Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Leftist

#10776 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leftist »

VjecitiStudent wrote:Mogu li mi prisutni DF-ovci objasniti, zašto je toliko bitno da odmah uđete u vlast, pa čak i po cijenu braka sa Radončićem?

Po čemu ste onda različiti od SBiH, SDA, SDP, ... svih onih koji su nas doveli do ovog kraha, sklapajući brakove iz računa isključivo zarad unosnih mjesta u budžetskim i državnim firmama.

Po praktičnim posljedicama na građane, ovo je puno bitnije pitanje od toga ko će ući u Predsjedništvo.

Moj ti, ako ove godine DF ne uzme vlast, veliko je pitanje da li ćemo dočekati iduće izbore 2018!

Suljagić je Obama za ove kandidovane jadnike.
ultima_palabra

#10777 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Alfons Kauders wrote:
pa za pocetak nisu trebali imati DVA kandidata

jer se ovako s kilometar vidi da bezveze traze od naroda glasove cisto da zajebu druge i pomognu partnerima... da je jedan kandidat, pa hajd... suljagic nije los imajuci u vidu ostatak ponude

a sto se tice pitanja koga je jaceg mogla kandidirati... pa jbg ako stranka nema jak kadar i jake kandidate... to bas i nije neka reklama
Dobro, to sa dva kandidata je stvarno glupo, može poslužiti jedino za neku predizbornu šuplju.

Ali objektivno su istakli jačeg kandidata nego što je iko mogao i očekivati, jer se nije uopšte znalo da je Suljagić član DF (ako uopšte i jeste).
dulekrele

#10778 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dulekrele »

Leftist wrote:
VjecitiStudent wrote:Mogu li mi prisutni DF-ovci objasniti, zašto je toliko bitno da odmah uđete u vlast, pa čak i po cijenu braka sa Radončićem?

Po čemu ste onda različiti od SBiH, SDA, SDP, ... svih onih koji su nas doveli do ovog kraha, sklapajući brakove iz računa isključivo zarad unosnih mjesta u budžetskim i državnim firmama.

Po praktičnim posljedicama na građane, ovo je puno bitnije pitanje od toga ko će ući u Predsjedništvo.

Moj ti, ako ove godine DF ne uzme vlast, veliko je pitanje da li ćemo dočekati iduće izbore 2018!

Suljagic nije los ali je za mene malo suvise agresivan za mjesto u predsjednistvu. ima da na svakoj sjednici napravi eksces :roll: ne moze kanalisati bjes sto je pokazao vise puta gostujuci na Tv-u
VjecitiStudent

#10779 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Leftist wrote:

Istu priču 'nećemo dočekati' slušamo svake 4 godine. Naravno, svaki put dočekamo sljedeće izbore, ali u sve gorem stanju.
Da je SDP prošlog puta, umjesto boravka u 101 kilavoj koaliciji, istrpio još četiri godine, sada bi oni RASTURILI.

Naravno, neko bi drugo uzeo pare za sve autoputeve, upravne odbore, itd., što je definitivno jedini razlog širenja ovih predizbornih panika "hoćemo li dočekati xxxx".
Sljedeći izbori će naravno doći, ali prilika za krađu para će biti propuštena, što je pokazalo se, milion puta do sada, jedini razlog srljanja u vlast, a nipošto briga za općenarodno dobro.
Nomo

#10780 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nomo »

ko je zora terzic seremet i ko je anto popovic kandidati za predsjednistvo :? mislim nikad nisam cuo za ljude
Nomo

#10781 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nomo »

klix pise da su ovoj zori prijetili pa je ona povukla kandidaturu a stavljen je onda anto .
madner

#10782 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Kakve fajde ima narod od NS-a koji definitivno nije nikad srljao u vlast nego je preferirao da ostane po strani?
kamen spoticanja

#10783 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

DF rutinski...do izbora se nece znati ko su kandidati
VjecitiStudent

#10784 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Nomo wrote:klix pise da su ovoj zori prijetili pa je ona povukla kandidaturu a stavljen je onda anto .
Kako su je identifikovali i pronašli, treba im medalju dati.
VjecitiStudent

