Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Capajebo

#10751 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Sabura ljudi, sabura. Ljudi smo, nismo vukovi :mrgreen:
Juliuscezar

#10752 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

The night is coming...
karanana

#10753 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

joj da hoce procurit za veceras. ionako beze tekme. ali sumnjam ako nije do sad.
od 957 ocjena 924 desetke. gdje su oni gledali ili foliraju. evo i jedno pisanje o epizodi bez spoilera rekao bih.
No spoilers.....After a long time I can say that with knowing what would happen I am shocked by this episode that's what viewers love about Game of thrones It's main theme is based on killing characters and when Jon snow (kit Harrington) was back I wasn't happy but now I can say that it was worth it..everything in this episode was straight to the point and what you would expect from GOT I think aside from Hodor episode It was the best of the season 6..Some viewers would like it for its actions,scenes and everything but I m from those who like a good story it's darkness and what it is really trying to say the lesson we can learn from it..I was sitting at the very edge of my seat during the last few minutes of this episode. It was explosive, mind-blowing, and having ramifications that would completely alter the Game of Thrones universe...The story boarding is once again epic. The episode was perfectly paced.. I definitely, look forward to next week's episode in the hope that it will continue what's been set off in 'battle of bastards' and build on it in a massive way!
ramifikejsn det vud kompliteli alter game of thrones universe. hmmmmm.....sta bi moglo biti....? da nisu setaci vec nekako dosli na sjever?
Pandakonda

#10754 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Vjerujem da će 9-a i 10-a epizoda biti najbolje ove sezone, ipak tako GoT funkcioniše, čitava sezona je spori build up za zadnje dvije epizode.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10755 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

vidjaj karanane sHo bi preko rede da gledi a ti se pici jebi u tri ujutro i placaj osam kerma HBO svaki mjesec, e nemere... ide ti na PePe u cetri okloket referat i slikice iz epizode...
karanana

#10756 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

Nakon veceras necu ni privirit na temu dok ne pogledam epizodu sutra navecer. Iako me uvijek izaziva da vidim sta raja pise, neke generalne utiske
pici

#10757 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

hos hos dobijo sam vajber tvoj od jedne doticne fhorumasice, u cetri idu slikice na vajber... nisi ti meni svak
Pandakonda

#10758 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Vako će i Jonova ćunara večeras :D

Image
Radar71

#10759 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Radar71 »

Pandakonda wrote:Vako će i Jonova ćunara večeras :D

Image
bila bi furka da WunWun-ova tako :D
Pandakonda

#10760 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Ima zanimljiva teorija da će Jaime ustvari pomoći Starkovima zato što je dao obećanje Catelyn da će Sansu vratit kući. Brienne mu je svakako spomenula da Sansa ima manjak ljudi i da je zbog toga došla po Blackfisha i još mu je rekla kako vjeruje da je Jaime i dalje častan čovjek, tako da će se Jamie možda sažalit i osjećat grižnju savjest jer nije ispoštovao obećanje prema Catelyn, + Edmure mu je više puta rekao kako nema časti i kako može spavati znajući da mu je porodica odgovorna za Red Wedding gdje nisu ubijeni samo Starkovi nego i dosta nedužnih ljudi, tako da će im Jaime možda pomoć da "ispravi" stvari. A Lannisteri svakako imaju motiv protiv Boltona zbog toga što su imali Sansu i nisu je predali kralju (jer se i dalje sumnja da je ona ubila Joffreya). Ovdje se još može poklopit to što Sansa zna da je Littlefinger otrovao Joffreya, a i Jamie također zna da je Littlefinger ustvari izdao Neda i da je zbog toga ubijen, tako da tu možda padne neko pomirenje. (dok ne dođe Bran i kaže da ga je ovaj gurnuo sa tornja :D ). Cercei će vjerovatno saznat za to da se Jaime pomirio sa Starkovima i to će presudit njenoj odluci da digne Kings Landing u zrak jer će mislit da nema više nikoga na svojoj strani.
pici

