Ukrajina

Post Reply
ILVIIR

#10776 Re: Ukrajina

Post by ILVIIR »

Challenger__ wrote:Hajmo malo civilizacijskih kontrasta:

- Krepavajući politički (neo)liberalizam ima svoje favorite, kao što je instrumentalizovani vehabo-cionizam koji je donio smrt i stradanje širom svijeta, uključujući i Čečeniju. Poraženi su u saradnji sa tradicionalnim sunitima (hanefijskog mezheba) Čečenije kod kojih je razvijena jaka sufijska tradicija kojoj je pripadao i otaca Ramazana Kadirova, Ahmed Kadirov;

- Kada je poražen favorit i instrument ("a tool") neoliberalnog političkog zapada u Čečeniji, ona se počela intenzivno razvijati i prema tvrdnjama ljudi sa terena ovo su "zlatna vremena Čečenije i njenog naroda",

Image

...kako su muftiji Ševku Omerbašiću svjedočili na njegovom putovanju na Kavkaz BIO SAM U ZEMLJI ČEČENA.

______

- Kao potpuna antiteteza vehabo-cionizma koga karakterišu primitivne i vulgarne interpretacije, tekfirijski mentalitet i stalna konfrontacija, imamo tradicionalnu hanefijsku interpretaciju sa jakim sufijskim naslijeđem, koja je u Čečeniji organsko jedinstvo prošlog i sadašnjeg, lokalnog i univerzalnog. Evo vanredno zanimljivog zikra u Čečeniji, koga karakterišu mirisi i sokovi nacionale tradicije:

______

- Dakle, nije se ni malo čuditi što je ova kultura postala nezaobilazni dio kulture Rusije i njenih Rusijana (pojam koji je širi i iznad etničkog, ruskog), te što se sa njom itekako identifikuju. Za razliku od favorita krepavajućeg neoliberalnog zapada čiji favoriti, kao i sam neoliberalizam, baštine mržnju i isključivost (vehabo-cionizam, neonacizam, ihvanijski politički islamizam), civilizacijski kod Rusijana baštini koegzistenciju i prožimanje i sasvim je razumljivo da su jedna - kulturna, politička i vojna - strana svijeta:

Image

Kadyrov criticizes UN Security Council for inability to protect people in southeastern Ukraine

______

UKRATKO: Konflikt u Ukrajini je i konflikt koncepcija: Sa jedne strane agresivni, krepavajući neoliberalizam i njegovi favoriti tekfirijskog mentaliteta, a sa druge strane sakralna vertikala koegzistencije kultura, religija i civilizacija. Neoliberalizam ili Rusijani. Ishod ovog konflikta se da lako naslutiti.

U političkoj kladionici na krepavajući neoliberalizam i njegove favorite ne bih uložio ni 5 pfeninga.
ne znam da li sam jedini koji iz ovog postinga osjeca jednu veliku dozu islamofobije ???

bilo kako bilo, da sumiram: "u ukrajini se ustvari bore muslimani protiv muslimana, jer, kao sto svi znamo, muslimani su tamo,gdje su neredi, ratovi, ubojanje, itd.. u ovom slucaju se u ukrajini ubijaju vehabije hanefije.."

kad sam dosao na temu djelovao si sasvim racionalan, ipak vremenom u postovima je sve vise i vise sovinizma. steta.
jefferson

#10777 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

AleksoMKD wrote:
tnnt wrote: ma Ukrajinci nemaju veze, lete na 20 m visine, dovoljno je teži mitraljez da ih obore
Tacno, bas cudno, cak se vidi na snimcima da nisu bacali ni IC mamce i da vrlo dugo drze pravac. Kad uporedim sa snimcima Mi24ke iz drugih sukoba ovi su skoro pa krenuli na aero miting.
tnnt wrote: vraga su krivo skenuli, moš se misliti, prodali
tko šalje 2 kamiona raketa u nesigurno područje bez pratnje?
Sasvim moguce, a i Ukrajinske trupe (profesionalni deo) je sumnjive lojalnosti ko sto se videlo na Krimu.
Ma nista neobjasnjivo.
Nemaju sati leta usljed nedostatka rezervnih djelova, goriva itd. Ukrajinski piloti jedva sastave 50-60 sati leta godisnje, jer prvo, posluju sa Rusima (to otprilike svaka vojska zna kako je koja ima u opremi Rusku masineriju), drugo, s obzirom na cijenu odrzavanja Mi-24, vjerovatno ne lete ni 50-60 sati koliko mozda sastavi pilot aviona u Ukrajini.
I onda ne mozes ocekivati od njih da razvija taktiku, vjezba itd, kao sto recimo radi pilot u Siriji koji vec 2 godine konstantno djeluje, leti itd.
Kaligula I

