Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
belfy

#10751 Re: Zeničani

Post by belfy »

Norm wrote:
belfy wrote: u potpunosti tacno. uvijek se bolje kajati za nesto sto si ucinio, nego za nesto sto nisi.

no, da se nadovezem i za ovu tvoju: "...niti jednog pjesackog podhodnika niti jednog pješačkog nathodnika..." nije bas da nemas podhodnika kod Centra. svi mogu ici ispod crkvickog podvoznjaka, cak ni trasa nije dalja. a ovo sa ogranicenjem 30 je glupost. to se samo stavlja kod osnovnih skola, zato sto je tu veliki broj djece...a djeca bas i ne idu da kupuju po trznom. definitivno ne sama. ja prvi koristim "podhodnik" 50% vremena kada idem pjeske. cak i vise kada autom dolazim iz pravca Lamele. logicno je da time ne pokusavam presijecati ljude koji idu prema Lamelli i time nuditi prostor supcima koji misle da su najpametniji obilazeci kolovoz preko parkinga trznog da ustede 20 metara. cak bih bio najsretniji da se totalno zabrani skretanje u lijevo kada ides od Lamele, bas kao sto bih ukinuo onaj pjesacki na usponu prema nadvoznjaku.
ja o podhodniku ti o podvoznjaku...podvoznjak je u ovom slucaju takodje pausalno rjesenje, nesto sto se koristi silom prilika jer nema pravog...znaci svi trebamo pristati na pausalna rjesenja? i prihvatiti ih kao nesto normalno? OK...zasto onda raspravljamo o bilo cemu?
Za podhodnik kod stacionara, neko rece da se koristio samo kao javni wc...cija je to greska? nadzorne kamere su izmisljene prije 'milion' godina...da li je bilo moguce rijesiti taj problem jbn kamerama ili je sada pravo 'rjesenje' prelazak radnika u 15:00 preko pjesackih u kruznom toku?
ko je dozvolio onakva ukljucenja i iskljucenja kod trznog? neko je imao muda pa zabranio jedno vrijeme da se iz trznog sjece kolovozna traka i ide na nadvoznjak i zabranio da se iz pravca lamele takodje sjece kolovozna traka i skrece u trzni...iz pravca lamele ima odvojak ispod nadvoznjaka i eto te na parkingu...iz trznog hoces u crkvice, ispod nadvoznjaka i eto te na cesti, hoces u grad, lijepo na most i eto te kod lamele...ali ne, treba napraviti haos jer neciji sin nece da obilazi 50m sa autom, hoce odmah na ulazu da se nacrta, jos da moRe kako sa aVdijom da uNidje unutrI ma merak...i policija aminuje, mi kazemo, ma to je OK pa pustice me neko, onaj sto je bahat ili se nezna prestrojiti napravi guzvu, ali je to OK i svi samo komentarisu ogranicenje od 30Km/h...
no understand...
izgleda da si ti debelo pogrijesio u razumijevanju onoga sto sam napisao. de procitaj jos jednom, pa ces vidjeti da ja govorim isto sto i ti. ili si samo imao zelju da napises isto sto i ja?
kakavdanakneiskustvu

#10752 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

_BataZiv_0809 wrote:
Throttle wrote:Ako se sjećam dobro, 3 dana probnih oko 46KM. To je najkraci period na koji mozes uzeti. Bihamk slepa ako je auto registrovano i u kvaru. Ako nije registrovano nisi ni platio godisnji izdatak za Bihamk pa mislim da ne bi dzaba tovarili. Kolika je udaljenost
Cekaj je li to znaci da mozes probne uzeti na, sta znam-mjesec dva?

Clan BIHAMK-a bi trebalo da ostvaruje clanske pogodnosti bez obzira na auto.