#10761 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Pandakonda wrote:Ima zanimljiva teorija da će Jaime ustvari pomoći Starkovima zato što je dao obećanje Catelyn da će Sansu vratit kući. Brienne mu je svakako spomenula da Sansa ima manjak ljudi i da je zbog toga došla po Blackfisha i još mu je rekla kako vjeruje da je Jaime i dalje častan čovjek, tako da će se Jamie možda sažalit i osjećat grižnju savjest jer nije ispoštovao obećanje prema Catelyn, + Edmure mu je više puta rekao kako nema časti i kako može spavati znajući da mu je porodica odgovorna za Red Wedding gdje nisu ubijeni samo Starkovi nego i dosta nedužnih ljudi, tako da će im Jaime možda pomoć da "ispravi" stvari. A Lannisteri svakako imaju motiv protiv Boltona zbog toga što su imali Sansu i nisu je predali kralju (jer se i dalje sumnja da je ona ubila Joffreya). Ovdje se još može poklopit to što Sansa zna da je Littlefinger otrovao Joffreya, a i Jamie također zna da je Littlefinger ustvari izdao Neda i da je zbog toga ubijen, tako da tu možda padne neko pomirenje. (dok ne dođe Bran i kaže da ga je ovaj gurnuo sa tornja :D ). Cercei će vjerovatno saznat za to da se Jaime pomirio sa Starkovima i to će presudit njenoj odluci da digne Kings Landing u zrak jer će mislit da nema više nikoga na svojoj strani.
jedna od mogucnosti je i da Freyevi uhvate Brienne i kad Jamie dodje kod njih na onu proslavu da je pokažu kao neki trofej i probaju ubit ili cak i ubiju, e tu bi Jamie mogo prelomit i poklat sve Freyeve...
Pandakonda

#10762 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

pici wrote:
Pandakonda wrote:Ima zanimljiva teorija da će Jaime ustvari pomoći Starkovima zato što je dao obećanje Catelyn da će Sansu vratit kući. Brienne mu je svakako spomenula da Sansa ima manjak ljudi i da je zbog toga došla po Blackfisha i još mu je rekla kako vjeruje da je Jaime i dalje častan čovjek, tako da će se Jamie možda sažalit i osjećat grižnju savjest jer nije ispoštovao obećanje prema Catelyn, + Edmure mu je više puta rekao kako nema časti i kako može spavati znajući da mu je porodica odgovorna za Red Wedding gdje nisu ubijeni samo Starkovi nego i dosta nedužnih ljudi, tako da će im Jaime možda pomoć da "ispravi" stvari. A Lannisteri svakako imaju motiv protiv Boltona zbog toga što su imali Sansu i nisu je predali kralju (jer se i dalje sumnja da je ona ubila Joffreya). Ovdje se još može poklopit to što Sansa zna da je Littlefinger otrovao Joffreya, a i Jamie također zna da je Littlefinger ustvari izdao Neda i da je zbog toga ubijen, tako da tu možda padne neko pomirenje. (dok ne dođe Bran i kaže da ga je ovaj gurnuo sa tornja :D ). Cercei će vjerovatno saznat za to da se Jaime pomirio sa Starkovima i to će presudit njenoj odluci da digne Kings Landing u zrak jer će mislit da nema više nikoga na svojoj strani.
jedna od mogucnosti je i da Freyevi uhvate Brienne i kad Jamie dodje kod njih na onu proslavu da je pokažu kao neki trofej i probaju ubit ili cak i ubiju, e tu bi Jamie mogo prelomit i poklat sve Freyeve...
Jamie će svakako sjebat Freyeve jer su prekršili ono pravilo "ne ubijaj onog koga si primio pod svoj krov". Znam da nešto tako ide izreka.
drogon2

#10763 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Pa ne kontam kako on moze pomoc Starkovima,a voljena mu seka ganja Sansu zbog ubistva Joffreya.Jedini koji ce njima tu pomoc su Knights of the Vale.Njih ima 10 000 i jos ce uletit na iznenadjenje,tako da nema frke za pobjedu.
Pandakonda

#10764 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

drogon2 wrote:Pa ne kontam kako on moze pomoc Starkovima,a voljena mu seka ganja Sansu zbog ubistva Joffreya.Jedini koji ce njima tu pomoc su Knights of the Vale.Njih ima 10 000 i jos ce uletit na iznenadjenje,tako da nema frke za pobjedu.
Da, ali ono što Jaime ne zna jeste da nije Sansa otrovala Joeffreya nego Littlefinger. Možda i to bude motivacija Jaimeu da krene na sjever po Sansu i kad je bude htio odvest ona će mu reći da su Littlefinger i ona baba iz kuće Tyrell sredili da Joff bude ubijen. To da će Vale uletit da spasi dan mi nekako zvuči ofucano i očekivano. Možda ne dođe lično Jaime nego pošalje Edmura.

