i odbrana prate neku logiku ili očekivanja.

Kherson i regija su tu kao neka anomalija, sve van Ukrajinske vlasti ne drži ravnotežu u izgubljeno-dobiveno, naravno trenutno i u okviru stanja na ratištu.

vojni povratak tog grada bio bi očekivan događaj.
lajkujMe

#107999 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Ruski kanal jedan necu ga promovisati postavio snimak SU25 napada kod Khersona rekao da su Ruski.
Meni izgledaju kao Ukrajinski i to 4 komada odjednom i to direktni udari ne MLRS paljba.

Koliko ja vidim cilj ofanzive nije grad Kherson nego Nova Kahovka. Ako ona padne nema svrhe drzati grad vise za Rushiste.

Drzim fige :bih:

Slava Ukrajini
Dimu1927

#108000 Re: Ukrajina

Post by Dimu1927 »

bubić :lol:
Last edited by Dimu1927 on 29/08/2022 14:21, edited 1 time in total.
Post Reply