SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Nadinka

#10777 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Nije bas mjesto ovdje, ali kako da ne podijelim s vama :)
Novi parfem, Diesel Loverdose i nova nargadna igra, a pokloni 3 parfema od 75 ml
http://malezensketeme.com/post/17752
Nisrin

#10778 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

enisa wrote:pozdrav svima,
imam jedno pitanje- na licu gdje god mi je bila koja pms bubuljica ostala mi smedja flekica, nije strasno pokrije se puderom, al me bas smeta. probala sam s onim setom iz oriflamea za mikrodermoabraziju, koza stvarno bude i njezna i glatka i sve to super, al fleke nigdje ne odose :-) pa znate li vi za kakav proizvod koji bi mogao pomoc? :?
meni su ostajale flekice, a posto mi je koza tanka, sporo se obnavljala, onda sam uzela Pantenol kremu, a nekad kad sam kuci stavim na vaticu limunovog soka i premazem- sad je puno bolje jer pantenol- Galenikin koristim svaki dan, kosta inace 2.20 KM :D

Ja bih da pohvalim Max Factor lasting performance- iako mi je prije lose koza reagovala- dok sam bila u pubertetu sad je savrseno, jako dobro prekriva i velik je izbor nijansi, IVORY BEIGE 101 mi savrseno odgovara, kao i 106-ica natual beige, jednostavno se prilagodi mojoj kozi :)

Manahattan matirajuci je neprevazidjen, pa ih kombinujem...

Revlon colorstay mi je bio najgori puder svih vremena :( Flekavo lice nakon nanosenja (znam da se mora nanijeti brzo), do toga da mi ni 1 nijansa nije odgovarala, dzaba bacala pare...
Deep red

#10779 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

boracha wrote:deep red ti si se onda dobro istrosila kod njih :D
Pa jedno vrijeme sam kupovala kao luda, posebno prosle zime, kad im je Artdeco bio na snizenju :)
LONGMAN wrote:I da, svidja mi se puder, kao da ga i nemam, da mi svjezinu, al me ne zabetonira. Nema neko prekrivanje, al to sam i trazila :)
Bas mi je drago :thumbup:
Koji je kod za Elf-ako se odlučim sta narucivati (jel treba kod :D ) Do sad sam samo sa eBay-a kupovala :)
nera18

#10780 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

a jel to popust, kupujem et, bujrum na pp linkove
Pacificgirl

#10781 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

U Vogosci je bila i Art scenic podloga za puder i taj puder kad sam ja zadnji put bila tamo.
alica.k

#10782 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

empaticna85 wrote:Danas sam bila u Importane-u, u Kozmu, ni oni nemaju Eveline kozmetike, samo kremu za ruke - cini mi se, i pitam ja, znaju li gdje ima. Kaze djevojka, Kozmo na Ilidzi i u Vogosci ima Eveline kozmetiku, ali ne zna ima li ova podloga za puder... Ove obje relacije mi nisu nikako usputne, pa valjda ce neko iz ovih krajeva provjeriti i javiti.
provjericu ti ja, ajde mi napisite kako se to tacno zove. ak ne bude sutra radilo, u ponedjeljak cu ti javiti :)
rinna0304

#10783 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rinna0304 »

empaticna85 wrote:
Deep red wrote:
LONGMAN wrote:A odem ja u cm u robotu na socijalnom, i velim njoj tako da probam, da vidim efekt bla bla, kad ona sva ljuta "sto i vi postavljate pitanja" :x :shock: :? :x Nista ja, ignorisem je uzmem tester i stavim. I oba su mi ok danas, vidjet cu sutra reakciju :D
Djevojke u CM-u na alipašinom su divne. To mi je najdrazi CM. Nisu lose ni one u Alipašinoj. ;-)
empaticna85 wrote:Ja u utorak bila u Kozmu u BBI, bilo mi usput, pa reko' da vidim ima li, i nema uopste Eveline kozmetike.
Jesi li gledala u Importaneu :?
Danas sam bila u Importane-u, u Kozmu, ni oni nemaju Eveline kozmetike, samo kremu za ruke - cini mi se, i pitam ja, znaju li gdje ima. Kaze djevojka, Kozmo na Ilidzi i u Vogosci ima Eveline kozmetiku, ali ne zna ima li ova podloga za puder... Ove obje relacije mi nisu nikako usputne, pa valjda ce neko iz ovih krajeva provjeriti i javiti.
na ilidzi ima 100% juce kad sam bila u kozmu bas gledala njihove pudere i vidjela da imaju i tu podlogu
Artemida84

#10784 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Artemida84 »

Cure, da li je netko slucajno koristio neuLash serum za prirodan rast trepavica?
http://www.neulash.hr/produljenje-trepa ... zAodaR597g
alica.k

#10785 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Artemida84 wrote:Cure, da li je netko slucajno koristio neuLash serum za prirodan rast trepavica?
pre sku po
Billy Doe

#10786 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Billy Doe »

alica.k wrote:
Artemida84 wrote:Cure, da li je netko slucajno koristio neuLash serum za prirodan rast trepavica?
pre sku po
I ja mislim da je previse.Uzmes fino u apoteci ricinusovo ulje i mazes korjen trepuski svako vece.
Ja sam to cula od par cura,naime jedna je gotovo ostala bez trepavica zbog neke jeftine maskare :-) Uglavnom sigurno ne moze skoditi :)
alica.k

