Pa upravo ta evolucija kojoj slozićeš se nije dugo trebalo da evoluira je razlog zasto podrzavam drugu stranu. Opet se trudim da sagledam stvari realno a ne kao neki gde je sve crno belo.sumirprimus wrote:Razdvoji realnost stanja na terenu i istinu.Young Erotica wrote:Više odbijanje da se prihvati realnost.sumirprimus wrote:MEeeeh lazna nada
Nebitno je to, postavlja vest navodnu za koju sto posto zna da nije tačna
Istina mi je draza.
Duma je izvor pobune. Gradjani gute i dume su se pobunili protiv asada i placaju cijenu.il asad il ve sve srusit kako ono. I fakat lik sve srusi![]()
![]()
![]()
Stipu pricu teroristi islamisti.
Evolucija revolucije je jasna ko dan.
Pitam se da jekod nas potrajala93ca.jos 4 5 godina a ne jednu zimu kako bi sve zavrsilo
Sirija vol. 2
- Young Erotica
#107876 Re: Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#107877 Re: Sirija vol. 2
Naravno, realno je stati na stranu domicilnog stanovništva a protiv okupatora i u Efrinu i u Istočnoj Guti i u Deiru. Problem je što se domicilno stanovništvo ne pita i što se američkim, ruskim, iranskim i turskim okupatorima može.Young Erotica wrote: Opet se trudim da sagledam stvari realno a ne kao neki gde je sve crno belo.
-
sumirprimus
#107878 Re: Sirija vol. 2
Ne slazem se.s moje tacke gledista.ovi su slabiji.bundzije.vise krvare.a i jebeni deja vu.Young Erotica wrote: Pa upravo ta evolucija kojoj slozićeš se nije dugo trebalo da evoluira je razlog zasto podrzavam drugu stranu. Opet se trudim da sagledam stvari realno a ne kao neki gde je sve crno belo.
Ja u saa vidim srpsku stranu u nasem proslom ratu.i jebga.ne znam da kakav terorizam i hidre multidimenzije spominjete tako je kako je.mozda grijesim al to je to.j
Idem ravno do dna
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#107879 Re: Sirija vol. 2
Kakav narod, narod iz dna duše mrzi tvoje radikalne vehabijetine.sarajevoxxxx wrote:Naravno, realno je stati na stranu domicilnog stanovništva a protiv okupatora i u Efrinu i u Istočnoj Guti i u Deiru. Problem je što se domicilno stanovništvo ne pita i što se američkim, ruskim, iranskim i turskim okupatorima može.
Challenger_ wrote:Istočna Guta
- antismetljarske i provladine demonstracije; kratak presjek
Hamurija, 6. martMi nećemo militante, mi hoćemo Assada!
Sabqa, 6. mart,sirijska zastava vijori i nad Sabqom a narod demonstrira protiv militanata.
Misraba, 6. mart
LINK
Hamurija, 7. mart
The popular uprising continued for the second day in #الغوطة_الشرقية dozens of civilians who demonstrated today in his country #حمورية demanding the exodus of terrorist gangs and the entry of the Syrian Army.VIDEO
Kafr Batna, Hamurija, 9. mart, saopštenje građana
Hamurija, 10. mart:East Ghouta - Statement on behalf of demonstrators of Kafr Batna and Hamouriyah: We call on the Nusra Front and all factions to leave our towns immediately without any delay. We raised the Syrian flag and welcome the entry of the army to protect us.
LINK
Kafr Batna, 11. mart
LINK
Još par snimaka:
Itd, itd...
Niko ih ne voli, nigdje ih ne vole, evo ti klovna Muhajsinija jer ih ni u Idlibu ne vole.
Kakav crni "narod", nije narod Sirije Sarajevoxxx, Edin Ruman niti Ujgur iz Jisra.
Last edited by Challenger_ on 15/03/2018 21:45, edited 1 time in total.
- deer_hunter
#107880 Re: Sirija vol. 2
ko ima Allaha na svojoj strani njemu nuklearka ne treba...ko tebe nuklearnom, ti njega Kuranomzrakomlat wrote:Joj Muhe šaljivdžijesarajevoxxxx wrote:Muhamed ibn Selman poručio iranskim monstrumima: Ako Iran razvije nuklearnu bombu, i mi ćemo isto uraditi
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0248227631
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
sumirprimus
#107881 Re: Sirija vol. 2
Ja podrzavam herojsku borbu gradjana gute do kraja.
