Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Nanox7

#107701 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nanox7 »

Billy The Pljuc wrote: 03/01/2021 15:29
zdruzdjo wrote: 03/01/2021 13:54 Pozdrav raja
Eto jutros su me zvali iz tehnicke podrske telemach.
Imam eon premium. Znaci nista mi dodatno nisu vise mogli ponuditi sto vec nemam. Dobio sam umanjenje mjesecnog rentanja receiver-a od 5km. Znaci na godisnjem nivou 60 km. Obzirom da nisam sportski tip, arene mi nesto nece nedostajati i zadovoljan sam. Moj prioritet je kvalitetan internet sto ovim paketom i imam. Znam da mnogi koji su sportski tipovi nece biti ni izbliza zadovoljni kad bi im i 20 km umanjili mjesecno.
I vama sretno.
I mene su danas nazvali i nakon što sam ih zamolio da nazovu opet jer mi je trebalo vremena za konsultacije sa ukućanima nisu više zvali. Gospođica ili gospođa koja se javila je bukvalno ponudila isto što i tebi a u istoj smo "klasi" korisnika. Mi nismo bili zadovoljni ponuđenim tako da smo poslali mail sa željom za raskidom postojećeg ugovora i nastavljanjem korištenja usluga do daljnjeg. Ukoliko nisu spremni za takav vid saradnje mi smo definitivno za totalni prekid bilo kakve saradnje, do njih je sada i čekam da odgovore. Uglavnom rečeno je da Arena Sport kanali nisu više opcija i nuđen je zamjenski sadržaj sa SK kanalima a meni konkretno to nije zadovoljavajuće, evo već sam propustio dobru utakmicu Intera i Crotonea sa 8 golova, niđe veze mi je da mi englezi i španci nadoknade tu vrstu "duševne boli" nastale negledanjem ovakve utakmice :lol:.
I meni su ovo poslali na email. Jebes LZN :-) :-)
Kao da ja sebi ne znam naci sta je trenutno u toku od sportskih dogadaja. J--o te led.
Samo kopiraju i posalji dalje iste odgovore. A gdje su Glavni ? :lol: :lol:
Ja im napisao nemoj mi slati Copy-Paste odgovore, kad oni opet odgovore sa istom porukom kao mom drugu sto su odg. :izet:

U okviru naše ponude možete uživati u najboljem sportskom sadržaju Sport klub kanala, te ekskluzivno pratiti isti na Nova BH.
Na SK kanalima se emituju najgledanija evropska i svjetska takmičenja: ekskluzivno utakmice njemačke Bundeslige, engleska Premier liga i FA kup, Euroleague i Eurocup, Turska fudbalska liga, Formula 1 i Moto GP, ATP mastersi, košarkaško Evropsko prvenstvo za žene 2021. i Evropsko prvenstvo za muškarce 2022. godine, gdje igraju naši Zmajevi, čiji smo ponosni sponzor.
Također Vam nudimo sljedeće sportske kanale: Fight Channel, Eurosport 1 I 2HD, Motorvision HD, Extreme Sports, Trace Sport Stars HD.
Podsjećamo Vas da samo kod nas, na Nova BH kanalu, ćete moći pratite sve utakmice fudbalske reprezentacije BiH kao i dugo čekani EURO 2021, kvalifikacije za FIFA World Cup 2022 u Kataru i novi ciklus Lige nacija.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#107702 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pici »

meni je ponudjeno 20% manji iznos na 12 mjeseci na Premium paket, to je nekih 16-17km... ugovor mi istice u februaru pa bi svakako u toj ponudi dobio isto :mrgreen: ... fina teta na telefonu i ljubazna pa nisam se htio natezati jer nije do nje ali iduce hefte cu otici do telemaha i vidjeti bolje uslove, mozda me zadovolji veca minutaza za mobitele recimo sa 30min na 50min :mrgreen: ... sutra necu jer ce biti haos na salterima, nervoza, psovke, urlanje itd nek je bog na pomoci tetama na salteru.
studeni76

#107703 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by studeni76 »

