FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
oridjidji

#10776 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

skenderija04 wrote:
oridjidji wrote:nego sta vi mislite o utakmici izmedju barselone i atletiko bilbaa i kakva bi mogla biti?
Igra se u subotu u deset navece. Bice zanimljivo vidjeti ko ce se brze oporaviti od evropskih utakmica. Barca ce sigurno poceti sa tri ili cetiri igraca koji nisu odigrali 90 minuta u Milanu. Ath. Bilbao je malo zapustio ligu i borbu za LS. Sve karte baca na EL i kup Spanije. Nije iskljuceno da utakmica bude malo losijeg kvaliteta radi umora.
ljudi igraju lijepo. bielsa stvara dobru ekipu. doduse barsa je barsa, ocekujem odlicnu fudbalsku predstavu. samo barsi remi ne igra mnogo, ako zeli da i dalje bude koliko toliko ukljucena u trku za realom. sad su na 6 bodova razlike.
BlackPool

#10777 Re: FC Barcelona

Post by BlackPool »

veljaca wrote:
BlackPool wrote:Nego, jel igrao Messi sinoc? Ja ga nesto ne vidi na terenu? :? :skoljka: :run:
U mene komsija kada je malo obnevidio - otisao je doktoru i nakon terapije - vidio je bolje ..... :mrgreen:
Mozda da i ti pokusas ....
Da, Messi je igrao sinoc - samo je dobio par udaraca od Neste i ostalih ....

Btw - pogledaj revans na Nou Campu - vidjeces ga sigurno ....
Ja i ti nismo gledali istu utakmicu sasvim sigurno! :dance:
Richard Wagner

#10778 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

veljaca wrote:
stroga normala wrote:Cuj nije vidjelo penala, pa zna se, povlacenje za dres i kontakt kao sto je Abiati napravio nad Sanchezom je penal... Samo sto ovaj sudija nije imao daMu da svira penal, ili nije htio iz njemu nekog poznatog razloga.
I gdje pise da mora igrac pasti da bi se svirao prekrsaj/penal... Pa frajer vuce Puyola za dres par metara i vidi se da je sudija u poziciji da sve to fino vidi, ako ono nisu penali onda fakat ne znam sta jesu.
Ali kao sto neko rece prije mene, neka vala nije svirao, vise ce boljeti ove hejtere Barcelone kad vide da je Barcelona prosla i uz cinjenicu da su osteceni za dva penala iz prve utakmice.
:thumbup:

Po nekima je penal ( pogotovo ZA Barcelonu ) kada igraca odnesu u bolnicu .....

Pobijediti Atletiko, zatim Milan i pripremati se polako za odlucujuce utakmice: utakmicu sa realom, finale Kupa i finale LP .....
8-) :thumbup:
ultima_palabra

#10779 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Logično bi bilo da Athletic odmara igrače, obezbjedili su Evropu preko kupa, a od Lige prvaka su sve dalje. Ipak, to je Bielsa... za njega naša logika baš i ne vrijedi :D
oridjidji

#10780 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

veljaca wrote:
stroga normala wrote:Cuj nije vidjelo penala, pa zna se, povlacenje za dres i kontakt kao sto je Abiati napravio nad Sanchezom je penal... Samo sto ovaj sudija nije imao daMu da svira penal, ili nije htio iz njemu nekog poznatog razloga.
I gdje pise da mora igrac pasti da bi se svirao prekrsaj/penal... Pa frajer vuce Puyola za dres par metara i vidi se da je sudija u poziciji da sve to fino vidi, ako ono nisu penali onda fakat ne znam sta jesu.
Ali kao sto neko rece prije mene, neka vala nije svirao, vise ce boljeti ove hejtere Barcelone kad vide da je Barcelona prosla i uz cinjenicu da su osteceni za dva penala iz prve utakmice.