Sloboda nema cijenu.
Zivjela sloboda.
Sloboda nema cijenu.
Zivjela sloboda.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
-
solar7
#107883 Re: Sirija vol. 2
Koje gluposti se pisu.Tim ljudima nista nije preostalo nego da traze spas tamo gdje bombi nema i zbog toga prelaze na stranu rezima a ne sto ga vole.Jos samo atomsku bombu nisu a sve drugo jesu upotrebili protiv civila Gute.
-
sumirprimus
#107884 Re: Sirija vol. 2
Djecake heroje iz Dare.
Prve bundzije i njihove grafite.njihov zatvor nije isti ko one hrabre djevojčice iz palestine .jer su ustali protiv zlocinackog. Rezima.asada.
Nema manjeg zla.Zlo je zlo.
A sloboda jedna
Prve bundzije i njihove grafite.njihov zatvor nije isti ko one hrabre djevojčice iz palestine .jer su ustali protiv zlocinackog. Rezima.asada.
Nema manjeg zla.Zlo je zlo.
A sloboda jedna
-
zrakomlat
#107885 Re: Sirija vol. 2
Jest jest. Vazda se bježalo kod neprijatelja zločinca da se glava spasi.solar7 wrote:Koje gluposti se pisu.Tim ljudima nista nije preostalo nego da traze spas tamo gdje bombi nema i zbog toga prelaze na stranu rezima a ne sto ga vole.Jos samo atomsku bombu nisu a sve drugo jesu upotrebili protiv civila Gute.
- bogoljub
#107886 Re: Sirija vol. 2
Ova ti je dobra, zivjela sloboda, dolje okupatori!sumirprimus wrote:Ja podrzavam herojsku borbu gradjana gute do kraja.
Sloboda nema cijenu.
Zivjela sloboda.
- bogoljub
#107887 Re: Sirija vol. 2
Hiljade civila s prostora Istočne Ghoute uspješno je evakuirano tijekom humanitarne pauze - ruska vojska ističe kako je evakuirano gotovo 11,000 civila. Civili su evakuirani putem humanitarnog koridora kojeg je uspostavio ruski Centar za pomirenje u Siriji.
Snimke s terena prikazuju veliki broj ljudi kako prolazi kroz uspostavljeni koridor. Dok su neki Istočnu Ghoutu napustili osobnim automobilima većina je pješačila. Na snimkama se također može vidjeti kako su neki na nosilima nosili ranjenu i bolesnu rodbinu.
Evakuirani opisuju pakao u kojem su živjeli pod kontrolom militanata ističući kako su ovi primjenjivali okrutne kazne čak i za najmanje prijestupe.
Bila je to uspješna, ali i teška evakuacija - naime, dok su civili napuštali Istočnu Ghoutu terorističke skupine su i dalje izvodile napade.
https://www.youtube.com/watch?v=ZX1UgaocaZU
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... 4PSpn8UEDQ
Snimke s terena prikazuju veliki broj ljudi kako prolazi kroz uspostavljeni koridor. Dok su neki Istočnu Ghoutu napustili osobnim automobilima većina je pješačila. Na snimkama se također može vidjeti kako su neki na nosilima nosili ranjenu i bolesnu rodbinu.
Evakuirani opisuju pakao u kojem su živjeli pod kontrolom militanata ističući kako su ovi primjenjivali okrutne kazne čak i za najmanje prijestupe.
Bila je to uspješna, ali i teška evakuacija - naime, dok su civili napuštali Istočnu Ghoutu terorističke skupine su i dalje izvodile napade.
https://www.youtube.com/watch?v=ZX1UgaocaZU
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... 4PSpn8UEDQ
-
sarajevoxxxx
#107888 Re: Sirija vol. 2
Ljudi u Istočnoj Guti se sedam godina opiru sirijskom režimu, onaj ko je bio protiv revolucionara Istočnu Gutu je napustio u 2012. ili najdalje 2013. Postavio sam sliku Muaza Rahme brata imama emevijske džamije (vjerovatno najveći Asadov apologeta nakon muftije Ahmeda Hasuna) ubijen je prije par dana u naselju Kafr Batna u Istočnoj Guti u onom masakru u kojem je poginulo oko 50 građana.Challenger_ wrote:Kakav narod, narod iz dna duše mrzi tvoje radikalne vehabijetine.sarajevoxxxx wrote:Naravno, realno je stati na stranu domicilnog stanovništva a protiv okupatora i u Efrinu i u Istočnoj Guti i u Deiru. Problem je što se domicilno stanovništvo ne pita i što se američkim, ruskim, iranskim i turskim okupatorima može.