Udaljenost je mozda desetak kilometara, od jednog prigradskog naselja do drugog.

mislim da se probne table mogu uzeti do desetak dana najvise
Norm

#10753 Re: Zeničani

Post by Norm »

belfy wrote:
Norm wrote:
belfy wrote: u potpunosti tacno. uvijek se bolje kajati za nesto sto si ucinio, nego za nesto sto nisi.

no, da se nadovezem i za ovu tvoju: "...niti jednog pjesackog podhodnika niti jednog pješačkog nathodnika..." nije bas da nemas podhodnika kod Centra. svi mogu ici ispod crkvickog podvoznjaka, cak ni trasa nije dalja. a ovo sa ogranicenjem 30 je glupost. to se samo stavlja kod osnovnih skola, zato sto je tu veliki broj djece...a djeca bas i ne idu da kupuju po trznom. definitivno ne sama. ja prvi koristim "podhodnik" 50% vremena kada idem pjeske. cak i vise kada autom dolazim iz pravca Lamele. logicno je da time ne pokusavam presijecati ljude koji idu prema Lamelli i time nuditi prostor supcima koji misle da su najpametniji obilazeci kolovoz preko parkinga trznog da ustede 20 metara. cak bih bio najsretniji da se totalno zabrani skretanje u lijevo kada ides od Lamele, bas kao sto bih ukinuo onaj pjesacki na usponu prema nadvoznjaku.
ja o podhodniku ti o podvoznjaku...podvoznjak je u ovom slucaju takodje pausalno rjesenje, nesto sto se koristi silom prilika jer nema pravog...znaci svi trebamo pristati na pausalna rjesenja? i prihvatiti ih kao nesto normalno? OK...zasto onda raspravljamo o bilo cemu?
Za podhodnik kod stacionara, neko rece da se koristio samo kao javni wc...cija je to greska? nadzorne kamere su izmisljene prije 'milion' godina...da li je bilo moguce rijesiti taj problem jbn kamerama ili je sada pravo 'rjesenje' prelazak radnika u 15:00 preko pjesackih u kruznom toku?
ko je dozvolio onakva ukljucenja i iskljucenja kod trznog? neko je imao muda pa zabranio jedno vrijeme da se iz trznog sjece kolovozna traka i ide na nadvoznjak i zabranio da se iz pravca lamele takodje sjece kolovozna traka i skrece u trzni...iz pravca lamele ima odvojak ispod nadvoznjaka i eto te na parkingu...iz trznog hoces u crkvice, ispod nadvoznjaka i eto te na cesti, hoces u grad, lijepo na most i eto te kod lamele...ali ne, treba napraviti haos jer neciji sin nece da obilazi 50m sa autom, hoce odmah na ulazu da se nacrta, jos da moRe kako sa aVdijom da uNidje unutrI ma merak...i policija aminuje, mi kazemo, ma to je OK pa pustice me neko, onaj sto je bahat ili se nezna prestrojiti napravi guzvu, ali je to OK i svi samo komentarisu ogranicenje od 30Km/h...
no understand...
izgleda da si ti debelo pogrijesio u razumijevanju onoga sto sam napisao. de procitaj jos jednom, pa ces vidjeti da ja govorim isto sto i ti. ili si samo imao zelju da napises isto sto i ja?
Koji je tvoj problem? moze li covjek napisati nesto a da ti nemas osjecaj da je bas sve namjenjeno bas TEBI?
Boldirano i 'ofarbano' je za tebe, ostalo je moje zapazanje kompletne situacije oko trznog...i reagovanje na neke postove prije (ne nuzno tvoje)
Comprende?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#10754 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Ko je vas dvojicu nasekirao ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ?
Norm

#10755 Re: Zeničani

Post by Norm »

Bobi wrote:Ko je vas dvojicu nasekirao ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ?
ma dze si BoBi? Nije niko samo malo 'forumamo'... :thumbup:
Nego hajd sto sam ja u petak navecer na forumu ali i ti? a napolju 'vrije'... :mrgreen:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#10756 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Možda nema čojk s kim kafu popit ili pivu. :mrgreen: Ja znam da ja nemam. :-D
Kralj Tvrtko I.