#10785 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:Kakve fajde ima narod od NS-a koji definitivno nije nikad srljao u vlast nego je preferirao da ostane po strani?
Netačno, NS je bio dio koalicija i u gradu i u općini Centar.
madner

#10786 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Do tog momenta :roll: onda, kakva fajda od njih?
Da li su glasaci prepoznali principe i da li je NS svakim izborima postajala sve jaca i jaca?
VjecitiStudent

#10787 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:Do tog momenta :roll: onda, kakva fajda od njih?
Da li su glasaci prepoznali principe i da li je NS svakim izborima postajala sve jaca i jaca?
Koje principe, jel' misliš na besplatni WiFi na Čaršiji?
Imali su oni i načelnika u Petrovcu, pa im je prebjegao u SDP, ne dočekavši kraj mandata.
Ostanak u opoziciji naravno da nije jedini dio magične formule osvajanja značajnog komada vlasti, no u muljavim opozicijama se mogu osvojiti samo upravni odbori i pokoji tender, ništa više.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#10788 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

VjecitiStudent wrote:
Leftist wrote:

Istu priču 'nećemo dočekati' slušamo svake 4 godine. Naravno, svaki put dočekamo sljedeće izbore, ali u sve gorem stanju.
Da je SDP prošlog puta, umjesto boravka u 101 kilavoj koaliciji, istrpio još četiri godine, sada bi oni RASTURILI.

Naravno, neko bi drugo uzeo pare za sve autoputeve, upravne odbore, itd., što je definitivno jedini razlog širenja ovih predizbornih panika "hoćemo li dočekati xxxx".
Sljedeći izbori će naravno doći, ali prilika za krađu para će biti propuštena, što je pokazalo se, milion puta do sada, jedini razlog srljanja u vlast, a nipošto briga za općenarodno dobro.
:thumbup: a 2014 je borba za neminovnu prodaju preostalih resursa u naredne četiri godine BHT, EP i još siće šta je ostalo
clanstranke

#10789 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by clanstranke »

Postoji li Supermen?

Dragi članovi foruma, ili ako vam je draže, dragi forumaši,

član sam Demokratske fronte ali ovdje neću govoriti u ime stranke nego u svoje ime, iako ću, razumjet ćete biti naklonjen stranci.

Hvala vam, ne svima, što svojim stavovima i razmišljanjima pomažete da gradim svoj stav o akterima naše jadne političke scene.

Vaš skepticizam spram DF-Željko Komšić je sasvim opravdan, razuman i poželjan. Kada bi bar 30% stanovništva BiH bio tako osvješten sigurno bi bili naprednije društvo.

Nažalost, živimo drugačiju realnost. Običan sam član stranke (nisam član nikakvih odbora, Predsjedništva niti sam kandidat na nekoj listi) i niko me nije zadužio da "forumam" - stranka jednostavno nije toliko jaka kao SDP :).

Šta je alternativa, ima li je? Ima, da svi budemo kao vas nekoliko: osvješteni, pametni i spremni reći istinu, makar i anonimno. Ali gle čuda, stvarnost je drugačija. Svi imamo vijek trajanja: 10, 20, 30-tak ili više godina do kraja.

Treptaj historije. Kao članovi ovog društva, htjeli ili ne, učestvujemo u njegovom napretku ili nazatku. Onoliko koliko se angažujemo u javnoj sferi utoliko će nam biti bolje. Nije, ne smije, ne može i ne dam da Demokratska fronta - Željko Komšić bude samo Komšićeva ili Suljagićeva ili Marjanovićeva. Ona još nije svjetlo na kraju tunela, jer mi kao društvo, tek sporadično postajemo svjesni da se nalazimo u mračnom tunelu iz kojeg još niko ne zna izaći. Potrebno je da se, kao u nekom američkom fimu sa sretnim završetkom, organizujemo u tunelu, izaberemo vođe i da nas povedu. To ne znači da je vođa pametniji od mene i od drugih ali je u tom trenutku bolji izbor, niti znači da neću propitivati njegove odluke, niti znači da nisam svjestan da će to možda vođa pokušati unovčiti kada, ako izađe iz tunela, ali šta je alternativa? Sjesti, plakati i čekati smrt?! Ja biram pokušaj. Sigurno je da ćemo svi na kraju umrijeti, neki sa više a neki sa manje pokušaja.