Pobijediti Atletiko, zatim Milan i pripremati se polako za odlucujuce utakmice: utakmicu sa realom, finale Kupa i finale LP .....
Kako ti podcjenjivacki gledas na tako jake utakmice, kako bi ti da si trener izgorio za minut i sa ovakvim sastavom Barse. Atletiko ce vjerovatno pobjediti ali ne sa tolikom nadmoci jer valja igrati u utorak sa Milanom, s Milanom ni sami ne znaju kako ce. Nimalo jednostavna utakmica, kao ni njena prognoza. Ipak na Nou Campu Milan nije izgubio ihahaj. I onda kada ih je Barsa izbacila daleke 2006 u polufinalu, dobili su Milana na San Siru golom Zilija nakon sjajne asistencije Dinja. Ukupni rezultat je bio 1-0. Jesu dobili Milana na Gamper kupu, ali to nije LP. Pa potom preskoci do Reala bruku utakmica Saragosu, Getafe, Levante. Pa tek onda ide duel Barse i Reala. A sto se tice polufinala lige prvaka, valja Barsi prvo preko Milana, pa preko Celzija najvjerovatnije da bi dosla do finala.
oridjidji

#10781 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

ultima_palabra wrote:Logično bi bilo da Athletic odmara igrače, obezbjedili su Evropu preko kupa, a od Lige prvaka su sve dalje. Ipak, to je Bielsa... za njega naša logika baš i ne vrijedi :D
kad bi bilbao iskoristio to sto barsa igra protiv milana u utorak i eventualno remizirao ili pobjedio, ukljucili bi se u borbu da i u primeri obezbjede svoje mjesto u ligi uefa. sto se tice borbe za poziciju koja vodi u ligu prvaka jedino ako zapocne neki cudnovati niz bilbaa oni bi mogli do lige prvaka jer imaju 9 bodova zaostatka za malagom i valensijom koji su na 3 i 4 poziciji.
veljaca

#10782 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

oridjidji wrote:
veljaca wrote:

Kako ti podcjenjivacki gledas na tako jake utakmice, kako bi ti da si trener izgorio za minut i sa ovakvim sastavom Barse. Atletiko ce vjerovatno pobjediti ali ne sa tolikom nadmoci jer valja igrati u utorak sa Milanom, s Milanom ni sami ne znaju kako ce. Nimalo jednostavna utakmica, kao ni njena prognoza. Ipak na Nou Campu Milan nije izgubio ihahaj. I onda kada ih je Barsa izbacila daleke 2006 u polufinalu, dobili su Milana na San Siru golom Zilija nakon sjajne asistencije Dinja. Ukupni rezultat je bio 1-0. Jesu dobili Milana na Gamper kupu, ali to nije LP. Pa potom preskoci do Reala bruku utakmica Saragosu, Getafe, Levante. Pa tek onda ide duel Barse i Reala. A sto se tice polufinala lige prvaka, valja Barsi prvo preko Milana, pa preko Celzija najvjerovatnije da bi dosla do finala.
Odakle ti ovo ?
Ja ne gledam podcjenjivacki - nego sam napisao koji je PLAN ..... E sto se tebi mozda ovaj plan (ne)svidja - to je druga stvar ....
Trebao sam mozda napisati ovo ( jos na ovom Barcinom podforumu :D ) :
Izgubiti od Atletika, zatim od Milana i onda mogu se pripremati za narednu sezonu polako .
Ja mislim da je ovo moje prvo napisano ipak blize ostvarenju ( govorim kao navijac Barcelone ) :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#10783 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Francuski drugoligas ponudio ugovor Lionelu Messiju i nadaju se potpisu. :mrgreen:
oridjidji

#10784 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

veljaca wrote:
oridjidji wrote:
veljaca wrote:

Odakle ti ovo ?
Ja ne gledam podcjenjivacki - nego sam napisao koji je PLAN ..... E sto se tebi mozda ovaj plan (ne)svidja - to je druga stvar ....
Izgubiti od Atletika, zatim od Milana i onda mogu se pripremati za narednu sezonu polako .
Ja mislim da je ovo moje prvo napisano ipak blize ostvarenju ( govorim kao navijac Barcelone ) :D
pa preskoci ti mnostvo neodigranih utakmica i napisa sljedece: "Pobijediti Atletiko, zatim Milan i pripremati se polako za odlucujuce utakmice: utakmicu sa realom, finale Kupa i finale LP ....."

to je po meni malo podcjenjivacki pogotovo ovaj dio u kojem si preskocio četr utakmice do Reala u primeri i jos najmanje 3 utakmice do finale LP-a :D
kao da barsa ne moze kiksati protiv neke od tri pomenute ekipe jednim remijem u prvenstvu ili ispasti vec u utorak od milana, dali u regularnih 90 ili golovima u produzetcima ili na penale isto tako kao i sto mogu pobjediti.

