Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#10776 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Chmoljo »

JoseMujica wrote:ne trebaju nikome velika imena već odgovorni ljudi....najveći problem ove zemlje su ublehaši "velikih" imena
ima još nešto... svi bi da kažu - e evo ga, to su ovi pošteni. e njih da zaokružim i *ebe mi se. od sada će sve biti ok, jer nas vode pravi ljudi. toga nema nigdje.

zato smo uvijek u nekoj potrazi, trci za poštenima. nikako da se naviknemo da je zaokruživanje kandidata na izborima početak, a nikako kraj i našeg političkog angažmana. razumijem ja da je utopija tražiti veliku političku pismenost, ali, ovi izbori su pogotovo prilika za takvo nešto - zaokruži bolan onoga koga znaš i neka ti gura inicijative u vijeću za ono što je tebi potreba. to je politika :roll: niko neće pošteno raditi dok ga ne natjeraš. ne mora biti lopov, dovoljno je da bude samo lijen da nas sve glava zaboli.

a ne od izbora do izbora.

pa kaznimo prethodne, pa onda opet dođu jednaki. pa opet... pa... i onda kao mi ogorčeni. :-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#10777 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

poštenje i pravda su dvije apstrakcije...ko god o tome priča :run:
seln

#10778 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by seln »

Chmoljo wrote:
JoseMujica wrote:ne trebaju nikome velika imena već odgovorni ljudi....najveći problem ove zemlje su ublehaši "velikih" imena
ima još nešto... svi bi da kažu - e evo ga, to su ovi pošteni. e njih da zaokružim i *ebe mi se. od sada će sve biti ok, jer nas vode pravi ljudi. toga nema nigdje.

zato smo uvijek u nekoj potrazi, trci za poštenima. nikako da se naviknemo da je zaokruživanje kandidata na izborima početak, a nikako kraj i našeg političkog angažmana. razumijem ja da je utopija tražiti veliku političku pismenost, ali, ovi izbori su pogotovo prilika za takvo nešto - zaokruži bolan onoga koga znaš i neka ti gura inicijative u vijeću za ono što je tebi potreba. to je politika :roll: niko neće pošteno raditi dok ga ne natjeraš. ne mora biti lopov, dovoljno je da bude samo lijen da nas sve glava zaboli.

pa kaznimo prethodne, pa onda opet dođu jednaki. pa opet... pa... i onda kao mi ogorčeni. :-)
O tome uvijek govorim. Bit demokratije nije sposoban politicar, vec savjestan i budan gradjanin.
seln

#10779 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by seln »

Pedja Kojovic wrote: Samo se u nasoj zemlji doktoru nauka i uspjesnom poduzetniku mladost racuna kao hendikep pri izboru na odgovornu funkciju.

p.k.
Da odmah napomenem, ovo sto slijedi se ne odnosi samo na NS, vec na sve partije u BiH.
Ne racuna se samo u nasoj zemlji mladost kao hendikep. Pogledaj malo po okolnim zemljama, vecina biranih predstavnika su ljudi u zreloj dobi, koji su mladalacka lutanja ostavili iza sebe. Ni ti , dragi Pedja, nisi vise bas tako svjez.
Dalje, svi ti "doktori" i "uspjesni poduzetnici" su karikature, bizarne kopije pravih doktora nauka i poduzetnika u ozbiljnim drzavama.
Gdje su stekli to znanje? U BiH? Nemoj me zasmijavati. Poznajem mnoge apsolvente koji u bivsoj "diktaturi" ne bi uspjeli zavrsiti srednju skolu.
Dalje, koliko njih je boravilo u inostranstvu? Mislim, stvarno boravilo, upoznalo sistem zivljenja u razvijenoj demokratiji i civilnom drustvu?
Koliko ih je vodilo uspjesne projekte?
Jebi ga, ima i SDA doktore nauka i apsolvente SDA akademije.
Ako hocete da budete nesto vise od SDA, morate i ponuditi vise. A ako nudite klince koji izgledaju kao da su pozajmili odijelo za foto-sesiju i da nisu bas sigurni zasto su tu, e onda...
razumijemo se?
JoseMujica

