Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
benjen

#10776 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by benjen »

shit :mrgreen:
breuer

#10777 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by breuer »

Zoky je jedan BIG Shit
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#10778 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Toto »

saka jada :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10779 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

ode JAzokaJA :(
dale cooper

#10780 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dale cooper »

Toto wrote:MILANOVIĆ 'Odlazim, ne planiram se više kandidirati za predsjednika SDP-a'

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska ... a/4689185/
:vozdra: Jedina pametna stvar koju si napravio u zadnjih par godina. Iako ni do toga ne bi došlo da nije
ovako loših rezultata i pritiska unutar stranke.

Ko bi mogao zamijeniti Zokija? Komadina, Picula? Onaj mali Bernardić se čini kao da ima ambicija
i kapaciteta a uživa i veliki respekt unutar Zagrebačkog SDP-a. Znam da se često kosio sa Milanovićem.
Jedino je možda premlad za funkciju šefa stranke.
Toto

#10781 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Toto »

dale cooper wrote:
Toto wrote:MILANOVIĆ 'Odlazim, ne planiram se više kandidirati za predsjednika SDP-a'
:vozdra: Jedina pametna stvar koju si napravio u zadnjih par godina. Iako ni do toga ne bi došlo da nije
Ko bi mogao zamijeniti Zokija? Komadina, Picula? Onaj mali Bernardić se čini kao da ima ambicija
i kapaciteta a uživa i veliki respekt unutar Zagrebačkog SDP-a. Znam da se često kosio sa Milanovićem.
Picula dok Bernardic ne naraste.
Šunj

#10782 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Šunj »

Image
Na izborima u Hrvatskoj

Na glasački listić zalijepio kondom: Kad me već je****, koristite zaštitu
megaman4

#10783 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by megaman4 »

Toto wrote:
dale cooper wrote:
Picula dok Bernardic ne naraste.
Tonino Picula je gospodin za razliku od ovog egoiste, koji je uništio ideju socijaldemokratije, nešto slično kao Zlatko u BiH.

Tonino je iskreni prijatelj naše domovine BiH i jedini legitimmni nasljednik čuvenog Ivice Račana. Nama u BiH treba jedan Picula koji će dići i SDP i državu na noge.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10784 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

Image

jel pevalo prvo grlo HDZa željko bebek
mayab

#10785 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by mayab »

Image
Better Man

#10786 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Better Man »

Milanović je jedini krivac za poraz Narodne koalicije. HFZ i partneri mu se nudili da ih zauvijek pomete nakon cirkusa s Karamarkom i Oreškovićem kao premijerom i on sve to usere. Nadam se da će Tonino Picula preuzeti SDP i vratiti ga na pravi put. Pobjeda HDZ-a ne nosi ništa dobrog, a tu je i Most koji će otvoreno postavljati ultimatume i i ucjenjivati HDZ. Znam da Božo Petrov želi biti premijer i da će to biti jedan od uslova za saradnju s HDZ-om. Mislim da ćemo za jedno 7 do 8 mjeseci opet imati izbore u Hrvatskoj, jer HDZ neće pristati na ucjene Mosta, a Most neće pristati na bilo šta što nije njima u interesu.
The BEN10

#10787 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by The BEN10 »

Pa iskreno, meni su rezultati izbora prilično neočekivani.
Milanović je recimo na obje debate pomeo Plenkovića koji nije baratao osnovnim stvarima iz ekonomije npr. Da ne kažem kakvu stigmu HDZ nosi sa sobom od ranije, a taze su i dešavanja oko Karamarka.
Mislim da je jedan od ključnih faktora bila mala izlaznost i vrlo vjerovatno razmišljanje mnogih sa lijeve strane da su izbori ionako dobijeni, pa nisu izašli...
Toto

#10788 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Toto »

The BEN10 wrote:Pa iskreno, meni su rezultati izbora prilično neočekivani.
Milanović je recimo na obje debate pomeo Plenkovića koji nije baratao osnovnim stvarima iz ekonomije npr. Da ne kažem kakvu stigmu HDZ nosi sa sobom od ranije, a taze su i dešavanja oko Karamarka.
Mislim da je jedan od ključnih faktora bila mala izlaznost i vrlo vjerovatno razmišljanje mnogih sa lijeve strane da su izbori ionako dobijeni, pa nisu izašli...
I ja mislim da je boldirano kljucni razlog .. SDP je trebao biti svjestan te opasnosti .. ali me ne cudi: Milanovic je ionako ohol i povrsan
ultima_palabra

#10789 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ultima_palabra »

Pa bilo je logično da će biti mala izlaznost, ljudima pun kurac politike i izbora... a sa malom izlaznošću "temeljne" stranke uvijek pobjeđuju.