Challenger_ wrote:Istočna Guta
- antismetljarske i provladine demonstracije; kratak presjek
Hamurija, 6. martMi nećemo militante, mi hoćemo Assada!
Sabqa, 6. mart,sirijska zastava vijori i nad Sabqom a narod demonstrira protiv militanata.
Misraba, 6. mart
LINK
Hamurija, 7. mart
The popular uprising continued for the second day in #الغوطة_الشرقية dozens of civilians who demonstrated today in his country #حمورية demanding the exodus of terrorist gangs and the entry of the Syrian Army.VIDEO
Kafr Batna, Hamurija, 9. mart, saopštenje građana
Hamurija, 10. mart:East Ghouta - Statement on behalf of demonstrators of Kafr Batna and Hamouriyah: We call on the Nusra Front and all factions to leave our towns immediately without any delay. We raised the Syrian flag and welcome the entry of the army to protect us.
LINK
Kafr Batna, 11. mart
LINK
Još par snimaka:
Itd, itd...
Niko ih ne voli, nigdje ih ne vole, evo ti klovna Muhajsinija jer ih ni u Idlibu ne vole.
Kakav crni "narod", nije narod Sirije Sarajevoxxx, Edin Ruman niti Ujgur iz Jisra.
To je ovaj lik

Prije njegove pogibije izgubio je dva sina, ubili su ih Asadovi monstrumi, do kraja je ostao uz revolucionare. On je jedan od pola miliona građana Istočne Gute koji se sedam godina opiru sirijskom režimu.
Potpuno jasna situacija sa jedne strane Rusi, šije, i diktator sa svojom Bas partijom, sa druge građani Damaska, obični narod, koji je traži minimum dostojanstva i slobode nakon pola vijeka totalne diktature. Sve ostalo je propaganda jednog propalog režima koji je narod ubjeđivao da rata neće biti, da su sve male grupe, da je sve pod kontrolom itd.
-
ultrajvosa 1987
#107889 Re: Sirija vol. 2
U pravu si. Gluposti se pisu.solar7 wrote:Koje gluposti se pisu.Tim ljudima nista nije preostalo nego da traze spas tamo gdje bombi nema i zbog toga prelaze na stranu rezima a ne sto ga vole.Jos samo atomsku bombu nisu a sve drugo jesu upotrebili protiv civila Gute.
Gdje su bjezali civili iz Gorazda ? U Visegrad ? Tamo nije bilo bombi, manje se pucalo, sto nisu bjezali u Visegrad ? Sto mi iz Sarajeva nismo bjezali na Ilidzu, e jesmo glupi, fino na Ilidzu, ne puca, nema bombi ?
Prosto, nismo mogli jer bi nas cetnici pobili, a ljudi hladno predju kod Assada i nista im ne bude. Kako ? Zar mrske siije ne kolju, ubijaju, jedu male sunite ? Da hoce sa namjerom da ubijaju civile , kako vehabije seru , nijedan civili ne bi zivu glavu izvukao, radili bi isto sto i cetnici, a ne na hiljade ih hladno predje kod Asada.
Jah, do bombi je ....
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#107890 Re: Sirija vol. 2
stvar je potpuno jasna
asad je četnik
asad je četnik
- Čitalac
#107891 Re: Sirija vol. 2
Trojica sirijskih pobunjenika za Reuters pričaju o svojim životima, nadanjima i iluzijama. Njihove sudbine, prenosi Reuters, pojašnjavaju kako su i zašto pobunjenici poraženi.
All three quickly became disillusioned with divisions among the rebels and what they saw as various fighting groups’ intolerance of anyone who does not think like them — a trait similar to what they see in Assad.
“We didn’t want to destroy our country and create this rift among Syrians,” he said. “If I could go back in time, I wouldn’t have joined the protests".
https://www.reuters.com/article/us-mide ... SKCN1GR1RB“We didn’t know then that the Nusra Front was affiliated to al Qaeda. We had a religious upbringing, and they lured us in with their religious beliefs,” said Abu al-Baraa.