#10778 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

japin_mutapi wrote:Neven Kazazović o krizi u Ukrajini

...pa šta ti plićam...ovo neće da čuju samo oni kojima je mozak obrađen zapadnom propagandom do 'beeee'...
Gojeni H

#10779 Re: Ukrajina

Post by Gojeni H »

Challenger__ wrote:Pričamo o savremenom dobu. To doba sami Čečeni i stanovnici ruskog Kavkaza vide kao "zlatno doba Čečenije i Kavkaza". To su njihova svjedočenja koja nam prenosi muftija Omebrbašić - BIO SAM U ZEMLJI ČEČENA. Tvoj upis-lament ili njihova svjedočenja?

Tvoj upis, uvaženi kolega Gojeni je upis navijača-gubitnika.
Jos uvazeniji kolega @challenger, ne vodim ja geostratesku politiku niti ratove globalnih razmjera ...
Mene interesuju ja, moja porodica, i Bosna. Sve ostalo mi je ono "hajd' nek' se prica o necemu".
Ali, mi se prsa otvore kad vidim mali narod koji se lavovski bori protiv super-nadmocnijeg neprijatelja.
I onda dodjes ti i kazes da je tom narodu svanulo kako su Rusi dosli. :-) Jebiga, bolje da me nabijes pesnicom u zube.
ILVIIR

#10780 Re: Ukrajina

Post by ILVIIR »

McMoy wrote:
ILVIIR wrote:
nazalost ovo je gorka istina, mada ovi na forumu mi ne djeluju kao da samo gledaju farmu.. i ne mislim samo na ove sto slave rusiju nego i drugu stranu.

neovisno od toga, moram priznati da imam osjecaj, neovisno kako god ovo u ukrajini nastavi (rat, sankcije, mir, kombinacije), bosna bi morala profitirati iz toga, jer evropa nece dozvoliti da im se ponovi ovako nesto desi i pokusace preventivno to da sprijeci..

Bosna ne bi profitirala ni da sad pronađu rezerve nafte i plina i da nas to smjesti među prvih 10 zemalja.
K'o da gledam da bi pošto-zašto izvozili sirovu naftu, a uvozili benzin.
I to bi koštao 3 €/1 lit.

A, ako se uzdaš u Evropu za nekakvu zaštitu, predlažem ti da kupiš barem pištolj.
Jedino Amerika kad bi joj bilo u interesu.
koje sta rekao o zastiti, naravno da se radi i o interesu evrope.
Kikibombona

#10781 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Gojeni H wrote:
Jos uvazeniji kolega @challenger, ne vodim ja geostratesku politiku niti ratove globalnih razmjera ...
Mene interesuju ja, moja porodica, i Bosna. Sve ostalo mi je ono "hajd' nek' se prica o necemu".
Ali, mi se prsa otvore kad vidim mali narod koji se lavovski bori protiv super-nadmocnijeg neprijatelja.
I onda dodjes ti i kazes da je tom narodu svanulo kako su Rusi dosli. :-) Jebiga, bolje da me nabijes pesnicom u zube.
Kadirov je kreten i siledzija.

Ipak, bolje i on nego Doku Umarov i njemu slicni, puno, puno bolje!
grizly91

#10782 Re: Ukrajina

Post by grizly91 »

jefferson wrote:
tnnt wrote:
AleksoMKD wrote: Dragi kolega, ovo nije tacno.

Gruzijci su oborili 2 Ruska aviona a ostala 3 su Rusi sami srusili abog lose komunikacije izmedju avijacije i kolona u napredovanju.