Mislim da je jedini razlog zašto je Edmure odlučio da pomogne Jaimeu da uzme dvorac jeste taj zato što mu je Jaime rekao da Blackfish nema namjeru da pomogne Sansi koja je jedna preostala rodbina od Edmura. Edmure zna da bi Catelyn uradila sve da zaštiti Sansu tako da je on ipak stavio Sansu na prvo mjesto nego Blackfisha.

Littlefinger će biti u fightu od početka ili će zakasnit. Tipujem da će kasnit jer u onom traileru za epizodu kada Jonova vojska kreće ne vide se vitezovi Valea. Samo me zanima ako je ovo gore istina, kakva će reakcija Jona biti kada sazna da je Sansa zvala u pomoć čovjeka koji je sam gurnuo Boltonima.
pink floydd

#10765 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pink floydd »

Sansa bi mogla da nas napusti ove sezone, od početka je u nekakvom usponu na bolje joj krenulo i mislim da bi to najveći šok bio za gledaoce i zato mi izgleda vrlo moguće.
Juliuscezar

#10766 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

pink floydd wrote:Sansa bi mogla da nas napusti ove sezone, od početka je u nekakvom usponu na bolje joj krenulo i mislim da bi to najveći šok bio za gledaoce i zato mi izgleda vrlo moguće.
Da jer ako pogledamo cijelu pricu, prica bez nje apsolutno moze a treba neka velika smrt, sad najveci bi šok bio da Jon opet pogine ali to je tesko. Na smrt Davosa kvota 1.05, Tormund 1.50.
Nismo jos racunali na smrt Littlefingera slucajno da ga neko pogodi kad vitezovi Vale budu napadali :D
karanana

#10767 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

bhnapoleon1 wrote:
pink floydd wrote:Sansa bi mogla da nas napusti ove sezone, od početka je u nekakvom usponu na bolje joj krenulo i mislim da bi to najveći šok bio za gledaoce i zato mi izgleda vrlo moguće.
Da jer ako pogledamo cijelu pricu, prica bez nje apsolutno moze a treba neka velika smrt, sad najveci bi šok bio da Jon opet pogine ali to je tesko. Na smrt Davosa kvota 1.05, Tormund 1.50.
Nismo jos racunali na smrt Littlefingera slucajno da ga neko pogodi kad vitezovi Vale budu napadali :D
siguran sam da ce littlefinger biti na chelu napada kao sto je u svemu na chelu i prvi. kako da ne.

ne vjerujem da ce sansu. ona ce bitku gledati iz pozadine. jedino ako se remzija ne izvuce okolo i ne opali je od pozada.
wun wun, davos, mozda tormund, remzija vjerovatno...
Capajebo

#10768 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Iskreno se nadam da hoce :roll:
drogon2

#10769 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Pandakonda wrote:
drogon2 wrote:Pa ne kontam kako on moze pomoc Starkovima,a voljena mu seka ganja Sansu zbog ubistva Joffreya.Jedini koji ce njima tu pomoc su Knights of the Vale.Njih ima 10 000 i jos ce uletit na iznenadjenje,tako da nema frke za pobjedu.
Da, ali ono što Jaime ne zna jeste da nije Sansa otrovala Joeffreya nego Littlefinger. Možda i to bude motivacija Jaimeu da krene na sjever po Sansu i kad je bude htio odvest ona će mu reći da su Littlefinger i ona baba iz kuće Tyrell sredili da Joff bude ubijen. To da će Vale uletit da spasi dan mi nekako zvuči ofucano i očekivano. Možda ne dođe lično Jaime nego pošalje Edmura.

Mislim da je jedini razlog zašto je Edmure odlučio da pomogne Jaimeu da uzme dvorac jeste taj zato što mu je Jaime rekao da Blackfish nema namjeru da pomogne Sansi koja je jedna preostala rodbina od Edmura. Edmure zna da bi Catelyn uradila sve da zaštiti Sansu tako da je on ipak stavio Sansu na prvo mjesto nego Blackfisha.