Moze im se kada znaju da nemaju dostojne konkurencije. BHTelecom ne moze optikom pokrit gradska podrucja, tehnicki su 0. IPTV nije adekvatna alternativa, treba mi signal na 3 TVa. Arenu su nam u slabijim paketima svakako davali kao bonus, tako da ovo nece biti neki udar na Telemach. Niko ne nudi bolje, trenutno
Telemach

#107704 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Billy The Pljuc wrote: 03/01/2021 15:29
zdruzdjo wrote: 03/01/2021 13:54 Pozdrav raja
Eto jutros su me zvali iz tehnicke podrske telemach.
Imam eon premium. Znaci nista mi dodatno nisu vise mogli ponuditi sto vec nemam. Dobio sam umanjenje mjesecnog rentanja receiver-a od 5km. Znaci na godisnjem nivou 60 km. Obzirom da nisam sportski tip, arene mi nesto nece nedostajati i zadovoljan sam. Moj prioritet je kvalitetan internet sto ovim paketom i imam. Znam da mnogi koji su sportski tipovi nece biti ni izbliza zadovoljni kad bi im i 20 km umanjili mjesecno.
I vama sretno.
I mene su danas nazvali i nakon što sam ih zamolio da nazovu opet jer mi je trebalo vremena za konsultacije sa ukućanima nisu više zvali. Gospođica ili gospođa koja se javila je bukvalno ponudila isto što i tebi a u istoj smo "klasi" korisnika. Mi nismo bili zadovoljni ponuđenim tako da smo poslali mail sa željom za raskidom postojećeg ugovora i nastavljanjem korištenja usluga do daljnjeg. Ukoliko nisu spremni za takav vid saradnje mi smo definitivno za totalni prekid bilo kakve saradnje, do njih je sada i čekam da odgovore. Uglavnom rečeno je da Arena Sport kanali nisu više opcija i nuđen je zamjenski sadržaj sa SK kanalima a meni konkretno to nije zadovoljavajuće, evo već sam propustio dobru utakmicu Intera i Crotonea sa 8 golova, niđe veze mi je da mi englezi i španci nadoknade tu vrstu "duševne boli" nastale negledanjem ovakve utakmice :lol:.
Zdravo Billy The Pljuc,
Ukoliko ste dogovorili s kolegicom naknadni kontakt, uvjereni smo da će VAs ponovo pozvati.
Molimo Vas za malo strpljenja.
Telemach

#107705 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

aimamovic3 wrote: 03/01/2021 15:26 Sinoć NBA se mogao gledati na arena cloud, vjerovatno malo korisnika obzirom na termin

ali evo sad Roma Sampdoria, svako malo sjecka tako da ovo trenutno nije nikakva opcija, a time i kraj mom strpljenju

možete me pozvati ukoliko možete ponuditi neko smanjenje računa dok ne vratite arene u ponudu ako radite na tome

ako ne, vidimo se uskoro prvo za raskid ugovora, a onda vjerovatno i za konačni prekid
Zdravo aimamovic3,
Uvjereni smo da će kolege pronaći najbolju opciju.
Molimo Vas za malo strpljenja, uskoro ćete biti konatktirani.
kakotakonikako

#107706 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakotakonikako »

Telemach,

Ponovicu, ovo vase pijacarsko ponasanje ne prilici renomeu firme kojoj vi tezite. Prenesite to slobodno vasim pretpostavljenima.

Moze li objasnjenje ovoga sto pocesto pisete o gubitku Atena:

BILO JE NEIZVJESNO DO ZADNJEG TRENUTKA - NISMO MOGLI UTJECATI NA NASTAVAK KORISTENJA ARENA ???????

Jedno drugo su dijametralno suprotni stavovi, a vi ih koristite u ZVANICNOM obracanju korisnicima.