The Nusra Front’s brutal methods were soon evident to Abu al-Baraa, as was the split between jihadist and nationalist groups that has plagued the uprising. “They established security apparatuses and prisons just like the (Assad government) regime, where they tortured people,” Abu al-Baraa said.
-
sarajevoxxxx
#107892 Re: Sirija vol. 2
Me'mun Rahme, imam emevijske džamije, održao na desetine hutbi u kojima je bodrio režimsku vojsku tokom svih ovih godina u kojima je ista počinila najstrašnije zločine:

I Muaz Rahme, rođeni brat Me'munov poginuo 21. februara 2018. Velika i poznata familije Rahme porijeklom iiz Damaska iz naselja Kafr Batna u Istočnoj Guti, odbila je izlazak iz Istočne Gute, podržala sirijsku revoluciju, mnogi su dali život za svoju ideju, ostali u obruču punih sedam godina pod kišom avionskih projektila, oni i njihove žene, djeca, starci.

Sa druge strane su Sirijci iz Bas partije izdajnici koji su doveli Ruse, i hiljade pripadnika šiitskih milicija (po nekim izvorima oko 200 000 šija iz Irana, Iraka, Libanona, Pakistana, Afganistana, Jemena, se bori na strani Asadovog režima).
Na jednoj strani Me'mun Rahme imam Emevijske džamije, koji sedam godina bodri najveće monstrume današnjice i izdaje fetve kojima ohalavljiva najgore nasilje koje ljudski um ne može pojmiti, koji udobno živi u Damasku svih ovih sedam godina rata, izdajnik kojem je Rusija sačuvalla zadnjicu sa najmanje 100 000 zraćnih udara, i šije iz Irana. Na drugoj Muaz Rahme, Sirijac, pa ako hoćeš i sunit i pripadnik najveće religijske zajednice u Siriji, koji je za svoju ideju dao živote svoja dva sina, sedam godina živio u obruču, i koji je na kraju i sam poginuo.
Braniti režim znači braniti jednu propalu diktaturu i jedne uhljebe koji su pod izgovorom borbe protiv terorizma sravnili Siriju sa zemljom, izdali državu i predali je stranom okupatoru iz Rusije.
Na jednoj strani moral i razum,patriotizam, vjera, na drugoj inat i laž, nepostojeća borba protiv Izraela, uhljebi, nepotizam, i jedna od najvećih i najgorih diktatura koju je svijet upoznao.

I Muaz Rahme, rođeni brat Me'munov poginuo 21. februara 2018. Velika i poznata familije Rahme porijeklom iiz Damaska iz naselja Kafr Batna u Istočnoj Guti, odbila je izlazak iz Istočne Gute, podržala sirijsku revoluciju, mnogi su dali život za svoju ideju, ostali u obruču punih sedam godina pod kišom avionskih projektila, oni i njihove žene, djeca, starci.

Sa druge strane su Sirijci iz Bas partije izdajnici koji su doveli Ruse, i hiljade pripadnika šiitskih milicija (po nekim izvorima oko 200 000 šija iz Irana, Iraka, Libanona, Pakistana, Afganistana, Jemena, se bori na strani Asadovog režima).
Na jednoj strani Me'mun Rahme imam Emevijske džamije, koji sedam godina bodri najveće monstrume današnjice i izdaje fetve kojima ohalavljiva najgore nasilje koje ljudski um ne može pojmiti, koji udobno živi u Damasku svih ovih sedam godina rata, izdajnik kojem je Rusija sačuvalla zadnjicu sa najmanje 100 000 zraćnih udara, i šije iz Irana. Na drugoj Muaz Rahme, Sirijac, pa ako hoćeš i sunit i pripadnik najveće religijske zajednice u Siriji, koji je za svoju ideju dao živote svoja dva sina, sedam godina živio u obruču, i koji je na kraju i sam poginuo.
Braniti režim znači braniti jednu propalu diktaturu i jedne uhljebe koji su pod izgovorom borbe protiv terorizma sravnili Siriju sa zemljom, izdali državu i predali je stranom okupatoru iz Rusije.
Na jednoj strani moral i razum,patriotizam, vjera, na drugoj inat i laž, nepostojeća borba protiv Izraela, uhljebi, nepotizam, i jedna od najvećih i najgorih diktatura koju je svijet upoznao.