#10780 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

i npr. da ne prodaju tatinu i maminu dječicu kao vrhunske svjetske struĆnjake....kako je krenulo još će i Bojan Zec-Filipović završiti kao struĆnjak u NS

a Mr. p.k. nešto ne viđoh da ponudiste ovdje informacije na koji se oglas FPN-a ona vaša struĆnjakinja javila, ko je bio u komisiji za izbor i da li je uopće bilo protukandidata? Na ovom primjeru bi vidjeli da pored babe mladost nije hendikep :-)
Tarantula_ba

#10781 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Tarantula_ba »

kamen spoticanja wrote:
plain vanilla wrote:
kamen spoticanja wrote:
ma ne pada mi na pamet...al to opet ne znaci da ne treba da dobijem odgovor :wink:
jer ovako logicno sticem utisak da je NS samo vazno sarajevo...ili da nam pedja ovde samo prodaju finu pricu koja je u stvarnosti samo suplja
da, ali to znaci da i ako Pedja ne prodaje maglu i ako mu nije samo stalo do Sarajeva, ti opet neces glasati za Nasu stranku :mrgreen:
eto, meni je taj Pivic ok lik skroz (ako sta ne iskopate i o njemu)
ne znam ko je pivic ,ne znam ni da ima takav...al znam da ima josip i da nosi listu...a ja necu glasat za NS jer imam bolju ponudu...i zato ova forumska zvuci kao terenski suplja...
ili sto bi veljaca kazao,ne pomazite pedji...tema se zove "pitajte me i ja cu vam odgovoriti"...ili more bit ako ne glasas za pedjine nemas pravo da postavljas pitanja...a to onda odmah znaci da valjda nikad ne treba da glasam za pedjine :-)

Da ali ukoliko si primjetio Pedja ne odgovara na ono sto sam pitao. Cak i linkove koje sam postavio ne komentarise. Nego govori o tome da sam se kasno registrovao na forum ?? NS je tipica sarajevska stranka koja oskarovca ima za SA a za ZE ima lika kakav je Dujmovic. Organizovao nekoliko kocerata ( mislite bez profita ?? ) i tuzila ga Davorova supruga. Zamislite skalamerije da on organizuje sjednicu vijeca opcine -... ma daaaaj. Moze u ZE. Ako je tako dobar pa je nosilac ... pa zasto ga ne povukoste sebi u SA. Osim toga zasto Pedja ne kaze na koji nacin je kadrovska komisija provjeravala kandidate. Kako to ide ? Mozete li gosp. Pedju zamoliti da makar vama, ako nece meni odgovori na ovo jednostavno pitanje. Jer Googl kaze da isu svi a listama posteni.
PS. Nisam clan ni jedne partije .Uzasno ih mrzim sve iz dna duse jer su mi unistili 20 god. zivota i zgadili drzavu. Pa tako i ovi Pedjini bljak odgovori koje mi je dao na konkretna pitanja govore da je to sve ista masa koja se moze oblikovati po zelji.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#10782 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Pedja Kojovic wrote:erzsebet

Ne pratim pazljivo, kao nekad.
Rodjaci su mi igrali u Zelji svojevremeno (Slobodan-Koka i Dragan Kojovic) tako da je to porodicni klub.

p.k.

Prva negativna stvar, barem za sada, od strane Pedje. Ali ok, to cu protumaciti kao stvar loseg ukusa u fudbalskim okvirima :D

p.s morao sam. :D
veljaca

#10783 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Pedja Kojovic wrote:erzsebet

Ne pratim pazljivo, kao nekad.
Rodjaci su mi igrali u Zelji svojevremeno (Slobodan-Koka i Dragan Kojovic) tako da je to porodicni klub.

p.k.