E sad sta je gore od ova dva znaju navijaci :D
prvo bi moglo značiti da su Gruzijci imali moderne sustave i uvježbane posade ali drugo znači
da Ruska vojska ima katastrofalnu koordinaciju sa zračnim snagama i da njihovi protivavionci ne uključuju baš
previše mozak, nešto leti na nebu i pucaj odmah im je moto :D
Gruzijci imaju OK sustave, ali oboriti neki ruski avion i nije neka nauka s obzirom na taktiku koju koriste prilikom napada na zemljane ciljeve (koja jos uvijek datira iz 60-tih i 70-tih).
Takodje, koordinacija nije bas najbolja izmedju PVO i RV u Rusiji. Rusi pokusavaju da stignu zapad kada je u pitanju avionika, komunikcaije, ali realno, 20 godina su iza ako ne i vise.

Na 2:40 imaš primjer koordinacije između PVO i RV, koju koristi Ka-52.
General War

#10783 Re: Ukrajina

Post by General War »

Da nije ni na Krimu nista jos zavrseno i kolika je Ruska ljubav za pravdu i pravednost na domenu ljudskih prava govori i ovo:

Tatari traže pomoć muslimanskog svijeta

Profesor na Univerzitetu Ostroh kaže da je, nakon ruske aneksije, Krim napustilo gotovo 10.000 Tatara.
Član Nacionalnog parlamenta Tatara na Krimu Abdurrahman Egiz izjavio je da dešavanja u Ukrajini negativno utječu i na Tatare sa tog poluotoka, javlja Anadolu Agency (AA).

Podsjetivši da je i lideru Krimskih Tatara Mustafi Abdulcemilu Kirimogluu zabranjen ulazak na Krim, istakao je da nekoliko hiljada Krimskih Tatara ne može dobiti dozvolu za ulazak na Krim.

“Trenutno više od dvije hiljade osoba čekaju da uđu na Krim. U tom im ne dozvoljavaju neke vojne grupe i naoružane skupine. Jednostavno ne možemo ući u svoju domovinu, bespomoćni smo”, rekao je Kirimoglu.

Napominje kako Krimski Tatari očekuju pomoć od cijele međunarodne zajednice, ali i muslimanskih zemalja.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ta ... og-svijeta
grizly91

#10784 Re: Ukrajina

Post by grizly91 »

tnnt wrote:
jefferson wrote: Gruzijci imaju OK sustave, ali oboriti neki ruski avion i nije neka nauka s obzirom na taktiku koju koriste prilikom napada na zemljane ciljeve (koja jos uvijek datira iz 60-tih i 70-tih).
Takodje, koordinacija nije bas najbolja izmedju PVO i RV u Rusiji. Rusi pokusavaju da stignu zapad kada je u pitanju avionika, komunikcaije, ali realno, 20 godina su iza ako ne i vise.
to znamo ja i ti ali nezna ovaj challenger, koji misli da će Rusi pritiskom na dugme onesposobiti sva ova moderna
Američka oružja, ali da nedaj bože dođe do rata, kladio bi se na omjer 50 Ruskih na 1 Američki srušeni avion :D
možda sam pretjerao ali takva je moja percepcija odnosa, što se tiče zračnih snaga :roll:
Ni u kom slučaju... Rusi su iznad svog zračnog prostora odavno uveli "no fly zone". Tako da bi prilikom NATO napada sigurno bilo 50:0 u korist Rusa.

Vrijedi i vice-versa.
jefferson

#10785 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Poenta je?
Mozes ti na helikopter staviti najnapredniji komunikacijski sustva. Helikopter je platforma kojoj mozes stavljati sisteme, skidati, mjenjati itd.
Problem je sto Ruski sistem nije toliko napredan (iance ne bi kupovali know-how od Francuza, Italijana, SVedjana, a to je sad sve pod upitnikom), nego kako je to sve integrisano sa ostatkom "ekipe." To sto on ima na helikopteru svu potrebnu opremu, ne nzaci da tip koji ima SA-14 zna sta ona radi na tom helikopteru, ciji je helikopter itd, ili avion.
Porediti zapadne vosjke (ovdje mislim na tehnologiju) i rusku tehnologiju je glupost. 78 milijardi dolara godisnje ne moze da kupi ono sto zapad ima, niti da stigne dvije decenije zaostatka u razvoju tehnologija. Rusi su bili na ovom polju iza SAD i Evrope 1988 godine, a kamoli nakon svih sranja 90-tih itd.
exliberal-ex

#10786 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

jefferson wrote:

Poenta je?
Mozes ti na helikopter staviti najnapredniji komunikacijski sustva. Helikopter je platforma kojoj mozes stavljati sisteme, skidati, mjenjati itd.
Problem je sto Ruski sistem nije toliko napredan (iance ne bi kupovali know-how od Francuza, Italijana, SVedjana, a to je sad sve pod upitnikom), nego kako je to sve integrisano sa ostatkom "ekipe." To sto on ima na helikopteru svu potrebnu opremu, ne nzaci da tip koji ima SA-14 zna sta ona radi na tom helikopteru, ciji je helikopter itd, ili avion.
Porediti zapadne vosjke (ovdje mislim na tehnologiju) i rusku tehnologiju je glupost. 78 milijardi dolara godisnje ne moze da kupi ono sto zapad ima, niti da stigne dvije decenije zaostatka u razvoju tehnologija. Rusi su bili na ovom polju iza SAD i Evrope 1988 godine, a kamoli nakon svih sranja 90-tih itd.
Problem zapadne tehnilgije je sto je prekomplikovana I preosjetljiva....to se vidjelo ne jedanput u direktnim vojnim sukobima.
Kad pogledas americke avione I uporedis is sa ruskim...sve je to u pet deka ali ameri svoje avione cuvaju pod hangarima, ususkane, nemoj da upadne malo prasine....rusi svoje parkiraju na otvorenom , kisa, sunce, snijeg..sve ih udara ali I dalje lete...to su cak I americki piloti izjavili
Sa druge strane nema na svijetu vojne sile koja nekopira druge zato ti je malo prica.... :run:

nego meni upade u oci izjava od prije neki dan kad je vlada iz Kijeva poslala specijalne jedinice u Odessu da smire situaciju...ko su pripadnici specijalnih jedinica...dobrovoljci...hmmmmm...to mi lici na generalni raspad sistema
grizly91

#10787 Re: Ukrajina

Post by grizly91 »

jefferson wrote:

Poenta je?
Joj po tvojoj priči Italija ima razvijeniju tehnologiju i navedene sisteme od Rusije...
78 milijardi ili 780 milijardi ili 7800 milijardi ne znači ništa bez ideje. A Rusi je sigurno imaju.
Rusi su odavno nadoknadili taj zaostatak samo sa jednim sistemom S-400.
sluga_okupatora

#10788 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

grizly91 wrote:
jefferson wrote:

Poenta je?
Joj po tvojoj priči Italija ima razvijeniju tehnologiju i navedene sisteme od Rusije...
78 milijardi ili 780 milijardi ili 7800 milijardi ne znači ništa bez ideje. A Rusi je sigurno imaju.
Nisi svjestan svoje nesvjesnosti :lol:
Kikibombona

#10789 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

licencirani wrote:
jos im je bio bolji dzohar dudajev ali ni on ruskim smradinama nije valjo, no znas ti to...
Najbolji je onaj koji osigura mir i ne radi stetu svome narodu. Taj je bez sumnje najbolji.

Nazalost, Ceceni jos uvijek takvog nisu imali.
grizly91

#10790 Re: Ukrajina

Post by grizly91 »

sluga_okupatora wrote:
grizly91 wrote: Joj po tvojoj priči Italija ima razvijeniju tehnologiju i navedene sisteme od Rusije...
Pa gdje si ti svjesni, šta ima kod tebe, hajd me osvijesti da i ja budem svjestan.

Recimo S. Arabija raspolaže ogromnim količinama nafte, samim tim i novca, a hebo me svak' što znaju mikser sastavit.
Dok sa druge strane imaš Iran, koji nije toliko finasijski moćan, a mogu se ponositi svojom tehnologijom.
jefferson

#10791 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

exliberal-ex wrote:
jefferson wrote:

Poenta je?
Problem zapadne tehnilgije je sto je prekomplikovana I preosjetljiva....to se vidjelo ne jedanput u direktnim vojnim sukobima.
Kad pogledas americke avione I uporedis is sa ruskim...sve je to u pet deka ali ameri svoje avione cuvaju pod hangarima, ususkane, nemoj da upadne malo prasine....rusi svoje parkiraju na otvorenom , kisa, sunce, snijeg..sve ih udara ali I dalje lete...to su cak I americki piloti izjavili
Sa druge strane nema na svijetu vojne sile koja nekopira druge zato ti je malo prica.... :run:

nego meni upade u oci izjava od prije neki dan kad je vlada iz Kijeva poslala specijalne jedinice u Odessu da smire situaciju...ko su pripadnici specijalnih jedinica...dobrovoljci...hmmmmm...to mi lici na generalni raspad sistema
Ususkane pod hangarima? Ja sam vidio V-22 sa jedno 5 kg prasine na kontrolnoj tabli, o cemu ti svega ti?
Kakve ba komplikacije, pa zapadna tehnologija je u konstantnoj upotrebi u vojnim sukobima od 1991 godine (Irak, Somalija, BiH, Srbija, Irak, Afganistan) To je 23 godine ucenja na iskustvu. I da, uvijek ima problema, ali te probleme rjesavas u hodu jer je oprema u konstantnoj upotrebi. Ja sam vidjao F-15 sa 18,000 sati leta. Znas li koliki je zivotni vijek MIG-29? 2,400 sati leta.
Problem je na ruskoj strani, tj. totalno losa izrada aviona, ajlkavost u proizvodnji, pa onda u podrsci korisnicima. Pitaj samo nekog ko ima dodirnih tacaka sa time u HR i SRB pa ce ti reci koji je to haos kada trebas kupiti rezervnu gumu od Rusa ili motore. Ne zna se ko pije a ko placa. SRB je drzala MIG-29 6 mjeseci u hangarima jer Rusi nisu bili u stanju na vrijeme patrone za sjedista isporuciti. Prije 4-5 godina, isporucili Srbiji 10 rezervnih motora za MIG-29, kada su ih palili u Zarkovu, samo dva upalila regularno, 8 ih moralo ici na povrat itd.
Zato su Rusi uvijek prednost davali PVO, jer su znali da su tanki u zraku (bez obzira sto njihovi dizajneri fakat znaju nacrtat avion, ali tu se prica ne zavrsava).
Problem ruske avijacije datira jos od Staljina, kada je taj kreten zatvarao dizajnere kao sto su Antonov jer se bojao letenja. Ovi su bili svjetlosnu godinu ispred zapadnih kolega, ali Ruski problem je uvijek bio sto odluku sta treba avijaciji nisu donosili dizajneri, vojska, nego birokrate.
jefferson

#10792 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

grizly91 wrote:
jefferson wrote:

Poenta je?
Ti fakat enmas pojma sta pricas Italijani ti ugradjuje svoju avioniku u F-35, itd, a ti pricas o ideji, kojoj ba ideji?
jefferson

#10793 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

grizly91 wrote:
sluga_okupatora wrote:
grizly91 wrote: Joj po tvojoj priči Italija ima razvijeniju tehnologiju i navedene sisteme od Rusije...
Pa gdje si ti svjesni, šta ima kod tebe, hajd me osvijesti da i ja budem svjestan.

Recimo S. Arabija raspolaže ogromnim količinama nafte, samim tim i novca, a hebo me svak' što znaju mikser sastavit.
Dok sa druge strane imaš Iran, koji nije toliko finasijski moćan, a mogu se ponositi svojom tehnologijom.
Jest, Iran se ponosi Photo shopovima i slicno :D
sluga_okupatora

#10794 Re: Ukrajina

grizly91 wrote:
sluga_okupatora wrote:

Sto ne uporedis vojne budzete SAD-a i Rusije pa kazes lijepo da rusi imaju 10 puta manji budzet al' eto k'o imaju ideje al' ameri nemaju.

Slobodno ovo izjavi, imao si vec bisera na ovoj temi (Odesa-grad heroj, 50:0 itd :lol: )
jefferson

#10795 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Sto ne uporedis vojne budzete SAD-a i Rusije pa kazes lijepo da rusi imaju 10 puta manji budzet al' eto k'o imaju ideje al' ameri nemaju.

