Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
typeOnegative wrote:ja ih pokrećem sa harddiska powerDVD-om (ISO )
Pa vj kao i svaki drugi , zavergla na ucitavanju i dalje je vise manje ok .Ako ti nije smetao DVD nece ni ovo .
A zapinjanje , to ti je to medija , ako je lošiji vjv hoce ybg
Problem je što je jako teško sad uopće naći neki blu-ray optički uređaj, ima ih par polovnih na piku i mislio sam uzeti taj jedan, sad koliko su habani vidjet ćemo.
A kontam da neće zapinjati, ako kupujem original blu-ray filmove, sa kvalitetnim softverom.
Ne znam šta mi je drugo alternativa, osim kupnje pravog blu-ray playera.
Znam da sam nekada negdje na netu procitao da je isplatnije kupiti ps4 koji vec u sebi ima bluray player, nego bas sam player.
Ako uspijem naci link zakacim
relevantan wrote:Čini mi se da sam negdje na ovoj temi pročitao da su neki naručivali SSD-ove sa crucial.eu. Hoću da naručim ovaj mx500 250gb, ali ne vidim opciju da odaberem BiH. Vidim i da imaju besplatnu dostavu, ali to je mislim samo za zemlje EU. Kad bi se moglo naručiti sa free shipping ušteda za ovaj modle je nekih 45 KM u odnosu na najnižu cijenu kod nas.
Ja MX 500 - 250GB varijantu prije 6 mjeseci narucio za 44$ ~ oko 72 KM na ebayu
Ko bi platio skoro 140 KM za 250GB SSD-a?
Iskocila mi reklama na fejsu za Doper, 250gb mislim da je 100 maraka, 500gb 140...
Nudili su brdo nekih HDD i SSD... da ne bude da ih reklamiram ili nesto, nisam nikada nista uzeo od njih ne znam fkt kakvi su
Plavo-bijeli wrote:Možeš ti sastaviti šta hoćeš, ali prvo, koliki ti je budžet?
pa evo postavih gore otprilike
Processor (Intel): Intel Core i7 Processor , (Intel): Intel Core i7 8700
Graphics card (NVIDIA): NVIDIA GeForce® GTX 1060 6GB , Graphics card (NVIDIA): NVIDIA GeForce® RTX 2080 ili ove varijatne sa AMD
Memory: 16GB RAM
SSD: 500 GB
Maticna ploca koja ide uz ovo
Ostale "sitnice" - monitor, tastature, dzojstici sam vec rijesio
Ako ti treba za igrice onda radije uzmi i5. Ja bi pričekao treću generaciju AMDovih procesora i novu generaciju AMDovih grafičkih koji sad dolazi na ljeto. Ako ti se ne da čekati:
Plavo-bijeli wrote:Možeš ti sastaviti šta hoćeš, ali prvo, koliki ti je budžet?
pa evo postavih gore otprilike
Processor (Intel): Intel Core i7 Processor , (Intel): Intel Core i7 8700
Graphics card (NVIDIA): NVIDIA GeForce® GTX 1060 6GB , Graphics card (NVIDIA): NVIDIA GeForce® RTX 2080 ili ove varijatne sa AMD
Memory: 16GB RAM
SSD: 500 GB
Maticna ploca koja ide uz ovo
Ostale "sitnice" - monitor, tastature, dzojstici sam vec rijesio
Ako ti treba za igrice onda radije uzmi i5. Ja bi pričekao treću generaciju AMDovih procesora i novu generaciju AMDovih grafičkih koji sad dolazi na ljeto. Ako ti se ne da čekati:
Svaka čast. Ma ovo gore RECOMMENDED sto sam postavio, odnosilo se za igranje Battlefield 5, kopirao samo sa službene stranice. A budžet sam tako i planirao otprilike, 2000-2500 hiljade. Hvala još jednom.
relevantan wrote:Čini mi se da sam negdje na ovoj temi pročitao da su neki naručivali SSD-ove sa crucial.eu. Hoću da naručim ovaj mx500 250gb, ali ne vidim opciju da odaberem BiH. Vidim i da imaju besplatnu dostavu, ali to je mislim samo za zemlje EU. Kad bi se moglo naručiti sa free shipping ušteda za ovaj modle je nekih 45 KM u odnosu na najnižu cijenu kod nas.
Ma ja, najbolje uzeti od plejke ili xboxa, ja imam gamesir t1s i zadovoljan sam, on kosta oko 40 maraka kada se narucuje. Ali ako imas pare, onda idi na xbox ili od plejke gamepade.
Moze li neko dati preporuku za kupovinu racunara ? Budzet mi je otprilike do 1800 KM. Zelio bih uzeti sebi racunar koji ce mi posluziti sljedecih 3-4 godine. Primarna namjena bi mu bila za razne CAD softvere kao sto su Autocad, Civil3D,Infraworks i sl.(2D i 3D modeling) koji mi trebaju za posao, a sekundarno naravno i za malo Gaming-a. Gledao sam po piku i dosta su povoljnije konfiguracije u odnosu na radnje. Da li preporucujete uopce kupovinu od Pik prodavaca?
Spuzva_bob wrote:Moze li neko dati preporuku za kupovinu racunara ? Budzet mi je otprilike do 1800 KM. Zelio bih uzeti sebi racunar koji ce mi posluziti sljedecih 3-4 godine. Primarna namjena bi mu bila za razne CAD softvere kao sto su Autocad, Civil3D,Infraworks i sl.(2D i 3D modeling) koji mi trebaju za posao, a sekundarno naravno i za malo Gaming-a. Gledao sam po piku i dosta su povoljnije konfiguracije u odnosu na radnje. Da li preporucujete uopce kupovinu od Pik prodavaca?
Moze li se reci da je ovo dobra kupovina za 1800 KM ?
Samo promjeni procesor neka bude Ryzen 5 2600, nema potrebe da koristis prvu generaciju na B450 ploci. Napajanje do 650 W ne treba ti jace, samo da je kvalitetan i pouzdan porizvođac. Ovo ostalo ti je sasvim OK.
P.S. Ako ti nije žurba da se strpis sad u julu izlazi nova generacija Ryzen procesora pa da vidis mozda neki novi.
Daryl Dixon wrote:Trazim nesto u ovom cjenovnom rangu, sta bi mijenjali i koja vam se konfa cini ok?
Meni licno je prva najbolje uklopljena.
2600 odlican procesor, jaci od i5 u multihreadingu, u igricama bare bare.
580 8 gb, odlicna kartica u rangu ulozeno dobijeno, malo jaca od gtx1060, pogotovo kad stavis detalje na ultra.
16gb rama u sistemu sto je super.
Ploca je mozda malo slabija ako sam dobro primjetio ali ako neces klokati procesor to je ok.
Plavo-bijeli wrote:Strpi se malkice da izađe nova AMD generacija procesora i grafičkih kartica. Vrijedit će!
to nekad septembar ove godine?
bila je neka prica neki dan povodom pedesete godisnjice da ce izbaciti AMD Ryzen3000 serije procesora Matisse, i grafičke karte Radeon RX 5700 XT na bazi Navi GPU procesora...
AMD procesori i grafičke izlaze sedmog jula. Znači za manje od mjesec dana. S obzirom na sve najave i razlike u odnosu na prošlu generaciju, osim ako ti doslovno ne gori pod nogama, sačekaj . Glupo bi se također vjerovatno osjećao da daš 1500 km, a mjesec dana poslije izlazi nova napredna generacija, sa gotovo istom cijenom.