Evo posto su me neki molili da ti halalim na ne odgovoreno moje pitanje, zbog ovoga ti halalim .... :thumbup:

Veljaca,

s.r.
Innovation

#10784 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Ja mu ne oprastam, ali bit ce prilike da ga ovo isto pitam, a da ne "smaram" ove sto ga stite. Princip je princip, istina je samo jedna. :)
Pedja Kojovic

#10785 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

tarantula ba

Ako ste pratili internet medije pred izbore onda znate da smo mi prije registracije svojih kandidata pozvali i gradjane da se prijave na izbore na nasim listama.(Javilo se jako malo ljudi i koliko znam niko nije usao na listu - moguce je da grijesim, mogu provjeriti).
Kandidate su birali opstinski odbori.
Kandidati su prvo popunili detaljan upitnik i obavili razgovore sa kadrovskom komisijom.
Liste su potom dosle na Predsjednistvo i Glavni odbor koji ih je potvrdio. (Bilo je nekih manjih izmjena u redosljedu kandidata).

Proces je savjesno obavljen, sto ne znaci da se neko ko ne bi smio nije mogao "provuci".
Mismo i ranije imali nekoliko slucajeva da se vjecnici koje smo mi kandidirali "odmetnu", ideoloski ili stranacki.
Odmah smo reagovali i iskljucivali ih iz stranke i o tome obavjestavali javnost.(U arhivi nasih saopstenja mozete vidjeti neka). U slucaju da su prekrsili zakon(nije bilo takvih za sada) platili bi smo advokate i podigli tuzbu u ime gradjana za stetu koju su im nanijeli.

Medjutim.
Ne mozemo i necemo suditi ljude na osnovu glasina niti ih tereti za nesto o cemu tuzilastvo ili sud nisu donijeli odluku. Nama je potpuno jasno, da je u nasoj zemlji, u ovom momentu, moguce biti nasilnik, lopov i bitanga, a ne prekrsiti niti jedan zakon.
Mi smo i usli u politiku kako bi mjenjali zakone koji takvo ponasanje ne sankcionisu.

p.k.
Harry Tuttle

#10786 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Harry Tuttle »

seln wrote:
Chmoljo wrote:

O tome uvijek govorim. Bit demokratije nije sposoban politicar, vec savjestan i budan gradjanin.
da :thumbup:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#10787 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

Pedja Kojovic wrote:
Medjutim.
Ne mozemo i necemo suditi ljude na osnovu glasina niti ih tereti za nesto o cemu tuzilastvo ili sud nisu donijeli odluku. Nama je potpuno jasno, da je u nasoj zemlji, u ovom momentu, moguce biti nasilnik, lopov i bitanga, a ne prekrsiti niti jedan zakon.
Mi smo i usli u politiku kako bi mjenjali zakone koji takvo ponasanje ne sankcionisu.

p.k.
iako znate da je moguce biti lopov, a ne prekrsiti zakon, necete suditi ljudima mimo suda? :?
JoseMujica

#10788 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

:thumbup: jao provalila si Uroborusa :D

ja pitam za slučaj V.R.P. al me istrajno množi s nulom
Harry Tuttle

#10789 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Harry Tuttle »

plain vanilla wrote:
Pedja Kojovic wrote:
Medjutim.

p.k.
iako znate da je moguce biti lopov, a ne prekrsiti zakon, necete suditi ljudima mimo suda? :?
pa valjda ce prvo mjenjati zakone. a na osnovu zakona ce se suditi ljudima.
convict

#10790 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by convict »

Loulou wrote:
convict wrote:Peđa,

Našao sam na internetu snimak izborne debate za Novi Grad sa TVSA. Bilo je 5 kandidata, ali ne i Ajla Šišić. Zašto?
Pitanje je upućeno Peđi, vidjela sam da je odgovorio u vezi s nastupima u emisija/debatama javnih emitera, samo ne znam jesam li ja nešto propustila ili...
Jer, Ajla Šišić jeste gostovala s 2 kandidata (drugih stranaka - mislim da je bio Muminović iz BPS-a i Hadžiomerović iz SDU) u emisiji "Izbori 2012" TVSA. A sutradan, svoje predstavljanje je imalo drugih 5 kandidata i kandidatkinja općine Novi grad (Aner Šuman - SDP, Lejla Alimanović - GDS, Semir Efendić - SDA, Alma Čardžić NSRZB i Zlatko Kravić - SBB).
Sad, ne znam mislimo li na isto...
Da, na tu sam emisiju mislio. Ja sam gledao ovu sa 5 kandidata bez Ajle, nisam znao da je bila još jedna, pokušat ću je pronaći.