Slobodno ovo izjavi, imao si vec bisera na ovoj temi (Odesa-grad heroj, 50:0 itd :lol: )
Ja jos ne cu za americkog dizajnera aviona da je prebjegao u Rusiju (SSSR), ali ih zato brdo u Americi radi. Vjerovatno donjeli ideje iz Rusije :D
sluga_okupatora

#10796 Re: Ukrajina

jefferson wrote:

Ja jos ne cu za americkog dizajnera aviona da je prebjegao u Rusiju (SSSR), ali ih zato brdo u Americi radi. Vjerovatno donjeli ideje iz Rusije :D
Ovu pricu koju prosipaju o slobodama u Rusiji trebaju pricati onim 3,000,000+ stanovnika SAD-a koji su dosli iz Rusije ili su ruskog porijekla, cisto da im objasne u kakvoj su zabuni sto zive u toj jazbini zla. :lol:
Havatar

#10797 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

General War wrote:Da nije ni na Krimu nista jos zavrseno i kolika je Ruska ljubav za pravdu i pravednost na domenu ljudskih prava govori i ovo:

Profesor na Univerzitetu Ostroh kaže da je, nakon ruske aneksije, Krim napustilo gotovo 10.000 Tatara.
Član Nacionalnog parlamenta Tatara na Krimu Abdurrahman Egiz izjavio je da dešavanja u Ukrajini negativno utječu i na Tatare sa tog poluotoka, javlja Anadolu Agency (AA).

Podsjetivši da je i lideru Krimskih Tatara Mustafi Abdulcemilu Kirimogluu zabranjen ulazak na Krim, istakao je da nekoliko hiljada Krimskih Tatara ne može dobiti dozvolu za ulazak na Krim.

“Trenutno više od dvije hiljade osoba čekaju da uđu na Krim. U tom im ne dozvoljavaju neke vojne grupe i naoružane skupine. Jednostavno ne možemo ući u svoju domovinu, bespomoćni smo”, rekao je Kirimoglu.

Napominje kako Krimski Tatari očekuju pomoć od cijele međunarodne zajednice, ali i muslimanskih zemalja.

O ovakvim stvarima sam ja govrio jos ranije ali mi je odgovarano slikama Tataristana..
dječak sa šibicama

#10798 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

licencirani wrote:
Kikibombona wrote:
Gojeni H wrote:
Kadirov je kreten i siledzija.

Ipak, bolje i on nego Doku Umarov i njemu slicni, puno, puno bolje!
jos im je bio bolji dzohar dudajev ali ni on ruskim smradinama nije valjo, no znas ti to...
Pises ili napamet, ili si zlonamjeran, uglavnom gluposti.

Dudajev je ubijen tokom borvi u Prvom cecenskom ratu, navodjenom raketom, Rusi su ubrzo nakon toga priznali poraz i sa Mashadovim potpisali mirovni sporazum, Ceceni su dobili prakticno nezavisnost... ali naravno, onda krece raspasoj u reziji islamskih radikala i kojekakvih bandi koje se bave otmicama, ubistvima, bezakonje po ulicama Groznog eskalira, Mashadova radikali prisiljavaju da uvede serijat, a onda bandit Shamil Basaev napada susjedni Dagestan iako se Mashadov tome protivio. Jer vehabosima na Kavkazu nije cilj bio nezavisna Cecenija vec Kavkaski Emirat, kojim su planirali poklopiti cijeli Kavkaz.

Nakon toga Putin dolazi na vlast umjesto pijanog Jeljcina, i onda su ih Rusi pomlatili, Cecenija gubi nezavisnost.
GAU8

#10799 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

grizly91 wrote:
Gojeni H wrote:
GAU8 wrote: Druže, kažeš bijelci rasisti... Vidjećeš šta je rasizam, kad Kina "zavlada".
:thumbup:
Ovo bi se moglo desiti i prije nego sto mnogi misle.
Vec sad pokazuju "kosmopolitizam" i gdje oni vide druge na ljestvici rasa/naroda.
A čime potvrđuješ tezu o kineskom rasizmu, osim svojim lupetanjem.
Polako, skontaces i ti malo svijeta van dvorista...
Ali Kemal

#10800 Re: Ukrajina

Post by Ali Kemal »

General War wrote:Da nije ni na Krimu nista jos zavrseno i kolika je Ruska ljubav za pravdu i pravednost na domenu ljudskih prava govori i ovo:

Ova vijest nema nikakvog smisla, prvo se kaze da je 10.000 Tatara napustilo Krim, pa onda da 2.000 ne mogu da dobiju dozvolu za ulazak na Krim.
Jedni kao bjeze, a drugi zele da se nasele!?
O kakvoj dozvoli se radi, odakle dolaze, imaju li pasose, malo vise detalja ili je ovo najobicniji propagandni pamflet.
Post Reply