Referendum(i) u RS-u

Locked
Org

#10776 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Org »

Dasi wrote:
Kikibombona wrote:
dezurni_ucenik wrote:Ljudi godinama sjede kod kuce sa fakultetskim diplomama i rade mizerne poslove dok godine lete. A sta cetnika iz RS radi po Sarajevu. Pu jebem ti drzavu.
Govoris o drzavnim jaslama ili privatnicima?

U drzavnim jaslama se kvote moraju zadovoljiti, makar donekle...

Za privatnike ne bih znao. Kakav je motiv nekog Bosnjaka da zaposli Srbina prije nego Bosnjaka? Jedino mozda ako je majstor u svom poslu. Mada, ne vjerujem nesto u to, slabo je ovdje majstora, bilo gdje.
Ma nisu problem Srbi, nego ovi sto im na LK pise Drzavljasntvo: Republika Srpska koji Sarajevo zovu Teheran, koji zaokruzuju separatiste i po kojekakvim anketama DA. Sto muzu mlijeko sa sise koju bi sutra odsjekli i zakopali u tercijalnu grobnicu.
A nasim privatnicima je "isplativije" separatisti dati platu 500KM nego nasem svrsenom studentu 600KM i tako ustediti 100KM za dvije steke Malrbora.
Nista, najbolje da onda da forumasi placaju te dvije steke marlbora razlike?
Nemojte da vam emocije pomute razum, to je odlika iskompleksirane svjetine koja je danas anketirana
Budjav_lebac

#10777 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

kamberovica polje wrote:
Budjav_lebac wrote:
kamberovica polje wrote: Ajde ufati se onih banana što si dobio u paketiću, ja da sam na tvom mjestu od stida ne bi smio ništa napisat.
Nije moralno glasati za npr. NS, a traziti od SDA nesto, ali sta vi znate sta je moral. Za kenjanje je osmisljen WC tako da si na pogresnom mjestu.
Ne dobija NS izbore na patriJotizmu, vjeri i verbalnom proljevu o zaštiti države nego tvoji ali blago njima kad imaju tako kritično i pametno glasačko tijelo pa ih se i ne proziva za laž i nemoj mi molim te ti ko glasač SDA pričati o moralu.
Pa o tome ti i pricam, NS ne spominje patriotizam sto znaci da patriote sigurno nisu. Ja glasam za ljude, ali volim vas psihicki oboljele od SDA provocirati.
Kikibombona

#10778 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Kikibombona »

Dasi wrote:
Ma nisu problem Srbi, nego ovi sto im na LK pise Drzavljasntvo: Republika Srpska koji Sarajevo zovu Teheran, koji zaokruzuju separatiste i po kojekakvim anketama DA. Sto muzu mlijeko sa sise koju bi sutra odsjekli i zakopali u tercijalnu grobnicu.
A nasim privatnicima je "isplativije" separatisti dati platu 500KM nego nasem svrsenom studentu 600KM i tako ustediti 100KM za dvije steke Malrbora.
U moju firmu stalno dolaze ljudi iz Srbije i RS. Dolaze i Madjari, Hrvati, razni drugi. Jbg, biznis je biznis. Gazdu samo profit zanima. Karat ce on svog Bosnjaka za 100km ako treba, fizicki i psihicki. Mislim, jarane, o cemu pricamo.

Pa imas Prevent u Zenici. Znas koja im je prijetnja bila, covjek mi govorio koji gore radi. Ako nastavite sa strajkovima, oticemo u RS, tamo se ljudi nece buniti, radit ce bez pogovora. Mi smo ovdje patriotizma radi, a vi se nesto bunite, trazite vecu platu i da ne radite vikendom. :D

Isti ti je privatnik u RS. I oni tamo svoje Srbe karaju u supak, bogate se na racun sirotinje. O cemu pricamo!?? :-D

Jos su Hrvati najbolji. Tamo plate najbolje. I nasi ljudi idu tamo hljeb zaraditi, cekaju na raskrsnicama nece li ih neko pokupiti. Mozda neki Hrvat ne voli Bosnjake, ali dobro ce mu doci ako grozdje pobere za manje para nego Hrvat.
BHCluster