Inače, za Našu stranku glasam otkad postoji, ali mi glupo dati glas za načelnika na neviđeno, osobi čiji nijedan javni nastup nisam upratio. A nije da ne pratim politička dešavanja.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#10791 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

Harry Tuttle wrote:
plain vanilla wrote:
pa valjda ce prvo mjenjati zakone. a na osnovu zakona ce se suditi ljudima.
po tome je i Zlaja cist kao suza, jos ga niko ni za sta nije osudio...da ne spominjem Radoncica...
ako nastavljamo u tom tonu, aferim...
ultima_palabra

#10792 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Peđa,

Svjedoci smo da je ove godine kampanja NS puno ozbiljnija nego prije, prisutni ste na plakatima, elektronskim i štampanim medijima, ulici... za sve to naravno trebaju sredstva. Da li se pojavio neki jak inostrani donator? Možeš li nam malo približiti finansiranje stranke uopšte, onako glavne stavke prihoda i rashoda?
miki.ba

#10793 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by miki.ba »

ultima_palabra wrote:Peđa,

Svjedoci smo da je ove godine kampanja NS puno ozbiljnija nego prije, prisutni ste na plakatima, elektronskim i štampanim medijima, ulici... za sve to naravno trebaju sredstva. Da li se pojavio neki jak inostrani donator? Možeš li nam malo približiti finansiranje stranke uopšte, onako glavne stavke prihoda i rashoda?
Oš i ti stranku osnovati....provalili smo te :lol: :lol:
krusko37

#10794 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by krusko37 »

JoseMujica wrote::thumbup: jao provalila si Uroborusa :D

Dali sam ja dobro shvatio, ti pitaš visokog dužnosnika u političkoj stranci, na koji naćin je drugi viši dužnosnik iste dobio posao u nekoj firmi s kojom visoki nema nikakve veze??????????????

Hajde živ bio pitaj bilo kojeg aktuelnog pomočnika ministra, koji ima djecu u zrelijoj dobi, gdje mu djeca rade?

Pitam se obzirom da u našoj državi 100%( ne 99%) uposlenih preko Agencije za državnu službu od njenog osnivanja su uposlene na preporuku. Ili da bolje shvatiš, svi ljudi koje poznaješ, a koji su se u zadnjih 5 god.(ne znam tačan broj godina) uposleni u neku Općinu, Ministarsvo, Kliniku, Zavod, Agenciju, JP, d.d sa većinskim državnim vlasništvom, Direkciju, hajde da ne nabrajam do prekosutra, znaš na šta mislim!

Sistem upošljavanja je svima poznat, i šta ste čovjeka uhvatili peglat. Po vama bi u rukovodstvu stranke trebalo biti 100% nezaposlenih da bi kao bili regularni regularni politički subjekt, pa bi ih onda peglali sa pitanjima; Šta ste Vi u životu uradili? Eno S€S oni su bez štele!
A ja bi postavio pitanje, ako bolan nisi sebi u stanju kako ćeš meni????????????
Osim toga pomenuta osoba mislim da ima i više nego dovoljno kvalifikacija za funkciju u stranci, a to je i tema. S druge strane, ako je to tolika zamjerka, ne mogu ni zamisliti šta pišete po temama ostalih stranaka na vlasti, ćiji su članovi čitava sela pozapošljavala po kojekavim sektorima za ovo i ono.
nosara

#10795 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

krusko37 wrote:

Dali sam ja dobro shvatio, ti pitaš visokog dužnosnika u političkoj stranci, na koji naćin je drugi viši dužnosnik iste dobio posao u nekoj firmi s kojom visoki nema nikakve veze??????????????

Hajde živ bio pitaj bilo kojeg aktuelnog pomočnika ministra, koji ima djecu u zrelijoj dobi, gdje mu djeca rade?