Već sada sam spreman da za četiri godine biram novog vođu. Spreman sam izaći i na ulicu, već sam bio tamo. Nosio transparente, prvi u koloni! Ništa nismo postigli, reći će! Nismo koliko smo željeli, ali smo pokušali. Ispali budale za neke, drugima pokazali da može i tako. I nakon što, AKO, DF propadne pokušaću ponovo?! Naravno!

Vjetrenjača nikad neće nestati, Don Qiuxote nikad neće umrijeti! :) Vidimo se u čitulji! :)
VjecitiStudent

#10790 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Pošteno! :thumbup:
Šta je alternativa?
Ako je DF već sada u koaliciji sa SBB, zašto ne dati glas odmah SBB-u?
Čemu uopće ova mimikrija sa ljevicom, obespravljenim, itd. kada će glasanje za DF rezultirati povećanjem moći SBB-a.
Svakako Fahru prisutni DF-ovci već dovoljno nahvališe.
clanstranke

#10791 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by clanstranke »

Alternativa je da Zubac uhapsi Fahru! :D Realnost, kolega, relanost! Smrdljiva, krepana realnost.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#10792 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

clanstranke wrote:Alternativa je da Zubac uhapsi Fahru! :D Realnost, kolega, relanost! Smrdljiva, krepana realnost.

ja kolko vidim to i kad bi se desilo onda bi se Željko i Zlatko utrkivali ko će ga prije pomilovati po chuni

e to je realnost bolna :(
StupskaBitanga

#10793 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Zora inace imaginarni lik otpala a na njeno mjesto dolazi Anto Popovic
Komsic kao da se igra Pokemona
Boze kakav je ovo cirkus
clanstranke

#10794 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by clanstranke »

JoseMujica wrote:
clanstranke wrote:Alternativa je da Zubac uhapsi Fahru! :D Realnost, kolega, relanost! Smrdljiva, krepana realnost.

ja kolko vidim to i kad bi se desilo onda bi se Željko i Zlatko utrkivali ko će ga prije pomilovati po chuni

e to je realnost bolna :(
To je zajedljiva pretpostavka. Pretpostavka nije uvijek istina.
StupskaBitanga

#10795 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

VjecitiStudent wrote:Pošteno! :thumbup:
Šta je alternativa?
Ako je DF već sada u koaliciji sa SBB, zašto ne dati glas odmah SBB-u?
Čemu uopće ova mimikrija sa ljevicom, obespravljenim, itd. kada će glasanje za DF rezultirati povećanjem moći SBB-a.
Svakako Fahru prisutni DF-ovci već dovoljno nahvališe.
Dodaj HDZ i krug je zaokruzen
VjecitiStudent

#10796 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

To je alternativa koja se može samo sanjati.
Od naših poličara, samo je Fahrin Munib, dok je još bio SBiH, kratko bio u zatvoru, odakle je ekspresno pušten, nakon pomilovanja, jer bilo je pomilovanja i prije Budimira.

Nažalost, iz ponuđenog se da primijetiti da DF nije nikakvo osvježenje, već samo SBiH u lijevoj verziji.
weredsf

#10797 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

VjecitiStudent wrote:
Od naših poličara, samo je Fahrin Munib, dok je još bio SBiH, kratko bio u zatvoru, odakle je ekspresno pušten, nakon pomilovanja, jer bilo je pomilovanja i prije Budimira.

Nažalost, iz ponuđenog se da primijetiti da DF nije nikakvo osvježenje, već samo SBiH u lijevoj verziji.
:thumbup:
ultima_palabra

#10798 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Polako bitango, čemu panika? :D Sad će Kemo sa novim instrukcijama...
StupskaBitanga

#10799 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

VjecitiStudent wrote:

Jedno od tih pomilovanja je i aktuelni nacelnik Ilidze
VjecitiStudent

#10800 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:Polako bitango, čemu panika? :D Sad će Kemo sa novim instrukcijama...
Nije valjda da su i za ovo krive Kemine instrukcije
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... -korupciji
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/radonci ... voj-zemlji
Post Reply