#10779 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

Image
Bold9780

#10780 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Bold9780 »

asker wrote:Nikakve reakcije medjunarodne zajednice nece biti dok ne reaguje tuzilastvo i SIPA.
Materijala za akciju imaju, sutra je radni dan, neznam koliko im vremena treba ali ne smiju oduglovaciti. Koliko god ovo suludo zvucalo to je jedini ispravan slijed dogadjaja.
Ukoliko tuzilastvo izda nalog za hapsenje SIPA krece u akciju. Zaustavlja ih policija RS-a, obavjestava da nemogu dalje. SIPA se vraca u bazu, podnose izvjestaj. Kod onog pretresanja policijskih stanica u RS-u od strane SIPA-e, Dodik je u svom reagovanju rekao da SIPA nije krovna policijska struktura BiH i da svoje akcije moraju najaviti i koordinirati sa MUP-om RS-a. Dakle nisu svemoguci.

U tom trenutku predsjednik drzave mora na svoju inicijativu sazvati sastanak sa vijecem za implementaciju mira, OHR-om, komadantom EUFORA, minstrom sigurnosti, ministarkom odbrane, direktorom SIPA-e.
Jasno poruciti da ovdje mirovni sporazum prestaje i da slijedi opca anarhija. Naglasiti da je od tog trenutka upitan rad granicne policije, oruzanih snaga i svih drugih zajednickih institucija. Izraziti zabrinutost za povratnicka naselja i Brcko distrikt, mogucu gradjansku neposlusnost tih naselja i reprekusije koje su moguce nad tim gradjanima. Jasno poruciti da ovo nije "help Basnia" mantra, vec upozorenje da ce Bosnjacka komponenta sama reagovati u cilju ocuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta drzave.

Tek nakon toga moze se ocekivati reakcija medjunarodne zajednice.
Brvao!
Dasi

#10781 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Dasi »

Kikibombona wrote:
Dasi wrote:
U moju firmu stalno dolaze ljudi iz Srbije i RS. Dolaze i Madjari, Hrvati, razni drugi. Jbg, biznis je biznis. Gazdu samo profit zanima. Karat ce on svog Bosnjaka za 100km ako treba, fizicki i psihicki. Mislim, jarane, o cemu pricamo.

Pa imas Prevent u Zenici. Znas koja im je prijetnja bila, covjek mi govorio koji gore radi. Ako nastavite sa strajkovima, oticemo u RS, tamo se ljudi nece buniti, radit ce bez pogovora. Mi smo ovdje patriotizma radi, a vi se nesto bunite, trazite vecu platu i da ne radite vikendom. :D

Isti ti je privatnik u RS. I oni tamo svoje Srbe karaju u supak, bogate se na racun sirotinje. O cemu pricamo!?? :-D

Jos su Hrvati najbolji. Tamo plate najbolje. I nasi ljudi idu tamo hljeb zaraditi, cekaju na raskrsnicama nece li ih neko pokupiti. Mozda neki Hrvat ne voli Bosnjake, ali dobro ce mu doci ako grozdje pobere za manje para nego Hrvat.
Slazem se s tim, nije problem nikakav. Ali sto rece jedan forumas iznad, cemu onda kuknjava? Pa i te gazde sad kuci jebu majku Dodiku i njegovoj politici i ovim 99,79% sto su zaokruzili DA. Pustimo se kuknjave onda, laznog patriotizma i prizivanja MZ nesto duradi nego plesimo dok muzika svira jebat ga a kakvi smo (na sve tri strane) nece jos dugo.
kamberovica polje

#10782 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by kamberovica polje »

Budjav_lebac wrote: Pa o tome ti i pricam, NS ne spominje patriotizam sto znaci da patriote sigurno nisu. Ja glasam za ljude, ali volim vas psihicki oboljele od SDA provocirati.
Nisam ni spominjao patriotizam nego patriJotizam a to je lažna i ljigava poluga kojom glavati kriminalci iz SDA podmazuju svoje ovce. Psihička oboljenja imaju samo glasači SDA jer ne možeš bit normalna osoba da svake godine pušiš slušaš ista obećanja i iznova primaš prangiju, to mora da je neki oblik patološkog mazohizma.
BHCluster