Na kraju čitave frtutme sve isto, samo njega (Karamarka) nema...
Banksy

#10790 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

megaman4 wrote:
Tonino Picula je gospodin za razliku od ovog egoiste, koji je uništio ideju socijaldemokratije, nešto slično kao Zlatko u BiH.
Tonino je iskreni prijatelj naše domovine BiH i jedini legitimmni nasljednik čuvenog Ivice Račana.
Nama u BiH treba jedan Picula koji će dići i SDP i državu na noge.
Možda nama da, ali Hrvatskoj sigurno ne. Osim ako ne želimo da se hrvatski SDP vrati na Račanovih max 30% i svede na nivo jedne od mnogih, lijevih stranaka Hrvatske.
(Ne ulazeći u raspravu o Milanoviću, greškama i uzrocima poraza) Brzo zaboravljate gdje je SDP bio prije Milanovića, a gdje je stigao s njim. Teško će mu naći dostojnog nasljednika, bar među ovima kojima raspolažu.
Toto

#10791 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Toto »

kako god, Milanovic snosi ogovornost za ovaj rezultat .. rezultat je skoro isti kao i na proslim izborima .. na bazi istog rezultata milanovic je prosao na proslim izborima u stranci sto znaci da rezultat nine bio tako los
ni ovaj put ga niko nije potjerao ... vjerujem da se zasitio
The BEN10

#10792 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by The BEN10 »

http://www.index.hr/vijesti/clanak/anal ... 19331.aspx
REZULTATI izvanrednih saborskih izbora 2016. još jednom su potvrdili neupitnu istinu: da društvene znanosti (zapravo društveni znanstvenici, ovog puta u prvom redu politolozi i politički sociolozi) nemaju metode koje bi im omogućile dobro/precizno predviđanje budućnosti.

Međutim, društvene znanosti i znanstvenici mogu - na temelju teorijskih znanja i "forenzične analize" - ponuditi objašnjenja za društvene događaje koji su iza nas. Imaju, dakle, eksplanatornu vrijednost.
Kako sam dobio mnoštvo zamolbi prijatelja (stvarnih i virtualnih) i poznanika da "protumačim" i komentiram rezultate izbora, odlučio sam najsažetije iznijeti neke osobne zaključke i razmišljanja.

Najveći pobjednik je HDZ

Prvo. Najveći pobjednici izbora su Andrej Plenković i njegov (!) HDZ. Ne samo zbog relativne pobjede na izborima i sedam mandata više koje je njegova stranka osvojila od Narodne koalicije (61 HDZ, 54 NK), već i zbog niza drugih razloga i postignuća:
(a) simbolički i programski u izuzetno kratkom vremenu uspješno je pomaknuo stranačku ideologiju i doktrinu u desni centar (narodnjaštva, republikanstva, kršćanske demokracije, pravaštva, europejstva – jednom riječju SUVREMENOG TUĐMANIZMA),
(b) mudro je odlučio da pravaški identitet HDZ-a očuva promicanjem dr. Zlatka Hasanbegovića, uz istodobno „eliminiranje“ Pere Čorića i Ivana Tepeša,
(c) u kratkom je vremenu izgubljenu i deprimiranu stranku podigao na noge, iz mrtvih i,
(d) mogućnost preuzimanja inicijative u pregovorima za formiranje saborske većine i vlade na čijem će čelu biti baš on – Plenković.

Najveći gubitnici SDP

Drugo. Logikom stvari, najveći su gubitnici izbora Zoran Milanović i SDP (ne i drugi ortaci Narodne koalicije koji bez nje ne bi uopće ušli u Sabor: HNS i HSS). Razlozi poraza su brojni, ali je najvažniji svojevrsno identitetsko vrludanje, da ne kažem samoubojstvo SDP-a: umjesto socijalne demokracije izmislio je pojam "narodna koalicija“, pa je ostavio dojam da se radi o stranci Vesne Pusić i Ivana Vrdoljaka, a ne "Račanovoj stranci". Nasuprot personalnoj kampanji koju je vrlo uspješno vodio Andrej Plenković, svjesno pretjerujući u korištenju prvog lica jednine („Ja sam …) i inzistirajući na sebi kao "lideru novog HDZ-a", Milanović je SVAĐALAČKO GOVORENJE prepustio u javnosti ne odveć popularnim Krešu Beljaku i Ivanu Vrdoljaku; na kraju i Vesni Pusić.

Podjednako važan razlog poraza je „odcjepljenje“ od SDP-a brojnih uvjerenih socijalnih demokrata koji su, zaraženi politikom, formirali nove stranke koje su umanjile biračku potporu SDP-u.

Treće. Činjenica da je na izbore izišlo 250.000 ljudi manje nego prošle godine simptom je dubokog nepovjerenja Hrvata u političke stranke, demokratski proces i političke elite. Žrtva apstinencije ovog je puta bila Narodna koalicija, ali sljedeći put to može biti HDZ.

Četvrto. Iznenađenjem izbora i svojevrsnim moralnim pobjednikom izbora možemo, zasad (nitko ne zna što donosi novi dan) smatrati Ivana Velimira Sinčića, dr. Ivana Lovrinovića i Jedinu opciju, predvođenu Živim zidom: zbog osam osvojenih mandata, ali i zbog garda koji su zauzeli prije i nakon izbora.