Puno informacija se moze procitati iz drugih izvora i stvarno nekorektno je da smatrate svoje korisnike usluga ovcama.
ČičineBrčine

#107707 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ČičineBrčine »

Znaci docekasmo da zabare pratimo na rezultatima...ova Arena cloud je negledljivo smece koliko stopa i trza....Zahvaljujemo telemach na brizi o korisnicima. Tuga je sto nemam alternativu osim telekoma koji mi daje net od 10Mbps :skoljka:
Boga moliti da se pojavi novi operater i poklopi vas i ugasi
Maharadza

#107708 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

aimamovic3 wrote: 03/01/2021 15:26 Sinoć NBA se mogao gledati na arena cloud, vjerovatno malo korisnika obzirom na termin

ali evo sad Roma Sampdoria, svako malo sjecka tako da ovo trenutno nije nikakva opcija, a time i kraj mom strpljenju

možete me pozvati ukoliko možete ponuditi neko smanjenje računa dok ne vratite arene u ponudu ako radite na tome

ako ne, vidimo se uskoro prvo za raskid ugovora, a onda vjerovatno i za konačni prekid
http://www.sport365.live/en/home/5835dc77eac61

Haman uvijek u HD-u, nema trzanja, bruka izvora i alternativa, vrlo malo reklama, do jaja stranica. :thumbup:
passiv

#107709 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by passiv »

Da li je ikom ponuđeno smanjenje racun za 7KM? Mi koji ne zelimo HBO ne vidim sta mogu ponuditi osim manjih racuna. I ovo sto se nudi jel traze da se obavezno potpisuje novi ugovoro ili ide neki anex na stari? Meni ne pada na pamet da produzujem na ovaj pijacarski nacin
soul_eclipse

#107710 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by soul_eclipse »

Veliki gubitak za Telemach a i za nas koji pratimo sport.Najgore je što nemaš izabrati drugog providera,paketi i ponuda su kod ostalih užas a LOL ne može kod mene.Za Arene,skinite Kodi TV ( radi na TV android i PC )...onda skinite addons Balkan Green ,ima svih 5 arena i za sada to je odlicna alternativa :thumbup:
alipasijaner

#107711 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner »

Maharadza wrote: 03/01/2021 16:03

Haman uvijek u HD-u, nema trzanja, bruka izvora i alternativa, vrlo malo reklama, do jaja stranica. :thumbup:

Image
Maharadza

#107712 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

alipasijaner wrote: 03/01/2021 16:11

Image
Za te AV programe svaki pop-up prozor je "threat", tako da ukini to njesra i uživaj. :lol:

Lično koristim samo Windows Defender + Malwarebytes + pazim šta otvaram i nema frke nikakve. :thumbup:

Image
Telemach

#107713 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

passiv wrote: 03/01/2021 16:08 Da li je ikom ponuđeno smanjenje racun za 7KM? Mi koji ne zelimo HBO ne vidim sta mogu ponuditi osim manjih racuna. I ovo sto se nudi jel traze da se obavezno potpisuje novi ugovoro ili ide neki anex na stari? Meni ne pada na pamet da produzujem na ovaj pijacarski nacin
Zdravo passiv,
Zabilježili smo Vašu poruku. Moje kolege će Vas ubrzo pozvati i ponuditi najbolje moguće rješenje za Vas.
aimamovic3

#107714 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aimamovic3 »

sve je to super ali ne želim da se vraćam 10 godina unazad i tražim utakmice na streamovima, sa laptopa puštam utakmice i nadam se da neće štopati ili skroz nestati u toku utakmice

to je usluga za koju sam plaćao telemachu i zašto bih i dalje plaćao ako te usluge više nema

zato očekujem neku kompenzaciju, a jedino smanjenje pretplate mi ima smisla

HBO me interesuje jer sve što je valjalo sam svakako odgledao, a pored Netflixa ga ne gledam ni sad kad je otključan
drugtito2011

#107715 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drugtito2011 »

TM uvijek nadje rjesenje. Umjesto Arena i talijanske lige, imamo iznenadjenje na SK. Hvala TM

Image
Telemach

#107716 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

soul_eclipse wrote: 03/01/2021 16:10 Veliki gubitak za Telemach a i za nas koji pratimo sport.Najgore je što nemaš izabrati drugog providera,paketi i ponuda su kod ostalih užas a LOL ne može kod mene.Za Arene,skinite Kodi TV ( radi na TV android i PC )...onda skinite addons Balkan Green ,ima svih 5 arena i za sada to je odlicna alternativa :thumbup:
Zdravo soul_eclipse,
Žao nam je zbog prouzrokovane neugodnosti. Kolege će Vas uskoro pozvati.
Vjerujemo da ćemo pronaći adekvatno rješenje.
Telemach