#10783 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

Pa da nazdravimo #ferendum

Image
Budjav_lebac

#10784 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

and wrote:
Budjav_lebac wrote:
kamberovica polje wrote: Ajde ufati se onih banana što si dobio u paketiću, ja da sam na tvom mjestu od stida ne bi smio ništa napisat.
Nije moralno glasati za npr. NS, a traziti od SDA nesto, ali sta vi znate sta je moral. Za kenjanje je osmisljen WC tako da si na pogresnom mjestu.
pa ako je sda dobila najviše glasova i vlast je ,očekujemo konkretne poteze, koristeći pravo i institucije, a ne samo čekati reakciju mz.
kada na neke stvari šutiš, teško da će neko drugi reagovati.
imaju čistu situaciju i 100% su u pravu i za sve poteze imaju podršku međunarodne zajednice.
šta bi bilo da djeluju protivzakonito i da imaju međ. zajednicu protiv sebe?
možda ima nešto što ne znamo, da rade, al eto vidjećemo
Glasas za stranku sa cijom se ideologijom slazem i za koju smatras da moze stititi i boriti se za tvoje interese. Ako smatram da to npr. SDP ne moze i ne glasam za njih, a drugi smatraju da moze i ona pobijedi onda je realno da ne ocekujem od njih da rade ono sto ja zelim nego ono sto zele oni i njihovi glasaci. Ne mozes patoloski mrziti neku stranku, raditi protiv nje i ocekivati da ona radi za tebe. To nema nigdje u svijetu osim u Bosni.

Sta Bake treba da radi ? Lozi narod supljim pricama kao Dodik ? On njima svima realno mece, lize se strancima u fazonu "ja sam jedini koji se poziva na MZ", ostali rade kontra nje. Ne treba sad davati nikakve izjave ili ovoj anketi pridavati znacaj nego treba sutjeti i sacekati da Ustavni sud potvrdi odluku. Kad se to desi treba preko SIPA-e pokrenuti istragu i hapsiti organizatore ankete. Obama i Putin pobise citav svijet pa jesi li ih cuo da kad daju kakve ekstremisticke izjave ? Sve to rade u miru i iza zavjese. Dodiku ce njegovi volovsko-koridski nastupi napokon dohakati, budi siguran.
Budjav_lebac

#10785 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

kamberovica polje wrote:
Budjav_lebac wrote: Pa o tome ti i pricam, NS ne spominje patriotizam sto znaci da patriote sigurno nisu. Ja glasam za ljude, ali volim vas psihicki oboljele od SDA provocirati.
Nisam ni spominjao patriotizam nego patriJotizam a to je lažna i ljigava poluga kojom glavati kriminalci iz SDA podmazuju svoje ovce. Psihička oboljenja imaju samo glasači SDA jer ne možeš bit normalna osoba da svake godine pušiš slušaš ista obećanja i iznova primaš prangiju, to mora da je neki oblik patološkog mazohizma.
Ne jarane nego to se zove "nemam alternativu". Davali smo i ovim kvaziljevicarima vlast pa sta smo dobili od njih ? Unazadili nas deset godina i ispunili 5 % obecanja. SDA ispuni makar 20 %, a 20 je opet vise od 5.
gagy06

#10786 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by gagy06 »

asker wrote:Nikakve reakcije medjunarodne zajednice nece biti dok ne reaguje tuzilastvo i SIPA.
Materijala za akciju imaju, sutra je radni dan, neznam koliko im vremena treba ali ne smiju oduglovaciti. Koliko god ovo suludo zvucalo to je jedini ispravan slijed dogadjaja.
Ukoliko tuzilastvo izda nalog za hapsenje SIPA krece u akciju. Zaustavlja ih policija RS-a, obavjestava da nemogu dalje. SIPA se vraca u bazu, podnose izvjestaj. Kod onog pretresanja policijskih stanica u RS-u od strane SIPA-e, Dodik je u svom reagovanju rekao da SIPA nije krovna policijska struktura BiH i da svoje akcije moraju najaviti i koordinirati sa MUP-om RS-a. Dakle nisu svemoguci.

U tom trenutku predsjednik drzave mora na svoju inicijativu sazvati sastanak sa vijecem za implementaciju mira, OHR-om, komadantom EUFORA, minstrom sigurnosti, ministarkom odbrane, direktorom SIPA-e.
Jasno poruciti da ovdje mirovni sporazum prestaje i da slijedi opca anarhija. Naglasiti da je od tog trenutka upitan rad granicne policije, oruzanih snaga i svih drugih zajednickih institucija. Izraziti zabrinutost za povratnicka naselja i Brcko distrikt, mogucu gradjansku neposlusnost tih naselja i reprekusije koje su moguce nad tim gradjanima. Jasno poruciti da ovo nije "help Basnia" mantra, vec upozorenje da ce Bosnjacka komponenta sama reagovati u cilju ocuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta drzave.

