Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
spreca

#10751 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

512MB wrote:Konstruktivna :lol:

Eto kolko im se jebe za bosanske kroate...
Mozda Hrvatska polako pocinje shvatati sta im velikosrbin Cirilo radi.....ovo je mozda samo pocetak razjebavanja sa 'ercegovcima jer oni i nisu Hrvati niti su to iskreno nekad bili.....oni zajednicko sa hrvatima imaju samo vjeru i granicu....ja ocekujem da uskoro pocne odjebavanje Cirila....to je najveci prevertit na nasem teritoriju od 41.....mozda i treba hrvatima da malo osjete kako je to kad svoj ucera kako kaze Pejakovic
Fudo387

#10752 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

Nije meni mrsko sto uljudbeni dobi po usima, al' for the record ja ga nisam prijavljivao.
On topic,
Mrcvarenje svega zivog i mrtvog se nastavlja, da me ubijes ne kontam ni mazohizam pucanstva, ni kako se ovi kreteni na vlasti vise ne umore od dosadnog presipanja iz supljeg u prazno?
Napravio si kucu, vikendicu, imas biznis sa strane, imas ustedjevinu, i nikad dosta?
Pa kako majku mu ne dosadi?
Ja kad bih svaki dan morao pred kamere da ponavljam ugrozen sam, nema Bosne, ima ovo, predizborni ovaj, postizborni onaj, jebo mater ako me ne bi morali u neka doba u ono gumeno odijelo svezat da ne ujedam ljude okolo.
A oni, boli ih kita, isto da rade nesta zanimljivo i relaksirajuce, sve deblji.
spreca

#10753 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Fudo387 wrote:Nije meni mrsko sto uljudbeni dobi po usima, al' for the record ja ga nisam prijavljivao.
On topic,
Mrcvarenje svega zivog i mrtvog se nastavlja, da me ubijes ne kontam ni mazohizam pucanstva, ni kako se ovi kreteni na vlasti vise ne umore od dosadnog presipanja iz supljeg u prazno?
Napravio si kucu, vikendicu, imas biznis sa strane, imas ustedjevinu, i nikad dosta?
Ja kad bih svaki dan morao pred kamere da ponavljam ugrozen sam, nema Bosne, ima ovo, predizborni ovaj, postizborni onaj, jebo mater ako me ne bi morali u neka doba u ono gumeno odijelo svezat da ne ujedam ljude okolo.
sve smo mi to zasluzili .....naravno ne svi
155_mm

#10754 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

Image
https://www.heise.de/tp/features/Serbis ... 30348.html
mislim da svi mogu sebi prevesti sta znaci zollunion.

mozda neki misle hajd procice tih 10 tak godina u ovoj maloj uniji pa ce mo u EU. izdrzali smo i sa cirilom i metodijem 10 godina pa smo jos zivi. problem je sto ce se u EU i uci kao ova cjelina i to ce biti jedan od onih krugova sto su onomad pominjali. jedan je skandinavski jedan je ona visegradska grupa i evo sad velika srbija i albanija.

nadam se da je svima jasno da kad V SiA (velika srbija i albanija) budu primljene u EU tamo neke 2027 da ce EU sasvim drugacije izgledati nego danas.

znaci iz onih granica na slici nema vise mrdanja cak i ako se udje i u EU.
mogu misliti kako je velikosrpskim stratezima toplo oko srca kad vide ovu kartu.
155_mm

#10755 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

Point. wrote:O kojem forumu pricate da se zaletim malo?
predpostavljam poskok. ali ne znam. nego sta kazu ovi nasi specijalci na poskoku kakvo je raspolozenje na poskoku. moze li jedna hitna depesa po najbrzem kurisu (klasa bosko buha) u vrhovnu komandu, drugovi i drugarice.

sta kazu za tetku angelu. ja sam malo citao vijesti na hrvatskim postalima. uh tamo joj jebu sve po spisku. ko da je to neka presjednica najsiromasnije hrvatske zupanije.
155_mm