Peto. Gubitnicima izbora treba smatrati i sve pojedince i agencije koje su provodile i objavljivale predizborne ankete, ali, po prvi put, i izlazne ankete.

Šesto. Veliki pojedinačni pobjednici izbora su svi oni koji su s niskih „grana“ na izbornim listama trijumfalno ušli u Sabor: Bruna Esih, Anka Mrak Taritaš, Milijan Brkić, Zlatko Hasanbegović, Ivan Pernar Robespijer, Milan Kujundžić, Anton Kliman itd.

Sedmo. Veliki pojedinačni gubitnici izbora su Radimir Čačić, Stipe Mesić, brojni pravaši koji su pokušali come-back, ali i Branimir Glavaš i njegova stranka.

Osmo. Iako je osvojio 13 mandata MOST se nalazi pred prekretnicom: ako nastavi politički ucjenjivati svojim „jamstvima“, a ne odustane od mistično-mesijanskog poslanja u koje se je ufurao, lako bi mogao postati kao mitski PIR.

Sve u svemu, Andrej Plenković i HDZ bili su u prilici da preuzmu inicijativu za BRZO FORMIRANJE STABILNE VLADE, što su i učinili. Za to su imali sve pretpostavke, a najvažnija je ta što pred sobom imaju brojne mogućnosti.

Naravno, na kraju treba kazati da pobjeda na izborima i formiranje VRH-a u današnjim gospodarskim, politički i socijalnim prilikama u Lijepoj Našoj ne moraju biti velika sreća.
Danguba

#10794 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Danguba »

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... -km/180095

Kako ovo protumaciti i ostati smiren.

Srbi otvoreno samo pomazu Srbe u BiH, Hrvati otvoreno pomazu svoju dijasporu u BiH a kada dodju Bosnjacima neke druge donacije, gleda im se u porijeklo pa ne valja ovaj ne valja onaj...pa ko valja?
Lincoln-Burrows

#10795 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Lincoln-Burrows »

Danguba wrote:http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... -km/180095

Srbi otvoreno samo pomazu Srbe u BiH, Hrvati otvoreno pomazu svoju dijasporu u BiH a kada dodju Bosnjacima neke druge donacije, gleda im se u porijeklo pa ne valja ovaj ne valja onaj...pa ko valja?
U Ustavu RH stoji da je dužnost Hrvatske pomagati Hrvatima u BiH.
Šta je tu čudno?

Samo to ima u linku koji si postavio a ovo ostalo si valjda sam konstruirao.
ultima_palabra

#10796 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:
megaman4 wrote:
Tonino je iskreni prijatelj naše domovine BiH i jedini legitimmni nasljednik čuvenog Ivice Račana.
Nama u BiH treba jedan Picula koji će dići i SDP i državu na noge.
Možda nama da, ali Hrvatskoj sigurno ne. Osim ako ne želimo da se hrvatski SDP vrati na Račanovih max 30% i svede na nivo jedne od mnogih, lijevih stranaka Hrvatske.
(Ne ulazeći u raspravu o Milanoviću, greškama i uzrocima poraza) Brzo zaboravljate gdje je SDP bio prije Milanovića, a gdje je stigao s njim. Teško će mu naći dostojnog nasljednika, bar među ovima kojima raspolažu.
Nema to veze sa njim... prirodna selekcija i ukrupnjavanje na politickoj sceni, normalno da ce najjaca stranka tog profila profitirati.
Banksy

#10797 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Ne mislim tako, nebitno, duga priča, pisaćemo...

Picula je mlitavi apartčik, nema energiju ni snagu koja bi mobilizirala glasače, umrtvio bi SDP. Mislim da je on najgore rješenje. Nije čudo da ga mediji bliski HDZ-u dižu...
detroit-mercy

#10798 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by detroit-mercy »

Danguba wrote:http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... -km/180095

5milja, na sta se je spalo, nije dovolnjno Covketu za prilaznog puta :mrgreen: a mislio je da ce biti dosta da omalterise i drugu etazu na hacijendi :mrgreen: .
zg1911

#10799 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

dale cooper wrote:

tog bernardica ne mogu smislit. kakav jebeni uguz moras biti da bi s 28 godina postao sef zagrebackog sdp-a? ambiciozno, karijeristicko smece. nemam nista protiv ambicioznih ljudi, ali to ne vrijede za politiku, gdje doslovno gazis preko drugih

picula mi se onomad kod stankovica ucinio finim covjekom. a vidim i u anketi indexa i jutarnjeg je pobjedio s preko 50% glasova kao najomiljenija opcija za novog sefa sdp-a. samim tim sumnjam da ce to i postati
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10800 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by _BataZiv_0809 »

Picula ili Ranko Ostojic.

Mozda i onaj Vrdoljak, on onako ulijeva povjerenje, ali mislim da je on HNS :roll:
Post Reply