Mudro zboris...
pinkman

#10787 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by pinkman »

smijesni_ste wrote:
pinkman wrote:
Evo ja radim u IT industriji i mogu ti reci da je motiv svih u znanju. Ko ima znanje, taj upada jer sa fakulteta izlazi dosta ljudi koji su ucili ono sto su imali na fakultetu, a izvan toga nista. Mali je broj onih koji je dodatno ucio.
Radim i ja i u pravu si. Samo onda čemu kuknjava za referendumom i čemu stotine stranica na temi? :D

Ako nije bitno koga zapošljavaš i kome tako pomažeš već samo štancati pare onda ebo i državu i pravdu i pomirenje itd
U privatnom sektoru definitivno nije bitno koga zaposljavas, sve dok on obavlja korektno svoj posao. Bas kao sto danas neko napisa na Klixu, na ulici slabo cujes ove stvari, jedino balavci po komentarima svasta pisu.

Inace referendum je neustavan :D pa mislim da je ispravno ispostovati odluku Ustavnog suda BiH, s tim sto bi trebalo ispostovati sve, a ne selektivno kao sto mnogi prizeljkuju. Treba biti realan, mnoge odluke ni kod nas u FBIH nisu ispostovane, i treba krenuti ispred svog dvorista.
and

#10788 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by and »

Budjav_lebac wrote:
and wrote:
Budjav_lebac wrote: pa ako je sda dobila najviše glasova i vlast je ,očekujemo konkretne poteze, koristeći pravo i institucije, a ne samo čekati reakciju mz.
kada na neke stvari šutiš, teško da će neko drugi reagovati.
imaju čistu situaciju i 100% su u pravu i za sve poteze imaju podršku međunarodne zajednice.
šta bi bilo da djeluju protivzakonito i da imaju međ. zajednicu protiv sebe?
možda ima nešto što ne znamo, da rade, al eto vidjećemo
Glasas za stranku sa cijom se ideologijom slazem i za koju smatras da moze stititi i boriti se za tvoje interese. Ako smatram da to npr. SDP ne moze i ne glasam za njih, a drugi smatraju da moze i ona pobijedi onda je realno da ne ocekujem od njih da rade ono sto ja zelim nego ono sto zele oni i njihovi glasaci. Ne mozes patoloski mrziti neku stranku, raditi protiv nje i ocekivati da ona radi za tebe. To nema nigdje u svijetu osim u Bosni.

Sta Bake treba da radi ? Lozi narod supljim pricama kao Dodik ? On njima svima realno mece, lize se strancima u fazonu "ja sam jedini koji se poziva na MZ", ostali rade kontra nje. Ne treba sad davati nikakve izjave ili ovoj anketi pridavati znacaj nego treba sutjeti i sacekati da Ustavni sud potvrdi odluku. Kad se to desi treba preko SIPA-e pokrenuti istragu i hapsiti organizatore ankete. Obama i Putin pobise citav svijet pa jesi li ih cuo da kad daju kakve ekstremisticke izjave ? Sve to rade u miru i iza zavjese. Dodiku ce njegovi volovsko-koridski nastupi napokon dohakati, budi siguran.
nema veze koja stranka je na vlasti, ako je dobila glasove bošnjaka mora raditi u interesu države, bez obzira sviđala se meni ili ne.
ne možemo se mi porediti sa putinom i obamom, i zato imaš situacije da ti ljudi sami na volej dolaze, a ti kažeš nekom drugom de ti ga nabij, meni ga zao. ja sam fin :mrgreen:
a kažem opet, ne znam kakvo će djelovanje biti, a u zavisnosti od rezultata ove igranke moći ćemo ocjenjivati njihovo djelovanje
BayrakTB

#10789 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BayrakTB »

BHCluster wrote:Image
Uokviriti! Svakom baliji trpati u ruke dok ide u štrosu da pije kafu i laje na Bakira i SDA dok mu se država raspada
Budjav_lebac

