Ko ti je ista odredjivao? Haj umij se, popij kafu pa opet na forum. Ja govorim o prosjecnom korisniku koji nije besposlen da po citav dan skida filmove koje nece gledati ili igrice koje nece igrati. Koliko traje prosjecan film? Koliko je tezak? Tebi cesto naumpadne neki film koji bi odmah da skines i odmah da gledas? Haj nemojte se preseravati! Sve neke ekstremne situacije uzimate.irac300 wrote:@iceman2010
Izvini, al' ko si ti da odlučuješ koliko je kome potrebna brzina neta??? Da ne bi odveo raspravu na drugi front, da ti odmah kažem da sam pretplatnik BH Telecom, i da sada željno čekam 1. mart da dobijem 5 Mb brzinu. I iskreno, ja bih volio da je bar na 10 Mb, jer želim da skidam filmove u BluRay-u, želim kad mi je ćejf da gledam neki film, skinem ga za par minuta, a ne da čekam po sat vremena i to neki pišljivi od 700 MB. Želim da mogu zar sat vremena skinuti neku igru od par giga, pa ako mi se ne svidi da je izbrišem, i skinem drugu. Mene ne zanima šta ostalim treba, ja gledam sebe. Pa makar ovakvih kao ja bilo 1% (a znam da je mnogo više, ovo je ipak Bosna i torrenti naveliko rade). Niko ti ne može govoriti koliko ti je brzine dovoljno, jer da je tako, ne bi na zapadu prosječne brzine bile 14, 15 Mb, nego 2 kao kod nas.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2