Littlefinger će biti u fightu od početka ili će zakasnit. Tipujem da će kasnit jer u onom traileru za epizodu kada Jonova vojska kreće ne vide se vitezovi Valea. Samo me zanima ako je ovo gore istina, kakva će reakcija Jona biti kada sazna da je Sansa zvala u pomoć čovjeka koji je sam gurnuo Boltonima.
Jaime itekako zna da Sansa nije kriva obzirom da je poslije ubistva Joffreya poslao Brienne da nadje i zastiti Sansu.Sto se tog njegovog pomaganja tice sam je u zadnjoj epizodi rekao Brienne da je Lannister i da ne trazi od njega da ide protiv svoje kuce.Takodje po prorocanstvu Maggy the Frog Cersei ce bit ubijena od strane mladjeg brata,a posto znamo da doticna nece docekat dolazak Tyriona,ostaje Jaime..
Juliuscezar

#10770 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

@karanana Znam da Baelish nece jurisat na celu vitezova govorim o nekoj slucajnoj glupoj smrti.

Znaci opcije za Veceras
1*Najbolja opcija: Jon pobjedjuje uz pomoc sjevernih kuca koje se prisjecaju i napustaju Boltone
2*Gora opcija: Bitka manje vise nerijesena uz lagano potiskivanje Jonovih snaga kada ulijecu vitezovi Vale i razbijaju Boltonove
3*Boltonovi totalno razbijaju Starkove i u trenutku slavlja ulijecu vitezovi Vale i pokolju opustene Boltone
4*Kraj bitke i Vale vitezovi jednostavno ulijecu i kolju sve redom
5*WW nekako presli zid i pojavljuju se neocekivano
6*Verzija za Pandkondu dolazi Stannis sa nekom imaginarnom armijom i pomaze Jonu
7*Dolazi Jamie ili Tullyevska armija sa Edmurom koja se predala
zlaataan

#10771 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by zlaataan »

bhnapoleon1 wrote:@karanana Znam da Baelish nece jurisat na celu vitezova govorim o nekoj slucajnoj glupoj smrti.

Znaci opcije za Veceras
1*Najbolja opcija: Jon pobjedjuje uz pomoc sjevernih kuca koje se prisjecaju i napustaju Boltone
2*Gora opcija: Bitka manje vise nerijesena uz lagano potiskivanje Jonovih snaga kada ulijecu vitezovi Vale i razbijaju Boltonove
3*Boltonovi totalno razbijaju Starkove i u trenutku slavlja ulijecu vitezovi Vale i pokolju opustene Boltone
4*Kraj bitke i Vale vitezovi jednostavno ulijecu i kolju sve redom
5*WW nekako presli zid i pojavljuju se neocekivano
6*Verzija za Pandkondu dolazi Stannis sa nekom imaginarnom armijom i pomaze Jonu
7*Dolazi Jamie ili Tullyevska armija sa Edmurom koja se predala
Nadam se 1. opciji, a i 7. bi bila dobra :D, 3. je najofirnija i bojim se da će tako i biti.
Pandakonda

#10772 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Picija i ove što imaju HBO banovat do jedno 20:00 sutra dok sva raja ne pogleda :D
Capajebo

#10773 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Pandakonda wrote:Picija i ove što imaju HBO banovat do jedno 20:00 sutra dok sva raja ne pogleda :D
Pa samo ne ulaziti na temu :D
Ne krivite mene ako bacim koji komentar oko 05:00 :lol:
sigh

#10774 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sigh »

Znaci prvo obaviti gledanje finala pa torentovati bastardbowl. :izet: :thumbup:

nema me tamo

#10775 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by nema me tamo »

Capajebo wrote:
Pandakonda wrote:Picija i ove što imaju HBO banovat do jedno 20:00 sutra dok sva raja ne pogleda :D
Pa samo ne ulaziti na temu :D
Ne krivite mene ako bacim koji komentar oko 05:00 :lol:
U 4 u 4. :D

Zrtvovace se dio prvog poluvremena i mali dio drugog NBA.

Ide neki spoiler tacno u 4. :lol:
Post Reply