#10790 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

and wrote: nema veze koja stranka je na vlasti, ako je dobila glasove bošnjaka mora raditi u interesu države, bez obzira sviđala se meni ili ne.
ne možemo se mi porediti sa putinom i obamom, i zato imaš situacije da ti ljudi sami na volej dolaze, a ti kažeš nekom drugom de ti ga nabij, meni ga zao. ja sam fin :mrgreen:
a kažem opet, ne znam kakvo će djelovanje biti, a u zavisnosti od rezultata ove igranke moći ćemo ocjenjivati njihovo djelovanje
Imas Bosnjake koji imaju razlicite interese. Ne mozes svima udovoljiti, pogotov ne onima koji te mrze i koji ti podmecu. Ovi sto na forumu najvise provlace SDA se izjasnjavaju kao Bosanci. SDA za sebe kaze da je bosnjacka stranka i da zastupa interese Bosnjaka tako da su ovi Bosanci zalutali u trazenju. Nek nadju sebi stranku koka ce zastupati njihove interese, ali nek ne kenjaju kad ne predje ni izborni prag i seru po narodu koji glasa za druge stranke. Ocigledno bi ovdje neki silom nametali svoje misljenje, a to prelazi svaki vid demokratije koji oni zagovaraju. Nek se prvo posavjetuju sami sa sobom odluce sta zele od sebe pa nek onda zadiru u misljenja, zelje i interese drugih ljudi.

Smeta ti vehabija kad ti namece vjeru, ali je normalno sto bi ti nekome drugom nametao svoje misljenje. Ja bih rekao da idu u tri pizde materine.
Quaresma

#10791 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Quaresma »

previše je to za naše političare
Budjav_lebac

#10792 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

BayrakTB wrote:
BHCluster wrote:Image
Uokviriti! Svakom baliji trpati u ruke dok ide u štrosu da pije kafu i laje na Bakira i SDA dok mu se država raspada
Nemaju SDA i Bakir veze sa drzavom. Drzave je bilo prije SDA i bice je poslije. Najveci problem balije je sto svom politicaru podmece, a tudjeg uzdize, iako njegov ni u kakvoj situaciji ne moze biti stetniji po njega od tudjeg politicara. Kakav god Bake da je ne mogu da uporediti sa svinjom Dodikom i reci isti su. Nek ima samo 1 % patriotizma vise i sebi od Dodika bolji je. Problem je ssmo u tome sto cemo vjecno biti balije i sto ce nam se ovakve stvari vjecno ponavljati.
Zgoljo

#10793 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Zgoljo »

:thumbup:
Ono sto se ni po koju cijenu ne smije dozvoliti je da se ovo zataska,umiri,toboze obezvrijedi.A slijedecih dana ce biti takvih pokusaja,pa cak na zalost i od "patriotskih" medija i kvazi analiticara.Ocekuje se mir,mir,niko nije kriv.

Ukoliko u periodu od slijedecih 10 dana izostane ono sto se mora uraditi onda moraju poceti pripreme na nivou drzave i federacije za referendum na kojem ce pitanje biti: "Jeste li za ukidanje entiteta i vracanje Ustava RBiH".
Budjav_lebac

#10794 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

Zgoljo wrote:

:thumbup:
Ono sto se ni po koju cijenu ne smije dozvoliti je da se ovo zataska,umiri,toboze obezvrijedi.A slijedecih dana ce biti takvih pokusaja,pa cak na zalost i od "patriotskih" medija i kvazi analiticara.Ocekuje se mir,mir,niko nije kriv.

Ukoliko u periodu od slijedecih 10 dana izostane ono sto se mora uraditi onda moraju poceti pripreme na nivou drzave i federacije za referendum na kojem ce pitanje biti: "Jeste li za ukidanje entiteta i vracanje Ustava RBiH".
Upravo, i na kraju kad se izglasa pozvati se na to da je to volja vecine.
bh.tornjak

#10795 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

tako nekako bi se trebalo odvijati.....i odvijat ce se, samo malo strpljenja
ima jedna sitnica s kojom se ne bih slozio...a to je ono boldirano....tu ulogu ce stranci preuzeti iz razloga da nebi doslo do "osvetnickih" poteza.....i to im je previse rizicno....stranci ne zele vece nerede ili puskaranje
apoksiomen