#10756 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

Biskupska konferencija u Banjoj Luci, kojoj je prisustvovao i nadbiskup vrhbosanski monsinjor Vinko Puljić, protekla je u prilično oštrim tonovima, pogotovo u osvrtu na odnos zvaničnog Brisela prema BiH i socio-ekonomskim problemima s kojima se naša zemlja susreće.
ovi su izgleda skontali sta se je dogodilo.
moa

#10757 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by moa »

Lincoln-Burrows wrote:Ako sam dobro razumio vi bi da se stvori jedna država Srba i Albanaca,
mislim da i jedni i drugi to drže kao mission Impossible.
Bicemo nestvrstani, ni rusija ni eu dok ne naucimo sta je demokratija, sta su gradjanska prava... Kao sto rece alfonso, kad se malo ekonmski popravimo i naucimo sve o pucanstvu i pravima pucanstva a to je otprilike za 20 godina.
Fudo387

#10758 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

spreca wrote:
Fudo387 wrote:Nije meni mrsko sto uljudbeni dobi po usima, al' for the record ja ga nisam prijavljivao.
On topic,
sve smo mi to zasluzili .....naravno ne svi
Ma ne znam, ja opet mislim da je vecina posten, vrijedan svijet. Ljudi odbijaju marku od betona, sadi, busi, bori se na zivot i smrt da opstane dan za danom, i onda dodje kreten i kaze necu ja pola milijarde eura jer na tom papiru pise nesta sto se meni ne svidja?
Pa dje je to normalno?
Kome to moze prodati kao razuman potez?
spreca

#10759 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Fudo387 wrote:
Ma ne znam, ja opet mislim da je vecina posten, vrijedan svijet. Ljudi odbijaju marku od betona, sadi, busi, bori se na zivot i smrt da opstane dan za danom, i onda dodje kreten i kaze necu ja pola milijarde eura jer na tom papiru pise nesta sto se meni ne svidja?
Pa dje je to normalno?
svom toru...zato kazem da smo zasluzili.......jer mnogi vjeruju svome chobanu i okrivljuju one tamo za svoj los zivot a svog cobana hvale kako je on onima tamo odbrusio nema bosne itd...evo Bakir neizlazi iz dzamija ....mozda hoce da se kandiduje za reisa......umjesto da radi ono za sta je izabran on otvara neke gatacke dane ......pa nebi covjek :izet: spisak
Last edited by spreca on 14/07/2017 21:10, edited 1 time in total.
Hajvan

#10760 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hajvan »

20 minuta, a ne 20 godina je kazna i uvrada… :lol:

teska uvreda
bh.tornjak

#10761 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bh.tornjak »

155_mm wrote:
Biskupska konferencija u Banjoj Luci, kojoj je prisustvovao i nadbiskup vrhbosanski monsinjor Vinko Puljić, protekla je u prilično oštrim tonovima, pogotovo u osvrtu na odnos zvaničnog Brisela prema BiH i socio-ekonomskim problemima s kojima se naša zemlja susreće.
ovi su izgleda skontali sta se je dogodilo.
pametnom je i išaret dosta....

u prevodu, EU stop....eto vam balkanska žabokrečina i valjajte se u njoj do mile volje....tj. dok ne pocrkate
ovo_malo_duse

#10762 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ovo_malo_duse »

155_mm wrote:Image
https://www.heise.de/tp/features/Serbis ... 30348.html
mislim da svi mogu sebi prevesti sta znaci zollunion.

mozda neki misle hajd procice tih 10 tak godina u ovoj maloj uniji pa ce mo u EU. izdrzali smo i sa cirilom i metodijem 10 godina pa smo jos zivi. problem je sto ce se u EU i uci kao ova cjelina i to ce biti jedan od onih krugova sto su onomad pominjali. jedan je skandinavski jedan je ona visegradska grupa i evo sad velika srbija i albanija.

nadam se da je svima jasno da kad V SiA (velika srbija i albanija) budu primljene u EU tamo neke 2027 da ce EU sasvim drugacije izgledati nego danas.