#107717 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

drugtito2011 wrote: 03/01/2021 16:19 TM uvijek nadje rjesenje. Umjesto Arena i talijanske lige, imamo iznenadjenje na SK. Hvala TM

Image
Zdravo drugtito2011,
Vjerujemo da ćete na jednom od Sport Klub kanala (SK HD, SK 1 HD, SK 2 HD, SK 3 HD, SK 4 HD, SK 5, SK 6, SK 7, SK 8, SK 9, SK 10, SK Golf HD i SK Esports HD) koji su dio naše ponude već u Start paketu kao i ostalim sporskim kanalima iz ponude pronaći sadržaj koji Vam odgovara.
drugtito2011

#107718 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drugtito2011 »

Telemach wrote: 03/01/2021 16:26
drugtito2011 wrote: 03/01/2021 16:19 TM uvijek nadje rjesenje. Umjesto Arena i talijanske lige, imamo iznenadjenje na SK. Hvala TM

Image
Zdravo drugtito2011,
Vjerujemo da ćete na jednom od Sport Klub kanala (SK HD, SK 1 HD, SK 2 HD, SK 3 HD, SK 4 HD, SK 5, SK 6, SK 7, SK 8, SK 9, SK 10, SK Golf HD i SK Esports HD) koji su dio naše ponude već u Start paketu kao i ostalim sporskim kanalima iz ponude pronaći sadržaj koji Vam odgovara.
Pa vec sam nasao. Indijska super liga, bolje ne postoji. Zbog ove lige prestajem pratiti sve ostale lige. Jos ako je moguce ubacite filipinsku i singapursku ligu pa da zaokruzimo ponudu.
alipasijaner

#107719 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner »

Maharadza wrote: 03/01/2021 16:12

Za te AV programe svaki pop-up prozor je "threat", tako da ukini to njesra i uživaj. :lol:

Lično koristim samo Windows Defender + Malwarebytes + pazim šta otvaram i nema frke nikakve. :thumbup:

Takvi rasadnici virusa su mi najdrazi, na vama sam u mladosti zaradio Golfa :)
Last edited by alipasijaner on 03/01/2021 16:32, edited 1 time in total.
beni-bu-man

#107720 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by beni-bu-man »

Telemach wrote: 03/01/2021 16:26

Image
Zdravo drugtito2011,
Ligu prvaka :run:
odmor

#107721 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Ima li neko da koristi Eon Light (onaj s telefonom)? Zanima me sta mu je ponudjeno na "Telemach pijaci"?
Maharadza

#107722 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

100mbps saso mange:

Image

8-)
reeds

#107723 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by reeds »

reeds wrote: 03/01/2021 14:01 @Telemach.... Za korisnike koji su uvjek do sada uzimali najjace pakete, kao i trenutno sto sada imam eon premium, sta je Vasa opcija za ovaj haos koji su napravili vasi nadlezni? Znam da ne mozete ponuditi nista sto vec nije ukljuceno, mozete slobodno provjeriti i koja je oprema naknadno uzimana-rentana do sada. Mislim da je bar u redu od vas da se ponudi niza cijena mjesecne naknade nego sto je bila do sada...

Hvala, ajde da vidimo sta ce biti....

p.s. moje podatke imate vec sigurno u sistemu, poslani su vise puta...
Bili su brzi pa su zvali :).... Elem, ponudili su do kraja ugovora (koji je potpisan u 11 mj) umanjenje racuna za Arena paket i placanje dodatnog Eon uredjaja... Sveukupno oko 20 km manji racun :D :D To je max sto su mogli.... Sve u svemu jako jako malo, ali sam znao da nemaju nesto drugo ponuditi jer je takav paket... NIsam htio da napadam curu koja me zvala, nije ona nista kriva jbg, radi svoj posao samo...Vidjecu sta dalje...
Last edited by reeds on 03/01/2021 16:41, edited 2 times in total.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#107724 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

Pa ša hoćeš, cvaju manje za racun...dobar deal.. :mrgreen:
Billy The Pljuc

#107725 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Billy The Pljuc »