#10796 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by apoksiomen »

ulinsky wrote: Sad bih ja, kao Banjalučanin, u vašem maniru trebao da se sprdam sa bošnjačkim vukojebinama a itekako ih ima. Konkretno ono što sam vidio u Bužimu... pa meni nije bilo dobro 10 dana. Ono je jebote Saudijska Arabija na tlu evropskog kontitenta. I stariji mi rekoše, da to uopšte nije odskora, to je oduvijek bilo tako.
I u Saudijskoj Arabiji žive ljudi. Mada ne znam gdje si ti vidio Saudiju u Bužimu i njegovim zelenim brdima i tvrđavi, osim u samoj činjenici da tamo žive muslimani, pa je to za vas kao Azija, Anadolija, Arabija i slične četničke rasističke baljezgarije po kojima su Bošnjaci strani faktor naspram "domaćih" Srba i sl.
BayrakTB

#10797 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BayrakTB »

Budjav_lebac wrote: Nemaju SDA i Bakir veze sa drzavom. Drzave je bilo prije SDA i bice je poslije. Najveci problem balije je sto svom politicaru podmece, a tudjeg uzdize, iako njegov ni u kakvoj situaciji ne moze biti stetniji po njega od tudjeg politicara. Kakav god Bake da je ne mogu da uporediti sa svinjom Dodikom i reci isti su. Nek ima samo 1 % patriotizma vise i sebi od Dodika bolji je. Problem je ssmo u tome sto cemo vjecno biti balije i sto ce nam se ovakve stvari vjecno ponavljati.
https://maglajbh.wordpress.com/2013/09/ ... -bosnjace/
It_is_a_Leclerc

#10798 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by It_is_a_Leclerc »

Referendumskom fijasku čija je slika i prilika oznojeni, nesređeni i nervozni Dodik na večerašnjoj press konferenciji, najviše se mogu radovati oni nesretnici iz tzv. opozicije. Oni, naime, takvi bezmudi i generalno neinteligentni kakvi jesu uspjeli su, ni sami ne znajući kako, neokrznuti preživjeti ovaj cirkus.

Niska izlaznost, hardcore "odjebaus - miki maus" od strane Vučića - govore u prilog dobrom izbornom rezultatu opozicije. Dodik je uložio puno. Nije izgubio, ali jeste nešto. Referendum je samo akcelarcija onog o čemu sam pisao početkom godine - totalna izolacija, gomilanje afera i konačni pad do polovine sljedeće godine.
cyprus

#10799 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by cyprus »

It_is_a_Leclerc wrote:Referendumskom fijasku čija je slika i prilika oznojeni, nesređeni i nervozni Dodik na večerašnjoj press konferenciji, najviše se mogu radovati oni nesretnici iz tzv. opozicije. Oni, naime, takvi bezmudi i generalno neinteligentni kakvi jesu uspjeli su, ni sami ne znajući kako, neokrznuti preživjeti ovaj cirkus.

Niska izlaznost, hardcore "odjebaus - miki maus" od strane Vučića - govore u prilog dobrom izbornom rezultatu opozicije. Dodik je uložio puno. Nije izgubio, ali jeste nešto. Referendum je samo akcelarcija onog o čemu sam pisao početkom godine - totalna izolacija, gomilanje afera i konačni pad do polovine sljedeće godine.
To je to :thumbup: jedino ne znam da li je konačni pad tako blizu... Ja mislim da Mile može povuć bar još dvije godine, ako ne i više...
asker

#10800 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by asker »

bh.tornjak wrote:

tako nekako bi se trebalo odvijati.....i odvijat ce se, samo malo strpljenja
ima jedna sitnica s kojom se ne bih slozio...a to je ono boldirano....tu ulogu ce stranci preuzeti iz razloga da nebi doslo do "osvetnickih" poteza.....i to im je previse rizicno....stranci ne zele vece nerede ili puskaranje
O tome i ja govorim, izazvati reakciju medjunarodne zajednice. I to nije suplja i nije bez valjanog razloga. A ta ista medjunarodna zajednica u tom slucaju ima dovoljno argumenata da reaguje.

Iskreno mislim, znam da se mnogi nece sloziti, da ce ovaj referendum Dodik dobro osjetiti. Svi relevantni faktori se osjecaju ponizeni, a ona budaletina i ne krije, jasno i glasno vrijedja sve redom. Ovi to ne prastaju.
Locked