znaci iz onih granica na slici nema vise mrdanja cak i ako se udje i u EU.
mogu misliti kako je velikosrpskim stratezima toplo oko srca kad vide ovu kartu.
Morat ce se dosta pocistit da bi ovo zazivjelo, a to opet znaci da ako se karte odigraju pametno ovo moze biti pozitvno. Uljudbeni ga dudlaju u svakoj opciji, medzutim pitanje je kako ce BiH kao drzava biti zastupljena u toj zajednici.
Mislim da bi nas zahtjev i lobiranje trebalo ici u pravcu marginaliziranja entiteta jer bi u toj novoj zajenici centri odlucivanja bili Beograd , Tirana, Sarajevo, Skoplje, Podgorica i Pristina. Samim tim se marginalizira uticaj Sumske i forsira se drzava BiH. U krajnjem slucaju je ovo dobro jer u procesu odlucivanja ce biti tesko veliko srbima sa proguraju nesto naustrb drugih jer u toj mini EU svaka clanica ima pravo glasa kao i i velikoj EU. A da bi se donosili EU zakoni Srbija ce bit primorana da pocisi u Banjaluci da bi se zakoni donosli na nivou drzave.
Zanimljivo kako ga Susedi poglabase sa obe strane granice u reziji Tetke Merkel. :-) :D
Fudo387

#10763 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

spreca wrote:
Fudo387 wrote:
Pa dje je to normalno?
svom toru...zato kazem da smo zasluzili.......jer mnogi vjeruju svome chobanu i okrivljuju one tamo za svoj los zivot a svog cobana hvale kako je on onima tamo odbrusio nema bosne itd...evo Bakir neizlazi iz dzamija ....mozda hoce da se kandiduje za reisa......umjesto da radi ono za sta je izabran on otvara neke gatacke dane ......pa nebi covjek :izet: spisak
Vidi, evo ti pola milijarde eura, nisi mi nista duzan. Popravi se, zivni, bice ti bolje.
Necu ako tu ne pise da si ih dao srpskoj, ne moze pisati Bosni.
Dobro, haj' kuci ako ti ne trebaju.
I ode frajer, skupi onih svojih zombija, izvadi lopatu iz gepeka ganc novog audija, zabode u zemlju i kaze, ljudi ovdje cu vam napraviti aerodrom. Oni svi sretni, u hor, toooo Mileeee. Mile mahne jos par puta rukom, ode kuci, a oni u pizdu matere svoje.
Kad ih sve okrenes naopacke i prodrmas ispadne sest maraka.
I vazda isti fazon.
Neshvatljivo.
155_mm

#10764 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

spreca wrote:
512MB wrote:Konstruktivna :lol:

Eto kolko im se jebe za bosanske kroate...
Mozda Hrvatska polako pocinje shvatati sta im velikosrbin Cirilo radi.....ovo je mozda samo pocetak razjebavanja sa 'ercegovcima jer oni i nisu Hrvati niti su to iskreno nekad bili.....oni zajednicko sa hrvatima imaju samo vjeru i granicu....ja ocekujem da uskoro pocne odjebavanje Cirila....to je najveci prevertit na nasem teritoriju od 41.....mozda i treba hrvatima da malo osjete kako je to kad svoj ucera kako kaze Pejakovic
sad je kasno za sve. a i ne vjerujem da je zagreb bio protiv ovog sta je cirilo radio sa metodijem zadnjih 10 godina. ocigledno su vjerovali da ce sa velikosrbima uspjeti slomiti bosnjake za treci. sad im je vjerovatno jasno da su velikosrbi igrali samo na vrijeme. beograd ce dati miloradu ponudu koja se ne odbija i on ode na kipar ili u moskvu. a na scenu stupa vec uhodani "probosanski" SDS. i sad ce naravno traziti stratesko partnerstvo sa bosnjacima. ustvari vucic ga trazi u zadnjih nekoliko godina. e kako ce bosnje proci u tom saveznistvu vidjet ce mo opet za 10 godina.
vivaldi

#10765 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by vivaldi »