barsa iako je 6 bodova razlike izmedju nje i reala u primeri, itekako mogu jos do titule jer realu nije dobar raspored jer igraju sa osasunom, valensijom, gijonom,atletiko madridom, pa potom barselonom.
LSD

#10785 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Barca mora pobjeđivati sve redom ako misle braniti titulu Primere, oni su ispucali sve svoje kredite što se kikseva tice i moraju cekati još poneki Realov kiks... kakva crna Osasuna, Gijon, Atletico :shock: - Real je imao dva vezana kiksa koji su koliko toliko vratili Barcu u utrku, ali teško da ce ponovo kiksati (Atletico svakako godinama terorišu)...možda ih eventualno Valencija iznenadi i El Clasico naravno....s druge strane, Barce više nema prostora za neke nove kikseve.
To je isto ko u tenisu, kad protivnik s druge strane mreže ima 3-4 meč lopte, pa može dvije prokockati.
veljaca

#10786 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

oridjidji wrote:
veljaca wrote: Odakle ti ovo ?
pa preskoci ti mnostvo neodigranih utakmica i napisa sljedece: "Pobijediti Atletiko, zatim Milan i pripremati se polako za odlucujuce utakmice: utakmicu sa realom, finale Kupa i finale LP ....."

to je po meni malo podcjenjivacki pogotovo ovaj dio u kojem si preskocio četr utakmice do Reala u primeri i jos najmanje 3 utakmice do finale LP-a :D
kao da barsa ne moze kiksati protiv neke od tri pomenute ekipe jednim remijem u prvenstvu ili ispasti vec u utorak od milana, dali u regularnih 90 ili golovima u produzetcima ili na penale isto tako kao i sto mogu pobjediti.

barsa iako je 6 bodova razlike izmedju nje i reala u primeri, itekako mogu jos do titule jer realu nije dobar raspored jer igraju sa osasunom, valensijom, gijonom,atletiko madridom, pa potom barselonom.
Grijesis, ali nema veze ..... Nije od mene bilo podcjenjivacki ....
Zivot ide dalje .... :mrgreen:
oridjidji

#10787 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

LSD wrote:Barca mora pobjeđivati sve redom ako misle braniti titulu Primere, oni su ispucali sve svoje kredite što se kikseva tice i moraju cekati još poneki Realov kiks... kakva crna Osasuna, Gijon, Atletico :shock: - Real je imao dva vezana kiksa koji su koliko toliko vratili Barcu u utrku, ali teško da ce ponovo kiksati (Atletico svakako godinama terorišu)...možda ih eventualno Valencija iznenadi i El Clasico naravno....s druge strane, Barce više nema prostora za neke nove kikseve.
To je isto ko u tenisu, kad protivnik s druge strane mreže ima 3-4 meč lopte, pa može dvije prokockati.
govorio sam o utakmicama koje i jedna i druga ekipa trebaju igrati dok se ne sretnu, jedan remi i jednih i drugih mnogo mjenja do utakmice na nou kampu, a borbu za titulu cini izgubljenom ili mogucom i dalje (ovo se tice barse).
5 0 5

#10788 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

skenderija04

#10789 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Za Milan se vraca Adriano. Ako nista , nece se morati improvizovati .
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#10790 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Guardiola: "I admire Bielsa a lot. He could coach any team and make them better. For me he's simply the best, I try to learn from him."

Bielsa (coach Athletic): "Guardiola built a team that plays a different - and better - game than the football we've seen last 25-30 years. But if you compare our successes, you'll see who's the master and who the student."
hordash

#10791 Re: FC Barcelona

Post by hordash »

Eto onda moze Puyola sutra odmorit, sto je dobro pred uzvrat sa Milanom. Mislim da trebaju iskoristit umor igraca Athletica i sto ranije zabit dva gola da se ne trose previse tokom cijele utakmice.
vodoprovodčik

#10792 Re: FC Barcelona

Post by vodoprovodčik »

505sCrtom wrote:
odličan video, samo vazda u ovim jutjub izborima ljudi lijepe neku užasnu muziku. Treba neko uzet i na Messijeve majstorije zalijepit Odu radosti. :-D
Charuga
Globalni moderator

