Nego, dragi moji ćafiri, imam osjećaj da ćete uskoro ostat bez jednog uglednog člana
Neš mi govori da će delija pojačat naše redove.
Ti imaš slobodu da promovišeš to, al' slaba vajda...Jer, što rekla nena Mahmutovca, "sve to sine pojedi, snaga na usta ulazi!"L u c i f e r wrote:
To 'ćafir' govori o tebi, a ne o 'ćafirima'.sekerbay wrote:Aferim, modu
Nego, dragi moji ćafiri, imam osjećaj da ćete uskoro ostat bez jednog uglednog člana
--sekerbay wrote:Bukvalno prijevod riječi ćafir glasio bi onaj koji istinu prekriva neistinom
Srecom po njega necemo mu morati glavu odsjeci za apostazijusekerbay wrote:Aferim, modu
Jeste samo je problem sta je istina - nekome je istina da se mjesec razdvajao na pola od strane nekg covjeka nekome nije,nekome je zeus bacao munje lijevo desno nekome nije.sekerbay wrote:Istina je samo jedna
Drago mi je da se slažemo.славянин wrote:Jeste
Ja vjerujem da Bog postoji ali definitivno ne kakvim ga religije predstavljaju...L u c i f e r wrote:Ko kad bi otvorio temu Islam / Krscastvo / Judaizam.
Razliciti pojmovi.
Ateist sam, ali mi je nihilizam totalno stran, a agnosticizam bezveze - ateizam sa napola dignutom cunom.
Vrlo mali broj ljudi se izjasnjava kao agnostik, a nihilist jos manje.
Il vjerujes u neko bozanstvo ili ne. Jesi ili nisi.
Ateist ili teist.
Sve ostalo su nijanse.
Sve ok.славянин wrote:Ja vjerujem da Bog postoji ali definitivno ne kakvim ga religije predstavljaju...L u c i f e r wrote:Ko kad bi otvorio temu Islam / Krscastvo / Judaizam.
Razliciti pojmovi.
Ateist sam, ali mi je nihilizam totalno stran, a agnosticizam bezveze - ateizam sa napola dignutom cunom.
Ateist ili teist.
Sve ostalo su nijanse.
SeksLudzak wrote:A šta je uopšte Nihilizam ?
Ne potcenjuj agnosticizam, iako se tice mogucnosti saznanja, a ne verovanja, to je ipak duboko intelektualno promišljeno stanovnište.L u c i f e r wrote:Ko kad bi otvorio temu Islam / Krscastvo / Judaizam.
Razliciti pojmovi.
Ateist ili teist.
Sve ostalo su nijanse.
Ne miješaj superiornost i zlo.Bloo wrote:Sekerbay kao Arzuhalov evil twin
Meni onda 2 nihilizma, bez droge...Bloo wrote:SeksLudzak wrote:A šta je uopšte Nihilizam ?
Droga
RnR
Pa ne popijarzuhal wrote:- Štašpopit?
- Vala, ništa...
- Nihilisto...
Sposobniji u cemu ?sekerbay wrote:Ne miješaj superiornost i zlo.Bloo wrote:Sekerbay kao Arzuhalov evil twin
To što smo mi vjernici sposobniji od ovih ćafira, ne smije te zavesti da pomisliš kako se radi o nekim zloćama koji uživaju da kinje ove inferiorne koji nije obasjalo svjetlo spoznaje.