Fudo387 wrote:Neshvatljivo.
pa bolan fudara ljudi ovdje vjeruju u torabija i da je blazo medjeda zadavio rukama, pa sto ne bi vjerovali u puno slozenije stvari :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10766 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Truba »

nemam pojma o cemu pričate niti sto se dogadja
a iskreno nije me ni briga

ali obozavam kad su komunisti, fasisti i islamisti na istzoj strani

a vidim pojavili su se i stari srbomrsci na poosljedmje trei strane nije ih dugo bilo
valjda u njemackoj nemaju vremwna od posla
triconja

#10767 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by triconja »

Nesto u zadnje vrijeme gledam neke vijesti nesto kao dodik i onaj hrvatski neko nesto dogovaraju ali dug tekst pa TL;DR "taj rad". Moze li neko da objasni prostim jezikom u dvije-tri recenice o cemu se radi? :lol:
155_mm

#10768 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

Black swan wrote:nemam pojma o cemu pričate niti sto se dogadja

a vidim pojavili su se i stari srbomrsci na poosljedmje trei strane nije ih dugo bilo
znaci ovi sve troje protiv srba?
pa razbit ce ih srbi ko onomad sto razbise NATO!
Fudo387

#10769 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

vivaldi wrote:
Fudo387 wrote:Neshvatljivo.
pa bolan fudara ljudi ovdje vjeruju u torabija i da je blazo medjeda zadavio rukama, pa sto ne bi vjerovali u puno slozenije stvari :D
A dobro, i to sto kazes.

Evo, vidi,
Black swan wrote:nemam pojma o cemu pričate niti sto se dogadjaa iskreno nije me ni brigaali obozavam kad su komunisti, fasisti i islamisti na istzoj strania vidim pojavili su se i stari srbomrsci na poosljedmje trei strane nije ih dugo bilovaljda u njemackoj nemaju vremwna od posla
...fakultet zavrsio, znaci, nije nepismen, nije glup,
al' kako ovo?
:lol:
Hajvan

#10770 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hajvan »

mrznja je cudo.
zaslijepi.
zrakomlat

#10771 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zrakomlat »

155_mm wrote:
    Black swan wrote:nemam pojma o cemu pričate niti sto se dogadja

znaci ovi sve troje protiv srba?
    pa razbit ce ih srbi ko onomad sto razbise NATO!
    :lol:
    Sanjarko

#10772 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

triconja wrote:Nesto u zadnje vrijeme gledam neke vijesti nesto kao dodik i onaj hrvatski neko nesto dogovaraju ali dug tekst pa TL;DR "taj rad". Moze li neko da objasni prostim jezikom u dvije-tri recenice o cemu se radi? :lol:
    Preljevanje iz supljeg u prazno.
    Alfons Kauders

#10773 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Lincoln-Burrows wrote:
    Alfons Kauders wrote:
    Ne stvara se nikakva drzava, ne crtaju se nove granice. Makedonce prestanu handrit Albanci i Grci, Srbi prestanu zajebavat oko Kosova i BiH, Crnogorci su dobar NATO tie-breaker.

Masa pitanja postaje nebitna, ili jako malo bitna, poput neke forme priznanja Kosova od strane Srbije, ili nekog "privremenog" rjesenja bez formalnog priznanja. Uglavnom, sve po EU i ISO umjesto po JUS-u.

Granice postaju nebitne ako ce zakoni biti u skladu s EU normama, ako cemo imati slobodan protok roba, ljudi, kapitala itd. Ako se pokaze kao uspjesna prica, nekad udjemo u uniju. Kad do tog todje, to ce biti puka formalnost, jer cemo prethodno implementirati EU acquis i de facto biti dio EU.

EU se ne isplati prebacivati sengensku granicu mic po mic, i za svaku malu drzavicu ponavljati masu istih formalnosti. Hrvati u BiH nemaju razloga za nezadovoljstvo. Imaju EU papire, a dobrim dijelom ce se naslanjati na sengensku granicu, sto je uvijek dobro za biznis.
    Jeli ti osobno ovo doživljavaš kao nešto pozitivno?
    Koliko sam pročitao do sada govori se da neće biti carinske unije,
    samim time to i nije onda neka ekonomska unija.
    Ne dozivljavam, ali sta se moze?

