Moze se to objasniti u manje rijeci: Bitno je imati prave predstavnike iz prave stranke, a ta stranka u Tuzli nikad nije dobila izbore, niti ce.So What! wrote:
Boriš se za svoja prava i tačka. U Sarajevu prava nemaju ni Sarajlije, tj. Sarajevo se ne odnosi prema sebi kako bi trebalo, a kamoli prema drugima.
Jedino Banja Luka ima taj sindrom kapitalcentrizma, gdje je u prvom planu glavni grad, ostalo ko jebe.
U Africi glavni gradovi izgledaju ko prosječne evropske metropole, ali sve dalje ni na šta ne liči. Sarajevo izgleda ispodprosječno kada su glavni gradovi u pitanju.
Grad ko grad i sve što se veže za njega je ljepše nego što će Tuzla ikada biti, ali prateća infrasturktura je smiješna.
Svako se bori za svoja prava, tako i mi u Tešnju, ovi u Gradčcu, Banovićima, Laktašima, Bijeljini, Kreševu ...
Bitno je imati prave predstavnike, ništa ne dolazi na tanjiru. Sistem dajte nam, mi smo veliki grad, ne prolazi, sam sebi izboriš svoje pravo.
Ucjenjueš, blokiraš, osporavaš, tražiš. I ja bih volio da to ide kako treba, ali nikad ne zaboravim gdje smo.
Dzaba im sve. Taman da uzoru i ove Titine puteve sto imamo, Tuzla nikad nece glasati za SDA i nece prodavati obraz za kilometar asfalta.