#10793 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

"Navečer pratim rasplet u španjolskoj nogometnoj “Primeri”. Barcelona je pobijedila Mallorcu, ali, mi se ništa ne sviđa kako je Pep Guardiola rasporedio snage u “Barci”: deset igrača gotovo statira i gleda šta će uraditi Lionel Messi. Večeras nije uradio previše - “svega” dva gola namjestio poluzainteresiranim suigračima. “Naći će Messi neku caku da pobijedimo”, čini mi se da tako opušteno razmišljaju igrači katalonskog tima. Neće to tako ići, bojim se, pogotovo kada je povrijeđen Xavi, kada je van forme Iniesta, kada Pique više razmišlja o Shakirinim koncertima nego o protivničkim napadačima… Real nema, niti će ikada imati Messija. Ali ima jedanest nabrijanih igrača koje je Mourinho dresirao da, ako treba, “jedu malu djecu”. I zato će, sasvim sigurno, biti prvaci Španjolske, bez obzira na to što je “Barca” bolja ekipa". (Senad Avdić)
skenderija04

#10794 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Prema najavama za sutrasnju utakmicu Ath Bilbao ce poceti bez Llorentea,De Marcosa,Martineza,Herrere i Muniaina. Umjesto njih igrace Toquero,San Jose,Ibai,I.Perez i Ekiza.
Utakmica ce biti light a ovo je napisano za raju koja se klade. Valjda ce neko sutra uloviti dobru kvotu.
BHF_Manijak

#10795 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Plavih_11 wrote:"Navečer pratim rasplet u španjolskoj nogometnoj “Primeri”. Barcelona je pobijedila Mallorcu, ali, mi se ništa ne sviđa kako je Pep Guardiola rasporedio snage u “Barci”: deset igrača gotovo statira i gleda šta će uraditi Lionel Messi. Večeras nije uradio previše - “svega” dva gola namjestio poluzainteresiranim suigračima. “Naći će Messi neku caku da pobijedimo”, čini mi se da tako opušteno razmišljaju igrači katalonskog tima. Neće to tako ići, bojim se, pogotovo kada je povrijeđen Xavi, kada je van forme Iniesta, kada Pique više razmišlja o Shakirinim koncertima nego o protivničkim napadačima… Real nema, niti će ikada imati Messija. Ali ima jedanest nabrijanih igrača koje je Mourinho dresirao da, ako treba, “jedu malu djecu”. I zato će, sasvim sigurno, biti prvaci Španjolske, bez obzira na to što je “Barca” bolja ekipa". (Senad Avdić)
NEma, ali ima Ronalda, otprilike ti ga isto dodje... :oops:
skenderija04

#10796 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

22:00 Barcelona- Ath. Bilbao

Valdés, Alves, Piqué, Mascherano, Adriano, Busquets, Thiago, Iniesta, Alexis, Tello, Messi
-Fabregas nije ni na klupi.Jutros je osjetio neke smetnje na treningu
-Xavi odmara
-Tello starter

-Ath.Bilbao : Iraizoz; Iraola, Ekiza, Javi Martinez, Aurtenetxe; Iturraspe, Iñigo Perez, De Marcos; Susaeta, Toquero, Ibai
-Odmara dosta startera: Llorente,Muniain,Herrera,Amorebieta
menuet

#10797 Re: FC Barcelona

Post by menuet »

missko

#10798 Re: FC Barcelona

Post by missko »

Eto dobila je Barca poklon penal koji nije bio. Sad ce Pep kritikovat sudiju kako je nasjeo na ovo :D
Bušman

#10799 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

missko wrote:Eto dobila je Barca poklon penal koji nije bio. Sad ce Pep kritikovat sudiju kako je nasjeo na ovo :D
Penal jeste bio, ali je banalan. Nasjeo onaj iz Athletica ko malo dijete :D :D
missko

#10800 Re: FC Barcelona

Post by missko »

Bušman wrote:
missko wrote:Eto dobila je Barca poklon penal koji nije bio. Sad ce Pep kritikovat sudiju kako je nasjeo na ovo :D
Penal jeste bio, ali je banalan. Nasjeo onaj iz Athletica ko malo dijete :D :D
Znam da je sviran al kazem da nema veze s penalom, kad bi se ono sviralo onda bi bilo penala 22 po tekmi, frajer gradi loptu i pada i penal ma smijesno, mada zasluzeno vodstvo ali su morali zapet i to 100 % i odmorni nece docekati tekmu sa Milanom.
Post Reply