Moglo je prije 10 godina, mozda cak i 5. Medjutim, dopizdili smo ljudima, a nasim politicarima to nikako ne ulazi u glavu. Oni bi jos 25 godina da se dogovaraju, po mogucnosti o trosku EU. Ako ne 25, onda barem jos 5 ili 10 godina, nakon kojih bi opet trazili desetak godina da provedu najbanalnije reforme.

Svabe kazu "Zollunion" i jasno je o cemu se radi... Ali ide se u nekoliko koraka, nista preko noci, i nista na lijepe oci. To sto politicari i dalje misle da imaju 10-20 godina fore da EU klepaju pare i ne rade nista je njihov problem.
    spreca

#10774 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Alfons Kauders wrote:
    Lincoln-Burrows wrote:
    Alfons Kauders wrote:
    Ne stvara se nikakva drzava, ne crtaju se nove granice. Makedonce prestanu handrit Albanci i Grci, Srbi prestanu zajebavat oko Kosova i BiH, Crnogorci su dobar NATO tie-breaker.

Masa pitanja postaje nebitna, ili jako malo bitna, poput neke forme priznanja Kosova od strane Srbije, ili nekog "privremenog" rjesenja bez formalnog priznanja. Uglavnom, sve po EU i ISO umjesto po JUS-u.

Granice postaju nebitne ako ce zakoni biti u skladu s EU normama, ako cemo imati slobodan protok roba, ljudi, kapitala itd. Ako se pokaze kao uspjesna prica, nekad udjemo u uniju. Kad do tog todje, to ce biti puka formalnost, jer cemo prethodno implementirati EU acquis i de facto biti dio EU.

EU se ne isplati prebacivati sengensku granicu mic po mic, i za svaku malu drzavicu ponavljati masu istih formalnosti. Hrvati u BiH nemaju razloga za nezadovoljstvo. Imaju EU papire, a dobrim dijelom ce se naslanjati na sengensku granicu, sto je uvijek dobro za biznis.
    Jeli ti osobno ovo doživljavaš kao nešto pozitivno?
    Koliko sam pročitao do sada govori se da neće biti carinske unije,
    samim time to i nije onda neka ekonomska unija.
    Ne dozivljavam, ali sta se moze?

Moglo je prije 10 godina, mozda cak i 5. Medjutim, dopizdili smo ljudima, a nasim politicarima to nikako ne ulazi u glavu. Oni bi jos 25 godina da se dogovaraju, po mogucnosti o trosku EU. Ako ne 25, onda barem jos 5 ili 10 godina, nakon kojih bi opet trazili desetak godina da provedu najbanalnije reforme.

Svabe kazu "Zollunion" i jasno je o cemu se radi... Ali ide se u nekoliko koraka, nista preko noci, i nista na lijepe oci. To sto politicari i dalje misle da imaju 10-20 godina fore da EU klepaju pare i ne rade nista je njihov problem.
    EU je uzasno naivna.....zar vec davno nisu vidjeli d stranke koje su nas odvele u rat i politicari koji ih sada vode nikada necemo uci u EU sa njima....jedino ako je to cilj EU a nije....EU se mora obratiti gradjanima Balkana samo sa jednom recenicom.....sa politicarima i strankama koje su na vlasti nikada necete uci u EU a na vama je da odlucite hocete li ili ne u EU i kao desert na sve to bi ukinuo bezvizni rezim.....tek onda bi balkancima doslo iz jedne guzice u onu drugu sto nosi na ramenima.....EU mora reci sa ovim strankama i politicarima vas nikada necemo pustiti u EU
    problemnatravunu

#10775 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by problemnatravunu »

Da , ali ni EU nije iskrena, neće oni baš to tako reći, njih više zanima da ekonomski ovladaju (ako već i nisu), a to ekonomsko podjarmljivanje ide izvrsno i sa ovim hohstaplerima
    Post Reply