Nanox7 wrote: 03/01/2021 15:33 I meni su ovo poslali na email. Jebes LZN :-) :-)
Kao da ja sebi ne znam naci sta je trenutno u toku od sportskih dogadaja. J--o te led.
Samo kopiraju i posalji dalje iste odgovore. A gdje su Glavni ? :lol: :lol:
Ja im napisao nemoj mi slati Copy-Paste odgovore, kad oni opet odgovore sa istom porukom kao mom drugu sto su odg. :izet:

U okviru naše ponude možete uživati u najboljem sportskom sadržaju Sport klub kanala, te ekskluzivno pratiti isti na Nova BH.
Na SK kanalima se emituju najgledanija evropska i svjetska takmičenja: ekskluzivno utakmice njemačke Bundeslige, engleska Premier liga i FA kup, Euroleague i Eurocup, Turska fudbalska liga, Formula 1 i Moto GP, ATP mastersi, košarkaško Evropsko prvenstvo za žene 2021. i Evropsko prvenstvo za muškarce 2022. godine, gdje igraju naši Zmajevi, čiji smo ponosni sponzor.
Također Vam nudimo sljedeće sportske kanale: Fight Channel, Eurosport 1 I 2HD, Motorvision HD, Extreme Sports, Trace Sport Stars HD.
Podsjećamo Vas da samo kod nas, na Nova BH kanalu, ćete moći pratite sve utakmice fudbalske reprezentacije BiH kao i dugo čekani EURO 2021, kvalifikacije za FIFA World Cup 2022 u Kataru i novi ciklus Lige nacija.
Ma pijaca prava, mogu zamisliti frustracije ovih koji nas zovu i bore se za firmu, moraju "recitovati" to što im je rečeno i nadati se da druga strana neće ići baš u krajnost i raskinuti ugovor. Ja stvarno generalno nemam pritužbi na Telemach u vezi dosadašnje saradnje ali sam isto tako mišljenja da ovih 1000 i kusur kaemčića što im dajem na godišnjoj osnovi ipak jeste malo previše za ovu vrstu usluga i to ne samo njima nego bilo kojem operateru s obzirom na standard kod nas. Pa kad već dajemo tolike iznose daj majku mu da imamo mogućnost gledanja onoga što bi trebala biti normalna ponuda za našu regiju.

Sve u svemu, ukoliko budu raspoloženi nastavljamo da koristimo njihove usluge do momenta dok ne nađemo opciju koja nas "pokriva" ili kod njih samih dođe do promjene u ponudi pa eventualno vrate Arena Sport kanale, ako neće onda im je definitivno mahanje.

Edit: Upravo sam primio poziv u kojem se ističe da sam dužan ispoštovati vremenski period pomenut u aneksu ugovora jer u samom ugovoru jeste navedeno da postoji mogućnost promjene programske šeme na koji sam pristao :lol: :lol: :lol:. Helem, još uvijek se smijem, pozvao sam se na zakon o obligacionim odnosima koji u jednoj tačci govori da nisam dužan ispoštovati ugovoreno ako je došlo do promjene ugovorenih stavki (mislim da je neko već postao na temi isto). Na mom aneksu ugovora stoji tačno navedeno Arena Sport SD paket pored ostalih paketa i u daljnjem razgovoru došli smo do tačke kad eventualni spor možemo rješavati na sudu ako već nismo u mogućnosti da se rastanemo na lijep način. Laički rečeno ja koliko već sutra mogu počupati i dostaviti njima na adresu sve instalirano od strane Telemacha i prestati plaćati bilo kakve račune koje oni mogu slati a kad dođe vrijeme i isti podignu tužbu svoje pravo braniti na sudu. Ubjeđen sam da spor oni gube ali meni kao meni stvarno nije cilj da se natežem sa njima, objasnio sam da želim biti slobodan i otkazati im usluge onog momenta ako i kad nađem bolju opciju, ukoliko kod njih u međuvremenu dođe do promjene i novog mijenjanja programske šeme koja će uključivati Arena Sport SD kanale ja zaista ne vidim problem da potpišem novi ugovor s njima. Eto javiće mi se sutra opet sa eventualno novom ponudom i vidim već šta će se dešavati pa postam ovdje. Bilo bi lijepo da neko ko ima dodira sa pravom napiše ovdje svoje mišljenje o eventualnom sporu koji može nastati u svemu ovome.
Locked