#10757 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Bobi neće da se druži...zaboravio me sa sa-x chata :D
belfy

#10758 Re: Zeničani

Post by belfy »

Norm wrote: Koji je tvoj problem? moze li covjek napisati nesto a da ti nemas osjecaj da je bas sve namjenjeno bas TEBI?
Boldirano i 'ofarbano' je za tebe, ostalo je moje zapazanje kompletne situacije oko trznog...i reagovanje na neke postove prije (ne nuzno tvoje)
Comprende?
cuj moj problem... pa ako si kvotao moj post logicno da je namijenjeno meni. nisi na forumu od jucer. a to sto si boldirao je dio u kojem ja citiram drugog, kao sto vidis, a ne moja pisanija. Comprende?
Norm

#10759 Re: Zeničani

Post by Norm »

belfy wrote:
Norm wrote: Koji je tvoj problem? moze li covjek napisati nesto a da ti nemas osjecaj da je bas sve namjenjeno bas TEBI?
Comprende?
cuj moj problem... pa ako si kvotao moj post logicno da je namijenjeno meni. nisi na forumu od jucer. a to sto si boldirao je dio u kojem ja citiram drugog, kao sto vidis, a ne moja pisanija. Comprende?
...u skokovima, u skokovima...
Norm

#10760 Re: Zeničani

Post by Norm »

Jimmy McNulty wrote:Možda nema čojk s kim kafu popit ili pivu. :mrgreen: Ja znam da ja nemam. :-D
ej, hebi ga sad...evo ja cu popit pivo s tobom... :D
belfy

#10761 Re: Zeničani

Post by belfy »

Norm wrote:
belfy wrote:
Comprende?
...u skokovima, u skokovima...
o, ja sam mislio da si normalan sugovornik. izvini, izvini...
Freamon Lester

#10762 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Zna li neko ko je vlasnik zemljista gdje je ovo odlagaliste? Mital ili opstina?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#10763 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Opština.
Freamon Lester

#10764 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

'nači odgovornosti nema...
Kralj Tvrtko I.

#10765 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Koji bus ide do Bistričaka (ako i ide neki)?
Mustang1

#10766 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Mislim da ovih jama ima koliko hoces tamo prema Lokvinama i dalje..
Dee-Dee_13

#10767 Re: Zeničani

Post by Dee-Dee_13 »

Kralj Tvrtko I. wrote:Koji bus ide do Bistričaka (ako i ide neki)?
Ja kad sam kupovala kartu, kažem samo onoj teti na šalteru: "Do Bistricaka" :lol: , a čini mi se, da bus koji je vozio, ide do Šerića.
tagomago

#10768 Re: Zeničani

Post by tagomago »

hajte budite fini pa recite šta u zenici vidjeti, gdje kafu popiti, šta i gdje pojesti, koje šoping centre obići, gdje se zabaviti, šta vidjeti, itd. :)
kakavdanakneiskustvu

#10769 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

šoping centar je jedan,shopping city,na kamberovića polju,ostalo su supermkarketi ili hipermarketi,zovi kako hoces
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10770 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

tagomago wrote:hajte budite fini pa recite šta u zenici vidjeti, gdje kafu popiti, šta i gdje pojesti, koje šoping centre obići, gdje se zabaviti, šta vidjeti, itd. :)
Kafu popiti- Carpe Diem

Sta i gdje pojesti-piletina sa pekarsim krompirom-Restoran Maida/Bivsa Opatija

koje šoping centre obici-jedan jedini Shopping City Dzananovic

sta vidjeti-Kamberovica polje, Staru Carsiju, Smetove

gdje se zabaviti- Stari Sat i Pasaz, Henesi, poslije ponoci Ten.
Partijaner

#10771 Re: Zeničani

Post by Partijaner »

Kafic Verdi, imas lijep pogled na grad.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10772 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

I ako si bez decka ili sa jaranicama, evo Partija i ja cemo vam pomoci da se snadjete :wink:
Partijaner

#10773 Re: Zeničani

Post by Partijaner »

Mere, ima da noc ne zaboravi nikada. :lol: :mrgreen:
kamberovica polje

#10774 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

Samo sam čeko. :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10775 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Hajde kamberovicu i ti s nama. Zvao bih ja i Nihila napaljenog pastuva, ali on je u Nemacku :D

Sto nam se postavljacica pitanja usutila?

Mozda ne voli piletinu sa pekarsim krompirom :-?
Post Reply