Pitam se obzirom da u našoj državi 100%( ne 99%) uposlenih preko Agencije za državnu službu od njenog osnivanja su uposlene na preporuku. Ili da bolje shvatiš, svi ljudi koje poznaješ, a koji su se u zadnjih 5 god.(ne znam tačan broj godina) uposleni u neku Općinu, Ministarsvo, Kliniku, Zavod, Agenciju, JP, d.d sa većinskim državnim vlasništvom, Direkciju, hajde da ne nabrajam do prekosutra, znaš na šta mislim!

Sistem upošljavanja je svima poznat, i šta ste čovjeka uhvatili peglat. Po vama bi u rukovodstvu stranke trebalo biti 100% nezaposlenih da bi kao bili regularni regularni politički subjekt, pa bi ih onda peglali sa pitanjima; Šta ste Vi u životu uradili? Eno S€S oni su bez štele!
A ja bi postavio pitanje, ako bolan nisi sebi u stanju kako ćeš meni????????????
Osim toga pomenuta osoba mislim da ima i više nego dovoljno kvalifikacija za funkciju u stranci, a to je i tema. S druge strane, ako je to tolika zamjerka, ne mogu ni zamisliti šta pišete po temama ostalih stranaka na vlasti, ćiji su članovi čitava sela pozapošljavala po kojekavim sektorima za ovo i ono.
Nisi valjda iz ns...!? Ako nisi, kao da nista nije bilo, a ako jesi, dao si neodlucnim kolosalan argument da ns tretiraju na isti nacin kao i sve ostale koji su ogulili ovu drzavu...
Nema dalje... :roll:
Erased

#10796 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Erased »

Ja sam samo cuo da je za prosle izbore (2008.) NS uplatila fotografu (koji je fotkao kandidate) cca 200 000 KM i to ga doveli iz Amerike. Eto toliko. Naime, informacija je dosla iz izvora unutar NS.
VjecitiStudent

#10797 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

nosara wrote:
Nisi valjda iz ns...!? Ako nisi, kao da nista nije bilo, a ako jesi, dao si neodlucnim kolosalan argument da ns tretiraju na isti nacin kao i sve ostale koji su ogulili ovu drzavu...
Nema dalje... :roll:

'ta ce nam onda stranke, izaberemo lijepo Nerka za dozivotnog predsjednika svega, dokazao se covjek.
volant

#10798 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by volant »

Erased wrote:

Ja sam samo cuo da je za prosle izbore (2008.) NS uplatila fotografu (koji je fotkao kandidate) cca 200 000 KM i to ga doveli iz Amerike. Eto toliko. Naime, informacija je dosla iz izvora unutar NS.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: znaci NS u anketama kotira ddobro. fino! samo nastavite!
JoseMujica

#10799 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

krusko37 wrote:

dobro znači NS ne nudi ništa novo do nastavak najtežih 20 godina nepotizma i korupcije.

A ove Agencije za državnu službu barem fingiraju javnost izbora, odnosno formalno provedu postupak javnog konkursa.

Pošto ja nisam nikada vidio pa da ne bude jednostrana tvrdnja, evo ima nas barem stotina ovdje na forumu pa pitam sve da li je iko ikada vidio konkurs za prijam asistenta ili profesira na FPN ili čak bilo kojem drugom fakultetu?

Čisto da osvijetlimo profil ovih struĆnjaka i barem naslutimo šta nas čeka :D
VjecitiStudent

#10800 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

JoseMujica wrote: dobro znači NS ne nudi ništa novo do nastavak najtežih 20 godina nepotizma i korupcije.

A ove Agencije za državnu službu barem fingiraju javnost izbora, odnosno formalno provedu postupak javnog konkursa.

Pošto ja nisam nikada vidio pa da ne bude jednostrana tvrdnja, evo ima nas barem stotina ovdje na forumu pa pitam sve da li je iko ikada vidio konkurs za prijam asistenta ili profesira na FPN ili čak bilo kojem drugom fakultetu?

Čisto da osvijetlimo profil ovih struĆnjaka i barem naslutimo šta nas čeka :D
Jest u mene mi jaranica ugledala jednom konkurs.
Pa se onda malo raspitala i saznala da je u pitanju bio reizbor vec zaposlenog profesora FPN-a u vise zvanje.
Locked