-
sumirprimus
#107893 Re: Sirija vol. 2
Jaro zemlja nije ravna ploca kojom vladaju masoni iz sjene.bogoljub wrote:Ova ti je dobra, zivjela sloboda, dolje okupatori!sumirprimus wrote:Ja podrzavam herojsku borbu gradjana gute do kraja.
Sloboda nema cijenu.
Zivjela sloboda.
-
olympus76
#107894 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:- Najmanje 90 režimskih vojnika poginulo u današnjim borbama u Humurije koja je u potpunosti pod kontrolom boraca opozicije.
- Pripadnici turskih specijalnih jedinica i borci FSA ušli u prve kvartove grada Efrina
-
olympus76
#107895 Re: Sirija vol. 2
Revolucionari poceli povracati, gotov si Bešaresarajevoxxxx wrote:SOHR: Islamske vojne formacije povratile kontrolu nad velikim dijelom grada Humurije u Istočnoj Guti.
المرصد السوري
10 min. ·
الفصائل الإسلامية تستعيد السيطرة على أجزاء واسعة من مدينة حمورية بالغوطة الشرقية
Revolucija nikad jaca
-
sumirprimus
#107896 Re: Sirija vol. 2
Sirija je gotova.to je jedina cinjenica.
-
ultrajvosa 1987
#107897 Re: Sirija vol. 2
ALAVITA, SIITA, DRUZA, KRSCANA ?sarajevoxxxx wrote:Me'mun Rahme, imam emevijske džamije, održao na desetine hutbi u kojima je bodrio režimsku vojsku tokom svih ovih godina u kojima je ista počinila najstrašnije zločine:
Koliko ima istih u toj razumno patriotski i nadasve ljudskim pravima orijentisanoj revoluciji/vojsci ?
-
JUPITERXXX
#107898 Re: Sirija vol. 2
Izgleda da se blizi kraj teroristima u Siriji ali treba nastaviti i dalje dok se ne oslobode sveta mjesta i unisti leglo odakle je zlo poteklo Nedzd.Savox trazi povisicu nije ti lako.
-
sarajevoxxxx
#107899 Re: Sirija vol. 2
Naravno da ih ima, ali to su za Asadovce sve džihadisti. Postavio sam ovdje nekoliko puta tekstove indeksovog novinara, i svaki put reakcija ''šta će džihadi Petar''. Znaći ne valjaš kako god okreneš, ako si Muhamed super vidiš da si džhiadista, ako si Petar, samo ti dodaju nadimak ''džihadi Petar''.ultrajvosa 1987 wrote:
ALAVITA, SIITA, DRUZA, KRSCANA ?
Koliko ima istih u toj razumno patriotski i nadasve ljudskim pravima orijentisanoj revoluciji/vojsci ?
A evo ti Sirijci koji su danas izašli na demonstracije povodom sedmogodišnjice revolucije:

-
babanovac
#107900 Re: Sirija vol. 2
Jedna nasa novinarka je bila u Siriji, u sklopu humanitarne misije. Veli: nastavnik koji predaje u skoli na teritoriji pod kontrolom pobunjenika, prodje kroz punktove, ode po platu koju mu isplacuje sirijska vlada jer poducava sirijsku djecu, te se vrati nazad. Helem, s Pala dodje do Marin dvora.ultrajvosa 1987 wrote:U pravu si. Gluposti se pisu.solar7 wrote:Koje gluposti se pisu.Tim ljudima nista nije preostalo nego da traze spas tamo gdje bombi nema i zbog toga prelaze na stranu rezima a ne sto ga vole.Jos samo atomsku bombu nisu a sve drugo jesu upotrebili protiv civila Gute.
Gdje su bjezali civili iz Gorazda ? U Visegrad ? Tamo nije bilo bombi, manje se pucalo, sto nisu bjezali u Visegrad ? Sto mi iz Sarajeva nismo bjezali na Ilidzu, e jesmo glupi, fino na Ilidzu, ne puca, nema bombi ?
Prosto, nismo mogli jer bi nas cetnici pobili, a ljudi hladno predju kod Assada i nista im ne bude. Kako ? Zar mrske siije ne kolju, ubijaju, jedu male sunite ? Da hoce sa namjerom da ubijaju civile , kako vehabije seru , nijedan civili ne bi zivu glavu izvukao, radili bi isto sto i cetnici, a ne na hiljade ih hladno predje kod Asada.
Jah, do bombi je ....