#10787 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

once again, to za ricinus je mit da rastu trepavice. ali svakako da jaca trepavice pa manje opadaju.
Billy Doe

#10788 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Billy Doe »

Pa ja ne mogu sigurno tvrditi jer nisam probala,pisem samo sta sam cula,uglavnom jeftinija je varijanta,pa i to jacanje je u redu ako neko ima problema sa istim...valjda :)
alica.k

#10789 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Billy Doe wrote:Pa ja ne mogu sigurno tvrditi jer nisam probala,pisem samo sta sam cula,uglavnom jeftinija je varijanta,pa i to jacanje je u redu ako neko ima problema sa istim...valjda :)
pa normalno, ako nista to je volumen...
nema bas puno nacina da trepavice narastu mimo njihove dobre volje :)
ima onaj lijek za jednu ocnu bolest, pricalo se o tome, nuspojava je da rastu trepavice od njega. onda su tu komponentu izdvojili i napravili nesto za rast trepavica, zove se...lissane, latisse? vako nesto. ne znam kakvi su efekti, nit sam trazila.

al evo, sad mi se dalo potraziti, latisse se zove

Image
Image
Image

malo mi izgledaju iziritirano kapci ovdje
LATISSE® Indication

LATISSE® solution is a prescription treatment for hypotrichosis used to grow eyelashes, making them longer, thicker and darker. Eyelash hypotrichosis is another name for having inadequate or not enough eyelashes. LATISSE® Important Safety Information If you are using prescription products for lowering eye pressure or have a history of eye pressure problems, only use LATISSE® under close doctor supervision. May cause eyelid skin darkening which may be reversible, and there is potential for increased brown iris pigmentation which is likely to be permanent. There is a potential for hair growth to occur in areas where LATISSE® solution comes in repeated contact with skin surfaces. If you develop or experience any eye problems or have eye surgery, consult your doctor immediately about continued use of LATISSE®. The most common side effects after using LATISSE® solution are an itching sensation in the eyes and/or eye redness. Please click here for full LATISSE® Prescribing Information.
eh, i don't think so.
Ma.Le.Na

#10790 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

posto je ovo latisse cudo :cry:
despina

#10791 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by despina »

Ma.Le.Na wrote:posto je ovo latisse cudo :cry:

130,00 dolara
Ma.Le.Na

#10792 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

:D
ma fine su i ove moje trepuske :lol:
Artemida84

#10793 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Artemida84 »

Ma znam da je neuLash skup ali svi ga hvale i kao da bas narastu trepavice. Neki dan neki prilog bio da ga i slavne osobe koriste i preporucuju. Svakako ga ni nema kod nas pa malo cu švrljati po hrvatskim forumima da vidim ima li efekta od toga. A stavljala sam ja i ricinusovo ulje, ono samo ojača trepavice ali nema ništa od rasta 8-) .
Ujedam

#10794 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ujedam »

Jednom sam koristila neku xx maskaru i nisam mogla da skinem je kasnije sa trepavica, pa sam se iznervirala i uzela makaze i odrezala trepavice :lol: :D

A onda sam koristila ricinusovo ulje i fkt mi je djelovalo i pomoglo, sada imam duge trepavice, ne baš preduge, ali normalne.. stavim maskaru i bum, mačka i po :lol:
VenomousV

#10795 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

:shock: :shock: :shock: sta si???
kol'ko ti je godina tad bilo? :-) :-)
Ductus Holedocus

#10796 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

i mene je navracala jedna ljubomorna vjestica da odsjecem trepavice :D
cudi me da nisam nasjela.Smetale su mi kad stavim naocare,nisam mogla treptati :lol:

Btw.hocel mi ko reci kako da se nasminkam ko Haretova Aida,hocu da mu se podvalim 8-)
alica.k

#10797 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Ductus Holedocus wrote:i mene je navracala jedna ljubomorna vjestica da odsjecem trepavice :D
cudi me da nisam nasjela.Smetale su mi kad stavim naocare,nisam mogla treptati :lol:

Btw.hocel mi ko reci kako da se nasminkam ko Haretova Aida,hocu da mu se podvalim 8-)
:lol:
moja mama inace ima pravo duge trepavice, i pricala mi je kad je bila mlada da ih je sisala :? ja ono WTF
Ductus Holedocus

#10798 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

1.cime mogu izblijediti kozu lica (zbog pjegica)
2.kako da postignem porculanski izgled,kojim puderom(samo da ima moc prekrivanja)
zamzija

#10799 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

Zanimljiv TV prilog, iz posljednje emisije Provjereno:
Istražili su, Ima li bakterija u staroj šminci i u testerima u prodavaonicama...

http://novatv.hr/clanak/provjereno/i-vi ... stite.html
LONGMAN

#10800 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LONGMAN »

Ductus Holedocus wrote:1.cime mogu izblijediti kozu lica (zbog pjegica)
2.kako da postignem porculanski izgled,kojim puderom(samo da ima moc prekrivanja)
Meni je doktorica rekla da tri puta dnevno premazem limunovim sokom lice, al meni previse isusi kozu pa ne radim to, i zestoko mi bude :D
Post Reply